Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

CORRECCIÓ d'errades del Decret 106/2022, de 5 d'agost, del Consell, d'ordenació i currículum de l'etapa d'Educació Primària. [2022/10057]

(DOGV núm. 9462 de 03.11.2022) Ref. Base de dades 009594/2022

CORRECCIÓ d'errades del Decret 106/2022, de 5 d'agost, del Consell, d'ordenació i currículum de l'etapa d'Educació Primària. [2022/10057]
Advertides errades en la publicació del Decret 106/2022, de 5 d’agost, del Consell, d’ordenació i currículum de l’etapa d’Educació Primària, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 9402, de 10 d’agost del 2022, es procedeix a la seua correcció:

1. En el preàmbul, ha d’aparèixer la numeració I en la part central abans del primer paràgraf que té el següent contingut: «L’article 53.1 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana disposa que és competència exclusiva de la Generalitat la regulació i administració de l’ensenyament en tota la seua extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, sense perjudici del que es disposa en l’article 27 de la Constitució i en les lleis orgàniques que, conforme a l’apartat 1 de l’article 81 d’aquella, el despleguen, i de les facultats que atribueix a l’Estat el número 30 de l’apartat 1 de l’article 149 de la Constitució Espanyola, per a dictar normativa bàsica en matèria d’educació».

2. En el preàmbul ha d’aparèixer la numeració II en la part central, abans del paràgraf on diu: «L’objecte d’aquest decret respon a la necessitat de donar resposta a noves exigències socials des de l’escola com a primer context de participació i relació socials en el nostre àmbit autonòmic.»

3. En el preàmbul, ha d’aparèixer la numeració III en la part central abans del paràgraf on diu: «Aquest decret consta d’un preàmbul; tres títols, dividit el segon d’aquests en cinc capítols, el tercer en cinc capítols; cinc disposicions addicionals; una disposició transitòria; una disposició derogatòria i tres disposicions finals.»


4. En l’article 21.1 al final del paràgraf, en la versió en valencià es repeteix l’expressió « i que permetrà definir la línia pedagògica del centre». S’elimina la repetició i el paràgraf quedarà redactat com segueix:

«El projecte educatiu és una eina útil per a cohesionar l’equip educatiu, ja que requereix reflexionar i prendre acords que permeten revisar, actualitzar i consensuar els principis i valors que atorguen identitat al centre, i que permetrà definir la línia pedagògica del centre.»

5. En l’article 22.3 en la versió en castellà falta afegir l’expressió «el anexo III de» davant de l’expressió «aquest decreto», quedant la redacció com segueix:
«Los centros tienen que desarrollar, completar, adecuar y concretar el currículo establecido en el anexo III de aquest decreto, adaptándolo a las características personales de cada alumno o alumna, así como a su realidad socioeducativa. Aquests acuerdos tienen que formar parte de la propuesta pedagógica para cada ciclo, que se tiene que recoger en la concreción curricular del centro.»

6. En l’article 23.4 en la versió en castellà s’ha d’eliminar l’expressió «de las áreas o ámbitos de los diferentes niveles de los equipos educativos», quedant la redacció del primer paràgraf de l’apartat,com segueix:
«La programación de aula tiene que realizarse a partir de una secuencia de situaciones contextualizadas en entornos reales y significativos.»

7. En l’article 26.9 en la versió en castellà se substitueix la paraula «materia» per la paraula «misma», quedant la redacció de l’apartat com segueix:
«El profesorado tiene que evaluar tanto los aprendizajes del alumnado como los procesos de enseñanza y la misma práctica docente».

8. En l’article 30.5 en la versió en valencià s’elimina l’expressió «de l’equip docent» darrere de l’expressió «la resta de docents»: quedant la redacció de l’apartat com segueix:
«El tutor o tutora ha de coordinar i presidir les sessions d’avaluació del seu grup d’alumnes, alçar acta, fer constar els acords presos i transmetre l’informe d’avaluació de manera individualitzada a les famílies i alumnat. Igualment, la resta de docents han d’informar els i les alumnes en relació amb les seues àrees, o àmbits.»

9. En la disposició addicional segona,
On diu:
«D’acord amb el que estableix la disposició addicional tercera del Reial decret 157/2022.
La conselleria competent en matèria d’educació ha de publicar anualment el calendari escolar previst per a cada curs acadèmic, d’acord amb el que s’estableix en l’article 12 del Reial decret 157/2022»;

Ha de dir:
«D’acord amb el que estableix la disposició addicional tercera del Reial decret 157/2022, la conselleria competent en matèria d’educació ha de publicar anualment el calendari escolar previst per a cada curs acadèmic».

10. En el títol de la disposició addicional cinquena,
On diu:
«Condicions de formació inicial per al professorat dels centres privats per a exercir la funció d’orientació»;
Ha de dir:
«Condicions de formació inicial per al professorat dels centres privats d’Educació Infantil i Educació Primària per a exercir la funció d’orientació».

11. En el apartat 2 de la disposició addicional cinquena,
On diu:
«Amb la finalitat de regular la formació establida en l’article 5.2 del Reial decret 860/2010, de 2 de juliol, així com de garantir la qualitat dels ensenyaments d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, per a exercir funcions d’orientació educativa en els centres educatius privats ubicats en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, s’ha de posseir una llicenciatura o un grau i a més aportar qualsevol màster oficial els ensenyaments del qual estiguen relacionats amb l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de la diversitat funcional»;
Ha de dir:
«Amb la finalitat de regular la formació establida en l’article 5.2 del Reial decret 860/2010, de 2 de juliol, així com de garantir la qualitat dels ensenyaments d’Educació Infantil i d’Educació Primària, per a exercir funcions d’orientació educativa en els centres educatius privats ubicats en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, s’ha de posseir una llicenciatura o un grau i a més aportar qualsevol màster oficial els ensenyaments del qual estiguen relacionats amb l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de la diversitat funcional.
No obstant això, les persones que posseïsquen la titulació de grau en Pedagogia o grau en Psicologia no han d’aportar la formació de màster oficial establida en l’apartat anterior per a exercir les funcions d’orientació educativa en Educació Infantil i en Educació Primària en centres privats».

12. En la disposició transitòria única,
On diu:
«Les modificacions introduïdes per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, en el currículum, l’organització i els objectius d’Educació Primària, els ensenyaments mínims d’aquesta etapa s’han de regir pel que estableix el Decret 108/2014, de 4 de juliol, del Consell, pel qual s’estableix el currículum i desplega l’ordenació general de l’Educació Primària a la Comunitat Valenciana en els cursos segon, quart i sisé per al curs escolar 2022-2023»;
Ha de dir:
«Fins a la implementació total de les modificacions introduïdes per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, en el currículum, l’organització, els objectius i els ensenyaments mínims d’Educació Primària, en el nostre àmbit autonòmic serà d’aplicació, en els cursos segon, quart i sisé per al curs escolar 2022-2023, el que assenyala el Decret 108/2014, de 4 de juliol, del Consell, pel qual s’estableix el currículum i desplega l’ordenació general de l’Educació Primària a la Comunitat Valenciana».

linea
Mapa web