Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓN de 27 de septiembre de 2010, de la Conselleria de Cultura y Deporte, para la selección de los beneficiarios de las actuaciones del Programa TIC-TAC en la Comunitat Valenciana, dirigido a las bibliotecas y agencias de lectura de la Comunitat Valenciana en virtud del Convenio bilateral de colaboración entre la Entidad Pública Empresarial Red.es y la Conselleria de Cultura y Deporte.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6386 de 28.10.2010
Número identificador:  2010/11476
Referència Base de Dades:  011622/2010
 



RESOLUCIÓN de 27 de septiembre de 2010, de la Conselleria de Cultura y Deporte, para la selección de los beneficiarios de las actuaciones del Programa TIC-TAC en la Comunitat Valenciana, dirigido a las bibliotecas y agencias de lectura de la Comunitat Valenciana en virtud del Convenio bilateral de colaboración entre la Entidad Pública Empresarial Red.es y la Conselleria de Cultura y Deporte. [2010/11476]

La Generalitat gaudeix de competències en matèria de biblioteques, d'acord amb l'article 148.1.15 de la Constitució espanyola i l'article 49.6 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, el Decret 119/2005, que té com a objecte regular la creació de centres de lectura pública municipals de la Comunitat Valenciana que s'integren en el Sistema Bibliotecari Valencià, en desplegament de la Llei 10/1986, de 30 de desembre, de la Generalitat, d'Organització Bibliotecària de la Comunitat Valenciana, i de la Llei 4/1998, d'11 de juny, de la Generalitat, del Patrimoni Cultural Valencià, dicta noves normes i requisits tècnics per a la creació de biblioteques públiques municipals i agències de lectura pública municipals concordes amb les últimes directrius, pautes i recomanacions tècniques nacionals i internacionals en matèria de biblioteques públiques per a poder oferir uns serveis de lectura pública de qualitat.

La Generalitat ha prestat especial interés en el desenvolupament de la societat de la informació a la Comunitat Valenciana mitjançant l'ús efectiu de les noves tecnologies en l'àmbit dels centres de lectura pública. Amb aquest objecte s'ha subscrit el Conveni bilateral de col·laboració entre l'Entitat Pública Empresarial Red.es i la Conselleria de Cultura i Esport, per al desenvolupament del Programa TIC-TAC a la Comunitat Valenciana. Segons l'esmentat Conveni, la Conselleria de Cultura i Esport serà l'encarregada de seleccionar els centres beneficiaris de les actuacions per al desenvolupament del programa en qüestió.

En conseqüència, fent ús de les facultats que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, resolc:

Primer

S'obri el termini de presentació de sol·licituds per a la selecció dels beneficiaris de les actuacions del Programa TIC-TAC a la Comunitat Valenciana, adreçat a les biblioteques i centres de lectura de la Comunitat Valenciana, en virtut del Conveni bilateral de col·laboració entre l'Entitat Pública Empresarial Red.es i la Conselleria de Cultura i Esport, i s'aproven les bases per les quals es regeix la present convocatòria de selecció (annex I) i el model d'instància de la sol·licitud (annex II).

Segon

El Programa TIC-TAC a la Comunitat Valenciana consisteix a dotar els centres seleccionats amb la instal·lació, l'ús i el gaudi del lot compost per dos miniportàtils per a préstec amb lector de DNIe i un punt d'accés adaptat per a persones amb discapacitat per beneficiari, i el suport i el manteniment durant cinc anys, així com la capacitació dels responsables en el centre de lectura.

Tercer

La Conselleria de Cultura i Esport serà inclosa en la llista de beneficiaris de fons comunitaris previstos en els programes operatius FEDER 2007-2013.

Quart

Les ajudes concedides mitjançant aquesta convocatòria no necessiten ser notificades a la Comissió Europea, d'acord amb l'article 7.4, en relació amb els articles 1.4 i 3.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, que regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat adreçats a establir, concedir o modificar ajudes públiques, per no complir el requisit de l'avantatge econòmic per a una empresa, ni el del falsejament de la competència, i no afectar així els intercanvis comercials entre els estats membres de l'apartat 1 de l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es delega en la directora general del Llibre, Arxius i Biblioteques la facultat de resoldre la concessió d'aquestes ajudes.

Segona

La present resolució produirà efectes des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

De conformitat amb el que estableixen els articles 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, s'hi podrà recórrer potestativament en reposició o bé cabrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant de la consellera de Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de ser publicada.

València, 27 de setembre de 2010.- La consellera de Cultura i Esport: Trinidad María Miró Mira.

ANNEX I

Bases de la convocatòria per a la selecció dels beneficiaris de les actuacions del Programa TIC-TAC a la Comunitat Valenciana, adreçat a les biblioteques i les agències de lectura de la Comunitat Valenciana, en virtut del Conveni bilateral de col·laboració entre l'Entitat Pública Empresarial Red.es i la Conselleria de Cultura i Esport.

Primera. Objectius

1. La present convocatòria té com a objectiu la selecció dels beneficiaris de les actuacions del Programa Tic-tac a la Comunitat Valenciana entre les biblioteques i agències de lectura municipals de la Comunitat Valenciana.

Segona. Objecte de la convocatòria

1. Les actuacions consisteixen en la instal·lació, l'ús i el gaudi dels equips i la infraestructura objecte de la convocatòria (lot de dos miniportàtils per a préstec amb lector de DNIe i un punt d'accés adaptat per a persones amb discapacitat), i el suport i el manteniment durant cinc anys, així com la capacitació dels responsables. Els beneficiaris indicaran el nombre de lots que estan interessats a rebre.

2. L'entitat Red.es assumeix el cost dels equips, les despeses d'instal·lació i de la infraestructura objecte de la convocatòria i el manteniment el primer any des del moment de la instal·lació. La Generalitat assumeix el suport i manteniment dels mencionats equips durant els quatre anys següents després d'un any des de la seua instal·lació.

3. Una vegada acabada la vigència del conveni marc, al desembre de 2014, la propietat d'aquests equips es transferirà als ajuntaments beneficiaris de les activitats.

Tercera. Beneficiaris i requisits

1. Podran presentar sol·licituds tots els ajuntaments que complisquen els requisits següents:

a) Haver subscrit els nous models de conveni de dates 28 d'abril i 28 de juliol de 2006, aprovats pel Consell de la Generalitat

b) Accés a Internet: el centre de lectura haurà de tenir accés a Internet mitjançant banda ampla suficient per a donar una velocitat d'accés raonable a ple rendiment.

Així mateix, podran acollir-se se a aquesta convocatòria de selecció les fundacions i institucions culturals municipals que tinguen entre les seues funcions la gestió en matèria de biblioteques, i l'ajuntament de la qual complisca els requisits mencionats més amunt.

2. No podran obtenir la condició de beneficiaris els sol·licitants que incórreguen en algun dels supòsits previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Quarta. Règim normatiu d'aquestes ajudes

1. El procediment per a la selecció de beneficiaris es tramitarà en règim de concurrència competitiva, tal com estableix l'article 22.1 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

2. Hi seran aplicables les bases reguladores d'aquesta convocatòria. Per a allò que no s'hi preveu, serà aplicable la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana; la Llei 38/2003, General de Subvencions; el Reglament de la Llei 38/2003, aprovat pel Reial Decret 887/2006; la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics, i el Decret 18/2004, de 13 de febrer, del Consell, de Creació del Registre Telemàtic de la Generalitat i regulació de les notificacions telemàtiques de la Generalitat.

3. La presentació de la sol·licitud per a optar a aquesta ajuda implica la plena acceptació pel sol·licitant de les bases per les quals es regeix aquesta convocatòria.

4. La Conselleria de Cultura i Esport serà inclosa en la llista de beneficiaris de fons comunitaris previstos en els programes operatius FEDER 2007-2013.

Cinquena. Termini de les sol·licituds i documentació que cal presentar

1. El termini de presentació de sol·licituds serà de quinze dies naturals des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Quan l'últim dia del termini siga inhàbil, s'entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent.

2. La sol·licitud d'ajuda, el model de la qual figura en l'annex II a aquesta resolució, s'adreçarà a la Conselleria de Cultura i Esport, Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques, junt amb els originals o les fotocòpies compulsades dels documents següents:

a) Certificat del secretari de l'entitat local en què conste el compromís per part de l'ajuntament d'acceptar les obligacions adquirides en sol·licitar aquesta ajuda, especificades en la base desena, així com la indicació del nombre de lots que està interessat a rebre.

b) Certificat del secretari de l'entitat local en què conste que l'entitat local compleix els requisits per a ser-ne beneficiari.

c) Certificat del secretari de l'entitat local en què conste l'horari regular d'obertura al públic, amb especificació dels dies de la setmana d'obertura i de les hores, de la biblioteca o agència de lectura on s'instal·laran els equips.

d) Opcionalment, documentació justificativa que permeta valorar els criteris exposats en la base setena.

3. La documentació assenyalada en l'apartat anterior s'haurà de presentar, compulsada com cal quan siga fotocòpia, en el Registre Auxiliar de la Biblioteca Valenciana (monestir de Sant Miquel dels Reis. Av. Constitució, 284, 46019 - València); en els registres de les direccions territorials de Cultura i Esport de Castelló, València o Alacant, o per qualsevol dels mitjans establits en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Donat cas que la documentació es presente en Correos, es regularà per l'article 31 del Reial Decret 1829/1999, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el reglament que regula la prestació dels serveis postals.

4. Les instàncies de sol·licitud es facilitaran als interessats en el Registre Auxiliar de la Biblioteca Valenciana i en els registres de les direccions territorials de Cultura i Esport de Castelló, València o Alacant.

5. Si la sol·licitud no fóra presentada en el Registre Auxiliar de la Biblioteca Valenciana, es podrà remetre un fax a l'òrgan gestor de la convocatòria (Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques, núm.: 963 874 103), amb indicació del número i de la data d'entrada en el Registre, i l'òrgan on s'ha presentat la sol·licitud.

6. Si la sol·licitud no reuneix els requisits i documents que s'assenyalen en aquesta base, es requerirà l'interessat perquè, en el termini de deu dies, esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desisteix de la seua petició després d'una resolució, d'acord amb l'article 71, apartat 1, de la Llei 30/1992, de 26 de novembre de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Sisena. Procediment de concessió

1. L'òrgan competent per a la instrucció del procediment de selecció de beneficiaris és l'Àrea de Coordinació del Llibre, Arxius i Biblioteques, en els termes establits per la Llei 38/2003, General de Subvencions.

2. Es nomena una Comissió Tècnica de Valoració de les sol·licituds, integrada per:

- President: el cap de l'Àrea de Coordinació del Llibre, Arxius i Biblioteques.

- Vocals: un cap de servei, un cap de secció i un tècnic de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques.

- Secretari: un cap de servei de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques.

3. La Comissió Tècnica de Valoració examinarà les sol·licituds presentades i, d'acord amb els criteris objectius d'atorgament, elevarà un informe d'adjudicació al òrgan instructor. El òrgan instructor, a la vista de l'expedient i de l'informe de l'òrgan col·legiat, formularà la proposta de resolució provisional motivada com cal. La directora general del Llibre, Arxius i Biblioteques dictarà, per delegació de la consellera de Cultura i Esport, una resolució que serà publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

4. Si en el termini de sis mesos, comptats des que produïsca efectes la present resolució, no s'ha dictat i notificat la resolució corresponent, s'entendrà que la petició ha sigut desestimada, sense perjuí de l'obligació de resoldre de l'Administració, a tenor de l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.

Setena. Criteris de concessió

1. Es valorarà la sol·licitud presentada tenint en compte els aspectes següents:

a) Els centres que tinguen prevista la posada en marxa d'un servei que implique la necessitat dels equips i de la infraestructura indicats en la base segona: 5 punts.

b) Els centres que tinguen en funcionament un servei que implique la necessitat dels equips i de la infraestructura indicats en la base segona, i que acrediten l'actual obsolescència o la falta d'equip: 5 punts.

c) Presència local d'associacions de persones amb discapacitat, o existència d'activitats municipals adreçades a discapacitats que es vegen reforçades amb l'habilitació dels llocs per a persones amb discapacitat: 3 punts.

d) Compliment al centre de lectura de les recomanacions d'accessibilitat de la Resolució d'11 d'octubre de 2005, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, per la qual s'estableixen les recomanacions tècniques per a la creació i renovació d'infraestructures a centres de lectura pública: 3 punts.

El compliment d'aquests criteris haurà d'estar acreditat amb documentació justificativa suficient o per mitjà d'una memòria dels tècnics de la biblioteca.

2. Una vegada valorades les sol·licituds, s'adjudicarà un lot per beneficiari per ordre de puntuació. Si no es distribueix el total de lots disponibles, es podrà adjudicar més d'un lot per beneficiari tot tenint en compte el nombre de lots indicat en la sol·licitud (annex II).

Huitena. Incompatibilitats

Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la selecció, i en tot cas l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podran donar lloc a la modificació de la resolució de concessió en els termes establits en la normativa reguladora de la convocatòria.

Novena. Equips o material percebut

L'equip de dos portàtils per a préstec amb lector de DNIe i un punt d'accés adaptat per a persones amb discapacitat, i el suport i manteniment d'aquests durant cinc anys seran d'ús exclusiu per a les biblioteques i agències de lectura que resulten beneficiaris.

Desena. Obligacions dels beneficiaris

1. Són obligacions del beneficiari:

a) Adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció tot assumint:

1) El compliment dels objectius del programa.

2) La infraestructura necessària per al funcionament normal dels equips percebuts i la custòdia durant almenys cinc anys des de la instal·lació al centre bibliotecari.

3) La difusió i divulgació de les accions realitzades.

4) La realització d'estudis i publicacions que posen en relleu l'impacte de les actuacions realitzades.

5) El mesurament de l'impacte de les actuacions realitzades, tant des d'una perspectiva quantitativa (nombre de persones beneficiades per les actuacions, etc.) com de caràcter qualitatiu (percepcions, millores en la qualitat de vida de les persones, etc.). Serà prioritari potenciar l'aspecte de l'accessibilitat dels equips concrets objecte de subministrament.

b) Acreditar davant de la Conselleria de Cultura i Esport el compliment dels requisits i de les condicions que determinen la concessió o el gaudi del material.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que haja d'efectuar l'òrgan concedent, o qualssevol altres actuacions de comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control competents, per la qual cosa hauran d'aportar tota la informació requerida en l'exercici d'aquestes actuacions, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

d) Comunicar a la Conselleria de Cultura i Esport l'obtenció d'altres subvencions, ajudes o ingressos per a la mateixa finalitat.

e) Adoptar les mesures de difusió contingudes en els articles 14 i 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

f) Procedir a la devolució dels equips instal·lats en els casos previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

g) Destinar els equips percebuts als fins concrets especificats en aquestes bases reguladores durant un temps mínim de cinc anys; durant aquest període, els equips no poden traslladar-se a unes altres dependències que no siguen les dels centres de lectura pública de la localitat.

h) Comunicar les alteracions i incidències en els equips percebuts a l'Entitat Pública Empresarial Red.es.

2. Els municipis, com a destinataris finals dels equips percebuts, assumiran les obligacions establides per la Conselleria de Cultura i Esport derivades del Conveni bilateral de col·laboració entre l'Entitat Pública Empresarial Red.es i la Conselleria de Cultura i Esport, per al desenvolupament del Programa TIC-TAC a la Comunitat Valenciana, especificades en la base tercera del Conveni, relatives al manteniment, la difusió i el mesurament de l'impacte de les actuacions realitzades, i que ha sigut publicat el dia 6 de juliol de 2010 (DOCV núm. 6.304).

Onzena. Causes de reintegrament

Pertocarà el reintegrament del material percebut en els casos previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Dotzena. Inspecció i control

Quan de l'exercici de les funcions d'inspecció o control es deduïsquen indicis de la incorrecta obtenció o destinació dels equips instal·lats, els agents encarregats de la inspecció podran acordar la devolució dels béns rebuts.

Tretzena. Infraccions i sancions administratives

Les infraccions i sancions administratives que es deriven de les funcions de control que corresponen a la Intervenció de la Generalitat es regularan d'acord amb el que preveu el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

<div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web