Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 30/2009, de 20 de febrer, del Consell, pel qual es regulen l'aprovació i l'ús de roba de treball uniforme per a determinat personal subaltern i conductor de l'administració de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5961 de 24.02.2009
Número identificador:  2009/2086
Referència Base de Dades:  002163/2009
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Justícia i Administracions Públiques
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Funció pública
    Descriptors:
      Temàtics: indústria de la confecció, vestit, funcionari, administració regional, personal de conducció



DECRET 30/2009, de 20 de febrer, del Consell, pel qual es regulen l'aprovació i l'ús de roba de treball uniforme per a determinat personal subaltern i conductor de l'administració de la Generalitat. [2009/2086]

La necessitat que té l'administració d'oferir una imatge corporativa idònia, així com la de facilitar la identificació de determinats servidors públics davant del ciutadà, implica que, per a determinats llocs de treball, els empleats públics que els exerceixen hagen d'utilitzar una roba de treball uniforme i uns signes d'identificació adients per a això.

Davant de la incidència d'aquesta necessitat en les condicions de treball dels empleats públics, cal dictar unes normes que regulen l'establiment i ús de la roba de treball uniforme i els elements d'identificació dels empleats públics.

Entre els col·lectius, la indumentària dels quals en la prestació del seu servei es considera necessari uniformar i regular, es troba determinat personal subaltern i conductor, que constitueixen col·lectius nombrosos quant al nombre d'efectius que els componen i que, així mateix, tenen caràcter interdepartamental, tot això sense perjudici que, més avant, i a proposta de les conselleries interessades i del servei de prevenció de riscos laborals, es continue la tasca reguladora que mitjançant el present decret s'inicia, per a la resta de col·lectius en què això es considere necessari i convenient.

El present decret ha estat negociat amb les organitzacions sindicals presents en la Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi del II Conveni Col·lectiu del Personal Laboral al Servei de l'administració Autonòmica i en la Mesa Sectorial de Funció Pública, de conformitat amb el que disposa l'article 37.2.a), paràgraf segon, de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Per tot això, i en virtut del que disposen l'article 28.c) de la Llei del Consell, i l'article 27.1.a) del Text Refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana, a proposta de la consellera de Justícia i Administracions Públiques, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 20 de febrer de 2009,

DECRETE

Article 1. Àmbit subjectiu d'aplicació

1. S'aprova, per al personal subaltern i conductor de l'administració de la Generalitat que s'especifica, la gestió del qual estiga assignada a l'actual Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, la indumentària que en l'annex es descriu.

2. La indumentària que s'aprova per al personal subaltern únicament serà aplicable per al qui preste els seus serveis en llocs de treball adscrits als serveis centrals, delegacions territorials del Consell i direccions territorials de les conselleries, de les seues entitats autònomes i de la resta d'organismes de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, vinculats o dependents de l'administració de la Generalitat, la gestió dels quals corresponga a la Direcció General amb competències en matèria de funció pública.

3. La indumentària que s'aprova per al personal conductor únicament serà aplicable a qui exercisca llocs de treball que tinguen assignades funcions de conducció de vehicles oficials i les presten adscrits directament i exclusivament al Molt Hble. Sr. president de la Generalitat i als titulars de les vicepresidències, de les conselleries, de les secretaries autonòmiques, de les sotssecretaries o de les direccions generals de l'administració de la Generalitat.

Article 2. Criteris d'utilització de la roba de treball

La utilització de la roba de treball respondrà als criteris següents:

1. El seu ús serà obligatori mentre es troben en l'exercici de les seues funcions.

2. El seu manteniment i ús adequats serà responsabilitat, a títol individual, de l'empleat públic que ha d'utilitzar-lo.

3. El control de l'adequat ús correspondrà a les conselleries i organismes.

4. La roba de treball del personal, amb alguna discapacitat física, haurà d'adaptar-se, en el cas de ser necessari, a les peculiaritats i característiques d'aquella, previs els informes pertinents, de conformitat amb les disposicions establides en matèria de discapacitats.

5. Quan les circumstàncies de les tasques a exercir així ho requerisquen, podrà utilitzar-se un altre tipus de peces de roba que salvaguarden el bon estat de la roba de treball, prèvia resolució de la direcció del centre on preste els seus serveis el personal afectat.

Article 3. Freqüència de reposició de la roba de treball

1. Els serveis corresponents de cada conselleria o organisme hauran de facilitar les peces de roba de la indumentària al personal en la classe i qualitat adequades i amb la freqüència que a continuació es determina, a càrrec de les seues respectives dotacions pressupostàries:

a) Personal subaltern:

1r. Camisa, suèter o jaqueta de punt, sabates i calcetins o calces: cada temporada, estiu i hivern.

2n. Jaqueta, pantaló o falda, corbata i cinturó: bianual. Un any correspondrà el canvi al vestuari corresponent a la temporada d'hivern i, l'any següent, a la d'estiu.

3r. Peça de roba d'abric: cada tres anys, llevat que hi haja un deteriorament de la peça de roba i, en aquest cas, serà valorada pel centre directiu, en què preste serveis el personal afectat, la conveniència de la seua renovació abans de la finalització de l'esmentat període.

b) Personal conductor:

La freqüència de la renovació de la totalitat de la indumentària serà anual: cada temporada, estiu i hivern.

2. En tot cas, els esmentats serveis hauran d'establir els mecanismes de control adequats per a l'actualització i manteniment de l'inventari de peces de roba.

Article 4. Accés al lloc

Al personal que accedisca a un lloc de treball pertanyent a algun dels dos col·lectius, objecte del present decret, se li subministrarà el vestuari que corresponga.

Article 5. Canvi de destinació

1. El personal que finalitze la seua relació o passe a alguna situació diferent de la de servei actiu, estarà obligat, amb antelació que es produïsca l'esmentada circumstància, a posar a disposició del servei competent de la conselleria, o organisme, l'últim vestuari que li han lliurat de cada temporada, utilitzat o no, i l'esmentat servei valorarà si és procedent o no la seua devolució.

2. En els supòsits de canvi de destinació entre centres dependents de l'administració de la Generalitat, el personal haurà de portar amb ell el referit vestuari i donarà compte als centres de treball d'origen i destinació.

Article 6. Prevenció de riscos laborals

El que disposa aquest decret s'aplicarà sense perjudici de quant es puga establir en matèria de prevenció de riscos laborals, d'acord amb la seua normativa específica.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa

Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que disposa el present decret.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Habilitació per al desplegament normatiu

S'habilita el conseller amb competències en matèria de funció pública perquè dicte les disposicions i adopte quantes mesures exigisca el desplegament i aplicació del que estableix el present decret.

Segona. Entrada en vigor

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Valencia, 20 de febrer de 2009

El president de la Generalitat,

Francisco Camps Ortiz

La consellera de Justícia i Administracions Públiques,

Paula Sánchez de León Guardiola

ANNEX

INDUMENTÀRIA PER AL PERSONAL SUBALTERN

I PER AL PERSONAL CONDUCTOR.

I. PERSONAL SUBALTERN

HIVERN:

Jaqueta de color blau marí.

Pantaló o falda de color blau marí

Camisa blanca de mànega llarga.

Suèter o jaqueta de punt de color blau marí.

Corbata de color blau marí.

Sabates negres.

Calcetins negres o calces.

Cinturó de cuiro blau marí o negre.

Peça de roba d'abric de color blau marí.

ESTIU:

Pantaló o falda de color blau marí.

Camisa blanca de mànega curta.

Corbata de color blau marí.

Sabates negres.

Calcetins negres o calces.

II. PERSONAL CONDUCTOR

HIVERN:

Jaqueta grisa marengo.

Pantaló o falda grisa marengo.

Camisa blanca o blava de mànega llarga.

Suèter o jaqueta de punt blau de blau marí o gris fosc.

Corbata de color blau marí.

Sabates negres.

Calcetins negres o calces.

Cinturó de cuiro negre.

Peça de roba d'abric de color blau marí.

ESTIU:

Jaqueta grisa marengo.

Pantaló o falda grisa marengo.

Camisa blanca o blava, de mànega curta.

Corbata de color blau marí.

Sabates negres.

Calcetins negres o calces.

Mapa web