Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 6 de juny de 1986, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, que desplega el Decret 79/1984, de 30 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre l'aplicació de la Llei 4/1983, d'Ús i Ensenyament del Valencià.

(DOGV núm. 393 de 18.06.1986) Ref. Base de dades 0919/1986

Ordre de 6 de juny de 1986, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, que desplega el Decret 79/1984, de 30 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre l'aplicació de la Llei 4/1983, d'Ús i Ensenyament del Valencià.
La Llei de la Generalitat Valenciana 4/1983, de 23 de novembre d'Us i Ensenyament del Valencià, segons l'article 1r. té com a objecte genèric «complimentar i desplegar allò que disposa l'article seté de l'Estatut d'Autonomia que regula l'ús normal i oficial del valencià a tots els àmbits de la convivència social, així com el seu ensenyament» I la seva Disposició Final Primera autoritza el Consell de la Generalitat Valenciana a l'adopció de totes aquelles disposicions reglamentàries que calguen per a l'aplicació i desplegament del que es disposa en aquesta Llei.
Al llarg de més de dos anys el Consell de la Generalitat Valenciana, i la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència per manament d'ell, ha anat adoptant disposicions legals per a l'aplicació i desplegament del que la Llei d'Us i Ensenyament del Valencià disposa, però encara resten aspectes referents a l'ensenyament que necessiten de regulació, la qual cosa és inajornable ja que la Disposició Transitòria Primera de la Llei 4/1983 marca el termini de tres anys per a realitzar els manaments de la Llei «pel que fa a l'Administració de la Generalitat Valenciana».
Per altra banda cal adequar aspectes relatius a l'ensenyament del valencià i en valencià a la realitat dels objectius ja aconseguits, i acompassar el ritme d'aplicació progressiva de la Llei per tal que el procés de recuperació lingüística encetat continue produint-se de forma satisfactòria, adequant les seqüències temporals que s'han de comtemplar.
Es per això que,
ORDENE
Article primer
El temps dedicat a l'ensenyament de l'assignatura de valencià dins de l'horari setmanal lectiu, serà el següent per als estudis que tot seguit s'esmenten:
1. Formació Professional (Règim General):
-Curs d'Ensenyaments Complementaris 3 hores setmanals.
-Primer Curs M Segon Grau:
a) Especialitats de la rama administrativa 3 hores setmanals.
b) Altres Especialitats 2 hores setmanals.
2. Règim Nocturn de BUP Tercer Curs.
-Valencià 2 classes setmanals.
-Idioma Estranger 3 classes setmanals.
-Geografia i Història 4 classes setmanals.
-Filosofia 3 classes setmanals.
3. COU
Dins del Seminari de Valencià els Centres de Batxillerat podran oferir als alumnes de COU la Literatura com a assignatura opcional amb el mateix tractament horari que la resta d'assignatures optatives.
Article segon
A l'efecte de convalidació de l'assignatura de valencià entre els estudis de BUP i FP hom atendrà les equivalències següents:
Primer de BUP: Primer i Segon de FP-1.
Segon de BUP: Curs d'Ensenyaments Complementaris del Règim General de FP-2. Primer de FP-2 del Règim d'Ensenyaments Especialitzats.
Tercer de BUP: Primer del Règim General de FP-2. Segon del Règim d'Ensenyaments Especialitzats de FP-2.
Article tercer
Per donar suport a l'ensenyament en valencià es crea la figura dels Assessors Didàctics per a l'ensenyament en valencià, que dependran orgànicament de la Direcció General d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i funcionalment del Gabinet d'Us i Ensenyament del valencià.
Els esmentats Assessors Didàctics tindran les funcions d'orientació, seguiment i suport tècnic dels professors que realitzen l'ensenyament en valencià.
Article quart
L'aplicació del que s'estableix a l'apartat 1.a) de l'article 12 de l'Ordre d'aquesta Conselleria d'1 de setembre de 1984, s'adequarà a les característiques sociolingüísticas de l'alumnat i el seu nivell d'aprenentatge del valencià, segons les possibilitats organitzatives del centre i l'especialització i reciclatge del professorat. La Direcció General d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials, vistos els informes del Serveis Territorials corresponents, autoritzarà el pla d'implantació que s'adeqüe al que abans s'indica.
DISPOSICIO TRANSITORIA
En el curs 1986/1987 només podran fer l'oferta prevista en el número 3 de l'article 1r. d'aquesta Ordre els centres que ja el curs 1985/1986 impartiren en COU l'assignatura de valencià.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Resten derogades totes les normes d'igual o inferior categoria que s'oposen al que estableix aquesta Ordre, i especialment l'establert a l'apartat b) del número 2 de l'article 9 de l'Ordre d'aquesta Conselleria d'1 de setembre de 1984 pel que fa a la distribució setmanal de classes per al Tercer Curs del Règim Nocturn de BUP.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
La Direcció General d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyament Mitjà estan autoritzades perquè en l'àmbit de llurs competències dicten les Resolucions o les Instruccions que consideren adients per tal de dur a terme el que disposa aquesta Ordre.
Segon
Els continguts acadèmics d'aquesta Ordre seran d'aplicació per al curs 1986/1987 i següents.
Tercera
Aquesta Ordre vigirà el dia de publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Valencia, 6 de juny de 1986.
El Conseller de Cultura, Educació i ciència,
CEBRIA CISCAR I CASABAN

linea
Mapa web