Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 29 de març de 1988, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es regula l'autorització dels Centres de reconeixement de conductors de la Comunitat Valenciana.

(DOGV núm. 810 de 25.04.1988) Ref. Base de dades 0581/1988

Ordre de 29 de març de 1988, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es regula l'autorització dels Centres de reconeixement de conductors de la Comunitat Valenciana.
El Decret 27/1987, de 30 de març;, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre autorització de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris regula en l'article segon, apartat u, i), els Centres de caràcter diagnòstic, sota la denominació dels quals es troben inclosos els centres de reconeixement de conductors. L'article quart, apartat dos, estableix que el procediment a seguir per a l’obtenció de la susdita autorització, així com la documentació que per a cada tipus de Centre hi haja d'adjuntar-se, s'establirà reglamentàriament.
Al compliment del susdit mandat va dirigida aquesta Ordre, que es dicta atenent la legislació específica sobre la matèria representada pel Reial Decret 1467/82, de 28 de maig, l’Ordre de 22 de setembre de 1982, el Reial Decret 2275/85, de 4 de desembre, l’Ordre de 13 de maig de 1986, el Reial Decret 1342/86, de 26 de maig i les Resolucions de la Direcció General de Trànsit de 14 de juny de 1986 i 3 de març de 1987.
Per tot això, i en virtut de l'autorització conferida en la Disposició Final de l’esmentat Decret 27/87, de 30 de març,
ORDENE:
Article primer
Aquesta Ordre serà d'aplicació a tots els centres de reconeixement, qualsevol que fóra la titularitat, destinats a verificar les aptituds psicofísiques dels conductors de vehicles de tracció mecànica, que despleguen llur activitat en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
El que estableix aquesta disposició s'entendrà sense perjudici de les competències que sobre els Centres corresponen a les Direccions Provincials de Trànsit i de l'observança dels tràmits i requisits que siguen exigibles davant dels susdits Organs.
Article segon
D'acord amb el que preveu l'article tercer a) del Decret 27/87, de 30 de març, els Centres a què fa referència aquesta Ordre hauran de disposar d'autorització administrativa prèvia de la Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària.
Les sol·licituds d'autorització, que hauran d'anar signades també pel Facultatiu que assumesca la direcció del Centre, seran presentades per les persones interessades davant la Direcció Territorial de Sanitat i Consum respectiva, i aniran dirigidas al Director General de Planificació de l'Assistència Sanitària.
Les sol·licituds aniran acompanyades per la documentació següent:
- Relació per especialitats del personal amb què comptarà el Centre.
- Pla o plans a escala mínima 1:1000 on s'especifique clarament la situació dels locals, llurs accessos, la distribució, la ventilació, la superfície i el volum.
- Inventari del mobiliari i material instal·lat en el Centre.
Les Direccions Territorials trametran les sol·licituds i la documentació que s'hi adjunte al Director General de Planificació de l'Assistència Sanitària el qual dictarà la resolució que corresponga. Contra la susdita resolució hom podrà interposar, si s'escau, recurs d'alçada davant el Conseller de Sanitat i Consum.
Article tercer
Els Centres de reconeixement de conductors estaran dotats del personal sanitari, tècnic, administratiu i subaltern que calga. Disposaran d'un o més equips, cada un dels quals estarà constituït per un Internista o Metge General, un Oftalmòleg i un Psicòleg col·legiats. Podran disposar a més d'altres especialistes i metges ajudants.
El càrrec de Director correspondrà exclusivament a un dels Metges o psicòlegs del Centre, i com a tal signarà els certificats d'aptitud conformement amb els dictàmens que li faciliten els corresponents facultatius.
Article quart
Els Centres de reconeixement estaran instal·lats en locals adequats a llur finalitat i suficients per a l'actuació simultània dels facultatius integrants de cada equip i per al funcionament dels diversos equips en els horaris prevists.
Disposaran si més no de tres sales de reconeixement, una per a cada especialitat, oficines, sala d'espera, despatx de metges, vestidor i serveis de lavabo, tot això amb capacitat i habilitació adient amb la tasca per a la qual són destinats.
Article cinqué
Els Centres de reconeixement disposaran del mobiliari i material necessari per poder efectuar les exploracions pertinents, tant de l’examen mèdico-fisiològic com del psicològic corresponents. Es considera material imprescindible per a la realització dels susdits exàmens el que figura en l'Annex I d'aquesta Ordre.
Article sisé
Una vegada atorgada l'autorització administrativa prèvia, l'obertura i el funcionament del Centre es produirà després d'haver comprovat que s'han complert els requisits i les condicions establerts.
A aquest efecte, el Director Territorial de Sanitat i Consum lliurarà Acta d'obertura i funcionament, anb inspecció i comprovació prèvies pels serveis corresponents, la qual serà sol·licitada per les persones interessades mitjançant instància signada pel Director del Centre, a la qual s'adjuntaran aquests documents:
- Còpia comparada de l'autorització administrativa prèvia lliurada per la Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària.
- Còpies comparades de les titulacions i la col·legiació dels facultatius del Centre, necessàries per a exercir la professió.
- Declaracions jurades del titular, del Director i dels facultatius de no estar afectats per cap de les prohibicions que estableix el paràgraf primer de l'article 9 del Reial Decret 2272/85, de 4 de desembre.
En els casos que no siga procedent d'emetre l'Acta d'obertura i funcionament, el Director Territorial de Sanitat i Consum la denegarà assenyalant expressament les condicions o els requisits incomplerts.
Article seté
Després d'haver estat concedida l'autorització administrativa prèvia i efectuada la comprovació del compliment dels requisits i les condicions establerts, es procedirà d'ofici a la inscripció del Centre de reconeixement de conductors en el Registre de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris adscrits a la Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària.
Article vuité
Els Centres de reconeixement hauran de dur un llibre de
registre on, ordenats per la data, figuren tots els informes emesos degudament numerats, començant en cada any natural i amb certesa del resultat de les proves practicades. Haurà de ser exhibit en les inspeccions que practiquen les autoritats sanitàries i llurs dades podran ser requerides per aquestes en qualsevol moment.
Els Centres de reconeixement trametran a la Direcció Territorial de Sanitat i Consum les fotocòpies dels fulls del llibre de registre corresponents a cada mes, dins del termini de 10 dies naturals comptadors a partir del darrer dia de cada mes.
Article nové
Els expedients de cada un dels sol·licitants, amb els corresponents dictàmens i les signatures dels facultatius i del Director, hauran de ser conservats pels Centres de reconeixement de conductors, i podran ser requerits en qualsevol moment per les autoritats sanitàries.
Article deu
Sense perjudici de les facultats que la legislació vigent reconeix als òrgans pertinents de la Direcció Central de Trànsit, les Direccions Territorials de Sanitat i Consum duran a terme les inspeccions escaients per comprovar que els centres autoritzats, d'acord amb aquesta Ordre, s'ajusten en tot moment a les prescripcions que hi conté.
Qualsevol modificació en el règim de funcionament del Centre necessitarà, abans de portar-se a efecte, la sol·licitud prèvia del seu Director i nova comprovació per part dels serveis corresponents de les Direccions Territorials de Sanitat i Consum.
Article onze
La Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària podrà revocar, amb expedient previ en el qual serà oït el Director del Centre, les autoritzacions concedides quan es comprove que el funcionament no s'ajusta a aquesta norma o a les condicions que determinaren l'atorgament.
D'aquesta Resolució revocatòria es donarà trasllat a la Direcció Provincial de Trànsit corresponent.
DISPOSICIO TRANSITORIA
Els Centres de reconeixement que es troben en fase de construcció o en funcionament quan vigesca aquesta Ordre, disposaran d'un termini de sis mesos per adaptar-se al que s'hi estableix.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Queden derogades, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen a aquesta Ordre, pel que fa a les matèries que regula.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta la Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària per dictar les instruccions que calguen per a l’execució i el desplegament d'aquesta norma.
Segona
Aquesta Ordre vigirà l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 29 de març de 1988.
El Conseller de Sanitat i Consum,
JOAQUIN COLOMER SALA
ANNEX I
RELACIO DE MATERIAL DELS CENTRES DE RECONEIXEMENT DE CONDUCTORS
a) Per a l'exploració oftalmològica:
- Cambra obscura.
- Optotips.
- Enlluernòmetre amb emissió constant de 1250 a 1500 Lux.
- Campímetre o perímetre.
- Estereoscopi.
- Oftalmoscopi directe.
- Oftalmoscopi indirecte.
- Làmpada de Siegrist.
- Espill indirecte.
- Lupa.
- Caixa de lents de prova de muntura.
- Frontofocòmetre.
- Escala de colors.
b) Per a l’exploració de medicina general:
- Cambra acústica.
- Audiòmetre.
- Otoscopi.
- Diapasó.
- Banquet regulable.
- Martell de reflexos.
- Fonendoscopi.
- Oscil·lòmetre.
- Dinamómetre.
- Llitera.
- Tallímetre.
C) Per a la realització de les proves psicotècniques regirà allà disposat en la Resolució de 3 de març de 1987, de la Direcció General de Trànsit, sobre la normalització de proves, instruments i materials a utilitzar pels Centres de Reconeixement de Conductors.

linea
Mapa web