Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 26/2013, de 21 d'abril, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes econòmiques per a les associacions cíviques sense finalitat lucrativa i altres entitats, per al foment del valencià en 2013.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7012 de 26.04.2013
Número identificador:  2013/3951
Referència Base de Dades:  004005/2013
 



ORDE 26/2013, de 21 d'abril, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes econòmiques per a les associacions cíviques sense finalitat lucrativa i altres entitats, per al foment del valencià en 2013. [2013/3951]

La participació de la societat civil en els processos de reafirmació i de consolidació de la identitat col·lectiva és fonamental. És per això que, en la recuperació i la promoció de l'ús del valencià, tenen un paper important les diferents entitats i associacions sense finalitat lucrativa radicades a la Comunitat Valenciana.

La Generalitat vol ser impulsora de totes aquelles activitats i iniciatives que tenen com a objectiu potenciar i afavorir l'ús social del valencià. Per això, els pressupostos de 2013 preveuen la convocatòria d'ajudes a la realització d'activitats de promoció de l'ús del valencià dutes a terme per les entitats i associacions cíviques sense finalitat lucrativa.



El compromís del Consell està basat en el compliment de les disposicions de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i de les de la Llei 4/1983, d'Ús i Ensenyament del Valencià, normes legals bàsiques de les quals emana l'oficialitat del valencià i l'obligatorietat de protegir-ne la recuperació i garantir-ne l'ús social.

Per tot això, segons els preceptes dels articles 2.1 i 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (LGS); de la disposició final primera del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament General de Subvencions; de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, text refós aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell; en virtut de les facultats que em són conferides per l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell; vista la proposta de la directora general d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística de 24 de gener de 2013, i de conformitat amb esta,



ORDENE



Primer

Es convoquen ajudes econòmiques per a les associacions cíviques sense finalitat lucrativa i altres entitats, destinades a la realització de programes i activitats de promoció de l'ús social del valencià dins dels àmbits d'actuació respectius.



Segon

S'aproven les bases de la convocatòria, el model de sol·licitud i dels documents que s'inclouen com a annexos I, II, III i IV d'esta orde.





Tercer

Les mencionades ajudes, per un import global màxim de 100.000 €, aniran a càrrec de la línia T0091000 de l'aplicació pressupostària 09.02.02.422.50.4 dels Pressupostos de la Generalitat per al 2013.



DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera

D'acord amb l'article 3.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, esta convocatòria no necessita notificació a la Comissió Europea per no ser aplicable l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), en la mesura que les ajudes van dirigides a entitats que no exercixen activitats econòmiques i, per tant, no afecta els intercanvis comercials entre estats membres.





Segona

Es delega en la persona titular de l'òrgan competent en matèria de política lingüística la facultat de resoldre la concessió de les ajudes, i se l'autoritza perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte les resolucions pertinents per a l'execució d'esta orde.



DISPOSICIÓ FINAL



Única

Esta orde produirà efectes l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

De conformitat amb els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 6 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, contra este acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició, o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant de la consellera d'Educació, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació.



València, 21 d'abril de 2013



La consellera d'Educació, Cultura i Esport,

MARÍA JOSÉ CATALÁ VERDET







ANNEX I



Bases reguladores de la convocatòria de les ajudes econòmiques de 2013 destinades a les associacions cíviques sense ànim de lucre i altres entitats, per al foment del valencià



Primera. Objecte

1. L'objecte d'estes bases és regular la convocatòria de les ajudes econòmiques per a activitats de foment del valencià realitzades durant l'any 2013 per associacions sense ànim de lucre i altres entitats.



2. Estes bases constituïxen el text regulador a què s'hauran d'acollir els destinataris del règim d'ajudes que s'hi establix.





Segona. Beneficiaris

1. Podran optar a les ajudes les associacions cíviques sense finalitat lucrativa, els sindicats, les associacions professionals i altres entitats sense finalitat lucrativa que estiguen legalment constituïdes.

També en podran ser beneficiaris els centres valencians en l'exterior que estiguen registrats en el registre adscrit a la direcció general de la Generalitat competent en matèria de centres valencians en l'exterior.



2. No podran obtindre la condició de beneficiàries de les subvencions aquelles entitats en les quals concórrega alguna de les circumstàncies següents:

a) Haver sigut condemnades mitjançant una sentència ferma a la pèrdua de la possibilitat d'obtindre subvencions o ajudes públiques.

b) Haver sol·licitat la declaració de concurs voluntari, haver sigut declarades insolvents en qualsevol procediment, trobar-se declarades en concurs llevat que en este haja adquirit eficàcia un conveni, estar subjectes a intervenció judicial o haver sigut inhabilitades segons la Llei 22/2003, de 9 de juliol, Concursal, sense que haja conclòs el període d'inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs.

c) Haver donat lloc a la resolució ferma de qualsevol contracte realitzat amb l'Administració, i que per això hagen sigut declarades culpables.

d) Estar incursa la persona física, les persones administradores de les societats mercantils o aquelles que tinguen la representació legal d'unes altres persones jurídiques, en algun dels supòsits de la Llei 5/2006, de 10 d'abril, de regulació dels conflictes d'interessos dels membres del Govern i dels alts càrrecs de l'Administració General de l'Estat; de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del Personal al Servici de les Administracions Públiques, o tractar-se de qualsevol dels càrrecs electes regulats en la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, en els termes establits en esta o en la normativa de la Comunitat Valenciana.

e) No estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o davant de la Seguretat Social, segons la normativa vigent.

f) Tindre la residència fiscal en un país o en un territori qualificats reglamentàriament com a paradís fiscal.

g) No estar al corrent del pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions.

h) Haver sigut sancionada mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtindre subvencions, segons la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, o la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

i) No podran accedir a la condició de beneficiàries les agrupacions previstes en el segon paràgraf de l'apartat 3 de l'article 11 de la LGS quan concórrega alguna de les prohibicions anteriors en qualsevol dels seus membres.

j) En cap cas podran obtindre la condició de beneficiàries de les subvencions les entitats incloses en les causes de prohibició previstes en els apartats 5 i 6 de l'article 4 de la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació.

k) Tampoc podran obtindre la condició de beneficiàries les entitats respecte de les quals s'haja suspés el procediment administratiu de la inscripció per trobar-se indicis racionals d'il·licitud penal, en aplicació del que disposa l'article 30.4 de la Llei Orgànica 1/2002, mentres no es dicte resolució judicial ferma en virtut de la qual puga practicar-se la inscripció en el registre corresponent.



Tercera. Objectius i costos subvencionables

L'objectiu d'estes ajudes és subvencionar els següents programes referits a activitats de promoció de l'ús del valencià.

Cada entitat només podrà sol·licitar subvenció per un dels tres programes previstos en esta convocatòria. Si alguna entitat en sol·licita per més d'un, serà exclosa en aquells programes per als quals sol·licita una quantia menor.

1. Programa A. Cursos d'ensenyament del valencià destinats a persones adultes. Tindran una duració mínima de 60 hores lectives i hauran d'haver finalitzat durant l'any 2013, abans de l'11 d'octubre, data de finalització del termini de presentació de la documentació justificativa de la subvenció. S'han d'ajustar als programes dels nivells següents de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià: Coneixements Orals, Grau Elemental, Grau Mitjà i Grau Superior; i han de tindre un mínim de 15 alumnes i un màxim de 40. El professorat haurà d'estar en possessió de la titulació del grau o llicenciatura en Filologia Valenciana, del diploma de Mestre de Valencià o d'una titulació equivalent.



En el moment d'inscriure's en el curs, els alumnes hauran de ser persones majors de 20 anys i no han d'estar en possessió de l'acreditació oficial del nivell que s'impartirà o d'un nivell superior.

La subvenció anirà destinada a sufragar part dels costos del professorat del curs.

2. Programa B. Activitats de l'entitat que tinguen com a objectiu afavorir, difondre i promoure l'ús del valencià en l'entitat o en la població en general.

Se subvencionen els gastos referits a l'edició en valencià del material de difusió, de divulgació i d'informació sobre l'entitat i les seues activitats, com ara programes, fullets, catàlegs, cartells, revistes o pàgines web.

En el cas de les pàgines web, seran subvencionables els costos de manteniment de la pàgina web. Si les pàgines web són bilingües o plurilingües, hauran de tindre la pàgina d'inici en valencià o donar l'opció de triar la versió en valencià abans d'accedir als seus continguts.

Quedarà exclosa de la subvenció l'edició de documentació administrativa de l'entitat i d'agendes escolars, així com l'adquisició de material inventariable i d'objectes publicitaris, com ara camisetes, banderoles, pancartes o bolígrafs.

Per a poder optar a la subvenció en este programa, l'import mínim de l'activitat, per a la qual se sol·licita la subvenció, ha de ser de 2.000 euros.

3. Programa C. Funcionament d'oficines o servicis de promoció de l'ús del valencià de l'entitat.

La subvenció anirà destinada a sufragar part dels costos del personal de l'oficina o servici.

Per a poder optar a la subvenció en este programa, l'import mínim dels costos de personal, per als quals se sol·licita la subvenció, ha de ser de 6.000 euros.

L'oficina o el servici ha d'estar dotat de personal especialitzat. Ha de disposar, com a mínim, d'una persona tècnica en promoció lingüística, el lloc de treball de la qual ha de tindre unes característiques semblants a les que, per a la mateixa funció, tenen els llocs corresponents en la Generalitat.

L'oficina o el servici ha de tindre les finalitats següents:

- Promoure l'ús del valencià en els diferents àmbits i actuacions de l'entitat.

- La programació i la realització d'activitats de sensibilització i promoció de l'ús del valencià i de normalització lingüística.

- Dinamitzar i impulsar l'ús del valencià en l'interior de l'entitat i facilitar assessorament en els aspectes lingüístics i de llenguatges específics.

- Donar suport a la traducció i correcció de textos de les publicacions i de tots aquells textos que hagen de tindre una àmplia difusió.

- Organitzar cursos d'ensenyament del valencià per al personal de l'entitat i per a la població adulta.

- Prestar un servici d'assessorament legal i administratiu en assumptes de drets lingüístics.



Quarta. Règim normatiu i compatibilitat de les ajudes

1. El procediment per a la concessió d'estes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva, segons establix l'article 22.1 de la Llei 38/2003, General de Subvencions (LGS).

2. A estes ajudes s'aplicaran les bases reguladores d'esta convocatòria; els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; la disposició final primera del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament (RGS); la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, text refós aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, així com el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'establixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.



3. Les ajudes que es concedisquen d'acord amb el que preveu esta orde, segons l'article 3.4 del Decret 147/2007, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques (DOCV 5596, 11.09.2007), estan exemptes del requisit de notificació a la Comissió Europea i són compatibles amb el mercat comú, atés que les subvencions que s'atorgaran van dirigides a entitats que no exercixen activitat econòmica i, per tant, queden excloses de l'aplicació del principi d'incompatibilitat amb el mercat comú formulat per l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE).



Quinta. Sol·licitud

La sol·licitud haurà d'anar firmada per la persona que represente legalment l'entitat. Les instàncies, que s'han d'ajustar al model que figura com a annex II, s'han de dirigir a la Subdirecció General de Política Lingüística, de la Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i s'han de presentar, amb la informació i la documentació requerides en esta convocatòria, en el Registre General d'esta conselleria, en els de les direccions territorials d'Educació, Cultura i Esport d'Alacant, Castelló o València, o per qualsevol dels mitjans establits en l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



En cas de presentar-la en una oficina de Correus, s'haurà de fer en un sobre obert perquè la instància siga datada i segellada abans de ser certificada i, en tot cas, s'haurà d'ajustar als requisits establits en l'article 31 del Reial Decret 1829/1999, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el reglament que regula la prestació dels servicis postals, d'acord amb la Llei 24/1998, de 13 de juliol, del Servici Postal Universal i de Liberalització dels Servicis Postals.

El model de sol·licitud estarà disponible en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, en Internet: <www.cece.gva.es/subval>.

El termini de presentació d'instàncies és de 15 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

D'acord amb l'article 55 de la Llei 9/2001, de 21 de desembre, de la Generalitat, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat, si a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria, i en el termini de sis mesos, no hi ha una resolució i una comunicació expresses sobre la sol·licitud, es considerarà que ha sigut desestimada, la qual cosa no eximix la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de l'obligació de resoldre expressament d'acord amb l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.



La Subdirecció General de Política Lingüística revisarà les sol·licituds perquè totes les dades exigides en la convocatòria figuren en l'expedient. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits establits en esta orde o no s'aporte la informació i la documentació que, d'acord amb esta, siguen exigibles, de conformitat amb el que preveu l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, es requerirà l'entitat interessada perquè, en un termini de 10 dies, esmene la falta o aporte els documents preceptius, amb indicació que, si no es fa així, se la tindrà per desistida de la seua petició, després d'una resolució prèvia, que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 42 de l'esmentada llei.

La presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes implica l'acceptació expressa i formal de les condicions de la convocatòria.



Sexta. Informació i documentació que s'han de fer constar en la sol·licitud

D'acord amb el que establix el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'establixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, la informació i la documentació requerides per a la tramitació de la sol·licitud figuraran en el model de sol·licitud.

Amb la finalitat de facilitar la simplificació administrativa, les declaracions responsables, les autoritzacions i l'aportació d'informació i de documentació estan incorporades en el model de sol·licitud de l'annex II d'esta orde.

En omplir la sol·licitud s'haurà d'aportar:

1. Informació sobre les dades identificadores de l'entitat, en què hauran de constar el número del CIF, el número d'inscripció en el registre corresponent de la Generalitat, l'àmbit d'implantació territorial, el número del DNI de la persona sol·licitant, l'acreditació de la seua representativitat, així com l'adreça postal i telemàtica a l'efecte de comunicacions i notificacions. Apartat A de la sol·licitud.

2. Les dades de l'imprés de domiciliació bancària per a pagaments de la Generalitat. Annex III i apartat F3 o F4 de la sol·licitud.

3. Programa A: cursos de valencià. S'indicarà el nivell del curs, la llista d'alumnes en què consten el nom i els cognoms, el número de DNI, el nombre d'hores lectives, el pressupost, les dates d'inici i de finalització, i el lloc i l'adreça on es realitzarà el curs. Apartat E, programa A de la sol·licitud.

4. Programa B: activitats de promoció de l'ús del valencià. Caldrà indicar la informació referida a les activitats i sobre el material de difusió i pàgines web per als quals es demana subvenció, amb una breu explicació de l'activitat i amb indicació del pressupost corresponent. Apartat E, programa B de la sol·licitud.

5. Programa C: funcionament d'oficines o servicis de promoció de l'ús del valencià. Es requerirà informació sobre l'organització de l'oficina o del servici, dels responsables, del personal, de les seues condicions laborals i del pressupost tant de les activitats com del personal de l'oficina o del servici. Així mateix, caldrà aportar una breu programació de les actuacions previstes per a l'any 2013 en què s'especifique l'abast, la incidència social, les institucions o les empreses que hi participen o hi col·laboren, la duració i els mitjans i suports publicitaris. Apartat E, programa C de la sol·licitud.



6. Declaracions responsables

Per a simplificar la presentació de documentació, l'entitat facilitarà la informació requerida a través de les declaracions responsables que figuren en el model de sol·licitud. En el cas de no firmar-les, l'entitat haurà d'aportar la documentació acreditativa del compliment dels aspectes següents:

a) Sobre la veracitat de les dades que s'aporten en la sol·licitud i l'assumpció de responsabilitats si foren inexactes. Apartat C1 de la sol·licitud.

b) Sobre el compliment dels requisits de la convocatòria. Apartat C2 de la sol·licitud.

c) De no estar sotmesa a cap prohibició per a obtindre la condició de beneficiària, de les previstes en l'article 13 de la LGS. Apartat C3 de la sol·licitud.

d) Sobre la disposició i conservació de la documentació acreditativa corresponent i sobre el compromís de conservar-la durant la vigència de l'expedient. Apartat C2 de la sol·licitud.

7. Autoritzacions

Per a afavorir l'agilització administrativa, l'entitat sol·licitant podrà atorgar les autoritzacions a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través del model de sol·licitud, sobre els aspectes següents:



a) Obtindre per via telemàtica o electrònica les dades pertinents que estiguen en poder de la Tresoreria General de la Seguretat Social, de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública. Apartat B1 de la sol·licitud.

b) Consultar les dades sobre l'entitat i sobre la persona sol·licitant en el sistema de verificació de dades. Apartat B1 de la sol·licitud.

c) Enviar informació i notificació referides a l'expedient per mitjans telemàtics i electrònics. Apartat B2 de la sol·licitud.

En el cas que no es firmen les autoritzacions anteriors, l'entitat haurà d'aportar la documentació acreditativa pertinent en el moment de la sol·licitud.

8. D'acord amb l'article 13 de la LGS, les entitats sol·licitants hauran d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social. En conseqüència, hauran d'acreditar el compliment d'estes obligacions a través de la presentació dels corresponents certificats expedits per l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i de la Tresoreria de la Seguretat Social, així com el certificat de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, que acredite que l'entitat sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.



No obstant això, i d'acord amb el que disposen els articles 4 i 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'establixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, no caldrà presentar estos certificats si s'autoritza expressament la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport perquè comprove el compliment d'estes obligacions, en els termes establits en el punt 7 d'esta mateixa base. En el cas de denegar-se esta autorització, l'entitat sol·licitant haurà d'aportar, en la sol·licitud, els certificats corresponents.



Sèptima. Comissió Tècnica

Les sol·licituds seran estudiades per una comissió tècnica, que, com a òrgan col·legiat, estarà formada per:

Presidència: titular de la Subdirecció General de Política Lingüística.

Secretaria: titular de la Unitat de Promoció Social del Valencià.



Vocals: titular del Servici d'Acreditació i Promoció del Valencià, titular de la Secció de Dinamització Lingüística i una persona tècnica en promoció lingüística del Servici d'Acreditació i Promoció del Valencià.

En el cas de produir-se alguna vacant o absència dels membres de la comissió, la persona titular de l'òrgan competent en matèria de política lingüística designarà les suplències corresponents.



Octava. Ordenació, instrucció i resolució del procediment d'atorgament de les subvencions

La instrucció del procediment correspondrà a la Subdirecció General de Política Lingüística.

Cada entitat només podrà rebre subvenció per un dels programes subvencionables.

Per a l'ordenació, l'avaluació i l'elaboració de l'informe i de la proposta de distribució de les subvencions entre les sol·licituds, la comissió tindrà en compte el procediment i els criteris següents:

1. Programa A (cursos): valoració màxima de 50 punts. Es destinaran a este programa 20.000 euros. La subvenció serà, com a màxim, del 40% dels honoraris del professorat del curs, que seran valorats en un mínim de 1.876,20 euros, equivalents a 31,27 euros/hora. L'import màxim de la subvenció serà de 750,48 euros per curs i se subvencionarà un màxim de dos cursos per cada entitat. L'import de la subvenció mínima no podrà ser inferior a 650 euros.

Criteris de valoració:

- Nombre d'alumnes inscrits. Cada alumne inscrit es puntuarà amb 0,5 punts. Màxim: 20 punts.

- Nivell del curs. Preparació per al certificat de Coneixements Orals, 10 punts; Grau Elemental, 8 punts; Grau Mitjà, 6 punts; Grau Superior, 4 punts. Màxim: 10 punts.

- Nombre d'hores lectives del curs. Cada hora lectiva es puntuarà amb 0,2 punts. Màxim: 20 punts.

En cas d'empat, es resoldrà a favor del que obtinga més puntuació en els criteris anteriors en l'orde en què s'han exposat més amunt. Si continua l'empat, es resoldrà per sorteig.

No tindran dret a subvenció les sol·licituds que no arriben als 25 punts.

2. Programa B (activitats): valoració màxima de 50 punts. Es destinaran a este programa 50.000 euros. Se subvencionarà fins a un màxim del 40 % de la quantitat sol·licitada. L'import de la subvenció màxima serà de 800 euros i el de la mínima de 600 euros.

Criteris de valoració:

- Import pressupostat. Màxim: 30 punts. S'assignarà un màxim de 30 punts al pressupost més alt i 14 punts al mínim exigit de 2.000 euros. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

- Àmbit d'implantació territorial de l'associació o l'entitat. Màxim: 20 punts. Àmbit autonòmic: 20 punts; provincial o intercomarcal: 17 punts; comarcal o supralocal: 14 punts; local: 11 punts.

En cas d'empat, es resoldrà a favor del que obtinga més puntuació en els criteris anteriors en l'orde en què s'han exposat més amunt. Si continua l'empat, es resoldrà per sorteig.

No tindran dret a subvenció les sol·licituds que no arriben als 25 punts.

3. Programa C (oficina o servici de promoció del valencià): valoració màxima de 50 punts. Es destinaran a este programa 30.000 euros. Se subvencionarà fins a un màxim del 40% de la quantitat sol·licitada dels costos del personal adscrit. L'import màxim de la subvenció serà de 5.000 euros i el mínim de 2.000 euros.

Criteris de valoració:

- Programació d'actuacions de l'oficina o del servici per a l'any 2013 i el seu grau d'incidència en la promoció i dinamització de l'ús del valencià en l'àmbit de l'entitat i en la seua projecció pública. Fins a un màxim de 10 punts.

- Dotació de personal. Màxim: 40 punts. Es partirà del tècnic que tinga una categoria superior, al qual s'assignarà el valor següent:



- Tècnic superior o mitjà amb dedicació completa: 20 punts.

- Tècnic superior o mitjà amb dedicació parcial, o altre personal empleat amb dedicació completa: 15 punts.

En el cas que hi haja més d'un tècnic o empleat, se sumaran 5 punts per cada altre tècnic o empleat, independentment del seu nivell i de la seua dedicació.

No tindran dret a subvenció les sol·licituds que no arriben als 25 punts.

Seguidament, en aplicació dels criteris de valoració establits més amunt, i amb la valoració corresponent a totes les sol·licituds que hagen complit els requisits de la convocatòria, s'elaborarà per a cada programa una llista ordenada per la puntuació obtinguda.



Atenent els criteris indicats i tenint en compte el nombre de sol·licituds presentades, la comissió tècnica elaborarà l'informe pertinent, en el qual es detallarà la puntuació atorgada a les sol·licituds presentades en cada un dels tres programes. A la sol·licitud més ben valorada de cada programa s'atorgarà la subvenció de major quantia. La resta de la dotació econòmica del programa es distribuirà entre les altres sol·licituds de manera proporcional i segons orde decreixent de la valoració obtinguda, fins a assignar la totalitat del pressupost destinat a aquell programa. Una vegada distribuït tot el pressupost, es deixaran sense subvenció aquelles sol·licituds per a les quals ja no es dispose de dotació econòmica. Les subvencions concedides s'ajustaran en cada programa a les quantitats màxima i mínima que s'establixen en esta mateixa base.



D'acord amb l'informe, la Subdirecció General de Política Lingüística, com a òrgan instructor, formularà la proposta de resolució a la persona titular de l'òrgan competent en matèria de política lingüística.



Vista la proposta, la persona titular de l'òrgan competent en matèria de política lingüística resoldrà, per delegació, la concessió de la subvenció.

La resolució serà publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, tal com preveu l'article 18 de la LGS.



Novena. Obligacions

Les entitats beneficiàries de les subvencions tindran les obligacions següents:

1. Realitzar l'activitat que fonamenta la subvenció i justificar-la adequadament segons s'indica en esta convocatòria. Així mateix, les entitats beneficiàries hauran de respectar, en referència a la denominació de l'idioma i del territori valencians, el que s'establix en la Constitució Espanyola i en l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.



2. Comunicar a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport altres ajudes i subvencions obtingudes d'uns altres organismes, així com altres recursos o ingressos per a la mateixa finalitat. Esta comunicació s'haurà d'efectuar en conéixer les aportacions i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació que s'ha donat als fons percebuts.

3. Estar sotmeses a les actuacions de comprovació i de control financer que corresponen a la Intervenció General, a les quals aportaran la documentació que els siga requerida.

4. Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i altres documents degudament auditats, en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial aplicable a l'entitat beneficiària, amb la finalitat de garantir l'adequat exercici de les facultats de comprovació i de control.

5. Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, mentres puguen ser objecte de les actuacions de control i de comprovació.

6. Acreditar que estan al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

7. Reintegrar els fons percebuts en els supòsits indicats en l'article 37 de la LGS.

8. Les actuacions de promoció de l'ús del valencià s'hauran d'ajustar a les directrius de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, la qual podrà supervisar-les en qualsevol moment.

Una vegada resoltes les subvencions del programa A, per a la coordinació dels cursos d'ensenyament del valencià, a la qual s'han d'atindre les entitats que hagen sigut subvencionades, la Subdirecció General de Política Lingüística podrà convocar reunions de treball, de manera presencial o telemàtica, amb el professorat encarregat d'impartir les classes.

9. Les entitats beneficiàries hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de les activitats subvencionades, per a la qual cosa hauran de fer constar, en el material subvencionat o en la difusió de les activitats subvencionades, la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat.

L'incompliment de les obligacions anteriors serà causa de l'exigència de les responsabilitats o de les sancions corresponents segons la legislació vigent, i, especialment, de les indicades en el títol IV, capítols I i II de la LGS.



Deu. Finançament de les activitats i causes de reintegrament

1. En aplicació dels articles 19.3 i 19.4 de la Llei General de Subvencions, tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció, i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions, ajudes, ingressos o recursos, podran donar lloc a la modificació de la resolució de la concessió.

2. L'import de les subvencions no podrà ser, en cap cas, d'una quantitat que, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions públiques, d'altres ens públics o privats, o d'altres ingressos, supere el cost de l'activitat que ha de realitzar l'entitat beneficiària.

3. En aplicació de l'article 37 de la Llei General de Subvencions, serà procedent el reintegrament i l'exigència de l'interés corresponent de demora, des del moment del pagament de la subvenció fins a la data en què s'acorde que és procedent el reintegrament, en els casos següents:

a) Obtenció de la subvenció havent falsejat les condicions ací requerides, o havent amagat aquelles que haurien impedit la subvenció.



b) Incompliment total o parcial de l'objectiu o de l'activitat, o la no-adopció del comportament que fonamenta la concessió de la subvenció.

c) Incompliment de l'obligació de justificació o la justificació insuficient, en els termes establits en l'article 30 de la LGS i en les normes establides en esta convocatòria.

d) Incompliment de l'obligació d'adoptar les mesures de difusió establides en l'apartat 4 de l'article 18 de la LGS i en la base novena, apartat 3, d'esta convocatòria.

e) Resistència, excusa, obstrucció o negativa a les actuacions de comprovació i control financer previstes en la legislació vigent, així com l'incompliment de les obligacions comptables, registrals o de conservació de documents quan d'això es derive la impossibilitat de verificar la utilització donada als fons percebuts, el compliment de l'objectiu, la realitat i regularitat de les activitats subvencionades o la concurrència de subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o d'ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.



f) Incompliment de l'obligació de realitzar l'activitat subvencionada.



Onze. Forma de pagament i de minoració

1. L'import de la subvenció concedida es lliurarà a partir de la justificació adequada de l'activitat per a la qual s'ha concedit la subvenció.



2. En el programa A, en el cas d'haver sigut concedida la subvenció per a la realització de dos cursos i només se'n justifique un, de conformitat amb el que establix la base tretze, apartat 3.c, es minorarà proporcionalment la subvenció inicialment concedida.

També es minorarà la quantitat concedida si no s'ha demostrat que un mínim d'un 30 % d'alumnes ha assistit al 85 % de les classes. Per a calcular la minoració, s'aplicarà la fórmula següent:







en què AI (alumnes inscrits) són els alumnes inscrits inicialment en el curs i AF (alumnes finals) els alumnes que han finalitzat el curs amb una assistència al 85 % o més de les sessions.

3. Programa B. Per a optar al total de la subvenció concedida caldrà presentar la justificació d'almenys un 80 % de la quantitat sol·licitada. Les sol·licituds que justifiquen una quantitat inferior es minoraran proporcionalment als gastos efectivament justificats aplicant la fórmula següent:









en què P és el pressupost sol·licitat i J la quantitat efectivament justificada.

4. Programa C. S'atorgarà el total de la subvenció concedida sempre que es justifique una quantitat igual o superior al 50 % de la quantitat sol·licitada. En el cas de justificar una quantitat inferior, es minorarà proporcionalment a la quantitat justificada.



Dotze. Gestió de la subvenció

L'entitat beneficiària, si és el cas, podrà subcontractar, per l'import total o parcial de la subvenció, la realització de l'activitat subvencionada, segons el que disposen l'article 29 de la LGS i l'article 68 del Reglament General de Subvencions.



Tretze. Justificació de la subvenció

1. El termini de presentació de la documentació justificativa s'acabarà l'11 d'octubre de 2013. Si la justificació no es presenta dins d'este termini, s'entendrà que es renuncia a l'ajuda i que la subvenció queda sense efectes.

2. Per a justificar adequadament la subvenció, caldrà presentar, degudament omplit, el model del compte justificatiu que figura en l'annex IV de la convocatòria, que haurà d'estar firmat per la persona que ocupe la secretaria de l'entitat, amb el vistiplau de la persona representant de l'entitat.

3. En el compte justificatiu figurarà la informació següent:

a) Les dades identificatives de l'entitat i de la subvenció. Apartats A i B del compte justificatiu.

b) La declaració responsable sobre la veracitat de la informació, de les dades i de la documentació justificativa aportada, així com el compromís de conservar, i de posar a disposició de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, la documentació original durant el temps de vigència de l'expedient. Apartat E del compte justificatiu.



c) Per al programa A (cursos de valencià): dades personals i de la titulació professional referides al professorat, sobre el seguiment de l'assistència dels alumnes, sobre la persona o l'entitat que ha rebut els honoraris del curs i la quantitat pagada, la qual haurà de ser igual o superior al mínim establit de 1.876,20 € per curs. Apartat C del compte justificatiu.

Els fulls de seguiment d'assistència dels alumnes, degudament firmats per estos, formaran part de la documentació de l'expedient que haurà d'estar en l'arxiu de l'entitat.

d) Per al programa B (activitats de promoció de l'ús del valencià): l'aportació d'un exemplar original dels programes, fullets divulgatius, catàlegs, cartells o revistes, o bé l'adreça de la pàgina web, sobre els quals s'ha adjudicat la subvenció. En el material subvencionat ha de constar la col·laboració de la Generalitat, Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Relació de les factures justificatives del gasto. S'haurà d'aportar la llista de les factures del treball subvencionat de l'any 2013. Hauran de figurar totes les dades exigides per la legislació vigent.

e) Per al programa C (oficina o servici de promoció de l'ús del valencià): relació dels gastos de personal. Annex IV, apartat 2 del compte justificatiu.

4. Si en la realització de l'activitat subvencionada han col·laborat altres entitats, s'haurà d'indicar quines han sigut les entitats col·laboradores i la quantitat que ha aportat cada una.



Catorze. Règim d'infraccions i sancions

El règim sancionador en la matèria regulada en esta orde serà el que s'establix en el títol IV de la LGS.



<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web