Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 23 de març de 2015, de la presidenta de Culturarts Generalitat, per la qual es convoquen beques per al perfeccionament de jóvens músics de fins a un mes de duració durant l'any 2015 i de fins a un any de duració durant el curs acadèmic 2015-2016.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7496 de 31.03.2015
Número identificador:  2015/2673
Referència Base de Dades:  002776/2015
 



RESOLUCIÓ de 23 de març de 2015, de la presidenta de Culturarts Generalitat, per la qual es convoquen beques per al perfeccionament de jóvens músics de fins a un mes de duració durant l'any 2015 i de fins a un any de duració durant el curs acadèmic 2015-2016. [2015/2673]

L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, modificat per Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, establix en l'article 49,1.4 la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura.

El Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, assigna en l'article 6, a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, entre altres competències, les relacionades amb la promoció cultural.

El Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOCV 7355, 08.09.2014), que modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, atribuïx en l'article 2.2.l a l'ens, entre les seues funcions, la convocatòria i gestió de subvencions, ajudes i incentius de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat, i conferix en l'article 4.2.j l'atribució de resoldre la concessió dels incentius, ajudes i subvencions a la presidenta de l'entitat, que és la titular de la conselleria que ostenta les competències en matèria de cultura.

Amb la finalitat de fomentar en l'àmbit competencial de la Generalitat la cultura musical i, més en concret, la consecució d'ajudes per a l'assistència a cursos de perfeccionament tècnic i artístic dels jóvens músics valencians que tinguen condicions adequades per a això, CulturArts Generalitat convoca beques per al perfeccionament de jóvens músics, durant l'any 2015 i el curs acadèmic 2015-2016, a fi de contribuir a la millora de la seua formació tècnica i musical.

Per tot això, d'acord amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en el seu Reglament, aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, en el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, en el Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, en el Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell, publicat en el DOCV núm. 7355, de 8 de setembre de 2014, que modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, atenent el que disposa l'article 7.3 del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, i fent ús de les atribucions que em conferix l'article 4.2.j de l'esmentat Decret 141/2014, de 5 de setembre, resolc:





Primer

Convocar la concessió de beques, en règim de concurrència competitiva, per al perfeccionament de jóvens músics, en centres nacionals i internacionals i/o amb professors de reconegut prestigi, fins a un mes de duració durant l'any 2015 i fins a un any de duració durant el curs acadèmic 2015-2016, i aprovar les bases per les quals es regirà i el model de sol·licitud que s'acompanyen.



Segon

L'import global màxim que podrà assignar-se en concepte d'estes ajudes per a esta convocatòria serà de 26.530 € (vint-i-sis mil cinc-cents trenta euros), el qual es farà efectiu amb càrrec a la línia de subvenció T6428000, inclosa en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat per a l'exercici de 2015.

Este import podrà ser minorat quan en el marc de les polítiques d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s'adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.



Tercer

Esta convocatòria, de conformitat amb l'article 3.4 i el 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques (DOCV 5596, d'11 de setembre), està exempta de notificació a la Comissió Europea perquè no es aplicable l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), en la mesura que no afecta els intercanvis comercials entre els estats membres.





Quart

Segons el que establixen el Decret 198/2004, d'1 d'octubre, del Consell, pel qual s'adequa la composició de la Comissió Delegada del Consell per a Assumptes Econòmics i es regula el seu funcionament, i el Decret 80/2011, d'1 de juliol, del Consell, pel qual es modifica la denominació i composició de l'esmentada comissió, esta convocatòria no necessita del pronunciament de l'ara denominada Comissió Delegada del Consell d'Hisenda i Pressupostos, ja que no té una especial incidència pressupostària i econòmica.



Quint

Esta resolució produirà efectes l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

D'acord amb el que disposen els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i dels articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra este acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà recórrer potestativament en reposició o bé cabrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant de la presidenta de CulturArts Generalitat en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de publicar-se.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de presentar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de publicar-se o a partir de l'endemà d'aquell en què es notifique la resolució expressa del recurs de reposició.



València, 23 de març de 2015.– La presidenta de CulturArts Generalitat: María José Catalá Verdet.





ANNEX I

Bases de la convocatòria de beques per a l'assistència a cursos de perfeccionament de jóvens músics, fins a un mes de duració durant l'any 2015 i fins a un any de duració durant el curs acadèmic 2015-2016



Primera. Objecte

La concessió d'estes beques té per objecte facilitar l'assistència a cursos de perfeccionament musical fins a un mes de duració durant l'any 2015 i fins a un any de duració durant el curs acadèmic 2015-2016, en les condicions i els casos previstos en la present convocatòria.





Segona. Beneficiaris

1. Podran sol·licitar estes beques les persones físiques que reunisquen els requisits següents:

a) Ser espanyol o nacional d'un estat membre de la Unió Europea i presentar un projecte en l'àmbit competencial de la Generalitat.

b) No haver complit vint-i-huit anys l'últim dia del termini establit per a la presentació de les sol·licituds. Per a les modalitats de Direcció d'orquestra, Direcció de cor, Cant i Composició, este límit s'elevarà a trenta-tres anys.

c) Estar en possessió de la titulació superior de música, en qualsevol de les seues especialitats. També podran optar a estes beques els qui estiguen matriculats en l'últim curs de la seua especialitat instrumental o vocal.

d) No trobar-se en cap de les circumstàncies relacionades en l'apartat 2 de l'article 13 de la Llei General de Subvencions, les quals es concreten en el model de declaració responsable inclòs en l'apartat M del model de sol·licitud.

Els sol·licitants hauran de reunir els requisits exigits en les bases de la convocatòria al terme del termini de presentació de sol·licituds establit en la base quarta.

2. Donat l'objecte d'esta convocatòria, en cap cas es concediran beques per a cursar estudis dirigits a l'obtenció de titulació acadèmica de grau i postgrau a Espanya, incloent-hi els programes de mobilitat Erasmus. De la mateixa manera, tampoc es concediran estes beques per a estudis de grau i postgrau (màster i doctorat) que puguen ser convalidats a Espanya en l'àmbit de l'espai europeu d'educació superior.



3. Estes beques es concediran exclusivament a persones físiques i seran indivisibles. La duració màxima s'establix en un curs acadèmic o any natural, si és el cas.

4. Quedaran exclosos els sol·licitants que hagen rebut fins en tres ocasions o més una beca semblant per al perfeccionament musical en el seu instrument o especialitat, en anteriors convocatòries, incloent-hi les gestionades per l'Institut Valencià de la Música de la Generalitat i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

5. Quedaran exclosos els sol·licitants que exercisquen activitats musicals professionals amb dedicació plena, com a professors de conservatoris o centres d'ensenyança musical i instrumentistes d'orquestres, bandes o agrupacions professionals.



Tercera. Modalitats, nombre màxim i dotació d'estes beques

La dotació d'estes beques es fixarà en funció d'estes dos modalitats:



Modalitat A): fins a un mes de duració, que necessàriament haurà de correspondre a l'any 2015, en centres de formació i perfeccionament nacionals i internacionals i/o amb professors de reconegut prestigi, un màxim de 500 euros per beca, destinant-se a esta modalitat un màxim de 2.000 €.

L'import no disposat, si no s'adjudica en la seua totalitat, passarà a la modalitat B.

Modalitat B): fins a un any de duració, que coincidirà amb el curs acadèmic 2015-2016, en centres de formació i perfeccionament nacionals i internacionals i/o amb professors de reconegut prestigi, un màxim de 3.500 euros per beca; a esta modalitat es destinaran un màxim de 24.530 €.

Es concediran fins a un màxim de 4 beques de la modalitat A i 8 beques de la modalitat B, per l'import màxim, en conjunt, de 26.530 € de la línia de subvenció T6428000, inclosa en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat per a l'exercici de 2015.



Quarta. Presentació de sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar a partir del dia següent al de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

2. Les sol·licituds dirigides a CulturArts Generalitat podran presentar-se en la seu d'esta entitat en la plaça de Viriat. s/n, 46001 València, en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, av. de Campanar, núm. 32, 46015 València, i en les direccions territorials d'Educació, Cultura i Esport de: Alacant (c/ Carratalá, 47, 03007 Alacant), Castelló de la Plana (av. del Mar, 23, 12003 Castelló de la Plana) i València (c/ Gregori Gea, 14, 46009 València). Igualment, utilitzant qualsevol dels mitjans previstos en l'article 38.4 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, justificant la data d'imposició de l'enviament en l'oficina de correus o presentació en el registre i anunciant la remissió de la sol·licitud, per mitjà de fax (al núm. 961 206 532) o telegrama en el mateix dia, només als efectes organitzatius.

Així mateix, la sol·licitud podrà presentar-se per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP, en l'URL següent: http://www.sede.gva.es.

En este cas, la sol·licitud s'omplirà amb l'aplicació informàtica establida a este efecte i el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica de ciutadà emesa per l'Institut Valencià de Finances: http://www.accv.es/ciudadano/ o DNI electrònic.

3. Les sol·licituds hauran d'omplir-se necessàriament de conformitat amb el model de sol·licitud que s'adjunta com a annex II a esta convocatòria i dels documents o certificacions aniran acompanyats d'originals o fotocòpies degudament compulsades, a què es fa referència en cada capítol, del model de sol·licitud, admetent-se només una sol·licitud per modalitat i per peticionari. En cas que se sol·licite més d'una ajuda, ja siga de la mateixa modalitat com d'una altra de diferent, cap de les sol·licituds serà admesa.

Hauran de desenrotllar els punts següents:

a) Titulació i expedient acadèmic en què s'indique l'últim curs realitzat, la nota mitjana obtinguda, així com totes les qualificacions obtingudes en el grau superior, incloses les de l'instrument per al qual se sol·licite beca i, si és el cas, els premis de fi de grau obtinguts.

b) En cas que la sol·licitud siga per a l'estranger, el sol·licitant haurà d'indicar els idiomes que coneix i el seu respectiu nivell de coneixement, adjuntant el certificat oficial que ho justifique.

c) Relació de cursos de perfeccionament i altres activitats de formació realitzats respecte de l'instrument que es desitja perfeccionar, amb expressió del curs, centre d'impartició, any de realització i nombre d'hores lectives.

d) Memòria explicativa de les principals activitats artístiques realitzades en agrupacions orquestrals, de cambra i com a solista.

e) Memòria explicativa del programa de treball de perfeccionament que ha de desenrotllar el sol·licitant.

f) Estimació econòmica justificada i desglossada dels gastos previstos per a viatge i transport intern en el país de destinació; allotjament i estada; manutenció; matrícula i gastos acadèmics.

g) Hauran de fer-se constar, les subvencions o beques que s'hagen sol·licitat o hagen sigut atorgades per a este mateix programa de treball per altres administracions o ens públics o privats. Si no se n'han sol·licitat, es manifestarà «cap».

h) Relació de beques o ajudes rebudes en els cinc últims anys d'institucions públiques o privades per a realitzar cursos d'ampliació o perfeccionament de la seua especialitat artística. Si no se n'han rebut, es manifestarà «cap».

i) Qualsevol altre document o circumstància que, a juí del sol·licitant, puga servir per a valorar millor els seus mèrits, en relació amb els criteris de prioritat que s'establixen en la base sexta.

Igualment, la sol·licitud s'haurà d'acompanyar de la documentació següent:

j) Prova acreditativa documental dels contactes realitzats pel sol·licitant, per a l'admissió en el centre o centres proposats en la sol·licitud per al desenrotllament del seu programa de treball de perfeccionament. Si esta admissió en el centre queda supeditada a una prova posterior, el sol·licitant haurà de superar-la per a poder ser beneficiari d'una beca, en el supòsit d'haver resultat proposat. En cas que se sol·licite la beca per a treballar directament amb un professor o mestre de reconegut prestigi, haurà d'acreditar-se per escrit la disponibilitat d'este.

k) Dades bancàries on es desitja rebre l'import de l'ajuda sol·licitada, cas de resultar beneficiari, omplint el model de domiciliació bancària que s'adjunta com a annex III a la present convocatòria.



4. De la mateixa manera, els sol·licitants hauran d'omplir la declaració responsable del model de sol·licitud (apartat M) de no estar incurs en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari, d'acord amb el que disposa l'apartat 2 de l'article 13 de la Llei General de Subvencions.

5. El sol·licitant haurà d'acreditar també que:

a) Es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb les administracions estatal i autonòmica, i davant de la Seguretat Social. Respecte d'això, i de conformitat amb el que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat N) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb l'article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.



Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar els certificats de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, de la Tresoreria General de la Seguretat Social i de les direccions territorials de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, de trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions amb estes.

Queden exonerats de presentar l'esmentada documentació, els beneficiaris de les beques o ajudes destinades expressament a finançar estudis en centres de formació pública o privats, quan siguen percebudes directament per les persones individuals beneficiàries, d'acord amb el que disposa l'Orde de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

b) S'ha presentat la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques de la unitat familiar en què es trobe integrat a efectes fiscals, corresponent a l'exercici fiscal de 2013, o que no es troba obligat a presentar l'expressada declaració. Respecte d'això, i de conformitat amb el que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat N) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, l'expressada declaració o el certificat de trobar-se exempt de l'obligació de presentar-la.



Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar còpia de la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques de la unitat familiar en què es trobe integrat a efectes fiscals, corresponent a l'exercici fiscal de 2013, o certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, que acredite no estar obligat a presentar la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.



6. Si la sol·licitud d'iniciació no reunix els requisits exigits o falta la documentació acreditativa, es requerirà a l'interessat que, en el termini de deu dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fa, es considerarà que desistix de la seua petició, prèvia resolució que es dictarà en els termes de l'article 42 de la Llei 30/1992, segons disposa l'article 71.1 d'idèntic cos legal.



La millora o esmena de la documentació haurà de presentar-se preferentment en la seu de CulturArts Generalitat. En cas de presentar-se per qualsevol altre mitjà o lloc previst en la Llei 30/1992, podrà comunicar-se a esta, per mitjà de fax (al número 961 206 535) o telegrama, en el mateix dia de la seua presentació.

En tot cas CulturArts Generalitat podrà requerir als sol·licitants que proporcionen qualsevol informació aclaridora que resulte necessària per a la gestió de la seua sol·licitud.

7. Les dades de caràcter personal contingudes en l'imprés de sol·licitud seran incloses en un fitxer perquè siguen tractades per CulturArts Generalitat, com a titular responsable del fitxer, en l'ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències. Igualment, els sol·licitants de beca podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (BOE 298, 14.12.1999).



Quinta. Instrucció del procediment de concessió de les beques. Comissió Tècnica Avaluadora

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció del procediment de concessió de les beques és el director general de CulturArts.

2. L'òrgan instructor, una vegada completats els expedients i realitzades les activitats d'instrucció pertinents, els traslladarà a la comissió indicada en l'apartat següent.

3. Per a la valoració de les sol·licituds presentades, segons preveu l'article 22 de la Llei General de Subvencions, es constituirà una comissió tècnica avaluadora que adaptarà el seu funcionament a les regles generals que s'apliquen als òrgans col·legiats establides en els articles 22 i següents de la Llei 30/1992, i que estarà presidida pel director general de CulturArts Generalitat o persona en qui delegue, que serà el subdirector general de Música, si és el cas, i integrada, en qualitat de vocals, pel cap del Servici d'Ajudes de CulturArts Generalitat, i per quatre professionals de reconeguda solvència en el camp de la música, els directors dels tres conservatoris superiors de Música d'Alacant, Castelló i València, així com per un expert en ensenyances musicals nomenat per l'òrgan competent a proposta de l'ISEACV.



Actuarà com a secretari, amb veu i sense vot, un tècnic o administratiu de CulturArts Generalitat.

Esta comissió estarà assessorada per especialistes per instrument o famílies instrumentals, si és el cas, en les audicions a què fa referència la base sexta. 2 i 3, en les quals actuaran amb veu en qualitat d'assessors especialistes.

4. La Comissió Tècnica Avaluadora, atenent les sol·licituds presentades, emetrà un informe d'avaluació d'acord amb els criteris de prioritat que s'enumeren en la base sexta, informe que quedarà incorporat en les actes de la comissió i on es deixarà constància succinta dels motius de la valoració i ponderació de les sol·licituds, així com la seua prelació de major a menor puntuació, i que contindrà la proposta de quantia de les beques, de conformitat amb els límits establits en la base tercera i amb el que s'ha assenyalat en el punt 7 de la base sexta.

5. En qualsevol moment del procediment podrà instar-se el sol·licitant perquè òmpliga qualsevol tràmit, de conformitat amb el que preveu l'article 76.2 de la Llei 30/1992, per un termini de deu dies, amb els efectes determinats en esta norma.

6. L'òrgan instructor, a la vista dels expedients i de l'informe i proposta de la Comissió Tècnica Avaluadora, formularà la proposta de resolució provisional, degudament motivada, que haurà de notificar-se als interessats de manera fefaent, amb trasllat per un termini de deu dies per a presentar al·legacions; es prescindirà d'este tràmit quan no figuren en el procediment ni siguen tinguts en compte altres fets ni altres al·legacions i proves que les adduïdes pels interessats. En este cas, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiva, elevant-la a la presidenta de CulturArts Generalitat, òrgan competent per a resoldre la convocatòria.



Sexta. Criteris de prioritat. Puntuació mínima exigida. Determinació de la quantia de les beques

1. La Comissió Avaluadora valorarà, en primer lloc, els següents criteris, per orde d'importància i amb la ponderació que s'establix:

a) Interés del programa de treball de perfeccionament presentat. Fins a un màxim de 20 punts, amb el desglossament següent:

Es valorarà el programa de perfeccionament presentat fins a un màxim de 15 punts. La comissió podrà establir per a les beques de la modalitat B) la preferència dels programes de treball a desenrotllar en centres de perfeccionament de caràcter públic o privat, on es garantisca una prova d'admissió objectiva, vinculada a les potencialitats artístiques del sol·licitant.

Es valoraran els costos acreditats que supose realitzar el projecte de perfeccionament, fins a un màxim de 5 punts.

b) Expedient acadèmic del sol·licitant:

b.1. La puntuació assignada a l'expedient acadèmic coincidirà amb la nota mitjana ponderada. Fins a un màxim de 10 punts.

b.2. L'especialització acadèmica respecte de l'instrument per al qual se sol·licita la beca de perfeccionament. Fins a un màxim de 5 punts.



b.3. Altres títols acadèmics que no constituïsquen requisit per a la beca. Fins a un màxim de 3 punts.

Per a la baremació dels apartats B.1 a B.3, ambdós inclosos, es tindrà en compte el que es disposa en l'annex II apartat A. epígrafs 1, 2 i 3, del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques.

c) Memòria de les principals activitats artístiques de caràcter no remunerat realitzades fins a la data de presentació de la sol·licitud. Fins a un màxim de 12 punts.

d) Cursos i altres activitats de formació realitzats pel sol·licitant relacionats directament amb la seua especialitat instrumental o vocal. Fins a un màxim de 4 punts.

e) Altres mèrits. Aquells altres mèrits relacionats amb l'objecte de la convocatòria que no es troben inclosos en la resta d'apartats (per exemple, la de posseir altres titulacions instrumentals o vocals diferents de la de l'instrument que es desitja perfeccionar). Fins a un màxim de 2 punts.

Per a la realització de la baremació, la Comissió Tècnica Avaluadora només podrà tindre en compte les dades aportades pels sol·licitants que hagen sigut degudament justificades per mitjà del suport documental exigit en esta convocatòria.

2. En segon lloc, la Comissió Tècnica Avaluadora convocarà una audició per als sol·licitants, en la qual notificarà el lloc, dia i hora, amb un mínim de 10 dies d'antelació; l'audició podrà tindre excepcions en els supòsits de sol·licituds de modalitat A); en les especialitats de Direcció d'orquestra, Direcció de cor o Composició, els sol·licitants hauran de presentar, alternativament a l'audició, el següent:



– Els sol·licitants en l'especialitat de Composició hauran de presentar tres exemplars d'obres originals per a diferent plantilla orquestral o de cambra, perquè la comissió els estudie i els valore.

– Els sol·licitants en l'especialitat de Direcció d'orquestra o Cor hauran de presentar un vídeo de visió frontal del director, on puga ser valorada per la Comissió la Tècnica de direcció de l'aspirant, amb fragments de dos obres, com a mínim, de diferents estils i èpoques.

Els sol·licitants de nova beca per a un programa formatiu per al qual ja hagen disfrutat de beca l'any anterior també podran ser exceptuats de l'audició si així ho considera la Comissió, mantenint en este cas la puntuació obtinguda de l'any anterior. No obstant això, serà el seu dret d'oir per a millorar la puntuació obtinguda.

3. L'audició consistirà en la interpretació d'una obra obligada per instrument i una altra de lliure elecció. Les obres obligades per instrument són:

Arpa: Sonata (P. Hindemith)

Bombardí: Concerto for Euphonium (Vladimir Cosma)

Clarinet: Tres peces, per a clarinet sol (I. Stravinsky)

Clavecí: Partita núm. 5, BWV 829 (J. S. Bach)

Contrabaix: 1a suite, en sol major (versió de François de Rabath), de J.S. Bach)

Fagot: Concert, en si b major, kV 191 (W. A. Mozart)

Flauta: Pièce, per a flauta sola (J. Ibert)

Guitarra: Capriccio diabolico (Revisió d'Andrés Segovia, de Mario Castelnuovo Tedesco)

Llaüt: Las diferencias sobre Guardame las vacas (L. Narvaez) i Calata a la spagnuola (J. A. Dalça)

Oboé: Metamorfosi (B. Britten)

Orgue: Tocatta i fuga en re menor (J.S. Bach)

Percussió: Improvisation & March, per a timbala (Elliot Carter). L'obra de lliure elecció ha de ser necessàriament de vibràfon o marimba.

Piano: Polonesa-Fantasia, opus 61 (F. Chopin)

Saxòfon: Concertino de cambra (J. Ibert)

Tiorba: Suite (Preludi, Allemande, Gavotta, Gigue, Angloise), (R. de Visée)

Traverso barroc: Fantasia núm. 7 per a flauta sola en re major (G.P. Telemann)

Trombó: Improvisació núm. 1 (E. Crespo)

Trompa: Concert núm. 1, opus 11 (R. Strauss)

Trompeta: Concerto (Charles Chaynes)

Tuba: Concertino (J. Koetzier)

Viola: Suite núm. 3, en do major, BWV 1009 (J.S. Bach)

Violí: Concert núm. 4, en re major (1r moviment), (W.A. Mozart)



Violí barroc: Sonata núm. 1, en sol menor, Adagio i Fuga, (J.S. Bach)

Violoncel: Suite núm. 3, en do major, BWV 1009 (J.S. Bach)



Atesa la dificultat d'assenyalar obra obligada en l'especialitat de Jazz, l'audició consistirà en la presentació d'un estàndard i d'una composició pròpia per a l'instrument del sol·licitant, amb la banda que es necessite.

En l'especialitat de cant, l'audició consistirà en la interpretació d'un lied o cançó i d'una ària d'òpera o sarsuela, triada per la Comissió Tècnica Avaluadora d'entre les tres que, com a mínim, propose el sol·licitant per a cada modalitat, lied o ària, d'entre les del repertori de la seua corda.

4. Els resultats d'esta audició o proves substitutives en l'especialitat de composició o direcció, es valoraran fins a un màxim de 16,80 punts.



Per al supòsit d'excepció d'audició (modalitat A), la comissió atribuirà els 16,80 punts proporcionalment als criteris A), B), C), D) i E) del punt 1 d'esta base.

5. Per als sol·licitants membres de famílies nombroses es tindrà en compte el dret de preferència a què es referix l'article 11.a de la Llei 40/2003, de 18 de novembre, de protecció a les famílies nombroses, desenrotllat en l'article 7.1 del seu reglament (RD 1621/2005, de 30 de desembre), en els supòsits d'empat en la puntuació obtinguda.

6. La proposta que eleve la Comissió Tècnica Avaluadora no podrà incloure cap projecte de perfeccionament que no haja aconseguit una puntuació mínima de 40,00 punts en la modalitat A o de 45,00 punts en la modalitat B.

7. Per a la determinació de la quantia de les beques es tindrà en compte la puntuació total obtinguda en relació amb els criteris de prioritat que antecedixen i la seua ponderació. Es valoraran els recursos econòmics dels sol·licitants, de manera que s'afavorisca la situació d'aquells que compten amb menors ingressos personals o familiars, i de manera especial, d'aquells que formen part de famílies nombroses oficialment reconegudes, si és el cas, en els supòsits d'empat en la puntuació total obtinguda.



Sèptima. Resolució de la convocatòria. Terminis

1. L'òrgan instructor elevarà la proposta de resolució definitiva a la presidenta de CulturArts Generalitat, qui resoldrà esta convocatòria i disposarà la seua publicació en el termini de tres mesos a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

La resolució inclourà un llistat de suplents per modalitat relacionats per orde de prioritat en els quals recaurà l'ajuda en cas de possibles renúncies, minoracions, etc. L'òrgan instructor haurà de confirmar, quan es donen estos supòsits, que els suplents complixen els requisits de la convocatòria en eixe moment del procediment, així com que mantenen el programa de treball per al qual van sol·licitar la beca i per al qual van ser cridats a audició.

En cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, es consideraran desestimades totes les sol·licituds, sense perjuí de l'obligació de l'Administració de resoldre expressament continguda en l'article 42 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

2. Les resultes que puguen produir-se per l'existència de renúncies a les beques, minoracions per canvi de projecte, etc., i sense que en cap cas la quantia de la totalitat de les beques a concedir puga excedir els 26.530 euros previstos en la línia de subvenció T6428000, inclosa en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat per a l'exercici de 2015, podran disposar-se per mitjà de nova resolució de l'òrgan competent atenent-se en primer lloc el dret dels suplents indicats en l'apartat anterior. Quant a la quantia de les noves beques se seguirà la regla continguda en la base sexta.7

En cas que, atés el dret dels suplents, hi haguera romanent, podrà incrementar-se la quantitat concedida a algun dels beneficiaris o incloure altres inicialment no previstos com a suplents però que hagen obtingut la puntuació subsegüent segons l'orde de prioritat i que es troben inclosos en la proposta de la Comissió Tècnica Avaluadora a què es referix la base sexta.6, podent superar-se en este cas els límits establits en la base tercera, fixant-se les quanties d'increment de conformitat amb la regla continguda en la base sexta.7.





Octava. Publicació i notificació

La resolució de la convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en la pàgina web de CulturArts Generalitat www.culturartsgeneralitat.es. En tot cas, es notificarà als beneficiaris de conformitat amb el que preveu l'art. 58 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Novena. Obligacions dels beneficiaris

1. Tots els beneficiaris d'estes beques estan obligats a:

a) Comunicar l'acceptació de la beca en el termini de 15 dies naturals des de la notificació de la seua adjudicació, segons el model que s'adjunta com a annex IV a la present convocatòria.

b) Complir el programa de treball proposat i, per a les beques de la modalitat A, començar i finalitzar les activitats per a les quals va ser concedida la beca durant l'any 2015. Quant a les beques de la modalitat B, per al curs acadèmic 2015-2016, començar el programa de perfeccionament, en tot cas, abans del 31 d'octubre de 2015.

c) Si és el cas, comunicar per escrit, abans del 31 d'octubre de l'any 2015, la seua renúncia a la beca concedida, quan no siga possible el gaudi d'esta en les condicions previstes en estes bases o per qualsevol altre motiu.

d) Justificar documentalment l'ocupació de l'ajuda en la forma indicada en el número u de la base deu i conservar els documents justificatius de l'aplicació de la beca rebuda, per a poder justificar el gasto d'acord amb els apartats f i g d'esta mateixa base i poder atendre les actuacions de comprovació i control.

e) Sol·licitar per escrit a l'òrgan competent autorització per a realitzar qualsevol canvi significatiu en el desenrotllament del seu programa de treball, indicant els motius que determinen esta situació.

f) Presentar davant del registre de CulturArts Generalitat, en el termini màxim d'un mes a partir del moment en què finalitze el curs per al qual havia sigut concedida la beca, i, en tot cas per a les beques de la modalitat A, abans del 18 de desembre de 2015, i per a les beques de modalitat B, abans del 30 de setembre de l'any 2016, certificació de les autoritats acadèmiques, professor o professors del centre on es van desenrotllar els estudis o bé del professor que haja impartit les classes de manera individualitzada i particular, que acredite la continuïtat i aprofitament de la labor realitzada.

g) A l'anterior certificació acadèmica s'acompanyarà una memòria detallada sobre el desenrotllament i realització del treball de perfeccionament per al qual va ser concedida l'ajuda, així com una relació dels gastos produïts durant este període de temps, a la qual s'acompanyaran els justificants de gasto i de pagament, les factures originals, inclús electròniques i qualsevol altre document de valor probatori del gasto efectuat.

h) Reintegrar l'import de la beca, una vegada cobrada, i el pagament dels interessos de demora corresponents des del moment del pagament de l'ajuda fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament, en els casos previstos en la base deu d'esta convocatòria, així com en els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

i) Comunicar les beques concedides per a la mateixa o semblant activitat, acreditant-ho per mitjà de còpia de la notificació rebuda, així com altres ingressos o recursos que servisquen per a finançar els cursos de perfeccionament musical.

j) Acreditar amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de les beques d'estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en els termes establits en la base quarta.5 de la present convocatòria, llevat que s'aplique l'excepció continguda en l'Orde de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

2. Els beneficiaris d'estes beques hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic de la beca rebuda, a través de CulturArts Generalitat, en totes les activitats que exercisquen durant el període de gaudi d'esta, fent-ho constar així en el seu historial.

Igualment, seran invitats a oferir un concert en els cicles que organitze CulturArts Generalitat pel qual no percebran cap tipus d'ingrés extraordinari. En el programa del concert que oferisquen, si és el cas, es recomana incloure una o més obres d'autors valencians, si resulta acadèmicament possible.

3. Els beneficiaris d'estes beques podran ser invitats a participar en les activitats que exercisca la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, coincidents amb el període de duració de la beca, i en la seua corresponent especialitat.

4. Els beneficiaris se sotmetran a les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General de la Generalitat, en relació amb l'ajuda concedida i hauran de col·laborar d'acord amb les obligacions que conté l'art. 46 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.



5. L'incompliment de les anteriors obligacions donarà lloc a l'exigència de les responsabilitats o a la imposició de les sancions que corresponguen, d'acord amb la legislació vigent.



Deu. Justificació i pagament de les beques.

1. El pagament d'estes beques s'efectuarà a l'omplir l'obligació que conté la base novena 1, apartats f i g, després de finalitzar el curs de perfeccionament per al qual es va concedir l'ajuda.

2. Estes beques són incompatibles amb altres que puguen concedir-se per altres organismes per a la mateixa o semblant activitat. Excepcionalment, es podran compatibilitzar quan la suma d'ambdós no excedisca el 100 % del pressupost contingut en l'estimació econòmica a què es fa referència en la base quarta.3.f, i quan la situació econòmica dels sol·licitants haja quedat justificada degudament en l'expedient.

3. CulturArts Generalitat podrà no abonar estes beques o exigir el reintegrament d'estes una vegada pagades amb els interessos de demora que corresponga, en els casos en què s'acredite que el beneficiari no reunia les condicions exigides en el moment de la seua concessió o quan es demostre l'incompliment d'alguna de les seues obligacions, especialment les esmentades en els apartats b, d, f i g del número 1 de la base novena. Haurà de donar-se audiència prèviament a la persona interessada, d'acord amb l'exigència prevista en l'article 11 del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques.



Onze. Normativa supletòria

Per al no previst en les presents bases, caldrà ajustar-se al que disposa la normativa bàsica aplicable en matèria de subvencions, procediment administratiu, administració electrònica i política de competència de la Unió Europea, així com al que establix el Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, excepte el capítol II del mencionat decret que no resulta aplicable al regir únicament per a les beques de pràctiques professionals.

Mapa web