Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 1/2012, de 17 de gener, de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, per la qual es convoquen les ajudes econòmiques destinades a la promoció de l'ús del valencià en les festes de Falles en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en 2012.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6699 de 25.01.2012
Número identificador:  2012/674
Referència Base de Dades:  000857/2012
 



ORDE 1/2012, de 17 de gener, de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, per la qual es convoquen les ajudes econòmiques destinades a la promoció de l'ús del valencià en les festes de Falles en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en 2012. [2012/674]

La Generalitat està compromesa amb la promoció de l'ús del valencià en tots els àmbits socials. L'oficialitat del valencià i la consideració de llengua pròpia que establix l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, així com les disposicions de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, configuren el marc legal sobre el qual es basen les accions de govern per a fer possible que el valencià estiga cada dia més present en totes les relacions socials entre les valencianes i valencians.



Una de les accions de govern és la promoció de l'ús del valencià entre l'associacionisme de l'àmbit de les festes tradicionals i populars de la Comunitat Valenciana.

Les festes de les Falles tenen un caràcter popular i tradicional de gran transcendència social a la Comunitat Valenciana, de les quals les associacions i comissions de les festes constituïxen el moviment associatiu més dinàmic i representatiu.

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, mitjançant l'Orde 3/2011, de 8 de novembre (DOCV núm. 6655, 21.11.2011), ha aprovat les bases reguladores i el procediment per a la concessió d'ajudes econòmiques destinades a la promoció de l'ús del valencià en l'àmbit festiu, les quals són aplicables a les Falles.

La Generalitat ha previst, en els pressupostos de 2012, una línia pressupostària per a la dotació d'estes ajudes.

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esport ha decidit convocar els premis per a concedir una ajuda a una activitat que és vehicle de comunicació en les mencionades festes i que, alhora, promou l'ús del valencià en el seu àmbit específic: l'edició del llibret de la falla.



Per tot això, segons els preceptes dels articles 2.1 i 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (LGS), de la disposició final única del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament (RGS), de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, text refós aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991; en virtut de les facultats que em són conferides per l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell; vista la proposta de la directora general de Patrimoni Cultural, de 13 de gener de 2012, i de conformitat amb esta,



ORDENE



Primer. Convocatòria

1. Es convoquen, per a l'any 2012, les ajudes econòmiques destinades a la promoció de l'ús del valencià en les activitats realitzades per les associacions i comissions de festes.

2. Els premis als quals es referix la present convocatòria s'ajustaran al que disposen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; el Reglament de la dita Llei, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques, i del Procediment Administratiu Comú; així com l'Orde 3/2011, de 8 de novembre (DOCV núm. 6655, 21.11.2011), reguladora de les bases de la present convocatòria.





Segon. Accions i costos subvencionables.

Les ajudes van dirigides a premiar i subvencionar l'edició en valencià dels llibrets de falles.



Tercer. Dotació econòmica

Les ajudes, per un import global màxim de 27.750 € (vint-i-set mil set-cents cinquanta euros) aniran a càrrec de la línia T3166000, Promoció del valencià en l'àmbit festiu, del programa 18.03.01.422.50.4 del pressupost per a 2012. La concessió està condicionada a l'existència, en els pressupostos de 2012 de la Generalitat, del corresponent crèdit adequat i suficient.

Els premis tindran la dotació econòmica següent:



1r premi 2.000 €

2n premi 1.500 €

3r premi 1.000 €

4t premi 900 €

5t premi 800 €

6t premi 700 €

del 7m al 15é premi 600 €

del 16é al 20é premi 550 €

del 21é al 25é premi 500 €

del 26é al 30é premi 450 €

del 31é al 35é premi 400 €

del 36é al 40é premi 350 €

del 41é al 54é premi 300 €

Total: 27.750 €



Quart. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació en el DOCV de la present orde. Les sol·licituds aniran dirigides a la Direcció General de Patrimoni Cultural.

Posteriorment, per a optar definitivament als premis, en el termini que acabarà el 20 de febrer de 2012, les entitats sol·licitants hauran de presentar, en la Subdirecció General de Política Lingüística, deu exemplars del llibret de la falla editat.

En els crèdits del llibret s'haurà de fer constar en la coberta interior o en la primera pàgina: «El present llibre ha participat en la convocatòria dels premis de la Generalitat per a la promoció de l'ús del valencià». La llegenda ha d'estar impresa en la mateixa edició i característiques de l'obra. No serà vàlida la impressió a través d'encunys, adhesius o altres elements que no estiguen en l'edició original.



Quint. Models de sol·licitud

El model de sol·licitud i dels documents que s'han d'adjuntar són els que s'inclouen en els annexos I i II d'esta orde.

Estos models estaran disponibles en l'adreça <www.edu.gva.es/subval> de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport.

La documentació que s'ha d'adjuntar és la que figura en l'article 8 de les bases de l'Orde 3/2011, de 8 de novembre (DOCV núm. 6655, 21.11.2011), per la qual s'aproven les bases reguladores i el procediment per a la concessió d'ajudes econòmiques destinades a la promoció de l'ús del valencià en l'àmbit festiu.



Sext. Comissió Tècnica

Es constituirà una comissió tècnica específica per a valorar els llibrets de les festes que estarà formada pels membres següents:

Presidència: Subdirector/a General de Política Lingüística.

Secretaria: un/a funcionari/ària del Servici d'Acreditació i Promoció del Valencià.

Vocals: cap del Servici d'Acreditació i Promoció del Valencià.



Director/a territorial de Turisme, Cultura i Esport de València.

Una persona en representació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Una persona representant de la Junta Central Fallera de València.

Tres persones nomenades per la directora general de Patrimoni Cultural.

En cas de produir-se alguna vacant, la directora general de Patrimoni Cultural designarà els suplents corresponents.



Sèptim. Criteris per a l'ordenació, instrucció i resolució dels premis



La Comissió Tècnica, en l'avaluació i l'elaboració de l'informe dels llibrets presentats, tindrà com a criteris els següents:

Qualitat lingüística del text: màxim 45 punts.

Extensió de text escrit en valencià: màxim 40 punts.

Qualitats literàries: màxim 40 punts.

Publicitat en valencià: màxim 15 punts.

Quantitat d'exemplars: màxim 15 punts.



DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera

Tot allò que afecte el procediment i la gestió d'estos premis, que no apareix regulat en esta convocatòria, s'haurà d'atindre al que indica l'Orde 3/2011, de 8 de novembre (DOCV núm. 6655, 21.11.2011), reguladora de les bases de la convocatòria.



Segona

Segons establix l'article 3 de l'Orde de 26 de setembre de 1994, de la Conselleria d'Economia i Hisenda (DOGV núm. 2361 / 6.10.1994), tots els actes dictats en este expedient de tramitació anticipada es consideraran condicionats al fet que, al dictar la resolució de concessió de la subvenció, subsistisquen les mateixes circumstàncies, de fet i de dret, existents en el moment en què s'hagueren produït aquells actes.





Tercera

Atés el caràcter d'estes ajudes i que van dirigides a un col·lectiu que no exercix activitat econòmica, estes ajudes, per la mateixa naturalesa dels beneficiaris a qui van destinades, queden excloses de l'aplicació del principi d'incompatibilitat amb el Mercat Comú formulat per l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) i no és, per tant, obligatòria la notificació a la Comissió Europea.





Quarta

D'acord amb el que establixen els articles 6 i 11 de les bases de la convocatòria, la Direcció General de Patrimoni Cultural, com a òrgan de gestió, té la facultat de resoldre la concessió d'estos premis i, en l'àmbit de les seues competències, la d'adoptar les resolucions pertinents per a l'execució d'esta orde.





DISPOSICIÓ FINAL



Única

Esta orde produirà efectes l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



De conformitat amb els articles 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà recórrer potestativament en reposició o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'haurà d'interposar davant de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar de l'endemà que es publique en el DOCV.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà que es publique en el DOCV.





València, 17 de gener de 2012



La consellera de Turisme, Cultura i Esport,

LOLA JOHNSON SASTRE



<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web