Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 13 de gener de 2016, de la Direcció General de Política Educativa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoca la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller, a la Comunitat Valenciana, corresponent al curs 2015-2016.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7701 de 20.01.2016
Número identificador:  2016/288
Referència Base de Dades:  000363/2016
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Autoritzacions administratives
    Descriptors:
      Temàtics: examen



RESOLUCIÓ de 13 de gener de 2016, de la Direcció General de Política Educativa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoca la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller, a la Comunitat Valenciana, corresponent al curs 2015-2016. [2016/288]

L'Ordre 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, regula la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller, en l'àmbit de gestió de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb l'article 69.4 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació.

Aquesta ordre estableix en l'article 5.1 que la prova disposarà d'una convocatòria per curs acadèmic, i que la inscripció i realització estarà regulada mitjançant una resolució de la direcció general competent en matèria d'ordenació acadèmica, que publicarà la convocatòria corresponent en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Per tot això, en virtut de les atribucions que em confereix l'article 5.1 de l'esmentada Ordre 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, així com el Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resolc:



Primer. Convocatòria

1. Es convoca la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller, a la Comunitat Valenciana, corresponent al curs 2015-2016, que tindrà lloc el dia 23 d'abril de 2016 a les 08.30 hores.

2. De conformitat amb el que disposa l'article 5.2 de l'Ordre 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, la realització dels tres exercicis de què consta la prova s'efectuarà en un únic dia i de manera simultània en els instituts d'educació secundària autoritzats per a impartir ensenyances de Batxillerat que les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport designen com a seus d'actuació dels diferents tribunals.



Segon. Requisits de participació

Podran inscriure's per a participar en la prova, aquelles persones que complisquen els requisits següents:

1. Tindre vint anys complits o fer aquesta edat l'any natural de realització de la prova.

2. No estar matriculat o matriculada en ensenyances de Batxillerat en cap dels règims ordinari diürn, nocturn o a distància en el moment de realitzar la inscripció, i no haver anul·lat la matrícula després del 15 de gener de 2016.

3. No estar en possessió del títol de Batxiller en cap de les seues modalitats o vies, ni de titulació declarada equivalent a efectes acadèmics.

4. Ser resident a la Comunitat Valenciana. Quan l'adreça consignada en el DNI o en la targeta de residència no coincidisca amb la indicada en la sol·licitud serà necessari aportar, en el moment de la inscripció, un certificat d'empadronament en un municipi de la Comunitat Valenciana. Si no aporta aquesta documentació, la persona interessada podrà ser exclosa del procediment en el moment que es detecte aquesta circumstància.

5. Haver efectuat, abans de la finalització del període de presentació de sol·licituds, l'abonament de la taxa corresponent a la prova per a l'obtenció directa del títol de Batxiller per a persones majors de 20 anys.



Tercer. Sol·licituds, documentació i termini de presentació

1. Les persones que desitgen participar en aquestes proves hauran d'omplir la seua sol·licitud d'inscripció, segons el model que figura en l'annex I, el qual es troba disponible en l'enllaç següent: http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=16176.

La sol·licitud haurà de ser presentada, preferentment, en la direcció territorial competent en matèria d'educació en l'àmbit de gestió de la qual desitgen realitzar la prova, o bé a través de qualsevol mitjà dels previstos en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. En el cas que la sol·licitud es presente davant d'una oficina de Correus, es farà en sobre obert perquè la instància siga datada i segellada pel funcionari de Correus abans de ser certificada. Si no es fa d'aquesta manera, la instància es considerarà presentada en la data d'entrada en el registre al qual estiga dirigida.

En l'imprés de sol·licitud referit en l'annex I, les persones interessades indicaran la llengua estrangera per la qual opten en l'exercici A, així com la modalitat de Batxillerat i la via o opció, sobre les quals realitzaran l'exercici C, la província i localitat on preferisquen realitzar els exàmens, i totes les altres informacions que es requerisquen en l'imprés de sol·licitud. Així mateix, les persones que, de conformitat amb el que s'indica en l'article 8.1 de la referida Ordre 1/2012, sol·liciten l'exempció parcial d'un o més exercicis de la prova per haver superat certes matèries en estudis incomplets de Batxillerat, o bé per tindre'n reconeguda l'exempció o convalidació, hauran d'indicar-ho, a més d'aportar la documentació acreditativa respecte d'això.

Les persones amb necessitats educatives especials derivades de discapacitat que sol·liciten una adaptació quant a la duració o condicions de realització de la prova, hauran d'adjuntar a la sol·licitud un certificat acreditatiu del grau de discapacitat, expedit per l'administració competent. A més, hauran de notificar-ho al Servei d'Ordenació Acadèmica remetent una còpia de la documentació al següent correu electrònic: proveslliuresbatxillerat@gva.es.

Les sol·licituds hauran de ser firmades per les persones interessades, amb això es responsabilitzen que compleixen els requisits establits per a participar en la convocatòria, que les dades contingudes en la sol·licitud són certes, i que són conscients que la falsedat d'aquestes pot donar lloc a la pèrdua del dret de realització de la prova o a l'anul·lació del resultat obtingut en aquesta.

2. En el moment de presentar la sol·licitud, s'haurà d'acompanyar del justificant d'abonament de la taxa corresponent, segons el model que figura en l'enllaç: http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=16176.

L'ingrés de la taxa s'haurà de fer abans de finalitzar el període d'inscripció en la prova, per mitjà de la presentació de l'imprés en alguna de les entitats financeres col·laboradores que s'hi indiquen. Una còpia de l'imprés, en el qual haurà de figurar el segell de l'entitat bancària que acredita l'abonament de la taxa, s'haurà d'adjuntar a la sol·licitud presentada. La falta d'aquest ingrés o haver-lo realitzat fora de termini implicarà automàticament l'exclusió de la persona interessada en el procediment. Així mateix, la presentació i pagament de l'imprés davant de l'entitat bancària en cap cas suposarà l'eliminació del tràmit d'entrega, en forma i termini, de la sol·licitud de participació en la prova.



3. L'import de la taxa a abonar per les persones que s'inscriguen per a participar en la prova serà l'indicat en el Text Refós de la Llei de Taxes de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, del Consell:

a) Matrícula ordinària: 20,13 euros.

b) Família nombrosa de categoria general: 10,07 euros.

c) Família nombrosa de categoria especial: 0 euros.

d) Persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %: 10,07 euros.

Els membres de famílies nombroses de categoria general o especial, així com les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, hauran d'adjuntar a la sol·licitud, dins del termini de presentació d'instàncies, còpia de la documentació que acredite tal circumstància a l'efecte d'exempció o bonificació corresponent en el pagament de la taxa.

Les persones que acrediten la condició de membre de família nombrosa de categoria especial, encara que es troben exemptes del pagament de la taxa, hauran d'omplir i presentar igualment l'imprés de taxa junt amb la seua sol·licitud.

4. El termini d'inscripció en la prova per a majors de 20 anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller serà de 15 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Quart. Llistes d'admesos

1. Les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport designaran els instituts d'educació secundària on actuaran els diferents tribunals i publicaran en els taulers d'anuncis les llistes provisionals de participants que s'hagen inscrit en el seu àmbit de gestió, indicant, a més, la seu on realitzaran la prova. En la relació també es faran constar les persones excloses del procediment, així com les causes d'exclusió.

2. Contra les llistes provisionals, les persones interessades podran interposar al·legacions o reclamacions en el termini de 10 dies hàbils. Les direccions territorials competents, després d'estudiar-les, publicaran les llistes definitives d'admesos en la prova, especificant el número de tribunal i la localitat assignats a cada persona. Amb aquest tràmit s'entendrà notificada la resolució de les diferents al·legacions i reclamacions i posarà fi a la via administrativa.

3. Es facilitarà per mitjans telemàtics la consulta quant a la inscripció i a l'assignació de localitat i seu per a les persones interessades. La consulta es podrà fer a través de l'enllaç: http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=16176.



Cinqué. Tribunals

Les funcions, actuacions, règim d'organització i funcionament dels tribunals es regirà pel que estableix l'article 7 de l'Ordre 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, l'apartat 4 del qual disposa que cada tribunal estarà constituït per un president i quatre vocals, tots ells funcionaris de carrera pertanyents al cos de catedràtics o de professors d'Ensenyança Secundària, i que hagen impartit docència en Batxillerat almenys durant un curs acadèmic dels dos últims en alguna de les matèries relacionades amb els exercicis de què consta la prova, requisits que també seran aplicables per al possible personal col·laborador.



Les gratificacions per assistències a percebre pels membres dels tribunals seran les establides en l'annex del Decret 64/2011, de 27 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris (DOCV 30.05.2011).



Sisé. Exempcions parcials de la prova

A més del que preveu l'article 8 de l'Ordre 1/2012, caldrà ajustar-se al que disposa el Decret 115/2012, que en l'annex modifica el Decret 102/2008 i afig un apartat 7 a l'article 6, relatiu a l'organització de les ensenyances de Batxillerat. Aquest annex disposa que l'alumnat que s'haja incorporat al Batxillerat amb un títol de Tècnic de Formació Professional de grau mitjà podrà cursar únicament les matèries comunes per a obtindre el títol de Batxiller. Així, doncs, aquest alumnat només haurà de realitzar els exercicis A i B de la prova. En aquest cas, l'exercici C es qualificarà amb l'expressió «convalidat», i no computarà als efectes del càlcul de la nota mitjana, la qual s'obtindrà amb la mitjana dels exercicis A i B.



Seté. Estructura i desenvolupament de la prova

1. La prova per a persones majors de 20 anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller s'estructurarà segons el que estableix l'article 4 de l'Ordre 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació.

2. Les persones admeses en la prova hauran de concórrer-hi proveïdes d'original del document nacional d'identitat, en el cas de nacionalitat espanyola, o targeta de residència (NIE) en vigor, si són estrangers residents. El tribunal sol·licitarà a cada participant la seua identificació abans de l'inici de cada exercici.

3. La prova constarà de tres exercicis, que es realitzaran en la data indicada en l'apartat primer de la present resolució, d'acord amb l'horari següent:

a) Exercici A: des de les 8.30 fins a les 11.30 hores.

b) Exercici B: des de les 12.30 fins a les 14.30 hores.

c) Exercici C: des de les 16.30 fins a les 19.00 hores.

Amb una antelació mínima de 15 minuts abans de l'hora d'inici de cada exercici, les persones admeses en la prova hauran de personar-se en l'aula on s'haja de realitzar perquè el tribunal procedisca a fer la crida i realitzar les comprovacions oportunes.

Una vegada començat un exercici, cap persona admesa en la prova podrà accedir a l'aula de realització d'aquest fins que haja finalitzat.





Huité. Avaluació, qualificació de la prova, reclamació de qualificacions i recursos

1. L'avaluació i qualificació de la prova es regirà pel que estableix l'article 10 de l'Ordre 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació.

2. Les persones interessades podran reclamar les qualificacions atorgades pel tribunal en cada un dels exercicis realitzats durant la prova, en els termes que estableix l'article 12 de l'esmentada Ordre 1/2012, de 4 de gener, i, si és el cas, interposar recurs en els termes indicats en l'article 13 d'aquesta ordre.



Nové. Expedició de títols i certificats de superació parcial de la prova



1. Una vegada realitzada la proposta d'obtenció del títol de Batxiller per part del tribunal, l'institut d'educació secundària que haja actuat com a seu de la prova en farà la tramitació.

2. La proposta d'expedició del títol i la nota mitjana del Batxillerat es farà constar en el full 4 de l'historial acadèmic, segons el model que estableix l'annex VII de l'Ordre de 24 de novembre de 2008, de la Conselleria d'Educació, sobre avaluació en Batxillerat en la Comunitat Valenciana. En l'apartat d'observacions del full 5 de l'historial acadèmic, s'indicarà la proposta del títol de Batxiller a través de la superació de la prova per a l'obtenció directa, i s'haurà de consignar la qualificació obtinguda en els exercicis A, B i C, sense perjuí del que s'indica en l'apartat sisé.

L'ompliment d'aquesta informació en l'historial acadèmic correspondrà a la secretaria de l'institut d'educació secundària on la persona participant haja superat la prova.

3. El centre procedirà a l'obertura de l'historial acadèmic per a aquelles persones participants que no disposen d'aquest a la Comunitat Valenciana. L'obertura es realitzarà segons el que disposa l'article 15.2 de l'Ordre de 24 de novembre de 2008, abans referida. Els que disposen d'historial acadèmic en un centre docent diferent, l'institut on es trobe l'historial el remetrà a aquell on la persona participant haja superat la prova, a petició d'aquest últim.



4. Els que superen algun exercici de la convocatòria, però no la totalitat de la prova, podran sol·licitar que el tribunal els expedisca una certificació acreditativa dels exercicis aprovats per mitjà del model previst en l'annex II de la present resolució. Una còpia compulsada de les certificacions s'arxivaran en la secretaria de l'institut que actue com a seu, junt amb una còpia de les actes d'avaluació de la prova, de manera que les persones interessades puguen sol·licitar un duplicat en la secretaria del centre en cas de pèrdua o extraviament de la certificació.



Els tribunals hauran de remetre un duplicat d'aquestes actes a la direcció territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.



Deu. Documentació administrativa

La documentació a entregar per cada tribunal apareixerà ressenyada en les instruccions que regulen la prova.





DISPOSICIÓ FINAL



De conformitat amb el que disposen els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició o plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant de l'òrgan que s'indica a continuació:

a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant de la conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seua publicació.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seua publicació.



València, 13 de gener de 2016. El director general de Política Educativa: Jaume Fullana Mestre.

Mapa web