Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 8/2011, de 3 de agost, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, per la qual es convoquen beques per a la realització d'estudis universitaris durant el curs acadèmic 2011/2012 en les universitats de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6603 de 07.09.2011
Número identificador:  2011/9221
Referència Base de Dades:  009390/2011
 



ORDE 8/2011, de 3 de agost, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, per la qual es convoquen beques per a la realització d'estudis universitaris durant el curs acadèmic 2011/2012 en les universitats de la Comunitat Valenciana. [2011/9221]

La Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, de Reforma de la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, d'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, establix en l'article 53, que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en la regulació i l'administració de l'ensenyament en tota la seua extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, sense perjuí de les facultats que corresponen a l'Estat.

La Llei de la Generalitat Valenciana 7/1992, de 28 de desembre, de Pressupostos per a l'exercici de 1993, va disposar que el Consell hauria de desplegar una línia de beques o ajudes dirigides a atendre els gastos de matrícula d'aquells alumnes de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana que ho sol·liciten. Per a la seua concessió es tindrà en compte la capacitat econòmica i l'aprofitament acadèmic, sense perjuí de la coordinació amb el sistema general de beques i ajudes a l'estudi.

El Consell, conscient de la necessitat d'invertir en formació de capital humà, pretén continuar amb esta línia d'ampliar l'abast de les beques i ajudes perquè arriben a una majoria d'estudiants universitaris de la Comunitat Valenciana, i així afavorir la competència, la igualtat d'oportunitats i l'excel·lència en el rendiment acadèmic. Amb esta finalitat, el Decret 40/2002, de 5 de març (DOGV núm. 4.207, de 11.03.2002), del Govern Valencià, de mesures de suport als estudiants universitaris en la Comunitat Valenciana, modificat pel Decret 88/2006, de 16 de juny (DOGV núm. 5.284, de 20.06.2006), va disposar que es podrien establir ajudes per a l'exempció del pagament de la tarifa de les taxes per servicis acadèmics universitaris.

El referit Decret 88/2006 amplia la cobertura d'estes ajudes als alumnes que cursen estudis en les universitats privades de la Comunitat Valenciana.

L'article 148.3 del text refós de la Llei de Taxes de la Generalitat Valenciana, aprovat pel Decret Legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, establix que es compensarà a les universitats l'import de les taxes no satisfetes pels alumnes becaris.

Atés el caràcter d'estes ajudes i que van dirigides a un col·lectiu que no exercix activitat econòmica, estes subvencions, per la mateixa naturalesa dels beneficiaris als quals van destinades, queden excloses de l'aplicació del principi d'incompatibilitat amb el Mercat Comú formulat en l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea i no és, per tant, obligatòria la notificació d'estes a la Comissió Europea.



La present convocatòria es regix pel que disposa el Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques.

Per tot això, d'acord amb l'article 47 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, i fent ús de les atribucions que em conferixen els articles 28.e i 37 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, modificada per la Llei 12/2007, de 20 de març, de la Generalitat i vista la proposta de 28 de juliol de 2011, del director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, i de conformitat amb esta,





ORDENE



Primer

Es convoquen beques per al curs 2011/2012, per a la realització d'estudis universitaris en les universitats que integren el sistema universitari valencià, a les quals fa referència l'article 2 de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de coordinació del sistema universitari valencià.



La concessió d'estes beques es regirà per les bases que s'adjunten com a annex I a esta orde.





Segon

La compensació a les universitats públiques de l'import de les taxes no satisfetes pels estudiants als quals es concedisca l'exempció i el pagament de l'ajuda de matrícula als alumnes d'universitats privades, estarà condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient per a això en els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2012. La convocatòria es finançarà a càrrec de la línia T1313000 del programa 422.60 «Universitat i Estudis Superiors», del pressupost de gastos de la Generalitat.



En compliment del que preveu l'article 47.11 del Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, i d'acord amb el que establisca la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2012, per resolució de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació es donarà publicitat a l'import global màxim destinat a la concessió de les ajudes previstes en la present disposició.



Durant l'any 2011 tan sols es podrà arribar al moment procedimental anterior al de resolució de concessió.



DISPOSICIONS TRANSITÒRIES



Primera

Per als alumnes d'universitats privades l'ajuda per al pagament dels gastos de matrícula a què fa referència la base segona, punt 2, no excedirà l'import per activitat docent de la taxa per servicis acadèmics universitaris que s'establisca, per a titulacions equivalents, en el corresponent decret de taxes de la Generalitat.



Segona

Les comissions de selecció, establides en la base vint-i-quatre, adaptaran els requisits acadèmics establits en esta orde als alumnes que seguisquen plans d'estudi organitzats per assignatures



DISPOSICIONS FINALS



Primera

Es faculta el director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, de conformitat amb el Decret 118/2007, de 27 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, perquè dicte les resolucions complementàries necessàries per a dur a terme el que disposa esta orde i es delega en ell l'atribució d'atorgar les subvencions a què es referix esta convocatòria.



Segona

La present orde produirà efectes l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Tercera

D'acord amb el que establixen els articles 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament recurs de reposició o plantejar directament recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició s'haurà d'interposar davant del conseller d'Educació, Formació i Ocupació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 3 d'agost de 2011



El conseller d'Educació, Formació i Ocupació

JOSÉ CISCAR BOLUFER

ANNEX I



Bases



Normes de caràcter general



Primera. Estudis compresos

1. Es podrà sol·licitar la beca per a la realització d'estudis universitaris, durant el curs acadèmic 2011/2012, en qualsevol de les ensenyances següents:

a) Ensenyances universitàries adaptades a l'Espai Europeu d'Educació Superior conduents a títols oficials de grau i de màster universitari.



b) Les conduents a l'obtenció dels títols de llicenciat/da, enginyer/a, arquitecte/a, diplomat/ada, mestre/a, enginyer/a tècnic/a i arquitecte/a tècnic/a.

c) Complements de formació per a accés als estudis de màster, grau o per a prosseguir estudis oficials de llicenciatura.

2. No s'inclouen en esta convocatòria exempcions ni ajudes per a la realització d'estudis corresponents a tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni d'estudis conduents a l'obtenció de títols propis de les universitats.



Segona. Naturalesa i quantia de les beques

1. Per als alumnes d'universitats públiques la beca consistirà en l'exempció del pagament de les tarifes per activitat docent de les taxes per la prestació de servicis acadèmics universitaris que s'aproven per al curs 2011/2012, que hagen hagut de ser efectivament abonades pel beneficiari.

2. Per als alumnes d'universitats privades esta beca consistirà en una ajuda per al pagament dels gastos de matrícula. La quantia d'esta ajuda de matricula no excedirà, per als estudis relacionats en el punt 1 de la base primera d'esta orde, l'import per activitat docent de la taxa per servicis acadèmics que s'establisca per a la mateixa titulació o pla d'estudis en les universitats públiques de la nostra Comunitat. En el cas d'alumnes matriculats en les ensenyances oficials de màster, a les quals es referix el punt 1, apartat a) de la base primera d'esta orde, la quantia de l'ajuda serà de 19 euros per crèdit matriculat, sense perjuí del que disposa la disposició transitòria primera d'esta orde.



3. S'entendran excloses de l'import de la beca les exempcions i bonificacions del pagament de les mencionades taxes a què tinga dret el beneficiari.

4. Tant les exempcions de les taxes com les ajudes per al pagament dels gastos de matrícula arribaran únicament a les assignatures o crèdits dels quals s'haja matriculat el sol·licitant, en el curs 2011/2012, en una única titulació i especialitat.

5. En els estudis de les branques d'arquitectura i enginyeria, la beca de matrícula no cobrirà l'import dels crèdits que es matriculen per quarta o successives vegades; en les altres titulacions la beca de matrícula no cobrirà l'import dels crèdits que es matriculen per tercera o successives vegades.



Tercera. Criteris d'adjudicació

1. Les ajudes es concediran en règim de concurrència competitiva. En el cas que l'import de les ajudes proposades per a concessió superara l'import global màxim a què fa referència l'apartat 2n d'esta orde, estes ajudes s'adjudicaran, en orde descendent, d'acord amb la nota mitjana obtinguda pels alumnes proposats per a concessió, en el curs acadèmic anterior o últim realitzat.

2. La nota mitjana a què fa referència el punt 1 anterior s'obtindrà d'acord amb el que disposa el sistema de qualificacions establit en el Reial Decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'establix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional (BOE núm. 224, de 18.09.2003).

3. Per als alumnes de primer curs, que no hagen realitzat altres estudis universitaris, la nota mitjana a què fa referència el punt 1 anterior serà la nota d'accés a la universitat. La dita nota d'accés a la universitat no inclourà, en cap cas, la qualificació de les matèries de la fase específica a què fa referència el Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d'admissió a les universitats públiques espanyoles (BOE núm. 283, de 24.11.2008).





Quarta. Requisits generals exigibles

Per a la concessió d'esta beca cal complir els requisits següents:



a) Complir els requisits establits en l'apartat 1 de l'article 4 del Reial Decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s'establix el sistema de beques i altres ajudes a l'estudi personalitzades (BOE núm. 15, de 17.01.2008). Als dits efectes, el requisit del treball a Espanya s'aplicarà tant a l'alumnat comunitari com no comunitari, i es referirà a l'exercici de 2010.

A més, de conformitat amb el que disposa la Llei 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social, modificada per la Llei Orgànica 8/2000, de 22 de desembre, els estudiants estrangers no comunitaris hauran d'acreditar la condició de residents, i quedaran exclosos de concórrer a estes beques els que es troben en situació d'estada.

b) Acreditar la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.

c) Cursar estudis conduents a l'obtenció de títols universitaris oficials als quals fa referència la base primera, punt 1 d'esta orde, en universitats valencianes o centres adscrits a estes.

d) No estar en possessió o no reunir els requisits legals per a obtenció d'un títol del mateix o superior nivell al corresponent al dels estudis per als quals se sol·licita la beca o ajuda.

e) Reunir els requisits econòmics i acadèmics que s'establixen en esta orde.



Requisits econòmics



Quinta. Renda

1. La renda familiar s'obtindrà sumant les rendes de l'exercici 2010 de cada un dels membres computables de la família, calculades segons s'indica en els paràgrafs següents i de conformitat amb la normativa reguladora de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.



2. Per a determinar la renda dels membres computables que presenten la declaració per l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, s'ha de procedir de la manera següent:

Primer. Se suma la base imposable general amb la base imposable de l'estalvi, excloent-se les liquidacions negatives de guanys i pèrdues patrimonials corresponents als exercicis anteriors a 2010, així com la liquidació negativa de rendiments del capital mobiliari que constituïxen la renda de l'estalvi corresponent a 2007, 2008 i 2009.

Segon. Del resultat s'ha de restar la quota resultant de l'autoliquidació..

3. Per a determinar la renda dels membres computables que obtinguen ingressos propis i no hagen presentat declaració per l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, s'ha de continuar el procediment descrit en el punt primer de l'apartat anterior i del resultat obtingut s'han de restar els pagaments a compte efectuats.

4. La presentació de la sol·licitud de la beca implica l'autorització a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació per a obtindre les dades necessàries per a determinar la renda a efectes de beca a través de les corresponents administracions tributàries.



Sexta. Membres computables

1. Per al càlcul de la renda familiar a efectes de beca, són membres computables de la família el pare i la mare, el tutor o persona encarregada de la guarda i protecció del menor, si és el cas, el sol·licitant, els germans fadrins menors de vint-i-cinc anys i que conviuen en el domicili familiar el 31 de desembre de 2010 o els majors d'edat, quan es tracte de persones amb discapacitat, així com els ascendents dels pares que justifiquen la residència en el mateix domicili que els anteriors amb el certificat municipal corresponent.

En el cas de sol·licitants que constituïxen unitats familiars independents, també es consideren membres computables el cònjuge o, si és el cas, la persona a qui està unit per anàloga relació, així com els fills si n'hi ha.

2. En el cas de divorci, separació legal o de fet dels pares no és considera membre computable aquell que no convisca amb el sol·licitant de la beca.

Té, no obstant això, la consideració de membre computable, si és el cas, el nou cònjuge o la persona unida per una anàloga relació les rendes i patrimoni dels quals s'han d'incloure dins del còmput de la renda i del patrimoni familiars.

3. En els casos en què el sol·licitant al·lega la seua independència familiar i econòmica, siga quin siga el seu estat civil, ha d'acreditar fefaentment que disposa de mitjans econòmics propis suficients que permeten la dita independència així com la titularitat o el lloguer del seu domicili que, amb caràcter general, serà el que l'alumne habite durant el curs escolar. En cas contrari s'entendrà no provada la independència, per la qual cosa, per al càlcul de la renda i patrimoni familiar a l'efecte de beca, es computaran els ingressos corresponents als membres computables de la família a qui es referixen els apartats 1 i 2 d'esta base.





Sèptima. Deduccions

Calculada la renda familiar a efectes de la beca segons el que establixen els articles anteriors, s'hi poden deduir les quantitats que corresponen pels conceptes següents:

a) El 50% dels ingressos aportats per qualsevol membre computable de la família diferent dels sustentadors principals.

b) 500 euros per cada germà, fins i tot el sol·licitant, que conviu al domicili familiar, quan es tracte de famílies nombroses de categoria general i 765 euros per a famílies nombroses de categoria especial, sempre que tinguen dret a este benefici. Quan el mateix sol·licitant siga el titular de la família nombrosa, les quantitats assenyalades han de ser computades en relació amb els fills que la formen.

c) 1.811 euros per cada germà o fill de la persona sol·licitant o el mateix sol·licitant que estiga afectat per una minusvalidesa legalment qualificada, de grau igual o superior al trenta-tres per cent. Esta deducció serà de 2.881 euros quan la minusvalidesa és de grau igual o superior al seixanta-cinc per cent.

d) 1.176 euros per cada fill menor de 25 anys que curse estudis universitaris i residisca fora del domicili familiar, quan siguen dos o més fills estudiants amb residència fora del domicili familiar per raó dels estudis universitaris.

e) S'incrementa el llindar de la renda familiar aplicable en un 20% quan es done alguna de les següents circumstàncies:

- Que el sol·licitant siga orfe absolut i menor de 25 anys.

- Quan el que és sustentador principal de la família passe a una situació de desocupació sense percepció de prestacions.



- Quan el sustentador principal siga viudo o cònjuge separat legalment o de fet, sempre que l'única font d'ingressos de la família siga la pensió o el guany dels aliments, si és el cas.

- Quan el sustentador principal siga pare o mare fadrí, viudo o separat legalment o de fet, sempre que els únics ingressos de la família siguen els procedents del seu treball.

Per a tenir-les en compte s'ha d'acreditar que estes situacions concórreguen el 31 de desembre de 2010.



Huitena. Llindars

Per a tindre dret a la beca, els llindars de la renda familiar no superables han de ser els següents:

Famílies d'1 membre: 15.839 euros

Famílies de 2 membres: 27.073 euros

Famílies de 3 membres: 36.744 euros

Famílies de 4 membres: 43.846 euros

Famílies de 5 membres: 47.778 euros

Famílies de 6 membres: 51.228 euros

Famílies de 7 membres: 54.601 euros

Famílies de 8 membres: 57.928 euros

A partir de l'octau membre s'hi ha d'afegir 3.172 euros per cada nou membre computable.



Novena. Patrimoni

1. Es denega la sol·licitud de beca o ajuda a l'estudi per raons del patrimoni del conjunt dels membres computables de la família, siga quina siga la renda familiar a efectes de la beca que puga resultar al computar els ingressos anuals d'esta, d'acord amb el que disposen les regles següents:

A) La suma dels valors cadastrals de les finques urbanes que pertanguen a la unitat familiar, exclosa la vivenda habitual, no podrà superar 42.900 euros. En cas de municipis en què la data d'efecte de l'última revisió cadastral estiga compresa entre l'1 de gener de 1990 i el 31 de desembre de 2002, es multiplicaran els valors cadastrals per 0,49. En el cas que la data de la mencionada revisió fóra posterior al 31 de desembre de 2002, els valors cadastrals es multiplicaran pels coeficients següents:

Per 0,43 els revisats en 2003

Per 0,37 els revisats en 2004

Per 0,30 els revisats en 2005

Per 0,26 els revisats en 2006

Per 0,25 els revisats en 2007

Per 0,25 els revisats en 2008

Per 0,26 els revisats en 2009

Per 0,28 els revisats en 2010



En els municipis enclavats a la Comunitat Foral de Navarra, el valor cadastral es multiplicarà en tot cas per 0,50.

B) La suma dels valors cadastrals de les finques rústiques que pertanguen a la unitat familiar no ha de superar 13.130 euros per cada membre computable de la unitat familiar.

C) La suma dels rendiments nets reduïts del capital mobiliari més els saldos nets positius dels guanys i de les pèrdues patrimonials que pertanyen als membres computables de la família, excloent les subvencions rebudes per a adquisició o rehabilitació de la vivenda habitual i, si és el cas, la renda bàsica d'emancipació, no han de superar 1.700 euros.

No es tindran en compte als efectes previstos en este apartat els premis en metàl·lic o en espècie obtinguts per la participació en jocs, concursos, rifes o combinacions aleatòries fins al límit de 1.500 euros.



Estos elements indicatius del patrimoni es computaran, d'acord amb el que disposa la normativa de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, pel seu valor a 31 de desembre de 2010.

2. Quan siguen diversos els elements patrimonials descrits en els apartats anteriors de què dispose la unitat familiar, s'ha de calcular el percentatge del valor de cada element patrimonial pel que fa al llindar corresponent. Es denega la beca quan la suma dels esmentats percentatges supere 100.

No obstant això, si una vegada resolta la convocatòria el nombre de becaris resulta inferior al del curs 2010-2011 incrementat en un 10 per cent, es podrà determinar que no s'aplique el que disposa este apartat. Així mateix, es podrà determinar que no s'aplique el que disposa este apartat en tot cas, sempre que l'increment de les ajudes no supere l'import màxim establit per a la línia pressupostària T1313000 en l'article segon d'esta orde.

3. També es denegarà la beca sol·licitada quan les activitats econòmiques de què siguen titulars els membres computables de la família tinguen un volum de facturació, en 2010, superior a 155.500 euros.





4. Als efectes del còmput del valor dels elements patrimonials a què fan referència els paràgrafs anteriors, s'ha de deduir el 50% del valor dels elements patrimonials que pertanyen a qualsevol membre computable de la família, exclosos els sustentadors principals.



5. La presentació de la sol·licitud de la beca implica l'autorització a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació per a obtindre les dades necessàries per a determinar el patrimoni als efectes de la beca per mitjà de les corresponents administracions tributàries i de la Direcció General del Cadastre.



Requisits acadèmics

I. Estudis conduents al títol oficial de màster universitari



Deu. Mínim de crèdits matriculats

1. Per a ser beneficiari de les beques que es convoquen per esta orde per a estudis de màster oficial, el sol·licitant haurà d'estar matriculat, en el curs 2011/2012 en, almenys, 60 crèdits.

2. Els que opten per la matrícula parcial i en els casos en què la universitat, en virtut de la seua pròpia normativa, limiten el nombre de crèdits en què pot quedar matriculat l'estudiant, podran també obtindre beca matriculant-se, almenys, de 30 crèdits que hauran d'aprovar en la seua totalitat per a mantindre-la en el següent curs.

3. En cas de matricular-se en un nombre de crèdits superior al mínim exigit, tots estos seran tinguts en compte per a la valoració del rendiment acadèmic del sol·licitant.

4. Els estudiants que cursen complements de formació hauran de quedar matriculats en la totalitat dels crèdits.



Onze. Rendiment acadèmic

1. Els alumnes que sol·liciten beca per a primer curs dels estudis conduents a l'obtenció del títol oficial de màster hauran d'acreditar una nota mitjana de 6,00 punts en l'expedient acadèmic corresponent als estudis universitaris que li donen accés al màster, comptabilitzant la totalitat de les assignatures requerides per a l'obtenció del títol. A estos efectes, les notes mitjanes procedents d'estudis de ensenyances tècniques es multiplicaran pel coeficient 1,17.

Quan l'accés al màster es produïsca des de titulacions sols de segon cicle, la nota mitjana es calcularà tenint en compte també les qualificacions obtingudes en el primer cicle anterior. La nota mitjana s'obtindrà de la suma de les qualificacions obtingudes en cada una de les assignatures.

2. Els sol·licitants de beca per a posteriors cursos hauran d'acreditar haver superat la totalitat dels crèdits en què hagen estat matriculats en el curs 2010/2011. Este mateix criteri s'aplicarà també als casos d'estudiants amb discapacitat igual o superior al 65 per cent, que hagen aplicat la reducció de càrrega lectiva.



Dotze. Càlcul de la nota mitjana

Per al càlcul de la nota mitjana a què es referix la base anterior s'aplicaran les regles següents:

1. Les qualificacions es computaran segons el barem següent:

Menció de matrícula d'honor (excel·lent i menció) = 10 punts.



Excel·lent (entre 9 i 10 punts) = 9 punts.

Notable (entre 7 i 8,9) = 7,5 punts.

Aprovat o apte (entre 5 i 6,9) = 5,5 punts.

2. La puntuació que resulte d'aplicar el barem anterior a cada assignatura es ponderarà en funció del nombre de crèdits que la integren, d'acord amb la fórmula següent:



P x NCa

V= ----------------

NCt



V= valor resultant de la ponderació de la nota obtinguda en cada assignatura.

P= puntuació de cada assignatura segons el barem de l'apartat anterior.

NCa= nombre de crèdits que integren l'assignatura.

NCt= nombre de crèdits cursats i que tenen la consideració de computables en esta orde.

Els valors resultants de l'aplicació de la dita fórmula se sumaran i el resultat serà la nota mitjana final.

3. Els crèdits convalidats i adaptats tindran l'equivalència en punts corresponent a la qualificació obtinguda en el centre de procedència. Quan no existisca esta qualificació es valoraran com a aprovat (5,5 punts).

4. Els crèdits reconeguts en els quals no hi haja qualificació no entraran a formar part de l'expedient.

5. Els treballs, projectes o exàmens de fi de carrera es comptabilitzaran com a assignatures amb els crèdits que tinguen assignats, sempre que figuren amb una qualificació que permeta incloure'ls en el còmput de la nota mitjana.

6. A fi de trobar la nota mitjana a què es referix esta base dels sol·licitants de beca de màster universitari s'hauran de tindre en compte les situacions següents:

a) Els alumnes que han cursat estudis universitaris de conformitat amb un sistema educatiu estranger hauran d'aportar el certificat de l'expedient acadèmic de la seua universitat en què s'indique l'escala de puntuació utilitzada, incloent les qualificacions màxima i mínima, així com la nota mínima necessària per a aprovar. La comissió de selecció establirà l'equivalència al sistema decimal espanyol assignatura per assignatura, tenint en compte la nota mínima d'aprovat i la màxima de la qualificació original i la consegüent relació de correspondència amb el sistema de qualificació decimal espanyol

b) Els sol·licitants de beca per a màster universitari que hagen cursat estudis universitaris anteriors, totalment o parcialment, en una universitat espanyola diferent d'aquella en què s'ha formalitzat la matrícula de màster, hauran d'aportar la certificat de l'expedient acadèmic de la universitat on van cursar els dits estudis.



Tretze. Duració de la condició de becari

1. Podrà gaudir-se de beca per als estudis conduents al títol oficial de màster universitari durant els anys que conste el pla d'estudis.



2. Els que hagen optat per la matrícula parcial podran gaudir de la beca durant un any més del que preveu l'apartat anterior. A estos efectes, s'entendrà que els plans d'estudis integrats per 90 crèdits tenen una duració d'any i mig.

3. Els becaris afectats per una discapacitat igual o superior al 65 per cent, que hagen aplicat la deducció de càrrega lectiva, disposaran fins al doble del que establix el punt primer d'esta base.





II. Estudis universitaris conduents als títols oficials de grau, llicenciat/da, arquitecte/a, enginyer/a, diplomat/da, mestre/a, enginyer/a tècnic/a i arquitecte/a tècnic/a



Catorze. Mínim de crèdits matriculats

1. En el curs 2011/2012, per a obtindre beca, caldrà que els sol·licitants que cursen ensenyances conduents al títol oficial de grau es matriculen d'un mínim de 60 crèdits.

2. En el curs 2011/2012, per a obtindre beca, caldrà que els sol·licitants que cursen ensenyances conduents als títols oficials de llicenciat/da, arquitecte/a, enginyer/a, diplomat/da, mestre/a, enginyer/a tècnic/a i arquitecte/a tècnic/a es matriculen del mínim de crèdits que resulte de dividir el total de crèdits què integren el pla d'estudis, exceptuats els de lliure elecció, entre el nombre d'anys que el componen. En tot cas, el dit nombre d'anys haurà d'ajustar-se al que establix el Reial Decret 1497/1987, de 27 de novembre (BOE de 14.12.87), i modificacions posteriors, pel qual s'establixen directrius generals comunes dels plans d'estudi dels títols universitaris de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional.

3. Els que opten per la matrícula parcial o cursen ensenyances no presencials, podran també obtenir beca matriculant-se, almenys, de 30 crèdits, quan es tracte dels estudis inclosos en el punt 1 anterior o, al menys, d el 50% dels crèdits quan es tracte dels estudis inclosos en el punt 2 anterior. En tot cas, els que opten per la matrícula parcial hauran d'aprovar els crèdits en la seua totalitat per a mantindre la beca en el següent curs.

4. Excepcionalment en els casos que els plans d'estudi o la normativa pròpia de la universitat limiten el nombre de crèdits en els quals es puga quedar matriculat l'alumne, es podrà optar a la beca si este es matricula de tots els crèdits en què li siga possible, encara que no arribe al mínim a què fa referència la present base.

5. El nombre mínim de crèdits fixat en els apartats 1 i 2 anteriors, no serà exigible, per una sola vegada, en el cas d'alumnes que, per a finalitzar els seus estudis, li resten un nombre de crèdits inferior al dit nombre mínim, sempre que no hagen gaudit d'estes beques durant més anys dels previstos en la base dèsset.

6. Els crèdits convalidats, reconeguts o adaptats no es tindran en compte a efectes del compliment dels requisits acadèmics establits en esta orde..

7. En cap cas entraran a formar part dels mínims a què fan referència els apartats anteriors, els crèdits corresponents a distintes especialitats que superen els necessaris per a l'obtenció del títol corresponent.



8. Les comissions de selecció de les universitats que admeten primera matrícula en el segon quadrimestre adaptaran a eixa circumstància les disposicions de la present orde.



Quinze. Crèdits pendents

1. A excepció dels que es matriculen per primera vegada d'estudis universitaris i dels que hagueren optat en el curs anterior per la matrícula parcial, tots els sol·licitants hauran d'haver superat el 55% dels crèdits matriculats en el curs 2010/2011 si es tracta d'estudis d'ensenyances tècniques, o de la branca de coneixement d'enginyeria i arquitectura, o el 75% dels crèdits matriculats si es tracta dels altres estudis universitaris.

2. En tot cas, el nombre mínim de crèdits en què havia d'estar matriculat el sol·licitant en el curs 2010/2011, serà el que, per a cada cas, s'indica en la base 14a.

3. En cas d'haver deixat transcórrer algun any acadèmic sense realitzar estudis, els requisits que queden assenyalats s'exigiran respecte de l'últim curs realitzat.

4. En el cas d'estar matriculat en un nombre de crèdits superior al mínim, tots ells, inclusivament els de lliure elecció, seran tinguts en compte per a la valoració dels requisits acadèmics establits en la present orde.

5. Per al projecte de fi de carrera serà necessari haver superat tots els crèdits del pla d'estudis en el curs acadèmic 2010/2011.





Setze. Aprofitament acadèmic

S'entendrà que complixen els requisits acadèmics els alumnes que obtinguen un excepcional aprofitament acadèmic.

Per a determinar si hi ha excepcional aprofitament acadèmic de l'alumne es calcularà l'increment percentual de crèdits matriculats sobre el nombre mínim d'estos a la matrícula dels quals obliguen els apartats 1 i 2, de la base 14a. El percentatge de crèdits a superar en estos casos per a obtindre la beca es determinarà per mitjà de les següents fórmules matemàtiques:

55-Y/10% per a ensenyaments tècnics o d'enginyeria i arquitectura

75-Y/10% per a la resta d'estudis universitaris

Y= increment percentual de crèdits matriculats sobre el nombre mínim d'estos a la matrícula dels quals obliga la base 14a en els apartats 1 i 2.



Dèsset. Màxim d'anys com a becari

1. Únicament es podrà gaudir de d'estes beques durant tres anys més dels establits en el corresponent pla d'estudis si es tracta d'ensenyaments tècnics superiors de primer i segon cicle, de la branca de coneixement d'enginyeria i arquitectura en el cas d'ensenyances conduents al títol oficial de grau, i dos anys més si es tracta de la resta d'estudis universitaris. En este sentit, als anys de gaudiment d'estes beques de la Generalitat se sumaran aquells en què s'ha gaudit de la condició de becari en les convocatòries del Ministeri d'Educació per a la realització d'estudis universitaris. En tot cas, hauran de complir-se els altres requisits acadèmics establits en la present orde.



2. Els que hagen optat per la matrícula parcial o cursen la totalitat dels seus estudis en modalitat no presencial podran gaudir de la beca durant un any més del que preveu l'apartat anterior.

3. La beca per al projecte de fi carrera es concedirà per a un únic curs acadèmic i per una sola vegada.

4. Els becaris afectats per una discapacitat igual o superior al 65 per cent, disposaran fins al doble del que establix el punt primer d'esta base.



Díhuit. Canvi d'estudis

1. Quan es produïsca un canvi d'estudis universitaris cursats totalment o parcialment amb la condició de beneficiari d'estes beques, no podrà obtindre's esta beca en els nous estudis fins que el nombre de cursos matriculats en estos siga superior al nombre d'anys en què es va gaudir de beca en els estudis abandonats.

2. En el supòsit de canvi d'estudis realitzats sense la condició de becari, es considerarà a estos efectes com a rendiment acadèmic que ha de complir el sol·licitat per a obtindre la beca en els nous estudis, el requisit acadèmic que hauria d'haver obtingut en l'últim curs dels estudis abandonats.

3. No es considerarà canvi d'estudis les adaptacions a nous plans dels mateixos ensenyaments, i serà necessari, en tot cas, que l'alumne complisca els requisits acadèmics establits amb caràcter general.



Situacions especials

Dènou.

1. Quan els ingressos o els resultats acadèmics a acreditar procedisquen d'un país estranger, les corresponents comissions de selecció requeriran al sol·licitant l'aportació de documentació que consideren necessària als dits efectes. El càlcul del contravalor en euros dels dits ingressos es farà aplicant el tipus oficial que done un resultat menor i que haja tingut la moneda respectiva el primer dia hàbil de 2010.



2. Quan els ingressos a acreditar procedisquen de Navarra, Àlaba, Guipúscoa i Biscaia, les comissions de selecció podran requerir al sol·licitant l'aportació de documentació que consideren necessària als dits efectes.

Regles de procediment



Vint. Imprés de sol·licitud i documentació a presentar

1. Els alumnes que sol·liciten beca hauran d'omplir el model de sol·licitud que apareix en les adreces d'internet que s'indiquen a continuació:

- <http://www.edu.gva.es/univ/val/ayudas_y_becas.htm.>

- <http://www.tramita.gva.es>

2. Les sol·licituds s'adequaran als models normalitzats i s'ompliran utilitzant els mitjans electrònics facilitats pels servidors d'informació de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació. Les persones sol·licitants que no utilitzen la firma electrònica avançada hauran d'imprimir les pàgines preceptives resultants de l'ús de mitjans electrònics i les presentaran, una vegada omplides amb les corresponents firmes originals, en qualsevol dels llocs assenyalats en l'article 38.4 de la LRJPAC.

D'acord amb el que disposa la Llei 3/2010, de 5 de maig, de la Generalitat, d'Administració Electrònica de la Comunitat Valenciana, en el Decret 18/2004, de 13 de febrer, del Consell de la Generalitat, de creació del Registre Electrònic de la Generalitat i la regulació de les notificacions telemàtiques de la Generalitat s'incorpora el procediment recollit en esta orde a l'annex del dit decret, com a procediment susceptible de tramitació a través del Registre Electrònic de la Generalitat.



En el cas que els sol·licitants optaren per presentar la seua sol·licitud en una oficina de correus d'Espanya, ho faran en sobre obert perquè cada imprés siga datat i segellat per separat pel personal de correus abans de ser certificat.

3. Els alumnes que sol·liciten estes beques hauran d'aportar junt amb la sol·licitud la documentació següent:

a) Documentació acreditativa que concorre en el sol·licitant alguna de les circumstàncies que donen dret a deduccions en la renda familiar, de conformitat amb el que disposa la base setena d'esta orde.



b) Documentació acreditativa d'independència familiar i econòmica, si és procedent.

4. Les sol·licituds hauran de presentar-se firmades en l'última pàgina pel sol·licitant, i pel pare, mare, tutor o persona encarregada de la guarda i protecció del sol·licitant en cas de ser este menor d'edat no emancipat, entenent-se que, amb la dita firma, declaren sota responsabilitat solidària el següent:

a) Que accepten les bases de la convocatòria per a la qual sol·liciten la beca.

b) Que totes les dades incorporades a la sol·licitud s'ajusten a la realitat.

c) Que queden assabentats que la inexactitud en les circumstàncies declarades donarà lloc a la denegació o revocació de la beca.

d) Que tenen coneixement de la incompatibilitat d'estes beques amb qualsevol altra ajuda o beca per a la mateixa o semblant activitat.

e) Que el sol·licitant no es troba sotmés en cap de les circumstàncies arreplegades en l'article 13 i 34.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

4. Els membres computables de la família, majors d'edat, hauran de firmar l'autorització a què es referixen les bases 5.4 i 9.5 de la present orde, en el lloc indicat per a això en l'imprés de sol·licitud, per la qual atorguen el seu consentiment a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació per a obtindre les dades necessàries per a determinar la renda i patrimoni familiars a efectes de beca, a través de l'Agència Estatal d'Administració Tributària i de la Direcció General del Cadastre.



5. Així mateix els membres computables de la família autoritzen amb la seua firma a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació a obtindre, a través de les administracions corresponents, les dades necessàries per a la verificació de les seues dades personals en el Sistema de Verificació de Dades de Residència i Identitat.

6. Els membres computables de la família podran rebutjar les autoritzacions a què es referixen els apartat 4 i 5 anteriors, denegant el seu consentiment de forma expressa en la sol·licitud. En este cas s'haurà d'aportar a la sol·licitud còpia confrontada dels documents següents:



a) DNI de tots els membres

b) Certificat de renda de l'exercici 2010, de tots els membres, expedit per l'Agència Estatal d'Administració Tributària.

c) Certificat de béns immobles, expedit per la Direcció General del Cadastre, de tots els membres de la sol·licitud

d) Certificat d'empadronament del sol·licitant.



Vint-i-u. Termini de presentació de sol·licituds

1. Els alumnes presentaran la seua sol·licitud preferentment en el termini de matrícula que, en cada cas, indiquen les universitats, si bé el termini general de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 31 d'octubre de 2010.

2. Podran presentar-se sol·licituds de beca després del 31 d'octubre de 2011 en els següents casos:

a) En cas que s'haja concedit un termini de matrícula amb posterioritat al 31 d'octubre, sempre que la sol·licitud de beca es presente amb la sol·licitud de matrícula.

b) En cas de mort del sustentador principal de la família o per jubilació forçosa d'este, que no es produïsca per complir l'edat reglamentària, ocorregudes després de transcorregut el dit termini.

c) En cas d'estudiants la situació econòmica familiar dels quals es veja greument afectada per causa justificada.

d) Podran presentar-se sol·licituds de beca per a la realització del projecte de final de carrera durant el mes següent a la data de formalització de la matrícula corresponent i, en tot cas, abans del 14 de març de 2012.

3. En els casos previstos en els punts b) i c) de l'apartat anterior en què la situació econòmica familiar haja variat substancialment, els òrgans de selecció a què fa referència la base vint-i-quatre atendran, per a la concessió o denegació de la beca sol·licitada, a la nova situació econòmica familiar sobrevinguda.

Perquè esta nova situació econòmica familiar puga ser tinguda en compte, serà necessari que el sol·licitant expose i acredite documentalment tant la realitat dels fets causants de la situació com les característiques d'esta.



Vint-i-dos. Lloc de presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds es presentaran en els centres on els sol·licitants formalitzen la matrícula dels seus estudis durant el curs acadèmic 2011/2012. També en els registres de les universitats i en qualsevol altra de les dependències a què fa referència l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Vint-i-tres. Termini de remissió de les sol·licituds pels centres

1. Les sol·licituds, correctament diligenciades pels centres receptors, amb una relació nominal de sol·licitants i una vegada solucionades les deficiències que es puguen trobar en estes o en la documentació que s'acompanya, es remetran a les unitats administratives corresponents de cada universitat abans del 31 de gener de l'any 2011.



2. Els presidents de les comissions de selecció de les universitats a què fa referència la base següent vetlaran especialment pel compliment dels terminis establits en el punt 1 d'esta base i rendiran comptes del seu incompliment, si és procedent, a les autoritats educatives corresponents per a l'eventual exigència de responsabilitat.



Vint-i-quatre. Instrucció del procediment

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció de l'expedient serà l'Àrea d'Ordenació Acadèmica Superior.

2. Per a l'estudi de les sol·licituds presentades i selecció de possibles beneficiaris es constituirà, en cada una de les universitats que integren el sistema universitari valencià, un òrgan col·legiat de selecció de becaris amb la composició que a continuació s'assenyala:



President: el vicerector que designe el rector de la universitat.

Vicepresident: el gerent de la universitat o persona en qui delegue.



Vocals: cinc professors de la universitat; un representant de la comunitat autònoma; tres representants dels estudiants, triats pels òrgans de representació estudiantil que prevegen les universitats en les seues normatives corresponents.

A més, en formaran part aquelles altres persones o representants, en nombre no superior a tres, la presència de les quals estimara necessària la presidència de la comissió.

Secretari: el cap de la secció o negociat de beques de la gerència universitària.

3. De les reunions que realitzen les comissions de selecció s'alçarà acta i serà remesa a la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.

4. El funcionament d'estos òrgans s'ajustarà al que disposen les normes contingudes per a este efecte en el capítol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Vint-i-cinc. Proposta de concessió i denegació de beques

1. Les comissions de selecció i l'òrgan instructor podran requerir els documents complementaris que es considere necessaris per a un coneixement adequat de les circumstàncies peculiars de cada cas, als efectes de garantir la inversió correcta dels recursos pressupostaris destinats a beques.

2. Les dades contingudes en la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques no tindran valor vinculant per a l'administració educativa, excepte en la mesura que pogueren ser posteriorment objecte de comprovació per l'administració tributària.

3. Els òrgans citats sol·licitaran tots els informes que consideren necessaris per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la resolució.

4. Les comissions de selecció estudiaran i comprovaran les sol·licituds i elevaran al director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, a través de l'òrgan instructor i amb anterioritat al 25 de maig de 2011, la relació de beneficiaris d'estes beques que proposen, acompanyada d'un resum econòmic que permeta conéixer quin és l'import global de les ajudes que es proposa concedir. Esta relació es confeccionarà en suport paper i informàtic, indicarà els alumnes proposats per a concessió o denegació i si és el cas, indicarà el motiu d'esta, segons les instruccions impartides per la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.



Vint-i-sis. Resolució

1. El director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, a la vista de la proposta de les comissions de selecció, acordarà exposar en els taulers d'anuncis dels rectorats de les universitats de la Comunitat Valenciana i en l'apartat «Ajudes i Beques» de la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació: <http://www.edu.gva.es/univ/es/ayudas_y_becas.htm>, una llista provisional que contindrà la relació de tots els sol·licitants amb expressió dels motius de concessió o de denegació. Les persones interessades, en un termini no superior a 10 dies hàbils comptadors des de la data d'exposició de la dita llista provisional, podran presentar, per escrit dirigit al director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, totes les al·legacions correctament documentades que consideren pertinents.



2. Una vegada examinades les al·legacions presentades i prèvia comunicació per les comissions de selecció d'un resum econòmic definitiu que permeta conéixer quin és el nombre i l'import global de les beques que es proposa concedir per les universitats, el director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència resoldrà motivadament el procediment, per delegació del conseller i ordenarà la publicació de la relació de sol·licitants a qui es concedix la subvenció en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, considerant-se desestimades les altres sol·licituds. Esta resolució, que posarà fi a la via administrativa, haurà de ser dictada en el termini màxim de sis mesos des de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

Així mateix, la relació de sol·licituds de beca estimades i desestimades es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació indicada en l'apartat 1 anterior, així com en els taulers d'anuncis dels rectorats de les universitats de la Comunitat Valenciana.



3. Prèviament a la resolució a què es fa referència en el punt anterior, les universitats privades hauran d'acreditar que es troben al corrent del compliment de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social.



Vint-i-set. Compensació a les universitats públiques de l'exempció de la taxa

1. L'import de les taxes per servicis acadèmics no satisfet pels alumnes beneficiaris de les beques convocades per la present orde, serà compensat a les universitats públiques amb la quantitat que els lliure la Hisenda Pública, d'acord amb el que disposa l'article 47.4 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, en la quantia determinada per la resolució d'adjudicació, que correspondrà a la totalitat de becaris de cada universitat.

2. Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana ajornaran l'exigència del pagament de la matrícula als alumnes sol·licitants d'estes beques, fins al moment en què es dicte la resolució definitiva de concessió o denegació. Les universitats exigiran el pagament de les taxes que corresponguen als sol·licitants als quals s'hagués denegat la beca.



3. No obstant el que disposa el paràgraf 1 anterior, les secretaries dels centres universitaris podran requerir cautelarment l'abonament de les dites taxes a aquells alumnes que no complisquen els requisits establits en la present orde.



Vint-i-huit. Pagament de l'ajuda per gastos de matrícula als alumnes d'universitats privades

1. El pagament de la beca en concepte de gastos de matrícula als alumnes d'universitats privades beneficiaris de les ajudes convocades per la present orde, s'abonarà a les universitats privades amb la quantitat que els lliure la Hisenda Pública, d'acord amb el que disposa l'article 47.4 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, en la quantia determinada per la resolució d'adjudicació, que correspondrà a la totalitat de becaris de cada universitat.



2. Una vegada abonat a les universitats privades l'import dels gastos de matrícula a què fa referència el paràgraf anterior, estes transferiran als alumnes beneficiaris de la beca la quantia determinada en la resolució d'adjudicació.



Verificació i control

Vint-i-nou. Obligacions dels beneficiaris

Són obligacions dels beneficiaris d'estes ajudes les següents:



a) Formalitzar la matrícula

b) Complir els requisits i les condicions establits per a la concessió i gaudiment de la beca.

c) Cooperar amb l'administració en les actuacions de comprovació que siguen necessàries per a verificar, si és procedent, el compliment i l'efectivitat de les condicions o els determinants de la concessió de la beca.

d) Declarar, específicament en els supòsits de canvi d'estudis, el fet d'haver sigut beneficiari en anys anteriors.



Trenta. Control

1. Els òrgans de l'administració educativa exerciran un rigorós control que assegure la correcta inversió dels recursos pressupostaris destinats a estes ajudes.

2. L'ocultació de qualsevol informació sobre els requisits donarà lloc a la denegació o la revocació de la beca sol·licitada.

3. Per a intensificar el control que evite el frau en les declaracions adreçades a obtindre ajudes, l'administració podrà determinar, per qualsevol mitjà de prova, si s'ha produït l'ocultació a què fa referència l'apartat anterior i, en particular, per mitjà de les dades que estiguen en poder de qualsevol òrgan de les administracions públiques.

4. Pel conjunt de circumstàncies que concorren en cada cas concret, podrà determinar-se l'existència de frau i denegar la beca sol·licitada o revocar la concedida.



Trenta-un. Revocació de les beques

1. En els supòsits previstos en la base anterior, les comissions de selecció de becaris remetran a la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència la documentació corresponent per a l'obertura de l'oportú expedient de revocació de la beca concedida.

2. Les adjudicacions d'ajudes seran revocades en cas de descobrir-se que en la concessió va concórrer ocultació o falsejament de dades o que hi ha incompatibilitat amb altres beneficis d'esta classe, procedents d'altres administracions o altres persones físiques o jurídiques.

3. No podrà dictar-se acord de revocació d'ajudes, sense el tràmit previ de vista i audiència de la persona interessada en l'expedient, segons el que disposa la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

4. Dels acords de revocació podrà donar-se trasllat a les autoritats fiscals, acadèmiques o judicials, si és procedent, per a l'exigència de la resta de responsabilitats que es pogueren derivar.

5. En el cas que de l'expedient instruït es derive l'obligació de pagament de les taxes per servicis acadèmics per a la realització d'estudis universitaris, la persona interessada haurà de realitzar el pagament d'estes en el termini de 15 dies hàbils des de la notificació de la resolució denegatòria o de la revocació.

6. En tot cas, per a la nul·litat de la resolució de concessió o per al reintegrament de la beca concedida s'haurà de tindre en compte el que disposen els articles 36 i 37 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.



Trenta-dos. Incompatibilitats

1. El gaudiment de la beca és incompatible amb la percepció de qualsevol altra subvenció, ajuda, ingrés o recurs per a la mateixa finalitat, procedent de qualsevol administració o ens públic o privat, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

2. La incompatibilitat arribarà no sols als estudis de primer i segon cicle entre si, de la mateixa o una altra convocatòria, sinó que també serà incompatible gaudir simultàniament de beca per als estudis de primer i segon cicle i per als de màster oficial.

En cas que un alumne resulte proposat per a ser beneficiari d'una beca per a estudis de primer i segon cicle, o de grau, en la convocatòria del Ministeri d'Educació i d'una beca d'estudis de màster oficial en la Generalitat, o viceversa, haurà d'optar per una d'estes i quedarà denegada l'altra beca.



Trenta-tres. Dades de caràcter personal

Les dades personals arreplegades en ocasió del present procediment seran objecte de tractament automatitzat per la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació. El tractament d'estes dades serà d'acord amb el que disposen la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, així com el Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament de desplegament de l'esmentada llei.

Mapa web