Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins. Bases de la convocatòria per a la provisió en propietat, pel torn de promoció interna, mitjançant concurs oposicó, d'una plaça d'oficial de la policia local.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7865 de 05.09.2016
Número identificador:  2016/6709
Referència Base de Dades:  006697/2016
 



Bases de la convocatòria per a la provisió en propietat, pel torn de promoció interna, mitjançant concurs oposicó, d'una plaça d'oficial de la policia local.

[2016/6709]

L'Alcaldia Presidència de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, mitjançant Resolució número 600/2016, de data 10 d'agost de 2016, va aprovar les bases i la seua respectiva convocatòria per a la provisió en propietat, per promoció interna, mitjançant concurs oposició, d'una plaça vacant d'oficial de la policia local, escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia, enquadrada en l'escala bàsica, categoria oficial, grup C, subgrup C1.

Acomplint l'acordat en aquesta resolució, seguidament es transcriu el contingut íntegre de les bases aprovades:



Bases per a la selecció d'una plaça d'oficial de la policia local de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins mitjançant el sistema de promoció interna.



1. Objecte de la convocatòria

L'objecte de la present convocatòria és regular el procés de selecció, pel torn de promoció interna, mitjançant concurs oposició, per a cobrir en propietat una plaça vacant d'oficial de la policia local, pertanyent a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia, enquadrada en l'escala bàsica, grup C, subgrup C1, i nivell 18 de complement de destinació.

La present convocatòria és desenvolupament de l'oferta d'ocupació pública de l'exercici de 2016, aprovada mitjançant Resolució de l'Alcaldia Presidència número 374, de data 25 de maig de 2016, i publicada en el Butlletí Oficial de la Província de València número 126, d'1 de juliol de 2016.



2. Condicions dels aspirants

Per a ser admés en el concurs oposició de promoció interna, s'hauran de reunir els següents requisits, referits al dia en què finalitze el termini d'admissió de sol·licituds:

a) Ser funcionari de carrera, integrat en la subescala de serveis especials, classe policia local i els seus auxiliars, categoria d'agent, de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins.

b) Haver romàs, almenys, dos anys com a funcionari de carrera en la categoria d'agent de la policia local.

c) No patir cap malaltia ni defecte físic que li impedisca el normal exercici de les funcions pròpies de l'escala i categoria a què aspira, d'acord amb el quadre d'exclusions mèdiques que s'estableix en l'annex d'aquestes bases.

d) No trobar-se suspés ni inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques.

e) Estar en possessió dels permisos que habiliten per a la conducció de les classes B i A que permeta la conducció de motocicletes amb unes característiques de potència que no sobrepassen els 25 kW o una relació potencia/pes no superior a 0,16 kW/Kg, per a permisos de conducció de motocicletes obtinguts abans del 8 de desembre de 2009 (Reglament general de conductors, aprovat per RD 772/1997, de 30 de maig) o A2 que permeta la conducció de motocicletes amb unes característiques de potència que no sobrepassen els 35 kW i una relació potencia/pes màxima de 0,2 kW/kg, i no derivades d'un vehicle amb més del doble de la seua potència, per als obtinguts a partir de la citada data (Reglament feneral de conductors vigent, aprovat per RD 828/2009, de 8 de maig).



f) Estar en possessió de la titulació de Batxiller Superior o equivalent, o tenir complides les condicions per a obtenir-la en la data que finalitze el termini de presentació d'instàncies.



3. Presentació d'instàncies

Les instàncies sol·licitant prendre part en el concurs oposició es dirigiran a l'alcalde president de l'ajuntament, i es presentaran en el registre general o en la forma prevista en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. El termini de presentació és de 20 dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Boletín Oficial del Estado. En les instàncies els aspirants hauran de manifestar que reuneixen tots i cadascun dels requisits exigits.



Els mèrits a valorar en la fase de concurs es presentaran en la forma prevista per l'article 11 del Reglament de selecció aprovat per Decret 33/1999, de 9 de març, del Govern Valencià.

A les instàncies haurà d'adjuntar-se resguard acreditatiu del pagament dels drets d'examen, que importen la quantitat de 100,00 euros.



El pagament podrà efectuar-se mitjançant ingrés en el compte IBAN ES85 3058 2138 1227 32000026 de Cajamar a nom de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins o bé mitjançant gir postal o telegràfic, i en aquest cas es consignarà en la instància el número de gir.



4. Admissió d'aspirants

Per a ser admesos a les proves selectives bastarà que els aspirants manifesten en la instància que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides en aquestes bases, referides a la data de finalització del termini de presentació, indiquen els mèrits i hagen abonat els drets d'examen.

Expirat el termini d'admissió d'instàncies, per resolució de l'Alcaldia s'aprovaran les llistes provisionals d'aspirants admesos i exclosos. Les relacions provisionals d'aspirants admesos i exclosos seran publicades al tauler d'anuncis de la casa consistorial; es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província de València i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació provisional d'aspirants exclosos i ressenya de l'anunci de la relació provisional d'aspirants admesos inserida al tauler d'anuncis de la casa consistorial, concedint-se un termini de 10 dies a l'efecte d'esmena d'errors.



Transcorregut aquest termini, sense que es formule cap reclamació, s'entendran definitives aquestes llistes, i l'Alcaldia resoldrà les reclamacions presentades.

En la resolució per la qual s'aproven les llistes, es determinarà el lloc, data i l'hora de la celebració de la fase de concurs, així com del primer exercici de l'oposició.



5. Tribunal qualificador

1. El tribunal qualificador estarà integrat pels següents membres, tots ells amb veu i vot:

President: un funcionari de la policia local de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, a designar per Alcaldia, o bé de qualsevol altre municipi de la Comunitat Valenciana, a designar per l'IVASPE. En qualsevol cas haurà de disposar de titulació igual o superior a l'exigida per a la plaça convocada.

Vocals: un vocal designat per l'Alcaldia, a proposta de la direcció general de la Generalitat competent en matèria de policia local, i quatre vocals designats per l'Alcaldia entre personal funcionari pertanyent a cossos de la policia local de la Comunitat Valenciana, amb titulació igual o superior a l'exigida per a les places convocades.

Secretari: el de la corporació o funcionari en qui delegue, que actuarà, a més, com a vocal.

2. La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, no podent ostentar-se aquesta en representació o per compte de ningú.

3. La composició del tribunal inclourà la dels respectius suplents.



4. Podran nomenar-se assessors del tribunal per a les proves psicotècniques, mèdiques, d'aptitud física i valencià. El seu nomenament haurà de fer-se públic juntament amb el del tribunal.

5. La corporació sol·licitarà dels òrgans corresponents les propostes de designació que siguen procedents, que hauran d'efectuar-se en el termini dels 20 dies següents al de la recepció de la sol·licitud.

6. Els vocals del tribunal posseiran igual o superior titulació acadèmica que l'exigida per als llocs de treball oferits.

7. El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat més un dels seus membres, titulars o suplents.

8. Els membres del tribunal podran abstenir-se o ser recusats, quan concórreguen les causes previstes legalment per a açò.

9. A l'efecte del que es disposa en l'annex IV del Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, el tribunal que actua en aquesta prova selectiva tindrà la categoria segona, tant pel que fa a l'assistència dels membres del tribunal com dels seus assessors i col·laboradors.



6. Començament i desenvolupament del concurs oposició

L'ordre d'actuació dels aspirants que hagen de realitzar els corresponents exercicis que no puguen realitzar-se conjuntament serà el determinat prèviament per la Generalitat Valenciana per a la selecció del seu personal, segons l'últim sorteig realitzat a què es refereix l'article 10.3 del Decret 33/1999, de 9 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana.

Els aspirants seran convocats en crida única, excepte casos de força major, degudament justificats i estimats lliurement pel tribunal. La no-presentació d'un aspirant en el moment de ser cridat a qualsevol de les proves obligatòries, determinarà automàticament el decaïment del seu dret a participar en el procés selectiu, per la qual cosa en quedarà exclòs.

El tribunal podrà requerir als aspirants, en qualsevol moment, perquè acrediten la seua identitat, i amb aquest fi hauran d'anar proveïts del DNI.

Una vegada començades les proves no serà necessària la publicació dels successius anuncis de celebració dels restants exercicis en el Butlletí Oficial de la Província de València i Diari Oficial de la Generalitat Valenciana; bastarà la seua publicació als taulers d'anuncis de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins amb 12 hores d'antelació del començament d'aquestes, si es tracta del mateix exercici, o de 72, si es tracta d'un nou exercici.



7. Procediment de selecció. Concurs oposició

Prèviament a l'inici de les proves els aspirants aportaran un certificat mèdic oficial en el qual es faça constar expressament la seua capacitat per a concórrer a les proves físiques exigides per a l'accés a la categoria d'oficial.

El procés de selecció per promoció interna constarà, necessàriament, de les següents fases: oposició, concurs i curs selectiu.



I. Fase oposició.

1. Prova psicotécnica. Obligatori i eliminatori.

Consistirà a superar els exercicis o proves psicotècniques aptitudinals i de personalitat que es determinen en l'annex III de l'Ordre de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques (DOGV 5148, 02.12.2005), per la qual s'estableixen els criteris mínims per a la selecció dels policies locals de la Comunitat Valenciana en les proves físiques, psicotècniques i reconeixement mèdic. Les proves psicotècniques s'arrepleguen en l'annex I de les bases.

La qualificació d'aquest exercici serà d'apte o no apte.



2. Proves d'aptitud física. Obligatori i eliminatori.

Consistiran a superar proves d'aptitud física que posen de manifest la capacitat per a l'acompliment del lloc de treball el contingut i les marques mínimes de les quals seran, almenys, les següents, segons el quadre d'edats:



Barem d'edats masculí



Quadre d'edats 1 2 3

Fins a 30 anys 420 3,75 m 60

De 31 a 35 anys 450 3,50 m 110

De 36 a 40 anys 530 3,25 m 125

De 41 a 45 anys 10 3,00 m 130

De 46 a 50 anys 11 2,75 m 140

De més de 50 anys 12 2,40 m 155



Barem d'edats femení



Quadre d'edats 1 2 3

Fins a 30 anys 450 3,10 m 110

De 31 a 35 anys 520 2,90 m 120

De 36 a 40 anys 600 2,70 m 135

De 41 a 45 anys 11 2,50 m 145

De 46 a 50 anys 12 2,30 m 155

De més de 50 anys 13 2,10 m 210

Proves:

1. Carrera de resistència 1.000 metres.

2. Salt de longitud amb carrera.

3. Natació 50 metres.



La qualificació d'aquest exercici serà d'apte o no apte, havent de superar com a mínim dos de les tres de les proves per a ser declarat apte.



La superació d'aquesta prova tindrà una validesa de quatre anys des de la seua realització, fins al dia de finalització del termini de presentació de les instàncies, amb independència de l'edat de l'aspirant, quedant exempts de realitzar-la aquells que, en aquest període, l'hagen superada.



La valoració de les proves d'aptitud física en les proves de salt es realitzarà mesurant la distància efectiva.



3. Qüestionari i exercici pràctic. Obligatoris i eliminatoris.

3.1. Qüestionari.

Consistirà a contestar correctament per escrit un qüestionari, preparat pel tribunal, d'un mínim de 50 preguntes i màxim de 75 preguntes, amb quatre respostes alternatives, una d'elles certa, en un temps màxim d'1 hora i 30 minuts, sobre els temes indicats en els grups I a IV, tots dos inclusivament, del temari que s'indica en l'annex III d'aquestes bases.

Per a la correcció d'aquesta prova es tindran en compte, en tot cas, les respostes errònies.

La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 10 punts, havent d'obtenir-se una qualificació de 5 punts per a superar-lo.

3.2. Pràctica.

Consistent en la realització d'un exercici escrit, amb una durada màxima d'1 hora, que fixarà el tribunal abans de la realització d'aquest, que versarà sobre el desenvolupament d'un supòsit policial sobre les activitats, funcions i serveis propis de l'ocupació a què s'opta, així com, si escau, sobre la redacció de documents policials. Es valorarà la claredat i l'exposició de les actuacions i mesures que hagen d'adoptar-se en relació amb el supòsit plantejat.

Es podran acompanyar o fixar sobre plànol que aporte el tribunal les actuacions policials.

La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 10 punts havent d'obtenir-se un mínim de 5 punts per a superar-lo.



4. Coneixement del valencià. Obligatori i no eliminatori.

Consistirà a traduir del valencià al castellà i viceversa un text proposat pel tribunal per a cadascun dels dos idiomes, en un temps màxim de 30 minuts per al total de l'exercici. En aquest exercici es valorarà el nivell de coneixement del valencià que posseïsca l'aspirant, tenint en compte, fonamentalment, la correcta utilització del lèxic i la morfosintaxi.

Aquest exercici es qualificarà de 0 a 4 punts, a raó de 2 punts per cadascuna de les parts i no serà eliminatori.



5. Desenvolupament del temari. Obligatori i eliminatori.

Consistent a desenvolupar per escrit durant un temps màxim d'1 hora i 30 minuts i mínim d'1 hora, dos temes triats per l'aspirant de quatre extrets per sorteig, dels grups primer a quart, tots dos inclusivament, que componen el temari.

Aquests temes seran llegits en sessió pública davant el tribunal, que podrà formular les preguntes o els aclariments que sobre aquests jutge oportuns.

Es valorarà la claredat d'idees i el coneixement sobre els temes exposats.

La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 10 punts, i per a superar l'exercici s'haurà d'obtenir un mínim de 5 punts.



6. Temes locals. Obligatori i eliminatori.

Consistirà en l'exposició per escrit d'un tema dels que componen el grup cinqué en un temps màxim d'1 hora i mínim de 45 minuts, on es valoraran els coneixements exposats, la claredat en l'exposició, neteja, redacció i ortografia i, en tot cas, seran llegits per l'aspirant en sessió pública davant el tribunal.

L'exposició escrita del tema podrà substituir-se per la realització d'una prova de preguntes amb respostes alternatives.

La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 5 punts.



7. Reconeixement mèdic. Obligatori i eliminatori.

Consistirà a superar un reconeixement mèdic, d'acord amb el quadre d'exclusions mèdiques que es determine en l'Ordre de 23 de novembre de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques abans esmentada.

Les proves mèdiques s'arrepleguen en l'annex II de les presents bases.



8. Valoració dels exercicis de desenvolupament del temari. 

S'efectuarà mitjançant l'obtenció de la mitjana aritmètica de cadascun dels membres del tribunal de selecció, havent de rebutjar-se a aquests efectes totes les puntuacions màximes i mínimes quan entre elles existisca una diferència de 4 punts o més, servint, si escau, com a punt de referència la puntuació màxima obtinguda. Aquesta diferència serà de 2 punts quan es tracte de valorar els temes locals.



II. Fase de concurs.

En la fase de concurs, el tribunal únicament valorarà els mèrits indicats en l'annex IV, acreditats mitjançant documents originals o fotocòpies degudament compulsades. Juntament amb el resultat de l'últim exercici de la fase d'oposició, el tribunal exposarà al públic la relació d'aspirants que, per haver superat tots els exercicis eliminatoris, han de passar a la fase de concurs, i els citarà perquè en el termini de 10 dies hàbils presenten la documentació acreditativa dels mèrits i experiència prevists en la convocatòria. En tot cas, els referits mèrits i experiència estaran referits, com a màxim, a la data de terminació del termini de presentació d'instàncies. 

La documentació serà retornada als aspirants que no siguen seleccionats, una vegada ferma la resolució del procés de selecció.

Una vegada baremats els mèrits conforme a l'annex IV, el tribunal exposarà al públic la llista d'aspirants amb la puntuació obtinguda en la fase de concurs, així com la d'aprovats pel seu ordre de puntuació total; se'ls concedirà un termini de 10 dies hàbils perquè formulen les reclamacions i esmenes que estimen pertinents en relació amb la baremació.



Resoltes les possibles al·legacions i esmenes, el tribunal dictarà resolució per la qual fixarà la relació definitiva d'aspirants aprovats pel seu ordre de puntuació, l'exposarà al públic i l'elevarà a l'autoritat competent per a la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



8. Relació d'aprovats

Acabada la qualificació dels aspirants, el tribunal publicarà la relació d'aprovats per ordre de puntuació, els quals no poden sobrepassar el nombre de places convocades.

El tribunal formularà proposta al president de la corporació dels aspirants que, havent superat les fases d'oposició i concurs i prèvia la presentació de la documentació exigida en aquestes bases, hagen d'incorporar-se a l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències per a realitzar el curs de formació teòric i pràctic selectiu, amb una durada de 350 hores lectives.

En el cas que algun aspirant aprovat renunciara a continuar el procés de selecció, o siga exclòs per mancar d'algun dels requisits exigits, no presentar la documentació requerida, o per falsedat d'aquesta, s'anul·laran les actuacions respecte a aquest i el tribunal podrà proposar la inclusió en la llista d'admesos del mateix nombre que d'exclosos per les anteriors causes, sempre que hagen superat les fases anteriors, els qui s'incorporaran a la realització del curs selectiu en les mateixes condicions que les assenyalades en l'article següent.





9. Curs selectiu

Els aspirants proposats s'incorporaran a l'IVASPE per a realitzar el primer curs que es convoque.

La qualificació del curs correspondrà a l'IVASPE i la seua valoració es realitzarà amb base a criteris objectius que tindran en compte, entre altres, els següents aspectes: assimilació dels coneixements impartits, responsabilitat, dedicació, actituds enfront del professorat i resta d'alumnes i tots els aspectes de l'actuació de l'aspirant que siguen necessaris per a valorar la seua capacitat per a una adequada prestació de les funcions atribuïdes al lloc.

En el supòsit que l'aspirant no supere el curs selectiu, l'IVASPE comunicarà aquesta circumstància a l'Alcaldia, i podrà l'aspirant incorporar-se al curs immediatament posterior. Si no superar aquest curs quedarà decaigut en el seu dret a participar en el procés selectiu instat, que s'entendrà acabat a l'efecte de poder convocar de nou la plaça no coberta.

Per a la realització del curs teòric i pràctic, l'aspirant serà nomenat funcionari en pràctiques, amb els drets inherents a tal situació i percebrà amb càrrec a l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins les retribucions que corresponguen conformement a les normes d'aplicació.

Finalitzat el curs teòric i pràctic, l'IVASPE comunicarà a l'Alcaldia de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins la relació dels aspirants que l'hagen superat, amb indicació de la qualificació obtinguda, a l'efecte del seu nomenament com a funcionaris de carrera. Igualment comunicarà la relació d'aspirants que no l'hagen superat.

Aquells aspirants que hagueren realitzat amb anterioritat el curs selectiu per a l'accés a la mateixa escala de la policia local en els municipis de la Comunitat Valenciana, quedaran exempts de realitzar-lo, mitjançant resolució del director general competent en matèria de policia, a proposta de la direcció de l'Institut Valencià de Seguretat Pública, si no hagueren transcorregut més de quatre anys des de la data de realització i superació d'aquest i no s'haguera alterat substancialment el seu contingut.



10. Presentació de documents

Els aspirants proposats pel tribunal hauran de presentar davant l'ajuntament, en el termini màxim de 20 dies hàbils des que es faça pública la relació d'aprovats, els documents acreditatius de les condicions de capacitat i requisits exigits en aquestes bases, i que no hagueren sigut aportats amb anterioritat. L'aspirant que tinga la condició de funcionari de carrera quedarà exempt de justificar documentalment les condicions generals que ja consten acreditades per a obtenir el seu anterior nomenament. En tot cas, haurà de presentar original o còpia compulsada, del seu nomenament com a funcionari de carrera i títol acadèmic exigit.

Si dins del termini indicat, i excepte cas de força major, no presentara l'anterior documentació, no podrà ser nomenat funcionari, i s'invalidarà l'actuació respecte d'aquest, i la nul·litat subsegüent dels actes del tribunal respecte a aquest, sense perjudici de la responsabilitat en què pogueren haver incorregut, si escau.



11. Nomenament

Prèvia la presentació de la documentació exigida, l'aspirant serà nomenat funcionari de carrera en el termini màxim de 15 dies comptats des de la comunicació de l'IVASP i haurà de prendre possessió en el càrrec en el termini màxim de 15 dies a comptar de l'endemà de la notificació del nomenament.



12. Incidències

El tribunal podrà resoldre els dubtes que es presenten, interpretar aquestes bases i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés selectiu. En el no previst en les presents bases, de conformitat amb el previst en l'article 52 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat, serà aplicable la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de la Generalitat Valenciana, de Policies Locals i de Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana; Decret 88/2001, de 24 d'abril, del Govern Valencià, pel qual s'estableixen les bases i els criteris generals uniformes per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories de les policies locals i auxiliars de policia local de la Comunitat Valenciana (DOGV 3988, 27.04.2001), i ordres de 23 de novembre de 2005 (DOGV 5148, 02.12.2005) i d'1 de juny de 2001 (DOGV 4049, 24.07.2001), a més de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de Bases de Règim Local; Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril; Reial Decret 896/1991, de 7 de juny; Decret 33/1999, de 9 de març, del Govern Valencià, i Reial Decret 364/1995, de 10 de març.





13. Recursos

Contra la present convocatòria, les seues bases i els actes administratius que siguen dictats en el seu desenvolupament i que posen fi a la via administrativa serà possible el recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes des de la publicació de la present convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València, sense perjudici de la seua impugnació directa davant la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà de la referida publicació, de conformitat amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en la redacció que en fa la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Contra els actes del tribunal qualificador, de conformitat amb el previst en l'article 114 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en la redacció que en fa la Llei 4/1999, de 13 de gener, es podrà interposar el recurs d'alçada. Aquest recurs s'interposarà davant aquest tribunal o davant l'Alcaldia Presidència, en el termini d'un mes si l'acte fóra exprés i de tres mesos si no ho fóra.



14. Publicació

Les presents bases de la convocatòria per a la provisió de llocs vacants es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província de València i el seu extracte en Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en el Boletín Oficial del Estado; es comunicarà el seu text íntegre a l'Institut Valencià de Seguretat Pública de la Generalitat, en els termes establits en la legislació de règim local i de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana.





ANNEX I

Proves psicotècniques



A. Descripció dels factors a mesurar en el procés de selecció.



Personalitat

Factors de personalitat comunes a tots els opositors: 

a) Estabilitat emocional. Persona amb molt de control de les seues emocions i de la seua conducta en general. Emocionalment estable, serena i difícil d'alterar davant les demandes de l'entorn i les seues emocions. Acurada i oberta a les relacions socials. Evidencia el que comunament es coneix com a respecte a si mateix i té en compte la reputació social.

b) Sentit de disciplina i de l'autoritat. Persona que es conforma a les normes i demandes dels seus superiors. Pot ser sòbria i digna de confiança, així com dominada pel sentit del deure; perseverant, responsable i organitzada. 

c) Seguretat en si mateix. Persona segura de si mateixa en el que fa i com ho fa, que confia en les seues possibilitats i recursos. Manifesta capacitat pràctica i realista. La confiança en si mateix i la capacitat per a interactuar en diferents situacions és madura i poc ansiosa.



d) Capacitat empàtica i de maneig de la relació interpersonal. Desenvolupament de conductes cooperatives. Persona socialment desimbolta, no inhibida, amb bona capacitat per a aconseguir i mantenir contactes personals, així com per a posar-se en el lloc dels altres. Manifesta capacitat d'integració en el grup, d'ajuda als altres i es mostra amable i cooperativa amb els companys. Persona adaptable, animosa, interessada pels altres. Bona col·laboradora amb el treball del grup.

e) Neutralitat efectiva en l'exercici professional. Honestedat i integritat. Persona responsable, organitzada i disciplinada; les seues metes estan dins de la normativa social. Fa el que és socialment correcte, seguint estrictament les normes, fent el que és acceptat i idoni. S'esforça per a millorar i donar un treball de qualitat. 

f) Tolerància. Persona comprensiva amb les maneres de pensar i actuar alienes i disposada a adaptar-se a les situacions. Manifesta interessos amplis cap a altres maneres i formes culturals.



B. Normes i requisits generals. Qualificació global.

La qualificació dels exercicis psicotècnics serà d'apte o no apte.



Factors actitudinals.

En relació amb la personalitat, una vegada superades les puntuacions mínimes en les escales de control de les respostes (sinceritat, desitjabilitat social o qualsevol altra anàloga), es realitzarà una anàlisi global de l'estructura de personalitat. Es procedirà a aquesta anàlisi mitjançant:



– Passar tests psicotécnics que avaluen els factors de personalitat esmentats prèviament (anteriorment).

– La realització d'una entrevista personal a cadascun dels aspirants que haja puntuat correctament en les escales de control de resposta en els tests psicològics i present un perfil de personalitat d'acord amb el requerit.

Es consideraran no aptes aquells candidats que:

a) No superen criteris mínims en les escales de sinceritat, desitjabilitat social o qualsevol altra anàloga que valide les respostes dels subjectes.

b) No oferisquen el perfil idoni segons els barems exigits.

c) Que presenten puntuacions que indiquen alteracions psicològiques que impossibiliten o dificulten un funcionament professional adequat.

d) En totes les escales i categories es contrastaran els resultats obtinguts mitjançant una entrevista.



C. Barems específics per a oficial promoció interna

Personalitat. 

Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

a) Estabilitat emocional.

b) Sentit de la disciplina i de l'autoritat.

c) Tolerància. 





ANNEX II

Reconeixement mèdic



El contingut de la prova de reconeixement mèdic, d'acord amb l'establit en l'Ordre de 23 de novembre de 2005, és el següent:





Quadre d'exclusions mèdiques:

1. Obesitat o primesa manifesta que dificulten o incapaciten per a l'acompliment del lloc de treball. 

2. Ull i visió. 

2.1. Agudesa visual amb o sense correcció inferior als dos terços de la visió normal en tots dos ulls.

2.2. Hemianòpsia completa i absoluta. 

3. Oïda i audició. Agudesa auditiva amb o sense correcció que supose pèrdua entre 1.000 i 4.000 hertzs a 45 decibels.

4. Aparell locomotor. Qualsevol patologia òssia d'extremitats que produïsquen retraccions o limitacions funcionals de causa muscular o articular. 

5. Aparell digestiu. Qualsevol procés digestiu que segons el parer dels assessors mèdics dificulte de forma important l'acompliment del lloc de treball. 

6. Aparell cardiovascular. Hipertensió arterial mal controlada, no havent de sobrepassar les xifres en repòs els 170 mmHg en pressió sistòlica i els 95 mmHg en pressió diastòlica; segons el parer dels assessors mèdics, es podrà repetir la prova quan concórreguen circumstàncies que així ho aconsellen. Varices ulceroses. Tromboflebitis. Insuficiència cardíaca severa. Hipertròfia ventricular esquerra descompensada. Infart de miocardi. 

7. Aparell respiratori. La bronquiopatia crònica obstructiva. El neumotòrax espontani (en més d'una ocasió).

8. Sistema nerviós. Epilèpsia, alcoholisme i toxicomanies.

9. Pell i fàneres. Cicatrius que produïsquen limitacions funcionals. 

10. Altres processos patològics. Malalties immunològiques sistemàtiques. Intoxicacions cròniques. Hemopaties greus.

11. I qualsevol procés patològic que segons el parer dels assessors mèdics límite o incapacite l'aspirant per al lloc de treball al qual s'opta.









ANNEX III

Temari



Grup I. Dret constitucional i administratiu

Tema 1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura, contingut i principis bàsics. Reforma de la Constitució.

Tema 2. Organització política de l'estat espanyol. Classe i forma d'estat. Organització territorial de l'estat. La Corona: funcions constitucionals del rei. Successió i regència. El referendament.

Tema 3. Les Corts Generals: les cambres. Composició, atribucions i funcionament. La funció legislativa. El poder executiu: el govern. Relacions entre el govern i les Corts Generals. El poder judicial. Estructura, organització i funcionament dels tribunals en el sistema espanyol.



Tema 4. L'organització territorial espanyola. Les comunitats autònomes. Els estatuts d'autonomia, òrgans i competències. Les administracions públiques: estatal, autonòmica i local.

Tema 5. Drets i deures fonamentals de la persona en la Constitució: la seua defensa i garantia. El Tribunal Constitucional i el Defensor del Poble. La suspensió dels drets i llibertats.

Tema 6. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. La Generalitat Valenciana. Les Corts. El Govern o Consell. Les competències. Administració de justícia.

Tema 7. L'administració pública. La hisenda pública i l'administració tributària. El ciutadà i l'Administració.

Tema 8. El dret administratiu. Fonts. Normes no parlamentàries amb rang de llei. El Reglament.

Tema 9. El procediment administratiu. Marc jurídic. Fases del procediment. L'audiència de l'interessat. Notificacions. El procediment sancionador administratiu. La revisió administrativa de l'acte administratiu. Procediments i límits de la revisió. Recursos administratius. El recurs contenciós administratiu.

Tema 10. La Unió Europea: institucions. L'ordenament jurídic de la Comunitat Europea. La recepció, aplicació i control del dret comunitari a Espanya.



Grup II. Règim local i policia

Tema 11. El municipi: òrgans unipersonals de govern. L'alcalde. Els tinents d'alcalde. Els regidors.

Tema 12. Òrgans col·legiats de govern. El Ple de l'ajuntament. La Junta de Govern Local. Òrgans consultius i participatius: les comissions informatives. Les juntes de districte.

Tema 13. La funció pública en general i els funcionaris de les entitats locals. Organització de la funció pública local. El personal al servei de les administracions locals: concepte i classes. Drets i deures de les policies locals. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.



Tema 14. Responsabilitat dels funcionaris. Reglament de règim disciplinari. Incoació i tramitació d'expedients.

Tema 15. Obligacions i competències dels ajuntaments. Les ordenances municipals: concepte i classes. Infraccions. Potestat sancionadora. Els bàndols d'Alcaldia.

Tema 16. La seguretat ciutadana. Autoritats competents. Funcions de la policia local segons la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat. Actuacions de la policia local en col·laboració amb la resta de les forces i cossos. Policia governativa i judicial.

Tema 17. La policia local. Ordenament legislatiu de la policia local. Missions i objectius. Disposicions estatutàries comunes. Estructura orgànica i funcional.

Tema 18. El binomi policia local-ciutadà. Principis bàsics i normes d'actuació. Suports ètics. Règim disciplinari.

Tema 19. La legislació sobre policies locals i de coordinació de policia local de la Comunitat Valenciana. La coordinació de les policies locals. Estructura i organització de les policies locals de la Comunitat Valenciana. Règim estatutari. Drets i deures.

Tema 20. L'Institut Valencià de Seguretat Pública. Regulació legal. Finalitats i funcions. La formació de les policies locals de la Comunitat Valenciana. El registre de policies locals. Sistema retributiu de les policies locals de la Comunitat Valenciana. Premis i distincions.







Grup III. Dret penal, policia administrativa i psicosociologia

Tema 21. El Codi Penal. Concepte d'infracció penal: delicte i falta. Les persones responsables criminalment dels delictes i les faltes.



Tema 22. L'homicidi i les seues formes. Avortament. Lesions. Lesions al fetus. Delictes contra la llibertat: detencions il·legals i segrestos; amenaces; coaccions. Les tortures i altres delictes contra la integritat moral.

Tema 23. Delictes contra la llibertat sexual: agressions i abusos sexuals; l'assetjament sexual; exhibicionisme i provocació sexual; delictes relatius a la prostitució. Infraccions a les disposicions de tràfic i seguretat constitutives de delicte.

Tema 24. Delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic: furts, robatoris, extorsió, robatori i furt de vehicles.

Tema 25. Delictes contra l'administració pública: prevaricació i altres comportaments injusts; abandó de destinació i l'omissió del deure de perseguir delictes; desobediència i denegació d'auxili; infidelitat en la custòdia de documents i de la violació de secrets. Suborn, tràfic d'influències, malversació, fraus i exaccions il·legals, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics.



Tema 26. Llei Orgànica Reguladora del Procediment d'Habeas Corpus. De la denúncia i la querella. De l'exercici del dret de defensa. L'assistència d'advocat. El tractament de presos i detinguts. L'entrada i registre en lloc tancat.

Tema 27. La policia judicial. De la comprovació del delicte i esbrinament del delinqüent. Funcions de la policia local com a policia judicial. L'atestat policial.

Tema 28. Policia administrativa. Protecció civil. Medi ambient. Urbanisme. Patrimoni històric i artístic. Ocupació de les vies públiques. Escolarització. Espectacles i establiments públics. Venda ambulant.



Tema 29. Els grups socials. Formació dels grups socials. Les masses i la seua tipologia. El procés de socialització.

Tema 30. La delinqüència. Models explicatius i factors. Els comportaments col·lectius. Comportament en desastres. Efectes i conseqüències dels desastres. Reacció davant situació de desastres.

Tema 31. El comandament. Concepte. Qualitats. Trets (integritat, competència, energia, autoritat, confiança en si mateix, iniciativa, decisió...). Regles bàsiques per a l'exercici del comandament. Activitats més característiques del comandament.

Tema 32. Característiques del comandament. Funcions del comandament (planificar, executar, organitzar, coordinar...). Estils de manar. Aspectes que distingeixen el bon cap. Metodologia del comandament. Tècniques de direcció. El factor temps. Selecció de tasques. Utilització de mitjans. Horaris i programes. Relació cap-subordinat. Les reunions.

Tema 33. Presa de decisions. El procés de decisió. Reixa de direcció. Poder i autoritat. Tècniques per a controlar situacions difícils. Responsabilitat del comandament. Com a representant del comandament director. Com a instructor. Com a tècnic. Com a administrador. Deures per raó de càrrec amb els subordinats. Deures amb la seua organització.



Grup IV. Policia de tràfic i circulació

Tema 34. El tràfic i la seguretat vial: concepte i objectius. L'home com a element de seguretat vial. Els conductors. Els vianants. El vehicle. Les vies. 

Tema 35. La normativa sobre tràfic, circulació de vehicles a motor i seguretat vial: la llei de bases i el seu text articulat. Tipificació de les principals infraccions. Infraccions de tràfic que constitueixen delicte. El Codi de Circulació i els seus preceptes encara vigents.

Tema 36. El Reglament general de circulació. Estructura. Principals normes de circulació. 

Tema 37. El Reglament general de conductors. Normes generals. Classes dels permisos de conduir i els seus requisits. Validesa. Equivalències.

Tema 38. Reglament general de vehicles. Normes generals. Categories. Les seues condicions tècniques. La inspecció tècnica de vehicles. Assegurança obligatòria de responsabilitat civil. Infraccions i diligències policials.

Tema 39. Reglament del procediment sancionador en matèria de tràfic. Fases del procediment i contingut. Mesures cautelars: immobilització de vehicles. Retirada de vehicles de la via.

Tema 40. El transport. Classes de transport. Servei públic de viatgers i servei públic de mercaderies o mixt. El servei privat. Transport escolar i de menors. Transport de mercaderies perilloses.

Tema 41. Alcoholèmia. Legislació aplicable. Taxes d'alcoholèmia. Normes d'aplicació per a les proves reglamentàries. Infraccions i diligències policials.

Tema 42. Els accidents de trànsit: concepte i consideracions prèvies. Les seues causes, classes i fases. Actuacions de la policia local en accidents de trànsit: d'urgència i tecnicoadministratives. 

Tema 43. Òrgans competents en matèria de tràfic i seguretat vial. El Consell Superior de Tràfic. Especial consideració de les competències municipals.



Grup V. Temes locals

Tema 44. Història de la ciutat de l'Alcúdia de Crespins. Festes en l'Alcúdia de Crespins: dates de celebració, característiques i significats.



Tema 45. L'Alcúdia de Crespins. Població. Economia. Indústria. Territori. Llista de carrers i terme municipal.





ANNEX IV

Barem de mèrits



Segons Ordre de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, són mèrits computables:

1. Solament serà procedent la valoració dels mèrits al·legats pels participants quan aquests reunisquen els requisits exigits per a l'acompliment del lloc, segons conste en la corresponent relació de llocs de treball aprovada i degudament publicada. 

2. Es valoraran els mèrits obtinguts o en condicions d'obtenir-se en la data en què finalitze el termini de presentació d'instàncies per a participar en el corresponent concurs, havent d'indicar-se, en tot cas, en la sol·licitud de participació, i acreditar-se documentalment.



Resolució d'empats: en cas d'empats s'adjudicarà la plaça al concursant que haja obtingut major puntuació en l'apartat de formació; si aquesta puntuació fóra també igual, s'atendrà a la suma obtinguda en els apartats d'antiguitat i grau; posteriorment, si es manté l'empat, s'acudirà als mèrits específics. Si persisteix l'empat, s'adjudicarà per sorteig.





Mèrits: 

1. Titulació acadèmica i cursos de formació i perfeccionament. Fins a un màxim d'11,70 punts. 

1.1. Titulació acadèmica. Fins a un màxim de 5,20 punts Es valoraran les titulacions acadèmiques acreditades pels concursants que siguen iguals o superiors a les que s'exigeix per a accedir a l'escala i categoria a la qual pertanguen. No es valoraran com a mèrit aquelles titulacions que figuraren com a requisit per a la provisió del lloc de treball, ni aquelles que foren imprescindibles per a la consecució d'altres de nivell superior.

Doctor Dret, Psicologia, Criminologia, Pedagogia, Sociologia i Ciències Polítiques: 4 punts.

En altres matèries: 3 punts.

Llicenciat Dret, Psicologia, Criminologia, Pedagogia i Sociologia: 2,50 punts.

En una altra matèria o equivalent: 2 punts.

Diplomat Educació Social, Gestió i Administració Pública, Treball Social o Criminologia o tenir superat i degudament acreditat el primer cicle en Dret, Psicologia, Pedagogia, Sociologia o Ciències Polítiques: 1,50 punts.

En una altra matèria o equivalent: 1 punt.

Els màsters impartits per la universitat es valoraran a raó de 0,03 punts per mes complet.

1.2. Cursos organitzats per l'IVASP o organismes anàlegs. Fins a un màxim de 3,50 punts.

Per la realització de cursos organitzats per la direcció general competent per raó de la matèria policial, a través de l'IVASP o homologats per aquest, s'ajustarà al següent barem. S'inclouran aquells cursos reconeguts per la direcció general com a homologats a l'efecte de baremació.

Nombre d'hores Assistència Aprofitament

a) De 20 a 50 0,15 punts 0,30 punts

b) De 51 a 100 0,30 punts 0,60 punts

c) De 101 a 150 0,45 punts 0,90 punts

d) De 151 a 200 0,60 punts 1,20 punts

e) De 201 a 250 0,75 punts 1,502 punts

f) Més de 250 0,90 punts 1,80 punts



Quan es tracte de cursos de durada inferior a la mínima abans dita, la puntuació d'aquests vindrà donada per la suma del còmput d'hores i/o assistència a aquests, que haurà de realitzar el tribunal qualificador. En el cas d'haver impartit hores com a professor en els cursos, es puntuaran amb el barem corresponent al certificat d'aprofitament, i sense superar per aquest concepte el màxim de 3 punts. 

Els cursos organitzats i impartits per l'IVASP, realitzats amb anterioritat a la data d'entrada en vigor de la Resolució de la Direcció General d'Interior de 24 de març de 1995, sobre cursos de formació impartits per l'IVASP (10.04.1995), així com els realitzats pel Ministeri de l'Interior, o altres ministeris o conselleries relacionats amb la funció policial o organismes anàlegs, escoles de policia de les corporacions locals o de comunitats autònomes, ambdues expressament reconegudes per l'IVASP, es valoraran en tot cas amb la puntuació corresponent al diploma d'assistència. 

Els cursos bàsics de formació inicial i els cursos d'ascens o capacitació no seran objecte de puntuació; els cursos de dispensa en un grau del requisit de titulació, com a cursos amb diploma d'assistència, no seran puntuables si ja es van tenir en compte a l'efecte de titulació acadèmica per a promoció interna.

1.3. Coneixement del valencià. Fins a un màxim de 3 punts acreditat mitjançant certificat oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

a) Certificat de Coneixements Orals: 0,75 punts.

b) Certificat de Grau Elemental: 1 punt

c) Certificat de Grau Mitjà: 2 punts. 

d) Certificat de Grau Superior: 3 punts.



2. Antiguitat i grau personal. Fins a un màxim de 9,10 punts.

2.1. Antiguitat. Fins a un màxim de 7,10 punts.

Per cada mes complet de serveis en actiu en la mateixa escala i categoria de la policia local o superior: 0,036 punts.

Per cada mes complet de serveis en actiu en cadascuna de les categories inferiors de la policia local: 0,026 punts. 

Per cada mes complet de serveis en actiu prestat en altres forces i cossos de seguretat: 0,016 punts. 

Per cada mes complet de serveis en actiu prestat en qualsevol administració pública no valorats en els anteriors paràgrafs: 0,006 punts. A aquests efectes també es computaran els serveis reconeguts a l'empara del que es disposa en la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de Reconeixement dels Serveis Previs en Administració Pública.



2.2. Grau personal. Fins a un màxim de 2 punts. 

Per la possessió d'un determinat grau personal consolidat: 

a) Grau consolidat inferior al del lloc sol·licitat: 1 punt. 

b) Grau consolidat igual o superior al del lloc sol·licitat: 2 punts.



Per a la determinació del grau personal s'aplicarà el que es disposa en la normativa sobre funció pública dictada per la Comunitat Valenciana



3. Mèrits específics. Fins a un màxim de 5,20 punts.

3.1. Idiomes no nacionals: Fins a un màxim de 2 punts.

Coneixement d'un o més idiomes acreditats documentalment, mitjançant certificació expedida per facultat o escola oficial reconeguda: 1 punt per cada cicle acabat. La superació dels diferents cursos complets que conformen els estudis oficials de diferents facultats o escoles oficials es valorarà a raó de 0,20 punts per curs complet. Acreditació de l'Escola Oficial d'Idiomes del coneixement d'idiomes oficials de qualsevol país de la Unió Europea: 0,2 punts per curs o el seu equivalent si tracta de cicles fins a un màxim d'1 punt. 



A aquests efectes es puntuarà el nivell més alt acreditat.

3.2. Altres mèrits. Fins a un màxim d'1,20 punts.

Es valoraran lliurement apreciats pel tribunal qualificador els coneixements en administració i gestió de recursos humans i informàtica, títols de socorrista aquàtic, primers auxilis, curs de submarinisme, arts marcials, defensa personal, felicitacions no justificades en expedients expressos, així com qualsevol activitat formativa que es presente en el concurs, i altres degudament acreditats i no valorats en els anteriors apartats, tots ells fins a un màxim de 0,10 punts per mèrit acreditat.



La intervenció com a ponent en conferències i seminaris relacionats amb l'activitat policial i reconeguda per l'IVASP es valorarà fins a un màxim de 0,12 punts.

Les publicacions relacionades amb l'activitat policial es valoraran fins a un màxim de 0,18 punts, per cadascuna d'elles.

3.3. Premis, distincions i condecoracions. Fins a un màxim de 2 punts.

– Per estar en possessió de la Placa Col·lectiva al Mèrit Policial de la Generalitat Valenciana, 0,30 punts.

– Per estar en possessió de la Placa Individual al Mèrit Policial de la Generalitat Valenciana, 1 punt.

– Per estar en possessió de la Medalla al Mèrit Policial de la Generalitat Valenciana, 0,60 punts.

– Per ser objecte de felicitació o menció individual pel director general de la conselleria competent en matèria de policia local, 0,60 punts per cadascuna d'elles.

– Per ser objecte de felicitació o menció col·lectiva pel director general de la conselleria competent en matèria de policia local, 0,1 punts per cadascuna d'elles.

– Per condecoracions concedides, previ expedient sobre aquest tema, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 1 punt per cadascun d'ells.

Si la condecoració és concedida a títol col·lectiu la puntuació serà de 0,1 punts per a cadascuna d'elles.

– Per premis, distincions, felicitacions o mencions concedides, previ expedient sobre aquest tema, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 0,30 punts per cadascun d'ells.



4. Límits de puntuació. La puntuació màxima possible a obtenir per tots els apartats serà, en conseqüència, de 26 punts.



Contra les presents bases, que posen fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament o recurs de reposició potestatiu, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de la Província de València, davant l'Alcaldia d'aquest Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, de conformitat amb els articles 116 i 117 de Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, o recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa. Si s'optara per interposar el recurs de reposició potestatiu, no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que aquell siga resolt expressament o s'haja produït la seua desestimació per silenci. Tot açò sense perjudici que es puga exercitar qualsevol altre recurs que s'estime pertinent.





L'Alcúdia de Crespins, 12 d'agost de 2016.– L'alcalde: Roberto Granero Martín.

Mapa web