Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 73/2013, de 28 de juny, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoca concurs per a la concessió d'ajudes per a la realització d'activitats de caràcter audiovisual promogudes pels ajuntaments, entitats dependents d'estos i entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a l'any 2013.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7059 de 03.07.2013
Número identificador:  2013/6961
Referència Base de Dades:  006542/2013
 



ORDE 73/2013, de 28 de juny, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoca concurs per a la concessió d'ajudes per a la realització d'activitats de caràcter audiovisual promogudes pels ajuntaments, entitats dependents d'estos i entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a l'any 2013. [2013/6961]

L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, modificat per la Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, establix en l'article 49.1.4 la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura. El Decret 19/2012, de 7 de desembre, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, assigna a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport les competències en matèria de promoció cultural. Així mateix, de conformitat amb el que preveu l'article 18 del Decret 179/2012, de 14 de desembre, del Consell, pel qual s'establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, correspon a la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei del Consell en matèria de proposta i execució de la política cultural relativa a les arts plàstiques i escèniques, així com la gestió de les ajudes en matèria cultural.

A fi de recolzar i potenciar la realització d'activitats encaminades a la difusió de les obres audiovisuals a la Comunitat Valenciana i de les activitats que promocionen la indústria cinematogràfica i audiovisual en llengua valenciana, fent ús de les facultats que em conferix l'article 47.11 del Text Refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, i atenent el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i el seu reglament de desplegament aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol,





ORDENE



Primer

Convocar concurs per a la concessió d'ajudes per a la realització d'activitats audiovisuals en els municipis de la Comunitat Valenciana per al 2013 i aprovar les bases de la convocatòria, que s'inclouen com a annex I a esta orde.



Segon

L'import global màxim de les ajudes que es concedisquen per a este fi serà de 25.000 euros, i es finançaran amb càrrec a la línia de subvenció T6423000 del capítol IV del programa 453.40, «Arts plàstiques i escèniques», del pressupost de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a l'exercici 2013.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única

En compliment del que disposen els articles 3.4 i 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, esta convocatòria d'ajudes no s'ha de notificar a la Comissió Europea per no reunir tots els requisits de l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que no suposa un avantatge econòmic per a una empresa, ni falseja la competència, afectant els intercanvis comercials entre estats membres.





DISPOSICIONS FINALS



Primera

Es delega en la directora general de Cultura la facultat de concedir estes ajudes i de dictar les resolucions necessàries per a l'execució d'esta orde.



Segona

Esta orde produirà efectes a partir de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



De conformitat amb el que establixen els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, el present acte, que posa fi a la via administrativa, podrà ser recorregut potestativament en reposició o bé s'hi podrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant de la consellera d'Educació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de ser publicada esta orde.

b) El recurs contenciós administratiu s'ha de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini dos mesos comptats a partir de l'endemà de ser publicada esta orde.





València, 28 de juny de 2013



La consellera d'Educació, Cultura i Esport,

MARÍA JOSÉ CATALÁ VERDET





ANNEX I



Bases per a la concessió d'ajudes per a la realització d'activitats de caràcter audiovisual promogudes pels ajuntaments, entitats dependents d'estos i entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana durant l'any 2013.



1. Beneficiaris

Podran sol·licitar estes ajudes les corporacions locals de la Comunitat Valenciana i els organismes dependents d'estes pertanyents al sector públic que realitzen exhibicions, certàmens, mostres, esdeveniments excepcionals de caràcter audiovisual o festivals audiovisuals en 2013 i les entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que realitzen festivals cinematogràfics amb una trajectòria consolidada.





2. Característiques de les ajudes

Les activitats per a les quals se sol·licite l'ajuda seran exclusivament d'exhibició audiovisual. Serà obligatori que almenys hi haja una projecció audiovisual en valencià.



3. Sol·licituds

3.1. Les sol·licituds es formalitzaran segons el model de l'annex II de sol·licitud d'ajudes, i hauran d'anar acompanyades de la proposta d'activitats audiovisuals degudament documentada, amb pressupost previst, indicant les projeccions previstes en valencià, així com una memòria, si és el cas, de les activitats cinematogràfiques realitzades pel sol·licitant durant l'any 2012. Hauran d'aportar també una declaració responsable de no concórrer en cap de les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari especificades en els punts 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, segons el model que s'inclou com a annex II d'esta convocatòria, i la fitxa de tercers, annex IV.

3.2. Declaració de les subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques i privades per a la mateixa finalitat, que justifique documentalment la quantia d'estes (annex II).



3.3. Les entitats sense ànim de lucre podran acreditar que es troben al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social en el moment en què finalitze el termini de presentació de sol·licituds.

3.4. Les entitats sense ànim de lucre hauran d'acreditar l'absència de l'ànim de lucre per mitjà de declaració responsable i la presentació d'una còpia dels estatuts de l'entitat.

3.5. Tota la documentació requerida junt amb la sol·licitud es presentarà en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a València, o bé per qualsevol dels mitjans previstos en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. En el cas de presentar la documentació en registre diferent del de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, es podrà comunicar a la Direcció General de Cultura la remissió de la sol·licitud per mitjà de fax (al núm. 961 923 531) o telegrama, a efectes organitzatius.

Així mateix, la sol·licitud es podrà presentar per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP. En este cas, la sol·licitud s'haurà d'omplir amb l'aplicació informàtica establida a este efecte i el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica d'entitats o de ciutadà emesa per l'ACCV: <http://www.accv.es>, o DNI electrònic.

La tramitació telemàtica es pot fer a través del PROP, en les URL següents:

<http://www.gva.es/portal/page/portal/inicio/procedimientos?id_proc=1371>

Els documents complementaris a la sol·licitud poden ser aportats per via telemàtica. En este cas només s'acceptaran en format pdf i hauran d'estar firmats per mitjà de la plataforma de firma en línia de l'ACCV: <http://www.accv.es/ciudadanos/firma-on-line-pdf/>.

3.6. Si la sol·licitud no inclou totes les dades exigides o falta documentació, s'instarà l'interessat perquè en el termini de 10 dies esmene estos defectes, amb l'advertència que si no ho fa es considerarà que desistix de la seua petició, segons disposa l'article 71.1 de la Llei 30/1992 de 26 de novembre, prèvia resolució, que es dictarà en els termes que preveu l'article 42 de l'esmentada llei.

3.7. El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de l'endemà de ser publicada esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



4. Resolució de les ajudes

4.1. Per a l'avaluació dels projectes presentats es constituirà una comissió avaluadora composta per:

– Presidència: subdirector/a general d'Arts Plàstiques i Escèniques o persona en qui delegue.

– Vicepresidència: el/la cap del Servici de Coordinació d'Entitats Culturals i Ajudes.

– Vocals: un/a tècnic/a adscrit/a a la Direcció General de Cultura i un/a representant de CulturArts Generalitat.

– Secretari/ària: un/a tècnic/a adscrit/a a la Direcció General de Cultura.

Vist l'informe de la comissió avaluadora, l'òrgan instructor elevarà la proposta de resolució definitiva a la directora general de Cultura, la qual resoldrà, per delegació, l'adjudicació i la quantia de les ajudes. La resolució d'adjudicació d'esta convocatòria haurà de ser dictada i publicada en el DOCV en el termini màxim de sis mesos a partir de la data de publicació de la convocatòria. En el cas que en el termini establit no s'haja dictat la resolució, la petició es considerarà desestimada.



4.2. El criteri de valoració de les sol·licituds serà:

– El suport a activitats amb una trajectòria àmpliament consolidada (fins a un màxim de 2 punts).

– L'interés cultural i audiovisual de la proposta (fins a un màxim de 4 punts).

– La incidència social del projecte (fins a un màxim de 4 punts).

4.3. Per a poder ser beneficiari d'estes subvencions serà imprescindible obtindre un mínim de 7 punts. La comissió avaluadora no podrà atorgar ajudes a aquells sol·licitants que no aconseguisquen el mínim fixat de 7 punts.

4.4. El Servici de Coordinació d'Entitats Culturals i Ajudes serà l'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció del procediment de concessió de les ajudes.

4.5. El contingut d'informació falsa o que no es corresponga amb la realitat en el projecte suposarà la desestimació automàtica i la no-valoració per part de la comissió, amb resolució motivada, o, si és el cas, podrà produir-se la revocació de la subvenció concedida. Amb caràcter previ s'atorgarà audiència a l'interessat a fi de no causar-li indefensió.



4.6. L'òrgan instructor comprovarà en tots els beneficiaris la certificació positiva d'estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma establida en l'article 14.1.e de la Llei General de Subvencions i regulada en l'article 22 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei General de Subvencions. Els sol·licitants d'estes ajudes, pel fet de sol·licitar l'ajuda, autoritzen la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport a sol·licitar la certificació d'estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, així com a sol·licitar l'acreditació del document nacional d'identitat i el certificat d'empadronament en els casos que ho considere convenient. El sol·licitant podrà denegar expressament el consentiment, i aleshores haurà d'aportar la certificació en el termes previstos en el Reial Decret 887/2006.





5. Obligacions dels beneficiaris (annex III)

S'apliquen a estes ajudes les obligacions que als beneficiaris de subvencions establix l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i a més, les següents, que s'hauran de presentar, en tot cas, abans de l'1 de novembre de 2013:

5.1. Declaració actualitzada sobre subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques o privades per a la mateixa finalitat, justificant documentalment la quantia d'estes, o bé declaració que la informació facilitada respecte d'això en la sol·licitud no ha patit variacions des de la data de la seua presentació.

5.2. En el cas que es produïsquen modificacions respecte al programa subvencionat, els beneficiaris estaran obligats a comunicar a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per mitjà d'un informe, les modificacions i les causes que les han provocat.

5.3. El beneficiari haurà d'indicar en tota la publicitat, si n'hi ha, de les activitats audiovisuals la col·laboració de la Generalitat i de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, com a mínim a partir de la data de publicació de la resolució de la concessió d'ajuda.

5.4. Presentar memòria de les activitats audiovisuals realitzades, on s'especifiquen les projeccions en valencià, i adjuntar fullets, cartells i tota la documentació il·lustrativa de l'activitat que consideren oportuna.



5.5. Declaració de les activitats realitzades que han sigut finançades amb la subvenció i el cost d'estes, amb el desglossament de cada un dels gastos incorreguts.



6. Justificació i pagament de les subvencions

6.1. La tramitació del pagament total de les subvencions començarà amb la justificació prèvia per part dels beneficiaris del compliment de les obligacions establides en el punt 5 d'este annex i que s'hagen presentat els corresponents justificants de gastos per un import mínim igual al de la quantitat subvencionada o qualsevol altre document amb validesa jurídica que permeta acreditar el compliment de l'objecte de la subvenció, datats en 2013. S'admetran fotocòpies compulsades o confrontades per un funcionari habilitat a este efecte. Estos justificants s'hauran d'aportar abans del dia 1 de novembre de 2013 en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. A partir d'este dia el crèdit quedarà anul·lat, i es perdrà el dret a cobrar l'ajuda concedida.



6.2. Es consideraran gastos subvencionables aquells que de manera indubtable responguen a la naturalesa de l'activitat subvencionada i que es realitzen en el termini establit.



7. Modificació de l'ajuda

7.1. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de l'ajuda, i en tot cas l'obtenció concurrent d'ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió, i en el cas de reintegrament serà aplicable la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i les disposicions que la despleguen.

7.2. L'import de la subvenció en cap cas podrà ser d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajudes d'administracions públiques o d'altres ens públics o privats, supere el cost de l'activitat que ha de dur a terme el beneficiari. Tot això d'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i les disposicions que la despleguen.

Mapa web