Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 58/2014, de 7 de juliol, de la consellera d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen subvencions per al foment d'activitats musicals com l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical durant els mesos d'octubre de 2013 a setembre de 2014.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7313 de 09.07.2014
Número identificador:  2014/6445
Referència Base de Dades:  006202/2014
 



ORDE 58/2014, de 7 de juliol, de la consellera d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen subvencions per al foment d'activitats musicals com l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical durant els mesos d'octubre de 2013 a setembre de 2014. [2014/6445]

L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, modificat per Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, establix en l'article 49,1.4t la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura.

El Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, en l'article 6 assigna a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, entre altres competències, les relacionades amb promoció cultural.

El Decret 88/2014, de 13 de juny, del Consell, pel qual s'establix l'estructura bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, en l'article 17, quan assenyala les funcions de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, li assigna les ajudes i subvencions de l'àmbit cultural en execució de la política cultural relativa a la música, entre altres matèries.

Amb esta finalitat, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport convoca estes ajudes a fi de millorar l'oferta d'activitats musicals i refermar-ne la descentralització; consolidar una xarxa de festivals, cursos de perfeccionament musical i activitats musicals que siguen un complement adequat a les programacions que tenen lloc en les principals ciutats de la nostra Comunitat i, a més, facilitar els projectes de producció musical, així com els projectes musicals de caràcter singular que contribuïsquen a millorar l'oferta musical i les possibilitats professionals dels músics al àmbit competencial de la Generalitat.



Per tot això, d'acord amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; el seu Reglament, aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol; el Text Refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991; el Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat; el Decret 88/2014, de 13 de juny, del Consell, pel qual s'establix l'estructura bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i el Decret 190/ 2012, de 21 de desembre, del Consell, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i fent ús de les atribucions que em conferix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, modificada per la Llei 12/2007, de 20 de març,





ORDENE



Primer

Convocar la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, dins dels límits pressupostaris aprovats per a esta finalitat, per a l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical que tinguen lloc durant els mesos d'octubre de 2013 a setembre de 2014, ambdós inclosos, i aprovar les bases per les quals es regirà, així com el model de sol·licitud, que s'hi adjunten.





Segon

La Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici de 2014 conté la línia de subvenció T6427000, inclosa en el programa 453.40, Arts Plàstiques i Escèniques, del capítol IV, destinat a l'esmentada finalitat, per import global màxim de 103.410 euros (cent tres mil quatre-cents deu euros).

Així mateix el referit import podrà ser minorat quan en el marc de les polítiques d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera s'adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.



Tercer

Les ajudes concedides per mitjà d'esta convocatòria estan acollides al règim de minimis establit en el Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013), relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat CE a les ajudes de minimis.

En cap cas, estes ajudes podran superar l'import màxim total per beneficiari de 200.000 euros, que es reduïx a 100.000 euros en el cas de beneficiaris que operen en el sector de transport per carretera, durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat de l'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, de conformitat amb el que establix el Reglament UE núm. 1407/2013 de la Comissió.

Sense perjuí de l'anterior, serà possible acumular un altre tipus d'ajudes per a la mateixa acció subvencionada, llevat que esta acumulació porte a una intensitat de l'ajuda superior a l'establida per a les circumstàncies concretes de cada cas en un reglament d'exempció per categories o en una decisió adoptada per la Comissió.



Quart

Segons el que establix el Decret 198/2004, d'1 d'octubre, del Consell, pel qual s'adequa la composició de la Comissió Delegada del Consell per a Assumptes Econòmics i se'n regula el funcionament, i el Decret 80/ 2011, d'1 de juliol, del Consell, pel qual es modifica la denominació i composició de la comissió esmentada, esta convocatòria no necessita el pronunciament de l'ara denominada Comissió Delegada del Consell d'Hisenda i Pressupostos, ja que no té una incidència pressupostària i econòmica especial.



Quint

Esta orde produirà efectes des de l'endemà que es publique en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Segons el que disposen els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú i 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, contra este acte, que posa fi a la via administrativa, s'hi pot interposar recurs potestativament en reposició o bé s'hi pot plantejar directament recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant de la consellera d'Educació, Cultura i Esport en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació d'esta orde.

b) El recurs contenciós administratiu s'ha de presentar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'esta orde o a partir de l'endemà del dia en què es notifique la resolució expressa del recurs de reposició.



València, 7 de juliol de 2014



La consellera d'Educació, Cultura i Esport,

MARÍA JOSÉ CATALÁ VERDET





ANNEX I

Bases de la convocatòria publica per a la concessió d'ajudes per al foment d'activitats musicals com l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical, durant els mesos d'octubre de 2013 a setembre de 2014



Primera. Objecte, import i nombre màxim d'ajudes

1. Esta convocatòria té com a objecte potenciar l'organització i realització de les següents activitats de caràcter musical que tinguen lloc des de l'1 d'octubre de 2013 i fins al 30 de setembre de 2014:



a) Festivals.

b) Cursos de perfeccionament musical que es convoquen per a alumnes que, com a mínim, es troben cursant el grau superior.

c) Concursos.

d) Projectes musicals de caràcter singular.

e) Projectes de producció musical.

2. Es podran admetre peticions que tinguen una denominació que no coincidisca amb alguna de les enunciades en el número anterior, com ara setmana, cicle, mostra, etcètera, sempre que el seu contingut essencial s'ajuste al que és habitual en les activitats objecte d'esta convocatòria.

3. Es podrà concedir un mínim de trenta-cinc i un màxim de quaranta-cinc ajudes; en cap cas l'import de qualsevol d'estes serà superior a 6.000 euros. La quantia de la totalitat de les ajudes a concedir no podrà excedir els 103.410 euros previstos en la línia de subvenció T6427000, inclosa en el programa 453.40, Arts Plàstiques i Escèniques, del pressupost de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per al 2014, amb el desglossament següent:

– Per a l'organització i realització de festivals i projectes musicals de caràcter singular, tots estos en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, fins a un màxim de 63.000 euros.

– Per a l'organització i realització de cursos de perfeccionament musical i de concursos, tots estos en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, fins a un màxim de 25.410 euros.

– Per a la realització dels projectes de producció musical, en l'àmbit competencial de la Comunitat Valenciana, fins a un màxim de 15.000 euros.

4. L'import de les ajudes regulades en esta convocatòria no podrà ser, en cap cas, d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o altres recursos, superen el cost de l'activitat subvencionada que haja de realitzar el beneficiari.



Segona. Beneficiaris

Dins dels límits pressupostaris, i d'acord amb les condicions i criteris que establixen estes bases, podran obtindre estes ajudes les administracions públiques, entitats, empreses i associacions que organitzen alguna de les activitats objecte d'esta convocatòria a l'àmbit competencial de la Generalitat, des de l'1 d'octubre de 2013 fins al 30 de setembre de 2014.

Pel que fa a les societats musicals i bandes de música, també podran obtindre les ajudes per a les activitats musicals a què es referix la base primera 1, però quedant excloses aquelles que protagonitzen les seues pròpies agrupacions o altres de similars pertanyents a qualssevol societats musicals.

Igualment, estes ajudes no es podran aplicar a les empreses que operen en els sectors determinats en el punt 1 de l'article 1 del Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013).



Tercera. Supòsits exclosos

Queden exclosos d'esta convocatòria els supòsits següents:

a) Activitats organitzades per qualsevol tipus d'organisme o ens públic que forme part de l'Administració de la Generalitat.

b) Les primeres edicions de les activitats com ara festivals, cursos i concursos, objecte d'esta convocatòria.

c) Festivals, cursos, concursos i projectes musicals de caràcter singular que siguen beneficiaris d'un altre tipus d'ajudes per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

d) Cursos destinats al perfeccionament musical que no exigisquen com a requisit acreditar estar cursant el grau superior.

e) Les activitats que no garantisquen amb recursos propis o diferents dels que s'oferixen en esta convocatòria, un percentatge mínim del 50 % del pressupost dels gastos que s'hi ha previst.

f) Activitats organitzades per les societats musicals i bandes de música de la Comunitat Valenciana, protagonitzades per les seues pròpies agrupacions, o altres de similars pertanyents a qualsevol societats musicals.



Quarta. Presentació de sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals, comptador des de l'endemà de publicació d'esta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

2. Les sol·licituds dirigides a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, es podran presentar en la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, avinguda de Campanar, 32, 46015 València, i a les direccions territorials d'Educació, Cultura i Esport de: Alacant (c/ Carratalá, 47,03007 Alacant), Castelló de la Plana (av. del Mar, 23, 12003 Castelló de la Plana) i València (c/ Gregorio Gea, 14, 46009 València). Igualment, es podran utilitzar qualsevol dels mitjans previstos en l'article 38.4 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, justificant la data d'imposició de l'enviament en l'oficina de correus o presentació en el Registre i anunciant la remissió de la sol·licitud, per mitjà de fax (al núm. 961 923 531) o telegrama en el mateix dia, només als efectes organitzatius.



Així mateix, la sol·licitud es podrà presentar per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP, en l'URL següent: ‹http://www.gva.es/portal/page/portal/inicio/procedimientos?idproc=176>. En este cas, s'omplirà la sol·licitud amb l'aplicació informàtica establida a este efecte i la persona sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica d'entitats emesa per l'Institut Valencià de Finances ‹http://www.accv.es/empresas/> o de ciutadà igualment emesa per l'Institut Valencià de Finances ‹http://www.accv.es/ciudadano/>, o DNI electrònic.

3. Les sol·licituds s'han d'omplir necessàriament de conformitat amb el model de sol·licitud que acompanya esta convocatòria i adjuntar-hi els documents o els certificats, originals o fotocòpies degudament compulsades, a què es fa referència en cada capítol del model de sol·licitud, i hauran de desenrotllar els punts següents:



a) Declaració de les subvencions sol·licitades o concedides per altres organismes públics o privats per al mateix projecte. En cas que s'hagen sol·licitat o aconseguit altres ajudes, manifestarà «cap».



b) Declaració de les ajudes de minimis rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l'exercici fiscal en curs.

Igualment, la sol·licitud s'haurà d'acompanyar de la documentació següent:

c) Declaració responsable de disponibilitat dels recursos econòmics corresponents, que, com a mínim, representen el 50 % del gasto previst.



d) Memòria comprensiva de les actuacions realitzades en les anteriors edicions dels festivals, cursos, concursos per als quals se sol·licite ajuda. S'exceptuen d'este requisit les entitats que hagen rebut ajuda l'any 2013 per a idèntic festival, curs o concurs.

e) Certificat de l'acord adoptat per l'òrgan de govern que corresponga, en el qual s'aprove sol·licitar esta subvenció i se'n faculte el president per a subscriure la petició.

f) Si el sol·licitant és una persona jurídica, haurà d'aportar una còpia confrontada del document constitutiu (escriptura o document privat) i el que acredite la representació, si pertoca.

g) Igualment, per als projectes de caràcter singular per a participar en activitats musicals com ara assistència a festivals, certàmens, gires de concerts, impartició de conferències, etc., serà necessària la invitació cursada per l'autoritat o entitat organitzadora, amb la indicació de les condicions en què es formule.

h) Per a cada una de les activitats per a les quals se sol·licita subvenció cal presentar annex formalitzat, de conformitat amb el model que s'adjunta en la sol·licitud, on s'especifique el projecte detallat de l'activitat i el pressupost detallat d'ingressos i gastos d'esta, amb especificació dels participants i aportació de qualsevol dada que permeta avaluar el contingut i nivell artístic o docent, així com l'interés per a la creació musical i desenrotllament dels professionals valencians, d'acord amb els criteris de prioritat que establix la base sexta.



i) Dades bancàries del compte on es desitge rebre l'import de l'ajuda sol·licitada, cas de ser-ne beneficiari, omplint el model de domiciliació bancària que s'adjunta a esta convocatòria.

4. De la mateixa manera, els sol·licitants hauran d'omplir les declaracions responsables del model de sol·licitud (apartat G) que establixen el compliment dels requisits establits en l'article 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE 276, 18.11.2003),en els termes que disposa l'article 13.7 del cos legal esmentat, així com també la que es referix al compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si pertoca, exempció d'esta obligació, per a les empreses amb 50 o més treballadors, de conformitat amb l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'Integració Social dels Minusvàlids.

5. El sol·licitant haurà d'acreditar també que està al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb les administracions estatal i autonòmica i davant de la Seguretat Social. Respecte d'això, i de conformitat amb el que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat H) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb l'article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar els certificats següents:

– Certificat positiu de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, que acredite que el sol·licitant està al corrent de les seues obligacions.



– Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social, que acredite que el sol·licitant està al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.

– Certificat de les direccions territorials de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, que acredite que el sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

Queden exonerades d'esta acreditació les corporacions locals, les quals, no obstant això, hauran de presentar una declaració responsable alternativa a estos efectes.

6. El sol·licitant, en els supòsits d'associacions, empreses, entitats o professionals de la música, igualment haurà de acreditar que està donat d'alta en el Cens d'Obligats Tributaris, en l'epígraf corresponent a la seua activitat. Respecte d'això, i de conformitat amb el que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat H) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació de l'alta censal en l'epígraf corresponent.



En els casos de les associacions o entitats sense ànim de lucre, el sol·licitant haurà d'acreditar que està degudament inscrit en qualsevol dels registres oficials, inclòs en el registre d'associacions de la Conselleria de Governació i Justícia, així com la vigència dels seus estatuts i dels nomenaments dels membres de la junta directiva. Respecte d'això, i de conformitat amb el que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat H) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del registre d'associacions sobre la inscripció de l'entitat i vigència dels seus estatuts i junta directiva.

Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar els certificats següents:

– En els casos d'associacions, empreses, entitats i professionals de la música, l'alta en el Cens d'Obligats Tributaris de l'Agència Tributària.

– En els casos de entitats sense ànim de lucre, la documentació oficial que n'acredite l'existència, així com la vigència dels seus estatuts i dels nomenaments de la seua junta directiva.

7. Si la sol·licitud d'iniciació no inclou totes les dades exigides o hi falta documentació, es requerirà l'interessat perquè, en el termini de 10 dies hàbils, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desistix de la seua petició, prèvia resolució, que es dictarà en els termes de l'article 42 de la Llei 30/1992, segons disposa l'article 71.1 del mateix cos legal.



L'esmena de la documentació s'ha de presentar preferentment en la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. En cas que es presente per qualsevol altre mitjà o lloc disposat en la Llei 30/1992 es podrà comunicar a esta, per mitjà d'un fax (al número 961 923 531) o d'un telegrama, el mateix dia de que es presente, només a efectes organitzatius.

En tot cas, el òrgan instructor podrà requerir els sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que resulte necessària per a la gestionar la sol·licitud.

8. Les institucions o les entitats que desitgen sol·licitar ajuda para més d'una activitat, ho faran singularitzant els projectes, però en una única sol·licitud, omplint tants annexos (epígraf 3.h d'esta base) com activitats sol·liciten.

9. Les dades de caràcter personal contingudes en l'imprés de sol·licitud es podran incloure en un fitxer perquè siguen tractades per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, com a titular responsable del fitxer, fent ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències. Igualment els sol·licitants d'ajuda podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (BOE 298, 14.12.1999).





Quinta. Instrucció del procediment de concessió de les ajudes. Comissió Tècnica Avaluadora

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció del procediment de concessió de les ajudes és el Servici de Coordinació d'Entitats Culturals i Ajudes de la Direcció General de Cultura.

2. L'òrgan instructor, una vegada completats els expedients i realitzades les activitats d'instrucció pertinents, els traslladarà a la comissió indicada en l'apartat següent.

3. Per a la valoració de les sol·licituds, de conformitat amb l'article 22 de la Llei General de Subvencions, es constituirà una comissió tècnica avaluadora que n'adaptarà el funcionament a les regles generals que s'apliquen als òrgans col·legiats i que estarà presidida pel subdirector o la subdirectora general d'Arts Plàstiques i Escèniques, o persona en qui delegue, i integrada, a més, pel cap o la cap del Servici de Coordinació d'Entitats Culturals i Ajudes de la Direcció General de Cultura, en qualitat de vicepresident o vicepresidenta, i, en qualitat de vocals, pels tres directors territorials d'Educació, Cultura i Esport d'Alacant, Castelló i València, per un tècnic en representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies nomenat per l'òrgan competent a proposta de la federació esmentada, així com també per un tècnic de l'Administració nomenat per l'òrgan competent a proposta de la Direcció General de CulturArts Generalitat. Actuarà com a secretari o secretària amb veu i sense vot, un tècnic de la Direcció General de Cultura.



4. La Comissió Tècnica Avaluadora, en consideració a les sol·licituds presentades i a l'interés d'estes, emetrà un informe d'avaluació d'acord amb els criteris de prioritat que s'enumeren en la base sexta, informe que quedarà incorporat en les actes de la comissió i on es deixarà constància succinta dels motius de la valoració i ponderació de les sol·licituds, així com la seua prelació de major a menor puntuació i que contindrà la proposta de quantia de les ajudes de conformitat amb els límits establerts a la base primera i amb el que s'assenyala al punt 3 de la base sexta.

5. En qualsevol moment del procediment es podrà instar el sol·licitant a formalitzar qualsevol tràmit, de conformitat amb el que preveu l'article 76.2 de la Llei 30/1992, per un termini de 10 dies, amb els efectes que determina esta norma.

6. L'òrgan instructor, en vista dels expedients i de l'informe i la proposta de la Comissió Tècnica Avaluadora, formularà la proposta de resolució provisional, motivada de forma deguda, que haurà de notificar-se als interessats de manera fefaent, amb l'avís que durant el termini de 10 dies poden presentar al·legacions; es prescindirà d'este tràmit quan no figuren en el procediment ni siguen tinguts en compte altres fets ni altres al·legacions i proves que les adduïdes pels interessats. En este cas, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiva, i serà elevada a la consellera d'Educació, Cultura i Esport, òrgan competent per a resoldre la convocatòria.



Sexta. Criteris de prioritat. Puntuació mínima exigida. Determinació de la quantia de les subvencions

1. Amb caràcter general, per a elaborar el seu informe i proposta, la Comissió Tècnica Avaluadora tindrà en compte els següents criteris i amb la ponderació que s'establix:

A) Projecte de l'activitat de què es tracte en el període octubre de 2013-setembre de 2014. En les modalitats A.1 Festivals, A.2 Cursos i A.3 Concursos, es valorarà fins a un màxim de 60 punts. En les modalitats A.4 Projectes musicals de caràcter singular i A.5 Projectes de producció musical es valorarà fins a un màxim de 70 punts.

La valoració es desglossarà, amb caràcter particular i segons el tipus d'activitat que es pretén organitzar, en els aspectes següents:

A.1) Festivals.

– Nivell artístic dels grups i solistes programats. Fins a un màxim de 20 punts.

– Coherència artística del programa. Fins a un màxim de 10 punts.

– Especialització del programa. Fins a un màxim de 10 punts.

– Pressupost de gastos del festival, singularitzant els diferents concerts o espectacles i la capacitat organitzativa del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.2) Cursos.

– Nivell artisticodocent del professorat. Fins a un màxim de 15 punts.

– Nivell que s'exigix a l'alumnat per a poder participar en el curs. Fins a un màxim de 10 punts.

– Nivell d'especialització del curs. Fins a un màxim de 10 punts.

– Existència d'altres cursos amb semblants objectius. Fins a un màxim de 5 punts.

– Pressupost de gastos i capacitat organitzativa i docent del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.3) Concursos.

– Nivell artístic dels membres dels tribunals. Fins a un màxim de 15 punts.

– Nivell artístic mínim exigit als concursants. Fins a un màxim de 10 punts.

– Nivell d'especialització del concurs. Fins a un màxim de 10 punts.



– Existència d'altres concursos amb semblants objectius. Fins a un màxim de 5 punts.

– Pressupost de gastos i capacitat organitzativa del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.4) Projectes musicals de caràcter singular.

– Nivell artístic del projecte i impacte social. Fins a un màxim de 30 punts.

– Coherència del programa presentat. Es valorarà en este apartat l'interés manifestat pels organitzadors de l'activitat musical en què l'entitat, els intèrprets o el professional sol·licitant participen. Fins a un màxim de 10 punts.

– Nivell professional dels participants. Fins a un màxim de 10 punts.



– Pressupost de gastos i capacitat organitzativa i econòmica del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.5) Projectes de producció musical.

– Nivell artístic del projecte i dels professionals que hi participen. Fins a un màxim de 30 punts.

– Caràcter escènic de la proposta presentada. Fins a un màxim de 5 punts.

– Coherència del programa presentat i contribució a l'oferta musical. Fins a un màxim de 5 punts.

– Nivell de professionalitat i innovació. Fins a un màxim de 10 punts.

– Pressupost de gastos del projecte i capacitat organitzativa del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

B) Interés cultural del projecte: entre un mínim de 25 i un màxim de 30 punts.

En el supòsit d'activitats com a Festivals, Cursos, Concursos, Projectes Musicals de caràcter singular i Projectes de producció musical, es podrà valorar la seua adequació a la població, a la realitat sociocultural i a la situació econòmica del territori on vaja a tindre lloc l'activitat proposada, sempre que esta puga tindre un impacte generador de noves iniciatives culturals i de creació de nous públics, afavorir el desenrotllament local o potenciar l'atracció turística, amb l'escala següent:



– Municipis fins a 1.000 habitants, 30 punts.

– Municipis entre 1.001 i 5.500 habitants, 29 punts.

– Municipis entre 5.501 i 10.000 habitants, 28 punts.

– Municipis entre 10.001 i 49.000 habitants, 27 punts.

– Municipis entre 49.001 i 100.000 habitants, 26 punts.

– Municipis de més de 100.000 habitants, 25 punts.

De la mateixa manera, es podrà valorar l'impacte que per a la imatge i prestigi dels sol·licitants supose el seu concurs en eixa activitat, així com per als interesos culturals a l'àmbit competencial de la Generalitat.



C) Nombre d'edicions realitzades anteriorment i qualitat mitjana d'estes: fins a un màxim de 10 punts, valorant-se amb 0,20 punts cada edició realitzada.

Este criteri només s'aplicarà a les modalitats de festivals, cursos i concursos.

Es valorarà l'adequació del projecte ja consolidat als fins plantejats per l'organització, així com la capacitat innovadora de la proposta. Es tindrà en compte la necessitat de millorar la qualitat o el nivell de les activitats consolidades abans que col·laborar en l'aparició d'unes altres de noves el contingut de les quals no constituïsca una novetat substancial.

Per a la realització de la baremació, la Comissió Avaluadora només podrà tindre en compte les dades aportades pels sol·licitants que hagen sigut justificades degudament per mitjà del suport documental exigit en esta convocatòria.

2. La proposta que eleve la Comissió Tècnica Avaluadora no podrà incloure cap projecte que no haja arribat a una puntuació mínima de 75 punts.

3. Per a la determinació de la quantia de les subvencions es tindrà en compte la puntuació total obtinguda per cada projecte en relació amb els criteris de prioritat que antecedixen i la seua ponderació.



Sèptima. Resolució de la convocatòria. Terminis

L'òrgan instructor elevarà la proposta de resolució definitiva a la consellera d'Educació, Cultura i Esport, i en resoldrà l'adjudicació de les ajudes convocades i disposarà la seua publicació fins el 15 d'octubre de 2014

La resolució de concessió de les ajudes en podrà retrotraure els efectes a l'activitat exercida amb anterioritat a la data d'aquella, sempre que l'activitat corresponga als mesos d'octubre de 2013 a setembre de 2014.



La resolució inclourà una llista de suplents, relacionats per orde de prioritat, en els quals recaurà l'ajuda en el cas de possibles renúncies o incompliments, sempre que estiguen inclosos en la proposta a què es referix la base 6a.2

En cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, s'entendran desestimades totes les sol·licituds, sense perjuí de l'obligació de l'Administració de resoldre expressament, i que disposa l'article 42 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Octava. Publicació i notificació

La resolució de la convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport «www.cece.gva.es». En tot cas, es notificarà als beneficiaris de conformitat amb el que preveu l'art. 58 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Novena. Obligacions dels beneficiaris

1. Les institucions, entitats, empreses, associacions i professionals que obtinguen estes ajudes estan obligades a:

a) Comunicar per escrit a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport l'acceptació de la subvenció en el termini dels 10 dies següents a la recepció de la notificació de la seua concessió, segons el model que s'adjunta a esta convocatòria.

b) Realitzar l'activitat d'acord amb el programa presentat i comunicar qualsevol canvi que es produïsca en el programa definitiu de l'activitat, abans de la seua realització, que haurà de ser aprovat expressament per la consellera d'Educació, Cultura i Esport.

c) Fer constar en tota publicació, fullet, programa, publicitat, etcètera, en qualsevol mitjà o suport que es realitze, el patrocini de la Generalitat. Per a això s'inserirà en lloc preferent i destacat el logotip de la Generalitat – Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, d'acord amb les normes d'identitat corporativa, que s'inclou en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ‹www.cece.gva.es›.

Esta obligació serà aplicable a partir de la recepció de la notificació de concessió de l'ajuda, excepte en els supòsits en què l'activitat per a la que se sol·licita l'ajuda ja haja rebut subvenció en edicions anteriors i esta es realitze amb anterioritat a la convocatòria o resolució d'estes ajudes.

d) Comunicar a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport les subvencions concedides per a este mateix fi i el seu import, cosa que caldrà acreditar per mitjà d'una còpia de la notificació rebuda, així com altres ajudes, ingressos o recursos que financen l'activitat per a la qual es va sol·licitar l'ajuda.

e) Justificar l'ús de la subvenció en la forma que s'indica en la base deu i conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts per a poder acreditar el gasto i poder atendre les actuacions de comprovació i control.

f) Acreditar amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de les ajudes, estar al corrent dels seus obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma que determina la Llei i el Reglament General de Subvencions, d'acord amb l'Orde de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, i, sense perjuí del que establix la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'Accés Electrònic dels Ciutadans als Servicis Públics, així com el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell.

2. L'incompliment de qualsevol dels requisits i obligacions estipulats en esta convocatòria, així com la infracció provada d'alguns dels seus aspectes, anul·larà la concessió de l'ajuda i obligarà a reintegrar-la en els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei General de Subvencions. Al reintegrament de les quantitats percebudes, en els casos que establix l'article 37 abans mencionat, s'addicionarà el pagament dels interessos de demora corresponents des del moment del pagament de l'ajuda fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament.



3. Són també obligacions dels beneficiaris d'estes ajudes, les que amb caràcter general s'establixen en l'article 14 de la Llei General de Subvencions.



Deu. Justificació i pagament d'estes ajudes

1. El pagament d'estes ajudes s'efectuarà d'una sola vegada, per mitjà d'una transferència bancària al compte assenyalat en el model de domiciliació bancària presentat junt amb la sol·licitud, sempre que l'activitat s'haja realitzat d'acord amb el programa presentat i es justifiquen correctament els gastos corrents ocasionats per l'activitat subvencionada.

2. La justificació de la subvenció requerirà la presentació pel beneficiari dels documents següents:

a) Memòria succinta de les actuacions realitzades, que incloga, a més, una avaluació d'estes i xifres d'assistents.

b) Dos fullets, catàlegs, programes, cartells, etc. del festival, curs, concurs, o activitat musical subvencionada.

c) Declaració d'ingressos i gastos produïts en l'activitat objecte de l'ajuda.

d) Compte justificatiu:

1) Justificants originals -factures, fins i tot electròniques i qualsevol altre document de valor probatori– del gasto efectuat des de l'1 d'octubre de 2013 i fins al 30 de setembre de 2014, perquè el departament de gestió corresponent els estampille i els torne posteriorment als interessats.



2) Justificants dels pagaments relatius als gastos per als quals es va concedir l'ajuda segons el que establix la legislació vigent, per import mínim igual a la subvenció concedida.

No s'hi podrà incloure com a gasto subvencionable l'import de l'IVA deduïble quan el beneficiari estiga obligat a realitzar declaració de l'impost mencionat i, per tant, la quantitat que podrà imputar-se com a gasto és la corresponent a la base imposable dels justificants o factures.



Estos documents es presentaran davant de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport en un termini no superior a un mes des de la finalització de l'activitat i, en tot cas, fins al 15 de novembre de 2014. A partir d'este dia, el crèdit pressupostari quedarà anul·lat i es perdrà el dret a cobrar l'ajuda concedida.



Onze. Altres disposicions

1. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport es reserva igualment la possibilitat de modificar o deixar sense efecte la subvenció, en cas d'incompliment d'alguna de les obligacions imposades als beneficiaris en la base novena 1, epígrafs a, b, c, d i f, en els terminis i condicions assenyalats, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es referix l'article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podrà comportar la modificació de la resolució de concessió.



Si l'alteració de les condicions del projecte subvencionat significa una reducció d'este, la modificació serà proporcional a la minoració efectuada.

Per al cas de l'obtenció d'ajudes concurrents, que siguen compatibles, la modificació només es produirà si la suma de les ajudes supera el cost de l'activitat subvencionada, i es minorarà en este cas la quantitat que excedisca del cost final de l'activitat.

3. Les economies que es puguen produir per les renúncies produïdes i les minoracions que es determinen per l'aplicació del que indicat esta base, es podran disposar, per mitjà d'una nova resolució de l'òrgan competent, i recauran en els suplents relacionats per orde de prioritat que establix la base sèptima.

4. Estes ajudes són compatibles amb altres ajudes, subvencions, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals sense que, aïlladament o en conjunt, superen el cost de l'activitat subvencionada.

Mapa web