Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 58/2013, de 6 de juny, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen beques per al perfeccionament de jóvens músics, durant l'any 2013 i el curs acadèmic 2013-2014.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7045 de 13.06.2013
Número identificador:  2013/6098
Referència Base de Dades:  005769/2013
 



ORDE 58/2013, de 6 de juny, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen beques per al perfeccionament de jóvens músics, durant l'any 2013 i el curs acadèmic 2013-2014. [2013/6098]

PREÀMBUL



El Decret 19/2012, de 7 de desembre, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, en l'article 6, assigna a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, entre altres competències, les relacionades amb la promoció cultural.

El Decret 179/2012, de 14 de desembre, del Consell, pel qual s'establix l'estructura bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, en l'article 17, quan assenyala les funcions de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, assigna a esta les ajudes i subvencions de l'àmbit cultural en execució de la política cultural relativa a la música, entre altres matèries.

Amb la finalitat de fomentar la cultura musical i, més en concret, la consecució d'ajudes per a l'assistència a cursos, seminaris i trobades de perfeccionament tècnic i artístic dels jóvens músics valencians que tinguen condicions adequades per a això, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport convoca beques per al perfeccionament de jóvens músics, durant l'any 2013 i el curs acadèmic 2013-2014, a fi de contribuir a millorar la seua formació tècnica i musical.



Per tot això, d'acord amb el que disposen la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i el seu reglament, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol; el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991; el Decret 19/2012, de 7 de desembre, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat; el Decret 179/2012, de 14 de desembre, del Consell, pel qual s'establix l'estructura bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i el Decret 190/2012, de 21 de desembre, del Consell, que aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i atenent el que disposa l'article 7.3 del Decret 132/ 2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques,





ORDENE



Primer

Convocar la concessió de beques, en règim de concurrència competitiva, per al perfeccionament de jóvens músics, en centres nacionals i internacionals i/o amb professors de prestigi reconegut, durant l'any 2013 i el curs acadèmic 2013-2014, i aprovar les bases per les quals es regirà i el model de sol·licitud que s'adjunten.



Segon

La Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici de 2013 conté la línia de subvenció T6428000, inclosa en el programa 453.40, Arts Plàstiques i Escèniques, del capítol IV, destinada a l'esmentada finalitat, per un import global màxim a concedir de 33.160 euros (trenta-tres mil cent seixanta euros).



Tercer

Esta convocatòria, de conformitat amb l'article 3.4 i 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques (DOCV 5596, 11.09.2007), està exempta de notificació a la Comissió Europea perquè no li és aplicable l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), en la mesura que no afecta els intercanvis comercials entre els estats membres.





Quart

Segons el que establixen el Decret 198/2004, d'1 d'octubre, del Consell, pel qual s'adequa la composició de la Comissió Delegada del Consell per a Assumptes Econòmics i es regula el funcionament, i el Decret 80/2011, d'1 de juliol, del Consell, pel qual es modifica la denominació i composició de l'esmentada comissió, esta convocatòria no necessita el pronunciament de l'ara denominada Comissió Delegada del Consell d'Hisenda i Pressupostos, ja que no té una especial incidència pressupostària i econòmica.



DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única

Es delega en la directora general de Cultura la facultat de concedir estes beques i de dictar les resolucions que requerisca l'aplicació del que disposa esta orde, i es deleguen igualment les facultats a què es referixen els articles 9.1 i 13 del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques.



DISPOSICIÓ FINAL



Única

Esta orde produirà efectes l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Segons el que disposen els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, contra este acte, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició o plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició ha d'interposar-se davant de la consellera d'Educació, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació.

b) El recurs contenciós administratiu ha de plantejar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació, o a partir de l'endemà del dia en què es notifique la resolució expressa del recurs de reposició o en què este s'haja d'entendre presumptament desestimat.





València, 6 de juny de 2013



La consellera d'Educació, Cultura i Esport,

MARÍA JOSÉ CATALÁ VERDET







Bases de la convocatòria de beques per a l'assistència a cursos de perfeccionament de jóvens músics, durant l'any 2013 i el curs acadèmic 2013-2014



Primera. Objecte

La concessió d'estes beques té per objecte facilitar l'assistència a cursos de perfeccionament musical durant l'any 2013 i el curs acadèmic 2013-2014 en les condicions i els casos previstos en esta convocatòria.





Segona. Beneficiaris

1. Podran sol·licitar estes beques les persones físiques que reunisquen els requisits següents:

a) Ser espanyol o nacional d'un estat membre de la Unió Europea i ser resident en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, almenys durant els cinc anys anteriors a la publicació d'esta convocatòria.



b) No haver complit 28 anys l'últim dia del termini establit per a presentar les sol·licituds. Per a les modalitats de direcció d'orquestra, direcció de cor, cant i composició, este límit s'elevarà a 33 anys



c) Estar en possessió de la titulació superior de música o cant, en qualsevol de les seues especialitats. També podran optar a estes beques els qui estiguen matriculats en l'últim curs de la seua especialitat instrumental o vocal.

d) No trobar-se en cap de les circumstàncies assenyalades en l'apartat 2 de l'article 13 de la Llei General de Subvencions, que es concreten en el model de declaració responsable inclòs en l'apartat M del model de sol·licitud.

Els sol·licitants han de reunir els requisits exigits en les bases de la convocatòria a l'acabament del termini de presentació de sol·licituds establit en la base quarta.

2. Atés l'objecte d'esta convocatòria, en cap cas es concediran beques per a cursar estudis dirigits a l'obtenció de titulació acadèmica de grau i postgrau a Espanya, incloent-hi els programes de mobilitat Erasmus. De la mateixa manera, tampoc es concediran estes beques per a estudis de grau i postgrau (màster i doctorat) que puguen convalidar-se a Espanya en l'àmbit de l'Espai Europeu d'Educació Superior.



3. Estes beques es concediran exclusivament a persones físiques i seran indivisibles. La duració màxima s'establix en un curs acadèmic o any natural, si és el cas.

4. En quedaran exclosos els sol·licitants que hagen rebut fins en tres ocasions o més, en els últims set anys, una beca semblant en el seu instrument o especialitat, en anteriors convocatòries gestionades per l'Institut Valencià de la Música de la Generalitat per al perfeccionament musical.

5. En quedaran exclosos els sol·licitants que exercisquen activitats musicals professionals amb dedicació plena, com ara professors de conservatoris o centres d'ensenyança musical i instrumentistes d'orquestres, bandes o agrupacions professionals.



Tercera. Modalitats, nombre màxim i dotació d'estes beques

La dotació d'estes beques es fixarà en funció d'estes dos opcions:

– Modalitat A: fins a un mes de duració, que necessàriament haurà de correspondre a l'any 2013, en centres de formació i perfeccionament nacionals i internacionals i/o amb professors de reconegut prestigi, un màxim de 600 euros per beca. A esta modalitat es destinarà un màxim de 1.200 euros. L'import no disposat, en cas que no s'adjudique tot, passarà a la modalitat B.

– Modalitat B: fins a un any de duració, que coincidirà amb l'any de convocatòria o curs acadèmic 2013-2014, en centres de formació i perfeccionament nacionals i internacionals i/o amb professors de reconegut prestigi, un màxim de 3.500 euros per beca. A esta modalitat es destinarà el crèdit restant.

Es concediran fins a un màxim de 2 beques de la modalitat A i 10 beques de la modalitat B, de les quals se'n reservarà un mínim de dos per als sol·licitants que desitgen treballar amb un professor de reconegut prestigi, per l'import màxim, en conjunt, de 33.160 euros de la línia de subvenció T6428000 inclosa en el programa 453.40, Arts Plàstiques i Escèniques, del pressupost de la Generalitat per a l'exercici de 2013.





Quarta. Presentació de sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació d'esta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

2. Les sol·licituds, dirigides a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Direcció General de Cultura, podran presentar-se en la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, av. Campanar, 32, 46015 València, i en les direccions territorials d'Educació, Cultura i Esport d'Alacant (c/ Carratalà, 47, 03007 Alacant), Castelló de la Plana (av. del Mar, 23, 12003 Castelló de la Plana) i València (c/ Gregori Gea, 14, 46009 València). Igualment, utilitzant qualsevol dels mitjans previstos en l'article 38.4 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, justificant la data d'imposició de l'enviament en l'oficina de correus o presentació en el registre i anunciant a la Direcció General de Cultura la remissió de la sol·licitud, per mitjà de fax (núm. 961 923 531) o telegrama en el mateix dia, només a efectes organitzatius.

Així mateix, la sol·licitud podrà presentar-se per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP, en la URL següent: <http://www.gva.es/portal/page/portal/inicio/procedimientos?id_proc=15852>. En este cas, la sol·licitud s'ha d'omplir amb l'aplicació informàtica establida a este efecte i el sol·licitant ha de disposar de firma electrònica de ciutadà emesa per l'ACCV: <http://www.accv.es/va/ciutadans> o DNI electrònic.

3. Les sol·licituds han d'omplir-se necessàriament segons el model de sol·licitud que s'adjunta a esta convocatòria, i acompanyar-se dels documents o certificats, originals o fotocòpies degudament compulsades, a què es fa referència en cada capítol del model de sol·licitud, i han de desplegar els punts següents:



a) Titulació i expedient acadèmic en què s'indique l'últim curs realitzat, així com totes les qualificacions obtingudes en el grau superior, incloses les de l'instrument per al qual se sol·licite beca i, si és el cas, els premis de fi de grau obtinguts.

b) En el cas que la sol·licitud siga per a l'estranger, el sol·licitant ha d'indicar els idiomes que coneix i el nivell de coneixement respectiu.



c) Relació de cursos de perfeccionament i altres activitats de formació realitzats respecte de l'instrument que es desitja perfeccionar, amb expressió del curs, centre d'impartició, any de realització i nombre d'hores lectives.

d) Memòria explicativa de les principals activitats artístiques realitzades en agrupacions orquestrals, de cambra i com a solista.

e) Memòria explicativa del programa de treball de perfeccionament a desenrotllar pel sol·licitant.

f) Estimació econòmica justificada i desglossada dels gastos previstos per a viatge i transport intern en el país de destí, allotjament i estada, manutenció, matrícula i gastos acadèmics.

g) Cal fer constar les subvencions o beques que s'hagen sol·licitat o hagen atorgat per a este mateix programa de treball altres administracions o ens públics o privats. Si no se n'han sol·licitat, s'ha de manifestar que cap.

h) Relació de beques o ajudes rebudes en els cinc últims anys d'institucions públiques o privades per a fer cursos d'ampliació o perfeccionament de la seua especialitat artística. Si no se n'han rebut, s'ha de manifestar que cap.

i) Qualsevol altre document o circumstància que, a juí del sol·licitant, puga servir per a valorar millor els seus mèrits, en relació amb els criteris de prioritat que s'establixen en la base sexta.

Igualment, la sol·licitud ha d'acompanyar-se de la documentació següent:

j) Prova acreditativa documental dels contactes fets pel sol·licitant per a l'admissió en el centre o centres proposats en la sol·licitud per al desenrotllament del seu programa de treball de perfeccionament. Si esta admissió en el centre queda supeditada a una prova posterior, el sol·licitant haurà de superar-la per a poder ser beneficiari d'una beca, en el supòsit d'haver resultat proposat. En el cas que se sol·licite la beca per a treballar directament amb un professor o mestre de reconegut prestigi, ha d'acreditar-se per escrit la disponibilitat d'este.

k) Dades del banc on es vol rebre l'import de l'ajuda sol·licitada, en cas de resultar beneficiari, omplint el model de domiciliació bancària que s'adjunta a esta convocatòria.

4. De la mateixa manera, els sol·licitants han d'omplir la declaració responsable del model de sol·licitud (apartat M) de no estar incursos en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari, d'acord amb el que disposa l'apartat 2 de l'article 13 de la Llei General de Subvencions.



5. El sol·licitant ha d'acreditar també que:

a) Està al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb les administracions estatal i autonòmica i amb la Seguretat Social. Pel que fa a este punt, segons disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat N) s'ha de fer constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, de conformitat amb l'article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.



Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar els certificats de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, de la Tresoreria General de la Seguretat Social i de les direccions territorials de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, d'estar al corrent en el compliment de les seues obligacions amb estes.

Queden exonerats de presentar l'esmentada documentació els beneficiaris de les beques o ajudes destinades expressament a finançar estudis en centres de formació pública o privats, quan les perceben directament les persones individuals beneficiàries, d'acord amb el que disposa l'Orde de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d'Economia i Hisenda.



b) Està empadronat en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana durant els últims cinc anys. Pel que fa a este punt, de conformitat amb l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat N) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, el d'empadronament.

Si el sol·licitant no dóna esta autorització, si el domicili de l'interessat no consta en el Sistema de Verificació de Dades de Residència o el que hi consta és diferent de l'indicat, per al període de cinc anys assenyalat, se li requerirà que aporte el certificat corresponent.

En el cas de residents amb més de cinc anys en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana que, per motius familiars o professionals, hagen canviat posteriorment el seu empadronament fora de la Comunitat Valenciana, durant un espai de temps, i hagen tornat recentment al seu empadronament original en algun municipi de la Comunitat Valenciana, sempre que es justifique adequadament, no serà exigible la residència continuada dels últims cinc anys.

c) S'ha presentat la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques de la unitat familiar en què estiga integrat a efectes fiscals, corresponent a l'exercici fiscal de 2011, o que no estiga obligat a presentar esta declaració. Pel que fa a este punt, de conformitat amb l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat N) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, esta declaració o el certificat d'estar exempt de l'obligació de presentar-la.



Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar còpia de la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques de la unitat familiar en què estiga integrat a efectes fiscals, corresponent a l'exercici fiscal de 2011, o certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària que acredite no haver presentat declaració.



6. Si la sol·licitud d'iniciació no reunix els requisits exigits o falta la documentació acreditativa, es requerirà l'interessat perquè, en el termini de deu dies, esmene la falta o presente els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considerarà que desistix de la seua petició, després de la resolució que es dictarà en els termes de l'article 42 de la Llei 30/1992, segons disposa l'article 71.1 del mateix cos legal.



La millora o esmena de la documentació s'ha de presentar preferentment en la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Direcció General de Cultura. En el cas de presentar-se per qualsevol altre mitjà o lloc previst en la LRJPAC, es podrà comunicar a esta per mitjà de fax (núm. 961 923 531) o telegrama, en el mateix dia de la presentació.



En tot cas la directora general de Cultura podrà requerir als sol·licitants que proporcionen qualsevol informació aclaridora que resulte necessària per a la gestió de la seua sol·licitud.

7. Les dades de caràcter personal contingudes en l'imprés de sol·licitud s'inclouran en un fitxer per al tractament per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, com a titular responsable del fitxer, en l'ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències. Igualment, els sol·licitants de la beca podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Tot això, de conformitat amb el que disposa l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (BOE 298, 14.12.1999).



Quinta. Instrucció del procediment de concessió de les beques. Comissió tècnica avaluadora

1. L'òrgan competent per a ordenar i instruir el procediment de concessió de les beques és el Servici de Coordinació d'Entitats Culturals i Ajudes de la Direcció General de Cultura.

2. L'òrgan instructor, una vegada completats els expedients i fetes les activitats d'instrucció pertinents, els traslladarà a la comissió indicada en l'apartat següent.

3. Per a la valoració de les sol·licituds presentades, conforme preveu l'article 22 de la Llei General de Subvencions, es constituirà una comissió tècnica avaluadora que adaptarà el seu funcionament a les regles generals que s'apliquen als òrgans col·legiats i que estarà presidida pel subdirector general d'Arts Plàstiques i Escèniques, o persona en qui delegue, i integrada, a més, pel cap del Servici de Coordinació d'Entitats Culturals i Ajudes de la Direcció General de Cultura, com a vicepresident, i per cinc vocals, quatre d'ells professionals de reconeguda solvència en el camp de la música, els directors dels tres conservatoris superiors de música d'Alacant, Castelló i València, així com un expert en ensenyances musicals nomenat per la Direcció General de Cultura a proposta de l'ISEACV, i el quint vocal, un tècnic nomenat per la Direcció General de Cultura a proposta de la Direcció General de CulturArts Generalitat.



Actuarà com a secretari, amb veu i sense vot, un tècnic del Servici de Coordinació d'Entitats Culturals i Ajudes de la Direcció General de Cultura.

Esta comissió estarà assessorada per especialistes per instrument o famílies instrumentals, si és el cas, en les audicions a què fa referència la base sexta 2 i 3, en què actuaran amb veu com a assessors especialistes.

4. La comissió tècnica avaluadora, atenent les sol·licituds presentades, emetrà un informe d'avaluació d'acord amb els criteris de prioritat que s'enumeren en la base sexta, informe que s'incorporarà a les actes de la comissió i en què es deixarà constància succinta dels motius de la valoració i ponderació de les sol·licituds, així com la prelació de més a menys puntuació.

5. En qualsevol moment del procediment podrà instar-se el sol·licitant perquè formalitze qualsevol tràmit, de conformitat amb el que preveu l'article 76.2 de la Llei 30/1992, per un termini de 10 dies, amb els efectes determinats en esta norma.

6. L'òrgan instructor, a la vista dels expedients i de l'informe i proposta de la comissió tècnica avaluadora, formularà la proposta de resolució provisional, degudament motivada, que haurà de notificar-se als interessats de manera fefaent, amb trasllat per un termini de 10 dies per a presentar-hi al·legacions, tràmit del qual es prescindirà quan no figuren en el procediment ni es tinguen en compte cap altres fets ni cap altres al·legacions i proves que les adduïdes pels interessats. En este cas, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiva i s'elevarà a la directora general de Cultura, òrgan competent per a resoldre la convocatòria per delegació de la consellera d'Educació, Cultura i Esport.



Sexta. Criteris de prioritat. Puntuació mínima exigida. Determinació de la quantia de les beques

1. La comissió avaluadora valorarà, en primer lloc, els criteris següent, per orde d'importància i amb la ponderació que s'establix:

A. Interés del programa de treball de perfeccionament presentat, en què es consideraran els costos acreditats que supose el projecte de perfeccionament. La comissió podrà establir per a les beques de la modalitat B la preferència dels programes de treball a desenrotllar en centres de perfeccionament de caràcter públic o privat, en què es garantisca una prova d'admissió objectiva, vinculada a les potencialitats artístiques del sol·licitant. Es valorara l'adequació de l'acció formativa a la projecció professional del sol·licitant. Fins a un màxim de 20 punts.



B. Expedient acadèmic del sol·licitant:

B.1. La puntuació assignada a l'expedient acadèmic coincidirà amb la nota mitjana ponderada. Fins a un màxim de 10 punts.

B.2. L'especialització acadèmica respecte de l'instrument per al qual se sol·licita la beca de perfeccionament. Fins a un màxim de 5 punts.

B.3. Altres títols acadèmics que no constituïsquen un requisit per a la beca. Fins a un màxim de 3 punts.

Per a la baremació dels apartats B.1, B.2 i B.3 es tindrà en compte el que disposa l'annex II, apartat A, epígrafs 1, 2 i 3, del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques.



C. Memòria de les principals activitats artístiques de caràcter no remunerat realitzades fins a la data de presentació de la sol·licitud. Fins a un màxim de 12 punts.

D. Cursos i altres activitats de formació fets pel sol·licitant relacionats directament amb la seua especialitat instrumental o vocal. Fins a un màxim de 4 punts.

E. Altres mèrits. Aquells altres mèrits relacionats amb l'objecte de la convocatòria que no estiguen inclosos en la resta d'apartats (per exemple, posseir altres titulacions instrumentals o vocals diferents de la de l'instrument que es desitja perfeccionar). Fins a un màxim de 2 punts.



Per a fer la baremació, la comissió tècnica avaluadora només podrà tindre en compte les dades aportades pels sol·licitants que hagen sigut degudament justificades per mitjà del suport documental exigit en esta convocatòria.

2. En segon lloc, la comissió tècnica avaluadora convocarà una audició per als sol·licitants, notificant-los el lloc, dia i hora, amb un mínim de 10 dies d'antelació. Podran ser eximits de l'audició en els supòsits de sol·licituds de modalitat A, així com en les especialitats de direcció d'orquestra, direcció de cor o composició.

Els sol·licitants de nova beca per a un programa formatiu per al qual ja hagen disfrutat de beca l'any anterior, de les convocades per l'Institut Valencià de la Música, també podran ser eximits de l'audició si així ho considera la comissió i en este cas mantindran la puntuació obtinguda l'any anterior. No obstant això, tindran dret a fer una audició per a millorar la puntuació obtinguda.

Els sol·licitants en l'especialitat de composició han de presentar tres exemplars d'obres originals per a diferent plantilla orquestral o de cambra, perquè la comissió les estudie i avalue. Els sol·licitants en l'especialitat de direcció han de presentar un vídeo de visió frontal del director perquè la comissió puga avaluar la tècnica de direcció de l'aspirant, amb fragments de dos obres com a mínim de diferents estils i èpoques.



3. L'audició consistirà en la interpretació d'una obra obligada per instrument i una altra d'elecció lliure. Les obres obligades per instrument són:

ARPA: Sonata (P. Hindemith)

BOMBARDÍ: Concert per a eufoni (Vladimir Cosma)

CLARINET: Tres peces per a clarinet sol (I. Stravinsky)

CLAVECÍ: Partita núm. 5, BWV 829 (J. S. Bach)

CONTRABAIX: Suite núm. 1 en sol major (versió de François de Rabath, de J. S. Bach)

FAGOT: Concert en si bemoll major, KV 191 (W. A. Mozart)

FLAUTA: Pièce per a flauta sola (J. Ibert)

GUITARRA: Capritx diabòlic (revisió d'Andrés Segovia, de Mario Castelnuovo Tedesco)

LLAÜT: Les diferències sobre Guárdame las vacas (L. Narváez) i Calata alla spagnola (J. A. Dalza)

OBOÉ: Metamorfosis (B. Britten)

ORGUE: Tocata i fuga en re menor (J. S. Bach)

PERCUSSIÓ: Improvisació i marxa per a timbal (Elliot Carter). L'obra de lliure elecció ha de ser necessàriament de vibràfon o marimba.



PIANO: Polonesa. Fantasia, op. 61 (F. Chopin)

SAXÒFON: Concertino de cambra (J. Ibert)

TIORBA: Suite (Preludi, Allemande, Gavotta, Gigue, Angloise) (R. de Visée)

TRAVERSO BARROC: Fantasia núm. 7 per a flauta sola en re major (G. P. Telemann)

TROMBÓ: Improvisació núm. 1 (E. Crespo)

TROMPA: Concert núm. 1, op. 11 (R. Strauss)

TROMPETA: Concerto (Charles Chaynes)

TUBA: Concertino (J. Koetzier)

VIOLA: Suite núm. 3 en do major, BWV 1009 (J. S. Bach)

VIOLÍ: Concert núm. 4 en re major (primer moviment) (W. A. Mozart)

VIOLÍ BARROC: Sonata núm. 1 en sol menor (adàgio i fuga) (J. S. Bach)

VIOLONCEL: Suite núm. 3 en do major, BWV 1009 (J. S. Bach)



Atesa la dificultat d'assenyalar una obra obligada en l'especialitat de jazz, l'audició consistirà en la presentació d'un estàndard i d'una composició pròpia per a l'instrument del sol·licitant, amb la banda que es necessite.

En l'especialitat de cant, l'audició consistirà en la interpretació d'un lied o cançó i d'una ària d'òpera o sarsuela, entre les del repertori de la seua corda, a proposta del sol·licitant.

4. Els resultats d'esta audició o proves substitutives en l'especialitat de composició o direcció, es valoraran fins a un màxim de 16,80 punts.



Per al supòsit d'excepció d'audició (modalitat A) la comissió atribuirà els 16,80 punts proporcionalment als criteris A, B, C i D del punt 1 d'esta base.

5. Per als sol·licitants membres de famílies nombroses es tindrà en compte el dret de preferència a què es referix l'article 11.a de la Llei 40/2003, de 18 de novembre, de protecció a les famílies nombroses, desplegat en l'article 7.1 del seu Reglament (RD 1621/2005, 30.12.2005), en els supòsits d'empat en la puntuació obtinguda.

6. La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora no podrà incloure cap projecte de perfeccionament que no haja obtingut una puntuació mínima de 43,68 punts en la modalitat A o de 54,60 punts en la modalitat B.

7. Per a la determinació de la quantia de les beques es tindrà en compte la puntuació total obtinguda en relació amb els criteris de prioritat anteriors i la seua ponderació. Es valoraran els recursos econòmics dels sol·licitants, de manera que s'afavorisca la situació d'aquells que disposen de menors ingressos personals o familiars, i de manera especial, d'aquells que formen part de famílies nombroses oficialment reconegudes, si és el cas, en els supòsits d'empat en la puntuació total obtinguda.



Sèptima. Resolució de la convocatòria. Terminis

1. L'òrgan instructor elevarà la proposta de resolució definitiva a la directora general de Cultura, qui resoldrà esta convocatòria per delegació de la consellera d'Educació, Cultura i Esport i disposarà que es publique en el termini de tres mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'orde de convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

La resolució inclourà una llista de suplents enumerats per orde de prioritat en què recaurà l'ajuda en el cas de possibles renúncies, minoracions, etc. L'òrgan instructor haurà de confirmar, quan es donen estos supòsits, que els suplents complixen els requisits de la convocatòria en eixe moment del procediment, i que mantenen el programa de treball per al qual van sol·licitar la beca i per al qual se'ls va cridar a audició.



En el cas que la convocatòria no es resolga en el termini previst anteriorment, es consideraran desestimades totes les sol·licituds, sense perjuí de l'obligació de l'Administració de resoldre expressament continguda en l'article 42 de la Llei 30/92, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



2. Les resultes que puguen produir-se per l'existència de renúncies a les beques, minoracions per canvi de projecte, etc., i sense que en cap cas la quantia de la totalitat de les beques a concedir puga excedir els 33.160 euros previstos en la línia de subvenció T6428000 inclosa en el programa 453.40, Arts Plàstiques i Escèniques, del pressupost de la Generalitat per a l'exercici de 2013, podran disposar-se per mitjà de nova resolució de l'òrgan competent, atenent en primer lloc el dret dels suplents referits en l'apartat anterior. En el cas que, atés el dret dels suplents, hi haja romanent, es podrà incrementar la quantitat concedida a algun dels beneficiaris o incloure'n d'altres que inicialment no figuren com a suplents però que hagen obtingut la puntuació subsegüent segons l'orde de prioritat i que estiguen inclosos en la proposta de la comissió tècnica avaluadora a què es referix la base sexta 6. En este cas, es podran superar els límits establits en la base tercera.





Octava. Publicació i notificació

La resolució de la convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, en el tauler d'anuncis i en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport <www.cece.gva.es>. En tot cas, es notificarà als beneficiaris de conformitat amb el que preveu l'article 58 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.





Novena. Obligacions dels beneficiaris

1. Tots els beneficiaris d'estes beques estan obligats a:

a) Comunicar l'acceptació de la beca en el termini de 10 dies des de la notificació de l'adjudicació.

b) Complir el programa de treball proposat i començar les activitats per a les quals es va concedir la beca durant l'any 2013, i en tot cas abans del 31 d'octubre de 2013 per a les del curs acadèmic 2013-2014.



c) Si és el cas, comunicar per escrit, abans del 31 d'octubre de l'any 2013, la renúncia a la beca concedida, quan no siga possible gaudir-ne en les condicions previstes en estes bases o per qualsevol altre motiu.



d) Justificar documentalment l'ús de l'ajuda en la forma indicada en el número 1 de la base deu i conservar els documents justificatius de l'aplicació de la beca rebuda, per a poder justificar el gasto d'acord amb els apartats f i g d'esta mateixa base i poder atendre les actuacions de comprovació i control.

e) Sol·licitar per escrit a la directora general de Cultura autorització per a fer qualsevol canvi significatiu en el desenrotllament del seu programa de treball, indicant els motius que determinen esta situació.

f) Presentar davant de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, en el termini màxim d'un mes a partir del moment en què acabe el curs per al qual s'haja concedit la beca, i en tot cas abans del 30 de setembre de l'any 2014, un certificat de les autoritats acadèmiques, professor o professors del centre on es van desenrotllar els estudis o bé del professor que haja impartit les classes de manera individualitzada i particular, que acredite la continuïtat i l'aprofitament de la labor realitzada.



g) Acompanyar al certificat acadèmic anterior una memòria detallada sobre el desenrotllament i la realització del treball de perfeccionament per al qual es va concedir l'ajuda, així com una relació dels gastos produïts durant este període de temps, que s'acompanyarà dels justificants de gasto, les factures originals, inclús electròniques, i qualsevol altre document de valor probatori del gasto efectuat.

h) Reintegrar l'import de la beca, una vegada cobrada, i el pagament dels interessos de demora corresponents des del moment del pagament de l'ajuda fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament, en els casos previstos en la base deu d'esta convocatòria, així com en els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

i) Comunicar les beques concedides per a la mateixa o semblant activitat, acreditant-ho per mitjà de còpia de la notificació rebuda, així com altres ingressos o recursos que servisquen per a finançar els cursos de perfeccionament musical.

j) Acreditar amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de les beques que està al corrent de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, en els termes establits en la base quarta 5 de la present convocatòria, llevat que s'aplique l'excepció continguda en l'Orde de 30 de maig de 1996 de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

2. Els beneficiaris d'estes beques estan obligats, a més, a oferir un concert sempre que siguen requerits per a això, pel qual no percebran cap tipus d'ingrés extraordinari. A este efecte, quan es comunique l'acceptació de la beca hauran de proposar les dates disponibles per a fer el concert, que, en tot cas, haurà d'oferir-se l'any immediatament posterior al de gaudi de la beca. En el programa del concert que oferisquen, es recomana incloure una o més obres d'autors valencians, si és acadèmicament possible.

Igualment, hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic de la beca rebuda, a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, en totes les activitats que duguen a terme durant el període de gaudi de la beca, fent-ho constar així en el seu historial.

3. Els beneficiaris d'estes beques seran invitats a participar en les activitats de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana coincidents amb el període de duració de la beca, en la seua corresponent especialitat.

4. Els beneficiaris se sotmetran a les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General de la Generalitat en relació amb l'ajuda concedida i han de col·laborar-hi d'acord amb les obligacions contingudes en l'article 46 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

5. L'incompliment de les obligacions anteriors donarà lloc a l'exigència de les responsabilitats o a la imposició de les sancions que corresponguen, d'acord amb la legislació vigent.



Deu. Justificació i pagament de les beques

1. El pagament d'estes beques s'efectuarà quan es complisca l'obligació continguda en la base novena 1, apartats f i g, després de finalitzar el curs de perfeccionament per al qual es va concedir l'ajuda.

2. Estes beques són incompatibles amb altres que puguen concedir altres organismes per a la mateixa o semblant activitat. Excepcionalment, es podran compatibilitzar quan la suma d'ambdós no excedisca el 100 % del pressupost contingut en l'estimació econòmica a què fa referència la base quarta 3.f, i quan la situació econòmica dels sol·licitants haja quedat justificada degudament en l'expedient.

3. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport podrà no abonar estes beques o exigir-ne el reintegrament una vegada pagades, amb els interessos de demora que siguen procedents, en els casos en què s'acredite que el beneficiari no reunia les condicions exigides en el moment de la concessió o quan es demostre l'incompliment d'alguna de les seues obligacions, especialment les esmentades en els apartats b, d, f i g del número 1 i número 2 de la base novena. S'haurà de donar audiència prèviament a la persona interessada, d'acord amb l'exigència prevista en l'article 11 del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques.



Onze. Normativa supletòria

Per a allò que no preveuen estes bases caldrà ajustar-se al que disposa la normativa bàsica aplicable en matèria de subvencions, procediment administratiu, administració electrònica i política de competència de la Unió Europea, així com al que establix el Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, excepte el capítol II del referit decret, que no hi és aplicable perquè regix únicament per a les beques de pràctiques professionals.

Mapa web