Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ d'11 de juliol de 2016, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen beques per a l'alumnat que finalitzarà els estudis universitaris en les universitats públiques de la Comunitat Valenciana durant el curs 2016-2017.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7828 de 14.07.2016
Número identificador:  2016/5487
Referència Base de Dades:  005230/2016
 



RESOLUCIÓ d'11 de juliol de 2016, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen beques per a l'alumnat que finalitzarà els estudis universitaris en les universitats públiques de la Comunitat Valenciana durant el curs 2016-2017. [2016/5487]

ÍNDEX



I. Beques

Apartat 1. Objecte

Apartat 2. Beneficiaris i estudis compresos

Apartat 3. Finançament

Apartat 4. Condicions de concessió i quantia de la beca

II. Criteris de valoració

Apartat 5. Criteris d'adjudicació

Apartat 6. Requisits generals exigibles

Capítol I. Requisits econòmics

Apartat 7. Renda

Apartat 8. Membres computables

Apartat 9. Deduccions

Apartat 10. Llindars

Apartat 11. Patrimoni

Apartat 12. Situacions especials

Capítol II. Requisits acadèmics

Apartat 13. Crèdits matriculats

III. Regles de procediment

Apartat 14. Sol·licitud i documents que han d'acompanyar la sol·licitud

Apartat 15. Lloc i termini de presentació de les sol·licituds

Apartat 16. Instrucció del procediment

Apartat 17. Proposta de concessió i denegació de beques

Apartat 18. Termini de resolució i notificació

IV. Del pagament i justificació de la subvenció

Apartat 19. Compensació a les universitats públiques de l'exempció de la taxa

Apartat 20. Recursos



Per Ordre 24/2016, de 10 de juny, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, s'aproven les bases reguladores per a la concessió de les beques per a l'alumnat que finalitzarà els seus estudis universitaris en les universitats públiques de la Comunitat Valenciana (DOCV 7805, 14.6.2016).

De conformitat amb l'apartat 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, resolc:





TÍTOL I

Beques



Apartat 1. Objecte

Convocar per al curs 2016/2017 les beques per a la realització d'estudis universitaris per a l'alumnat que li reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els estudis universitaris en les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià, a les quals fa referència l'apartat 2.1.A de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià i dels seus centres públics adscrits.



Apartat 2. Persones beneficiàries i estudis compresos

1. Podrà sol·licitar beca l'alumnat a qui reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els estudis universitaris el curs acadèmic 2016-2017 en les universitats públiques que integren el Sistema Universitari Valencià, o dels seus centres públics adscrits, i estiga matriculat en crèdits que corresponguen a la tercera i/o successives matrícules.

2. No s'inclouen en aquesta convocatòria les exempcions ni les ajudes per a la realització d'estudis de màster ni els corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni estudis conduents a l'obtenció de títols propis de les universitats.



Apartat 3. Finançament

Les subvencions contingudes en la present convocatòria es concediran a càrrec dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2016 per un import global màxim de 150.000 € (cent cinquanta mil euros) aplicació pressupostària 09.02.03.422.60.4, línia S1313000, del Programa universitat i estudis superiors.



Apartat 4. Condicions de concessió i quantia de la beca

1. La beca consistirà en l'exempció del pagament de l'import dels crèdits matriculats en tercera i/o successives matrícules.

El dit import serà l'establit en el decret del Consell pel qual es fixen les taxes a satisfer per la prestació de serveis acadèmics universitaris per al curs acadèmic 2016-2017.

2. S'entendran excloses de l'import de la beca les exempcions i bonificacions del pagament de les mencionades taxes a què tinga dret el beneficiari o la beneficiària.

3. L'exempció de les taxes afectarà únicament les assignatures o crèdits en què s'haja matriculat la persona sol·licitant en el curs 2016-2017 en una única titulació i especialitat.

4. No s'inclouen en aquesta convocatòria exempcions ni ajudes per a la realització d'estudis de màster, complements de formació per a accés o obtenció del títol de màster, grau, estudis corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni estudis conduents a l'obtenció de títols propis de les universitats.

5. En tot cas, la beca només estarà destinada als crèdits matriculats per l'estudiant en tercera i/o successives matrícules.

6. No formaran part de la beca de matrícula aquells crèdits que excedisquen el mínim necessari per a obtindre la titulació de què es tracte.

Tampoc no formaran part de la beca els preus especials que es meriten com a conseqüència de convalidacions, reconeixement o adaptacions d'estudis, assignatures o crèdits.





TÍTOL II

Criteris de valoració



Apartat 5. Criteris d'adjudicació

1. Les beques es concediran en règim de concurrència competitiva. En cas que l'import de les beques proposades per a concessió supere l'import global màxim previst en la present convocatòria, aquestes beques s'adjudicaran, en primer lloc, a l'alumnat a qui li reste un màxim de 18 crèdits per a finalitzar els estudis. Subsidiàriament, si hi ha crèdit disponible, la beca es concedirà a l'alumnat a qui reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els estudis.

2. Les beques es concediran en ordre descendent, d'acord amb la nota mitjana obtinguda per l'alumnat proposat per a concessió en el curs acadèmic anterior o últim realitzat. En aquest supòsit, les ajudes s'adjudicaran fins que s'esgote l'import global màxim abans esmentat, i s'exclouran de la beca l'alumnat la nota mitja del qual siga inferior a la de l'alumne o alumna a partir de què s'esgote el dit import global màxim. En cas d'empat entre diversos alumnes tindrà preferència el sexe infrarepresentat en la titulació en què estiguen matriculats.



3. La nota mitjana a què fa referència el punt 2 anterior s'obtindrà aplicant les regles següents:

3.1. La nota mitjana requerida serà la qualificació numèrica obtinguda en l'escala 0 a 10 en el curs anterior o últim realitzat, incloent-hi, si és el cas, els complements formatius cursats.

3.2. Quan no hi haja qualificacions numèriques, les qualificacions obtingudes es computaran segons el barem següent:

a) Matrícula d'honor = 10 punts.

b) Excel·lent = 9 punts.

c) Notable = 7,5 punts.

d) Aprovat o apte = 5,5 punts.

e) Suspens o no apte = 2,5 punts.

f) No presentat = 2,5 punts.

3.3. Quan es tracte de plans d'estudi organitzats per assignatures, la nota mitjana es calcularà dividint el total de punts obtinguts entre el nombre total d'assignatures.

3.4. Quan es tracte de plans d'estudis organitzats per crèdits, la puntuació de cada assignatura es ponderarà en funció del nombre de crèdits que la integren, d'acord amb la fórmula següent:



V= P × NCa

NCt





V= valor resultant de la ponderació de la nota obtinguda en cada assignatura.

P= puntuació de cada assignatura segons el barem establit en aquest apartat.

NCa= nombre de crèdits que integren l'assignatura.

NCt= nombre de crèdits cursats i que tenen la consideració de computables en aquesta convocatòria.

Els valors resultants de l'aplicació de la dita fórmula se sumaran, i el resultat serà la nota mitjana final.



3.5. Les assignatures i crèdits reconeguts, convalidats, adaptats i transferits no es tindran en compte, en el cas dels alumnes indicats en aquest punt, per a l'obtenció de la nota mitjana a què fa referència el punt 2 anterior.

3.6. Així mateix, a les notes mitjanes obtingudes d'acord al procediment establit en aquest apartat, procedents d'estudis universitaris d'ensenyaments tècnics o enginyeria i arquitectura, se'ls aplicarà un coeficient d'1,17.



Apartat 6. Requisits generals exigibles

Per a la concessió d'aquesta beca s'hauran de complir els requisits següents:

a) Ser espanyol, o posseir la nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea. No s'exigirà la condició de residents permanents o l'acreditació de treballar per compte propi o alié, per a l'obtenció de beca de matrícula, segons l'apartat 1 de l'apartat 4 del Reial Decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s'estableix el sistema de beques i altres ajudes a l'estudi personalitzades (BOE 15, 17.01.2008), modificat pel Reial Decret 472/2014, de 13 de juny.



D'altra banda, de conformitat amb el que disposa la Llei 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social, modificada per la Llei Orgànica 8/2000, de 22 de desembre, els estudiants estrangers no comunitaris hauran d'acreditar la seua condició de residents permanents o ser treballadors per compte propi o alié. Quedaran exclosos de concórrer a aquestes beques els qui es troben en situació d'estada.

b) Acreditar la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.

c) Cursar estudis conduents a l'obtenció de títols universitaris oficials de grau o conduents a l'obtenció dels títols de llicenciat/ada, enginyer/a, arquitecte/a, diplomat/ada, mestre/a, enginyer/a tècnic/a o arquitecte/a tècnic/a, en universitats públiques de la comunitat valenciana o en centres públics adscrits a aquestes.

d) No estar en possessió o no reunir els requisits legals per a l'obtenció d'un títol del mateix o superior nivell al corresponent al dels estudis per als quals se sol·licita la beca. A aquests efectes, no podran ser beneficiàries de beca aquelles persones estudiants a les quals únicament els reste, per a l'obtenció del títol, l'acreditació d'un determinat nivell de coneixement d'un idioma estranger.



e) No haver sigut beneficiària d'aquesta beca en anteriors convocatòries.

f) Reunir els requisits econòmics i acadèmics que s'estableixen en aquesta convocatòria.





CAPÍTOL I

Requisits econòmics



Apartat 7. Renda

1. La renda familiar als efectes d'aquesta beca s'obtindrà per agregació de les rendes de cada un dels membres computables de la família, corresponent a l'exercici 2015, calculada segons s'indica en els paràgrafs següents i de conformitat amb la normativa reguladora de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

2. Per a la determinació de la renda dels membres computables que presenten declaració per l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, es procedirà de la manera següent:

Primer. Se sumarà la base imposable general amb la base imposable de l'estalvi, excloent-ne tots els saldos nets negatius de guanys i pèrdues patrimonials de 2011 a 2014 i el saldo net negatiu de rendiments del capital mobiliari de 2011, 2012, 2013 i 2014 a integrar en la base imposable de l'estalvi.

Segon. D'aquest resultat es restarà la quota resultant de l'autoliquidació

3. Per a la determinació de la renda dels membres computables que obtinguen ingressos propis i no hagen presentat declaració per l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques se seguirà el procediment descrit en l'apartat primer del punt anterior i del resultat obtingut es restaran els pagaments a compte efectuats.



Apartat 8. Membres computables

1. Per al càlcul de la renda familiar als efectes de beca, són membres computables de la família el pare i la mare, el tutor o la persona encarregada de la guarda i protecció del menor, si és el cas, la persona sol·licitant, els germans o germanes fadrins menors de 25 anys i que convisquen en el domicili familiar a 31 de desembre de 2015 o els de major edat, quan es tracte de persones amb discapacitat, així com els ascendents dels pares que justifiquen la residència en el mateix domicili que els anteriors amb el certificat municipal corresponent.



En el cas de persones sol·licitants que constituïsquen unitats familiars independents, també es consideren membres computables el cònjuge o la cònjuge, si és el cas, la persona a qui es trobe unit per anàloga relació, així com els fills o filles, si n'hi ha, i que convisquen en el mateix domicili.

2. En el cas de divorci o separació legal dels pares, no es considerarà membre computable aquell d'ells que no convisca amb la persona sol·licitant de la beca.

Tindrà, no obstant això, la consideració de membre computable, si és el cas, el nou cònjuge o persona unida per anàloga relació les rendes i patrimoni de què s'inclouran dins del còmput de la renda i patrimoni familiars.

3. En els supòsits en què la persona sol·licitant de la beca siga un menor o una menor en situació d'acolliment, serà aplicable a la família d'acollida el que disposen els paràgrafs anteriors. Quan es tracte d'una persona major d'edat, tindrà la consideració de no integrada en la unitat familiar a aquests efectes.

4. En els casos en què la persona sol·licitant al·legue la seua independència familiar i econòmica, siga quin siga el seu estat civil, haurà d'acreditar fefaentment que compta amb mitjans econòmics propis suficients que permeten la dita independència, així com la titularitat o el lloguer del seu domicili habitual. En cas contrari, i sempre que els ingressos acreditats resulten inferiors a les despeses suportades en concepte d'habitatge i altres despeses considerades indispensables, s'entendrà no provada la independència; per això, per al càlcul de la renda i patrimoni familiar, als efectes de beca, es computaran els ingressos corresponents als membres computables de la família a què es refereixen els punts 1 i 2 d'aquest apartat.



Apartat 9. Deduccions

1. Trobada la renda familiar als efectes de beca segons el que estableixen els apartats anteriors, podran deduir-se d'aquesta les quantitats que corresponguen pels conceptes següents:

a) El 50 per 100 dels ingressos aportats per qualsevol membre computable de la família diferent dels sustentadors principals.

b) 525 euros per cada germà o germana, incloent-hi la persona sol·licitant, que convisca en el domicili familiar, quan es tracte de famílies nombroses de categoria general i 800 euros per a famílies nombroses de categoria especial, sempre que tinga dret a aquest benefici. La deducció aplicable a la persona sol·licitant serà de 2.000 euros quan es trobe afectada d'una discapacitat de grau igual o superior al 65 per cent. Quan siga la mateixa persona sol·licitant la titular de la família nombrosa, les quantitats assenyalades seran computades en relació amb els fills o les filles que la componguen.

c) 1.811 euros per cada germà o germana o fill o filla de la persona sol·licitant o la mateixa persona sol·licitant que estiga afectada de minusvalidesa, legalment qualificada, de grau igual o superior al trenta-tres per cent. Aquesta deducció serà de 2.881 euros quan la minusvalidesa siga de grau igual o superior al seixanta-cinc per cent i de 4.000 euros en cas que siga la mateixa persona sol·licitant l'afectada de discapacitat de grau igual o superior al seixanta-cinc per cent.

d) 1.176 euros per cada germà o germana de la persona sol·licitant o la mateixa persona sol·licitant menor de 25 anys que curse estudis universitaris i residisca fora del domicili familiar, quan siguen dos o més els fills o les filles estudiants amb residència fora del domicili familiar per raó d'estudis universitaris.

e) El 20 % de la renda familiar quan la persona sol·licitant siga òrfena absoluta i menor de 25 anys.

2. Per a poder ser tingudes en compte, haurà d'acreditar-se que aquestes situacions concorrien a 31 de desembre de 2015.



Apartat 10. Llindars

Per a tindre dret a la beca, els llindars de renda familiar no superables seran els següents:

Famílies d'1 membre:15.839euros

Famílies de 2 membres:27.073euros

Famílies de 3 membres:36.744euros

Famílies de 4 membres:43.846euros

Famílies de 5 membres:47.778euros

Famílies de 6 membres:51.228euros

Famílies de 7 membres:54.601euros

Famílies de 8 membres:57.928euros

A partir de l'octau membre, s'afegiran 3.391 euros per cada nou membre computable.



Apartat 11. Patrimoni

1. Es denegarà la sol·licitud de beca siga quina siga la renda familiar calculada, segons el que disposen les bases anteriors, quan el valor dels elements indicatius del patrimoni del conjunt de membres computables de la família supere algun o alguns dels llindars següents:



a) La suma dels valors cadastrals de les finques urbanes que pertanguen a la unitat familiar, excloent-ne l'habitatge habitual, no podrà superar 42.900 euros. En cas de municipis en què la data d'efecte de l'última revisió cadastral estiga compresa entre l'1 de gener de 1990 i el 31 de desembre de 2002, es multiplicaran els valors cadastrals per 0,49. En cas que la data de la mencionada revisió siga posterior al 31 de desembre de 2002, els valors cadastrals es multiplicaran pels coeficients següents:

Per 0,43 els revisats en 2003

Per 0,37 els revisats en 2004

Per 0,30 els revisats en 2005

Per 0,26 els revisats en 2006

Per 0,25 els revisats en 2007

Per 0,25 els revisats en 2008

Per 0,26 els revisats en 2009

Per 0,28 els revisats en 2010

Per 0,30 els revisats en 2011

Per 0,32 els revisats en 2012

Per 0,34 els revisats en 2013

Per 0,36 els revisats en 2014

En els municipis enclavats en la Comunitat Foral de Navarra, el valor cadastral es multiplicarà en tot cas per 0,50.

b) La suma dels valors cadastrals de les finques rústiques que pertanguen als membres computables de la família no podrà superar 13.130 euros per cada membre computable.

c) La suma de tots els rendiments nets reduïts del capital mobiliari més el saldo net positiu de tots els guanys i pèrdues patrimonials pertanyents als membres computables de la família, excloent-ne les subvencions rebudes per a adquisició o rehabilitació de l'habitatge habitual i, si és el cas, la renda bàsica d'emancipació, no podrà superar 1.700 euros.



No es tindran en compte als efectes previstos en aquest apartat els premis en metàl·lic o en espècie obtinguts per la participació en jocs, concursos, rifes o combinacions aleatòries fins al límit de 1.500 euros.



2. En tot cas, el valor dels elements indicatius del patrimoni es determinarà de conformitat amb el que disposa la normativa de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques pel seu valor a 31 de desembre de 2015.

3. Quan siguen diversos els elements patrimonials descrits en els apartats anteriors de què dispose la unitat familiar, es calcularà el percentatge de valor de cada element patrimonial respecte del llindar corresponent. Es denegarà la beca quan la suma dels dits percentatges supere el 100 %.

4. També es denegarà la beca sol·licitada quan la suma dels ingressos procedents d'activitats econòmiques de què siguen titulars els membres computables de la família, en estimació directa o en estimació objectiva, siga superior a 155.500 euros.

5. A l'efecte del còmput del valor dels elements patrimonials a què es refereixen els paràgrafs anteriors, es deduirà el cinquanta per cent del valor dels elements patrimonials que pertanguen a qualsevol membre computable de la família, excloent-ne els sustentadors principals.





Apartat 12. Situacions especials

1. Quan els ingressos que hagen d'acreditar-se procedisquen d'un país estranger, la comissió de selecció corresponent requerirà la persona sol·licitant perquè aporte la documentació que considere necessària als dits efectes. El càlcul del contravalor en euros dels dits ingressos es farà aplicant el tipus oficial que done un resultat menor i que haja tingut la moneda respectiva el primer dia hàbil de l'exercici 2016.

2. Quan els ingressos que hagen d'acreditar-se procedisquen de Navarra, Àlaba, Guipúscoa o Biscaia, la Comissió de Selecció podrà requerir que la persona sol·licitant aporte la documentació que considere necessària als dits efectes.





CAPÍTOL II

Requisits acadèmics



Apartat 13. Crèdits matriculats

Per a la concessió de la beca, l'alumnat haurà d'acreditar estar matriculat de crèdits en tercera i/o successives matrícules sempre que li reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els seus estudis universitaris.





TÍTOL III

Regles de procediment



Apartat 14. Sol·licitud i documents que han d'acompanyar-la

1. L'alumnat que sol·licite beca haurà d'omplir per via telemàtica el formulari de sol·licitud que apareix en l'adreça d'internet que s'indica a continuació, i presentar-lo en el lloc i en el termini establit en l'apartat quinze:

http://www.ceice.gva.es/ca/web/universidad/ayudas-plan-de-choque

2. Les persones sol·licitants hauran d'imprimir totes les pàgines del justificant de sol·licitud, que hauran de ser generades una vegada registrada la sol·licitud del formulari mencionat en el punt 1 anterior, i les presentaran amb les firmes originals corresponents en qualsevol dels llocs als quals fa referència l'apartat 15, punt 1, d'aquesta convocatòria.

3. Les persones sol·licitants que tinguen dret a alguna de les deduccions en la renda familiar, de conformitat amb el que disposa l'apartat 9é d'aquesta resolució, hauran d'omplir les dades corresponents del model de sol·licitud.

Les persones que al·leguen independència familiar i econòmica hauran d'acreditar fefaentment que compten amb mitjans econòmics propis suficients que permeten la dita independència, així com la titularitat o el lloguer del seu domicili habitual.

En qualsevol moment del procediment, es podrà requerir l'aportació dels documents originals justificatius de les circumstàncies al·legades.



4. Amb la presentació de la sol·licitud, la persona sol·licitant i el pare, la mare, el tutor o la tutora o la persona encarregada de la guàrdia i protecció de la persona sol·licitant en el cas de ser aquesta menor d'edat no emancipada, declaren sota responsabilitat solidària el següent:

a) Que accepten les bases de la convocatòria per a la qual sol·liciten la beca.

b) Que totes les dades incorporades a la sol·licitud s'ajusten a la realitat.

c) Que queden assabentades que la inexactitud en les circumstàncies declarades donarà lloc a la denegació o revocació de la beca.

d) Que tenen coneixement de la incompatibilitat d'aquestes beques amb qualsevol altra ajuda o beca per a la mateixa o semblant activitat.

e) Que la persona sol·licitant no es troba incursa en cap de les circumstàncies arreplegades en els apartats 13 i 34.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

5. La sol·licitud haurà d'anar firmada per tots els membres computables de la família, majors d'edat. No seran tramitades aquelles sol·licituds que no porten les firmes preceptives.

6. Els membres de la sol·licitud podran atorgar el seu consentiment a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a obtindre les dades necessàries per a determinar el seu rendiment acadèmic i les dades necessàries de renda i patrimoni familiars als efectes d'aquesta beca, a través de les administracions públiques corresponents, així com el consentiment per a la verificació de les seues dades personals en el Sistema de Verificació de Dades de Residència i Identitat i del servei de consulta de dades de residència legal.

En el cas de no atorgar el dit consentiment, les persones sol·licitants hauran de remetre a la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, la documentació següent:

a) Certificat d'empadronament de la persona sol·licitant.

b) Certificat de Renda de l'exercici 2015, expedit per l'Agència Estatal d'Administració Tributària, de tots els membres computables.



c) Certificat de béns immobles expedit per la Gerència del Cadastre, de tots els membres computables.

d) Document nacional d'identitat (DNI) o, si és el cas, número d'identitat d'estranger (NIE) de tots els membres computables majors de 14 anys.

7. Si la documentació que, si és el cas, haja d'adjuntar-se a la sol·licitud i/o la informació subministrada per les administracions públiques a què fa referència el punt anterior son incompletes o insuficients, es requerirà la persona sol·licitant en el servidor d'informació de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, o per qualsevol mitjà que permeta tindre constància de la seua recepció per la persona interessada, perquè, en el termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb advertència que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seua sol·licitud, d'acord amb el que estableix l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i amb els efectes previstos en l'article 42.1 de l'esmentada llei. Addicionalment, també podrà comunicar-se la dita incidència per correu electrònic.



Apartat 15. Lloc i termini de presentació de les sol·licituds

1. Les sol·licituds es presentaran en els registres de les universitats i en qualsevol altra de les dependències a què es refereix l'apartat 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

En cas que les persones sol·licitants opten per presentar la sol·licitud en una oficina de correus d'Espanya, ho faran en un sobre obert perquè cada imprés siga datat i segellat per separat pel personal de correus abans de ser certificat.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana fins al dia 15 d'octubre de 2016.



Apartat 16. Instrucció del procediment

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció de l'expedient serà la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència.



2. Per a la valoració de les sol·licituds de l'alumnat comprés en l'apartat segon, es constituirà una comissió composta pels membres següents:

–  President/a: la persona titular de la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència, o persona en qui delegue.

– Vocals: tres funcionaris/àries de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència.

– Secretari/ària: la persona titular de la Direcció del Servei de Gestió Economicopressupostària de les Universitats.

3. De les reunions que realitze la dita comissió s'alçarà una acta i serà remesa a la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència.



4. El funcionament d'aquests òrgans s'ajustarà al que disposen les normes contingudes a aquest efecte en el capítol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

5. Les universitats, d'acord amb les instruccions facilitades per l'òrgan instructor, remetran a la Comissió les dades acadèmiques necessàries per a la valoració de les sol·licituds i, si és el cas, totes aquelles dades que siguen necessàries per a elaborar la proposta de concessió.





Apartat 17. Proposta de concessió i denegació de beques

1. La Comissió de Selecció i l'òrgan instructor podran requerir els documents complementaris que es consideren necessaris per a un coneixement adequat de les circumstàncies peculiars de cada cas, als efectes de garantir la inversió correcta dels recursos pressupostaris destinats a beques.

2. Les dades contingudes en la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques no tindran valor vinculant per a l'Administració educativa, excepte en la mesura que puguen ser posteriorment objecte de comprovació per l'Administració tributària.

3. Els òrgans esmentats sol·licitaran tots els informes que consideren necessaris per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la resolució.

4. La Comissió de Selecció, a través de l'òrgan instructor, elevarà la proposta de concessió a la persona titular de la direcció general d'Universitat, Investigació i Ciència.



Apartat 18. Termini de resolució i notificació

1. La persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, a la vista de la proposta de la Comissió de Selecció, resoldrà motivadament el procediment de concessió i denegació de les beques, per delegació del conseller, i ordenarà la publicació de les llistes de persones sol·licitants a qui es concedeix o denega la subvenció en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Aquesta resolució, que posarà fi a la via administrativa, haurà de ser dictada en el termini màxim de sis mesos a partir de la publicació d'aquesta convocatòria, sense perjuí de l'ampliació de terminis prevista en l'apartat 42 de la Llei de Procediment Administratiu Comú.

La resolució del procediment es notificarà a les persones interessades i s'ajustarà al que disposa l'article 58 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. La pràctica de la dita notificació s'ajustarà a les disposicions contingudes en l'article 59.6 de l'esmentada llei, i es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, que s'indica a continuació les llistes de sol·licituds de beca estimades i desestimades:

http://www.ceice.gva.es/ca/web/universidad/ayudas-plan-de-choque





TÍTOL IV

Del pagament i la justificació de la subvenció



Apartat 19. Compensació a les universitats públiques de l'exempció de la taxa

1. L'import de les taxes per serveis acadèmics no satisfet per l'alumnat beneficiari de les beques convocades per aquesta resolució, serà compensat a les universitats públiques amb la quantitat que els lliure la Hisenda Pública, d'acord amb el que disposen els apartats 12 al 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en la quantia determinada per la resolució d'adjudicació, que correspondrà a la totalitat de becaris de cada universitat.

2. Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana demoraran l'exigència del pagament de la matrícula dels crèdits matriculats en tercera i/o successives matrícules a l'alumnat sol·licitant d'aquestes beques fins al moment en què es dicte la resolució de concessió o denegació. Les universitats exigiran el pagament de les taxes que corresponguen a les persones sol·licitants a qui s'haja denegat la beca.



3. No obstant el que disposa el punt anterior, les secretaries dels centres universitaris podran requerir cautelarment l'abonament de les dites taxes a aquell alumnat que no complisca els requisits establits en la present convocatòria.

4. Atés que aquestes beques es concedeixen en atenció a la concurrència d'una determinada situació, no requeriran una altra justificació que l'acreditació de la beca, prèviament a la concessió en els termes establits en l'Ordre 24/2016, de 10 de juny, d'acord amb el que preveu l'article 30, apartat 7, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.



Apartat 20. Recursos

De conformitat amb el que estableixen els apartats 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament un recurs de reposició o bé cabrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu ha de plantejar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptarde l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 11 de juliol de 2016.– El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web