Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 1/2012, de 30 de gener, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, per la qual es modifica l'Orde 44/2010, de 14 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, sobre reglamentació de les produccions obtingudes per tècniques d'agricultura integrada i de les condicions d'autorització de les entitats de control i certificació.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6705 de 02.02.2012
Número identificador:  2012/968
Referència Base de Dades:  001157/2012
 



ORDE 1/2012, de 30 de gener, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, per la qual es modifica l'Orde 44/2010, de 14 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, sobre reglamentació de les produccions obtingudes per tècniques d'agricultura integrada i de les condicions d'autorització de les entitats de control i certificació. [2012/968]

L'Orde 44/2010, de 14 de desembre (DOCV núm. 6426, de 28.12.2010), de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, establix la reglamentació de les produccions obtingudes per tècniques d'agricultura integrada i de les condicions d'autorització de les entitats de control i certificació.

En la dita orde, en l'article 2.g, es definixen les agrupacions de producció integrada, que requerixen, per a la seua constitució, funcionament i control, el desplegament normatiu de la mencionada orde.

Per un altre costat, a fi de reduir els tràmits necessaris als productors, donada la freqüència amb què se sol·licita la inscripció en el Registre Oficial de Productors Autoritzats per a la Producció Integrada de la Generalitat Valenciana i les ajudes agroambientals vinculades, és necessària la coordinació entre l'esmentat Registre i la sol·licitud única d'ajudes de la PAC.

Així mateix, el requisit introduït en l'Orde 44/2010, pel qual les entitats de certificació, per a poder acreditar-se, han de complir la norma UNE EN 45.011 requerix certs aclariments.

Per això, fent ús de les facultats que m'atribuïx el Decret 113/2011, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, i l'article 28, apartat e, de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell,





ORDENE



Article únic

Modificar l'Orde 44/2010, de 14 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, sobre la reglamentació de les produccions obtingudes per tècniques d'agricultura integrada i de les condicions d'autorització de les entitats de control i certificació.

Es modifiquen els articles 5, 8, 11 i 13 i s'addiciona un nou article 8 bis que queden redactats en els termes que apareixen en l'annex de la present orde.



DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

La present orde entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 30 de gener de 2012



La consellera d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua,

MARITINA HERNÁNDEZ MIÑANA







Annex



Nova redacció dels articles que modifiquen l'Orde 44/2010, de 14 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, sobre reglamentació de les produccions obtingudes per tècniques d'agricultura integrada i de les condicions d'autorització de les entitats de control i certificació



U. Es modifica l'article 5. Inscripció i registre dels operadors



S'afig el següent paràgraf al final de l'apartat 1:

«La comunicació d'inscripció en el registre per als operadors que sol·liciten ajudes agroambientals per producció integrada es realitzarà exclusivament per mitjà de la sol·licitud única d'ajudes de la PAC.»

Dos. Es modifica l'article 8. Control de la producció integrada

S'afig el següent paràgraf a l'apartat 3:

«Es prendran, per part de l'entitat de control i certificació, mostres d'un 10%, almenys, del total dels productors vinculats per a anàlisi multiresidus, considerant en este cas els membres d'una agrupació de producció integrada (API) com a productors individuals. El nombre total de mostres s'arredonirà al nombre enter immediat superior.»





Tres. S'addiciona un nou apartat a l'article 8

«5. Les entitats de control i certificació, abans del 30 de novembre de cada any, remetran a la direcció general competent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació un certificat sobre el compliment de les normes de producció integrada en els recintes inscrits en el Registre, per als casos en què el cultiu estiga subjecte a ajudes agroambientals.»



Quatre. S'addiciona un nou article 8 bis. Agrupacions de producció integrada

«1. Per al foment de la producció integrada podran reconéixer-se agrupacions de producció integrada en agricultura. El dit reconeixement correspondrà a la conselleria competent en matèria d'agricultura.



Per al seu reconeixement serà requisit imprescindible que disposen dels servicis tècnics competents i que en els seus estatuts aparega la condició expressa que els operadors hauran de complir les instruccions tècniques que els dits servicis puguen establir d'acord amb la normativa vigent. Eixes instruccions, excepte justificació expressa, hauran de ser úniques per a tots els associats.

2. Per al seu reconeixement hauran de complir els requisits següents:

a) Agrupar un mínim de 10 productors i una superfície d'acord amb l'article 2 de l'Orde de 7 de desembre de 2005, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'establixen les bases que regulen la concessió de les ajudes per a les agrupacions de tractaments integrats en agricultura.

b) Preveure en els seus estatuts:

I. L'objecte de l'agrupació, que ha de ser l'obtenció de productes agraris sota els requisits de producció integrada. Els servicis, fins i activitats que es prestaran als seus membres.

II. La condició expressa que els productors hauran de complir les instruccions que els servicis tècnics puguen establir d'acord amb la normativa vigent.

III. Que els productors que causen baixa durant una campanya no podran integrar-se en cap altra API en la mateixa campanya ni sol·licitar la seua inscripció individual.

c) Acreditar per mitjà d'informe d'auditoria prèvia, expedit per l'entitat de control i certificació amb què es vincule, que està en condicions de complir amb els requisits del sistema de producció integrada.



3. Les API hauran d'estar reconegudes amb un mes d'antelació a la finalització del període d'inscripció i registre dels operadors. Les sol·licituds de reconeixement es dirigiran a la conselleria competent en matèria d'agricultura, bé directament, bé a través de les entitats de control i certificació reconegudes, i hauran d'adjuntar a la sol·licitud la documentació següent:

a) Documentació que acredite la seua constitució.

b) CIF.

c) DNI del representant o autorització a la Conselleria per a obtindre'l telemàticament i documentació acreditativa de la seua representació.

d) Relació dels membres integrants de l'API amb indicació, per a cada un, del NIF o CIF, relació de parcel·les i recintes (nomenclatura Sigpac) i la seua superfície.

e) Compromís de l'agricultor de complir les obligacions com a operador que apareixen en l'article 7.

f) Compromís de comunicar en tot moment les modificacions relatives a l'estructura de l'API, així com les relacionades amb el seu funcionament.

g) Documentació corresponent al sistema de qualitat de l'agrupació, que contindrà com a mínim:

- Estructura jeràrquica i funcional del servici tècnic competent.



- Descripció dels requisits necessaris per a formar part de l'API.



- Vincle entre productors i agrupació. Compromís dels productors de seguir les indicacions de la direcció tècnica, que anirà a càrrec de l'agrupació.

- Procediment de control de la documentació.

- Gestió de les reclamacions. Procediment de no conformitats i accions correctores.

- Pla de control de residus fitosanitaris.

- Procediment de control de la traçabilitat.

- Programa de formació interna dels productors i el personal relacionat amb el control de la producció integrada.

- Pla d'autoavaluació interna dels productors inclosos en la certificació.»



Cinc. Es modifica l'article 11. Requisits

Se substituïx l'apartat 1.a pel següent:

«Complir els criteris generals continguts en les normes europees referides als organismes de certificació que realitzen certificacions de productes, especialment la norma EN 45.011, o la norma que en el seu moment la substituïsca.»



Sis. Es modifica l'article 13. Registres

Se substituïx l'apartat 2 pel següent:

«Estos registres contindran, respecte de cada operador autoritzat, les mateixes dades assenyalades en l'article sext de la present orde per al Registre Oficial de Productors Autoritzats per a la Producció Integrada de la Generalitat Valenciana, i hauran de complir, en el cas de tractar-se de fitxers automatitzats, les exigències establides en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal.»

Mapa web