Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 187/2014, de 7 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de 2014 per al personal de l'Administració de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7399 de 10.11.2014
Número identificador:  2014/10234
Referència Base de Dades:  009958/2014
 



DECRET 187/2014, de 7 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de 2014 per al personal de l'Administració de la Generalitat. [2014/10234]

Dins del marc legislatiu de l'article 70 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, l'article 46 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, establix que, anualment, el Consell determinarà les necessitats de personal amb consignació pressupostària que no puguen ser cobertes amb els efectius existents o estiguen cobertes per personal interí, a què es referix l'article 16.2.a, per mitjà de l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública, que es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Esta previsió ha de matisar-se d'acord amb el que preveuen les lleis de pressupostos, tant de l'Estat com de la Generalitat, per a 2014, que limiten la incorporació de nou personal a determinats sectors funcionals en què la taxa de reposició d'efectius es fixa en un màxim del 10 %, respectant, en tot cas, les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de gastos. Els criteris per al càlcul de la taxa esmentada són els definits en l'apartat 1.3 de l'article 21 de la Llei 22/2013, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2014, segons el qual no computaran dins del límit màxim de places que se'n deriven aquelles que es convoquen per a proveir-les per mitjà de processos de promoció interna.

S'ha de tindre en compte que la Generalitat, com a conseqüència de les restriccions que han sigut necessàries per a afrontar la crisi econòmica, no ha convocat en els tres últims exercicis pressupostaris ofertes d'ocupació pública en l'àmbit la gestió del qual s'atribuïx a la Direcció General de Recursos Humans. Durant eixe mateix període, s'ha dut a terme una reestructuració de l'Administració pública valenciana derivada de l'adaptació al nou sistema de cossos establit en la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, així com de l'aplicació de criteris organitzatius tendents a dotar-la d'una eficiència major.

Després d'este període, en el moment actual es manifesta la necessitat d'incorporar nou personal en determinats sectors funcionals que es consideren especialment afectats pel transcurs de tres anys sense reposició d'efectius, així com per l'assumpció de noves responsabilitats relacionades amb la gestió eficient dels recursos públics.



En esta situació, i dins del marc normatiu abans exposat, per mitjà d'este decret es pretén establir els criteris que han de presidir els processos de selecció dels candidats que millor s'ajusten a les necessitats de l'Administració de la Generalitat, compatibilitzant l'austeritat en matèria de gastos de personal amb la busca del major grau d'eficàcia possible en la prestació dels servicis públics.



Per a això, es fa ús de la possibilitat que oferix l'apartat 3 de l'article 32 de la Llei 6/2013, de 26 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2014, sobre acumulació de les places resultants de l'aplicació de la taxa de reposició corresponent a cada sector o funció en aquells llocs de treball la cobertura dels quals es considere prioritària o que afecten el funcionament dels servicis públics essencials. També, dins de les previsions de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, s'utilitza la promoció interna, no afectada per la taxa de reposició, com a instrument de planificació i reestructuració dels recursos humans, amb la finalitat d'aconseguir una Administració més professionalitzada sense afectar les disponibilitats pressupostàries.



Amb l'objecte de respectar el que disposa l'article 70.1 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic dins d'esta oferta i, per tant, dins dels límits derivats de la taxa de reposició establida per les lleis de pressupostos per a 2014, s'inclouen 5 places de l'oferta pública d'ocupació de 2010 que no havien pogut convocar-se abans de l'inici d'enguany: 2 places d'agrupació professional funcionarial, sector administració general, subalterns (APF 01-01), torn discapacitat intel·lectual, i 3 places d'agent mediambiental (C1– 13-03).

D'altra banda, es complix amb el que disposa l'article 55 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, que establix que en les ofertes d'ocupació pública es reservarà una quota no inferior al 7 % de les vacants per a cobrir-les entre persones amb discapacitat, i es consideren com a tals les definides en els apartats 1 i 2 de l'article 4 del Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel que es va aprovar el text refós de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social, de manera que, almenys, s'arribe al 2 % dels efectius totals.



Així mateix, s'han introduït en el decret mesures per a garantir que en els processos selectius siga efectiva la igualtat entre dones i hòmens, de conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i hòmens.

Este decret s'ha negociat amb les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial de Funció Pública, en la reunió de 22 d'octubre de 2014, d'acord amb el que establix l'article 154.2.l de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.

Per tot això, per executar les atribucions previstes en l'article 8 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, amb els informes favorables de l'Advocacia General de la Generalitat i de la Direcció General de Pressupostos, a proposta del conseller d'Hisenda i Administració Pública i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 7 de novembre de 2014,







DECRETE



Article 1. De l'oferta d'ocupació pública

De conformitat amb el que disposen els articles 46 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, i 70 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, així com el que preveuen l'article 32 de la Llei 6/2013, de 26 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2014, i l'article 21 de la Llei 22/2013, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per al mateix exercici, s'aprova l'oferta d'ocupació pública corresponent a l'anualitat esmentada per a l'àmbit de l'Administració de la Generalitat i referida exclusivament a llocs de treball la gestió dels quals té atribuïda la Direcció General de Recursos Humans, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.





Article 2. Contingut de l'oferta

1. Esta oferta d'ocupació pública conté places corresponents a llocs de treball que estan dotats pressupostàriament i inclosos en les relacions de llocs de treball aprovades. Estos llocs estan vacants o estan exercits de manera interina o temporal, i pertanyen, en tot cas, a sectors, funcions i grups que es consideren absolutament prioritaris o afecten el funcionament dels servicis públics essencials, i estan inclosos entre els previstos en l'article 32.2 de la Llei 6/2013, de 26 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2014.



2. Les places a què es referix l'apartat anterior pugen a un total de 44 i són les que s'indiquen en els annexos d'este decret, amb especificació del cos o escala, així com del nombre de llocs de l'oferta inclosos en cada apartat.

3. En esta oferta s'inclouen 24 places que corresponen al torn lliure (annex I) i 20 a promoció interna (annex II), i es complix així el que preveu l'article 119 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, quant a la reserva per a la promoció interna del personal.

4. Les places incloses en l'annex II que resulten desertes després del corresponent procés selectiu de promoció interna no podran ser acumulades a convocatòries de torn lliure, exceptuant-ne el que preveu l'apartat 2 de l'article 3 d'este decret.



Article 3. De les convocatòries

1. Els processos selectius derivats d'esta oferta d'ocupació pública ha de convocar-los la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública dins dels exercicis 2014 i 2015, d'acord amb el que disposen la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, i la resta de disposicions que siguen aplicables.



2. La convocatòria de les places del subgrup C1, sector administració especial, agent mediambiental, quedarà executada a través dels processos selectius números 22/10 i 23/10, convocats, respectivament, per mitjà de les ordes números 10 i 11, de 10 de juny de 2014, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, amb l'objecte de complir el que disposa l'article 70.2 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. En relació amb estos processos no s'aplicarà allò que s'ha previst, amb caràcter general, en l'article 2 punt 4 d'este decret.





Article 4. Reserva per a persones amb discapacitat

Es reserva, almenys, un 7 % de la totalitat de les places previstes en esta oferta d'ocupació pública perquè es cobrisquen entre persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, sempre que esta siga compatible amb l'exercici de les funcions pròpies dels llocs de treball, de conformitat amb l'article 55 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.





Article 5. Desenrotllament dels processos selectius per a persones amb discapacitat

1. Les proves selectives destinades a persones amb discapacitat tindran idèntic contingut que les establides per a la resta dels aspirants, sense perjuí de les adaptacions i els ajustos raonables necessaris de temps i mitjans per a realitzar-les, per a assegurar que les persones amb discapacitat participen en condicions d'igualtat, exceptuant-ne el que disposa l'apartat següent.

2. En les convocatòries per a l'accés de persones amb una discapacitat de tipus intel·lectual s'establirà una modulació de les proves de manera que estes es dirigisquen especialment a acreditar que els aspirants posseïxen les aptituds imprescindibles que els permeten fer les tasques pròpies del lloc de treball.



Article 6. Mesures per a promoure la igualtat de gènere

Les convocatòries hauran d'incloure com a criteri de desempat, abans del sorteig o la primera lletra del cognom, la resolució a favor del sexe que estiguera infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del cos o escala objecte de la convocatòria.



Article 7. Llocs a cobrir per mitjà de procediments específics

El sistema de selecció per a cobrir les places del cos A1-02 (Cos d'Advocats de la Generalitat) es farà de conformitat amb la seua normativa específica.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única

Es faculta el conseller d'Hisenda i Administració Pública per a l'aplicació i l'execució d'este decret.





DISPOSICIÓ FINAL



Única

Este decret tindrà efectes des-de l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 7 de novembre de 2014



El president de la Generalitat,

ALBERTO FABRA PART



El conseller d'Hisenda i Administració Publica,

JUAN CARLOS MORAGUES FERRER

Mapa web