Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 9 de juny de 2004, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, per la qual s'establix el procediment per al reconeixement de l'habilitació transitòria prevista en l'Orde d'1 de juliol de 2002 en els cossos de professors i mestres de taller d'Arts Plàstiques i Disseny.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4782 de 24.06.2004
Número identificador:  2004/M6500
Referència Base de Dades:  2864/2004
 



ORDE de 9 de juny de 2004, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, per la qual s'establix el procediment per al reconeixement de l'habilitació transitòria prevista en l'Orde d'1 de juliol de 2002 en els cossos de professors i mestres de taller d'Arts Plàstiques i Disseny. [2004/M6500]

Per Orde d'1 de juliol de 2002 (DOGV de 12 de juliol), modificada per Orde de 26 de juny de 2003 (correcció d'errades en DOGV de 24 de juliol), es regula l'adscripció i els desplaçaments per modificació de les plantilles docents dels cossos de professors d'Ensenyament Secundari, professors tècnics de Formació Professional i cossos que impartixen ensenyaments de règim especial.

Els articles 2.2, 8 i 9 de l'orde mencionada establixen les condicions i els requisits per a adquirir l'habilitació transitòria pels funcionaris que estiguen afectats per la modificació de la plantilla del centre en què estan ocupant llocs amb caràcter definitiu.

Del que s'ha exposat es deriva la necessitat d'establir el procediment que cal seguir per a reconéixer i acreditar les habilitacions transitòries del professorat en el procés d'adscripció previst per al curs 2003/2004.

En la tramitació d'esta orde s'ha complit el que preveu l'article 32 de la Llei 9/1987, de 12 de juny, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol, d'Òrgans de Representació, Determinació de les Condicions de Treball i Participació del Personal al Servici de les Administracions Públiques.

En virtut d'això, i en ús les atribucions que em conferix l'article 35 de la Llei 5/1983, del Govern Valencià,

ORDENE

Primera

La present orde és d'aplicació als funcionaris de carrera amb destinació definitiva dels cossos següents:

– Professors d'Arts Plàstiques i Disseny

– Mestres de Taller d'Arts Plàstiques i Disseny

Segona

Podran sol·licitar l'habilitació, mitjançant el procediment previst en la present orde, els funcionaris dels cossos indicats més amunt que es troben afectats per modificacions de plantilla o relacions de llocs de treball en les situacions previstes en els apartats 5.1 i 5.2 de l'Orde d'1 de juliol de 2002 (DOGV de 12 de juliol), modificada per l'Orde de 26 de juny de 2003 (correcció d'errades en DOGV de 24 de juliol).

Tercera

L'habilitació transitòria s'adquirirà dins del propi cos, per una o diverses especialitats distintes de les que siga titular, en el cas que es complisca alguna de les condicions següents:

a) Estar en possessió de la titulació acadèmica que per a cada especialitat s'establix en l'annex I.

b) Acreditar la impartició durant dos cursos acadèmics complets en centres públics dependents de l'administració educativa d'una matèria corresponent a l'especialitat per a la qual sol·licita l'habilitació transitòria en les condicions que s'establixen en l'annex II.

Quarta

El procediment d'habilitació transitòria serà el següent:

1. El termini per a presentar les sol·licituds serà de 10 dies comptats des de la notificació de la circumstància que implique la pèrdua provisional o definitiva del lloc de treball que ocupen amb caràcter definitiu.

2. Les sol·licituds es presentaran conforme al model establit com annex III, que estarà a disposició dels interessats en les direccions territorials de Cultura, Educació i Esport i que es trobarà disponible en l'adreça d'Internet de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport http://www.cult.gva.es. Les sol·licituds es presentaran en la direcció territorial de Cultura, Educació i Esport en la qual el funcionari tinga la destinació definitiva, i hauran d'anar acompanyades dels documents acreditatius dels requisits exigits per a l'adquisició de l'habilitació transitòria segons s'especifica en els annexos I, II. En tot cas, també es poden presentar en qualsevol de les dependències a què al·ludix l'article 38 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

3. En cada direcció territorial es constituirà una comissió encarregada de l'estudi i la proposta sobre les sol·licituds presentades. La dita comissió, nomenada pel director territorial corresponent, estarà integrada per:

– El director territorial o funcionari en qui delegue, que actuarà com a president.

– Dos vocals a proposta del director general d'Ensenyament.

– Un vocal a proposta del director general de Personal Docent.

– El cap de la Secció de Personal de la Direcció Territorial, que actuarà com a secretari.

Podran participar en cadascuna de les comissions que es constituïsquen, quan siguen expressament designats a este efecte, un representant per cadascun dels sindicats que integren la Mesa de Negociació, que actuaran amb veu però sense vot.

4. Una vegada revisades les sol·licituds dels interessats i la documentació aportada i després de comprovar que hi reunixen els requisits exigits, la comissió elevarà al director territorial corresponent la proposta d'habilitacions transitòries reconegudes perquè este dicte l'oportuna resolució ajustada al model de l'annex IV.

Quinta

L'habilitació transitòria obtinguda conforme al que preveu la present norma únicament tindrà validesa dins el procediment regulat en l'Orde d'1 de juliol de 2002 (DOGV de 12 de juliol), modificada per Orde de 26 de juny de 2003 (correcció d'errades en DOGV de 24 de juliol). Per a la seua consolidació, l'interessat haurà de superar les accions formatives que a l'efecte convoque la Conselleria de Cultura, Educació i Esport.

L'habilitació obtinguda mitjançant el que s'establix en l'apartat b) de la norma tercera s'utilitzarà d'acord amb el que establix l'annex II.

Sexta

Els qui participen en el procés de reconeixement d'una habilitació transitòria, segons el que es disposa en esta orde, no superen amb qualificació d'apta o apte les actuacions formatives que preveu l'article 10 de l'Orde d'1 de juliol de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació (DOGV núm. 4.291, de 12 de juliol), disposaran d'una única oportunitat addicional per a obtindre la qualificació d'apta o apte.

En el supòsit de no superar les accions formatives requerides en els termes indicats, quedarà sense efecte el nomenament obtingut en el procediment d'adscripció regulat en la disposició transitòria primera de l'esmentada orde en plaça de l'especialitat transitòria reconeguda, i el professor afectat passarà a tindre la condició de suprimit en la plaça d'origen.

Sèptima

Els funcionaris dels cossos de professors i mestres de taller d'arts Plàstiques i Disseny de les antigues especialitats, per a les quals el Reial Decret 1.284/2002, de 5 de desembre, no establix cap correspondència amb les especialitats de nova creació, podran ser adscrits a altres llocs o funcions, tenint en compte la funció específica de cadascun d'ells. A este efecte, s'autoritza la Direcció General d'Ensenyament perquè dicte les instruccions necessàries per al seu desenrotllament.

La present orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 9 de juny de 2004

El conseller de Cultura, Educació i Esport,

ESTEBAN GONZÁLEZ PONS

ANNEX II

Per a ocupar llocs de treball a temps complet d'una única especialitat: Haver impartit docència, en els últims huit anys, amb una càrrega horària d'almenys el 80 per cent del total de les 18 hores d'horari lectiu setmanal en l'especialitat en què se sol·licite l'habilitació transitòria en centres docents públics dependents de les administracions educatives.

Mapa web