Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE de 27 de febrer de 2002, de la Conselleria de Sanitat, que estableix l'informe de salut de l'escolar con a document sanitari d'utilització obligatòria per a l'accés a un centre escolar o per a l'inici d'una etapa educativa.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4218 de 27.03.2002
Número identificador:  2002/X2873
Referència Base de Dades:  1257/2002
 



ORDRE de 27 de febrer de 2002, de la Conselleria de Sanitat, que estableix l'informe de salut de l'escolar con a document sanitari d'utilització obligatòria per a l'accés a un centre escolar o per a l'inici d'una etapa educativa. [2002/X2873]

L'Ordre de 14 de gener de 1993, de la Conselleria de Sanitat i Consum (hui, de Sanitat), va establir el document sanitari obligatori d'inici d'una etapa educativa, en concordança amb el Decret 147/1986, de 24 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, que regula el Programa per a la promoció de la salut de la mare i el xiquet, l'article 13.5 del qual estableix que, per a l'escolarització dels xiquets i l'accés a les diferents etapes escolars, es considerarà obligatòria la realització dels exàmens de salut corresponents a l'edat.

L'article 4 de la Llei 1/1994, de 28 de març, de la Generalitat Valenciana, de Salut Escolar, estableix que per al nou accés a un centre escolar s'aportarà un document gratuït i emplenat per l'equip d'Atenció Primària o el personal sanitari encarregat de la salut del xiquet o la xiqueta, en què es justifique la situació vacunal de l'alumne. I l'article 5 estableix la realització d'exàmens de salut als escolars per a prevenir les patologies que afecten l'adaptació i la integració en el medi escolar, informació que recollirà el document de salut infantil.

Per tot això, i a fi de facilitar el treball dels professionals sanitaris que omplin aquest document, després de l'audiència i la participació dels col·legis oficials de metges d'Alacant, Castelló i València, de la Societat Valenciana de Pediatria i la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, se substitueix el model actual de document sanitari d'inici d'etapa educativa per l'informe de salut escolar.

En conseqüència amb això i com a desplegament de l'article 13 del Decret 147/1986, de 24 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, i també en compliment del que disposen els articles 4 i 5 de la Llei 1/1994, de 28 de març, de la Generalitat Valenciana, de Salut Escolar, i l'article 35.e de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i d'acord amb el Consell jurídic Consultiu,

ORDENE

Article 1. L'informe de salut de l'escolar

1. S'estableix l'informe de salut de l'escolar, el model imprés del qual s'insereix com a annex, com a document sanitari obligatori per a tots els escolars que accedisquen per primera vegada a un centre escolar o que inicien les etapes educatives següents:

– Educació Infantil

– Educació Primària

– Educació Secundària Obligatòria (ESO)

– Batxillerat

– Cicles formatius de formació professional

2. L'informe de salut de l'escolar s'ompli després del reconeixement del xiquet fet segons el protocol recollit en el Manual dels exàmens de salut en edat escolar de la Conselleria de Sanitat. Aquest document s'haurà de donar al centre educatiu en què es matricule el xiquet, en el moment d ela formalització de la matrícula o abans d'iniciar el curs escolar si l'alumne no passa aquest tràmit abans del canvi e l'etapa escolar.

Article 2 Obtenció de l'imprés

L'informe de salut de l'escolar s'obtindrà gratuïtament en els centres docents o en els centres designats com a receptors de sol·licituds de matrícules, i en els centres sanitaris. Per a això s'establiran les mesures necessàries pel que fa a la disponibilitat.

Article 3. Gratuïtat de l'informe de salut de l'escolar

L'informe de salut de l'escolar serà omplit gratuïtament i obligatòriament pel pediatre o el professional sanitari encarregat de la salut de l'alumne o alumna, sense perjudici del lliure exercici professional.

Article 4. Custòdia i confidencialitat de l'informe

Aquest document serà custodiat pel centre docent en què s'haja matriculat l'alumne o alumna i n'haurà de garantir la confidencialitat del contingut. L'informe de salut de l'escolar formarà part de l'expedient personal de cada alumne del centre docent.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

S'autoritza la Direcció General per a la Salut Pública i la Subsecretaria per a l'Agència Valenciana de la Salut que, dins de les seues competències respectives, adopten les mesures que calguen per al desplegament i l'aplicació d'aquesta ordre.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Facultats per a l'aplicació

Per a evitar dificultats en el procés de matriculació en el curs escolar 2002-2003, s'acceptarà tant l'informe de salut de l'informe de salut de l'escolar com el model de document establit per l'Ordre de 14 de gener de 1993, de la Conselleria de Sanitat i Consum (hui, de Sanitat), com a documents d'accés a un centre escolar o per a l'inici d'una etapa educativa.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queden derogades l'Ordre de 14 de gener de 1993 de la Conselleria de Sanitat i Consum, que regula el document sanitari obligatori d'inici d'una etapa educativa (DOGV núm. 1956, de 3 de febrer) i totes les normes de rang igual o inferior que s'oposen al que estableix aquesta ordre.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta ordre vigirà des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 27 de febrer de 2002

El conseller de Sanitat,

SERAFÍN CASTELLANO GÓMEZ

Mapa web