Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 88/2008, de 20 de juny, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servici i gratificacions per servicis extraordinaris.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5791 de 24.06.2008
Número identificador:  2008/7792
Referència Base de Dades:  007685/2008
 



DECRET 88/2008, de 20 de juny, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servici i gratificacions per servicis extraordinaris. [2008/7792]

La regulació de les indemnitzacions per raó del servici, que ha de percebre el personal al servici de la Generalitat, està recollida en el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell.

Una vegada analitzats els diferents conceptes que influïxen en la formació dels costos, a l'hora d'indemnitzar en virtut d'allotjament, quilometratge, localització, vigilància i protecció i assistències, s'ha considerat oportú modificar parcialment el decret esmentat, a fi d'adaptar-los a la situació actual.

D'altra banda, es reajusta el règim de les dietes, d'acord amb les modificacions que han tingut lloc en l'horari del personal de la Generalitat des de l'entrada en vigor de l'esmentat Decret 24/1997.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 20 de juny de 2008,

DECRETE

Article 1. Modificació de l'article 4. Dietes

L'article 4 del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, queda redactat de la forma següent:

"Article 4. Dietes

1. Les estades que originen la meritació de dietes poden comprendre els subconceptes següents:

a) Hostalatge.

b) Restauració.

c) Altres despeses.

2. Les despeses d'hostalatge es justificaran amb les factures dels establiments hotelers. L'import que s'ha de pagar serà l'efectivament justificat, amb el límit màxim de les quantitatss fixades en l'annex.

3. Les despeses de restauració es meritaran pels imports fixats en l'annex i la seua justificació es deduirà automàticament del dia i hora en què va començar i va finalitzar la comissió de servici, d'acord amb els criteris següents:

a) Quan l'hora d'eixida siga anterior a les 15.30 hores i la de tornada posterior a les 22 hores, es percebrà el 100% de les despeses de restauració.

b) Quan l'hora d'eixida siga anterior a les 15.30 hores i la de tornada siga posterior a la dita hora i fins a les 22 hores inclusivament, es percebrà el 50% de les despeses de restauració.

c) Quan l'hora d'eixida siga posterior a les 15.30 hores i la de tornada siga posterior a les 22 hores, es percebrà el 50% de les despeses de restauració.

La dieta per restauració només es meritarà quan la realització del treball exigisca sobrepassar l'horari de la jornada laboral.

Excepcionalment, i en raó dels desplaçaments que haja de realitzar en l'exercici de les funcions que tinga encomanades, es podrà autoritzar la percepció de dieta per restauració per al personal que tinga assignada una jornada laboral ordinària diària superior a 9 hores continuades de servici en un mateix dia.

4. Els desplaçaments per raons de treball dins del terme municipal, o a distàncies inferiors a trenta quilòmetres d'este, no meritaran cap indemnització en concepte de restauració i d'altres despeses. Excepcionalment, i en raó dels desplaçaments que haja de realitzar en este àmbit geogràfic en l'exercici de les funcions que tinga encomanades, es podrà autoritzar la percepció de dieta per restauració, amb l'autorització prèvia expressa de comissió de servici.

5. Es podran establir concerts amb empreses per a la prestació dels servicis d'hostalatge o restauració. Quan es produïsca este supòsit, el pagament d'estes despeses concertades equivaldrà a la dieta d'hostalatge o restauració en els desplaçaments per raó del servici.

6. Els alts càrrecs de l'administració de la Generalitat meritaran les indemnitzacions per hostalatge i restauració en els imports efectivament realitzats, sense que siguen d'aplicació les quantitats de l'annex. El mateix criteri s'aplicarà al personal que, per la seua qualificació tècnica i naturalesa de la comissió de servici, haja d'acompanyar-los.

7. El subconcepte altres despeses es meritarà per la quantia que consta en l'annex, sense necessitat de justificants, i comprendrà el conjunt de les despeses que s'entenen comunament com de difícil justificació. S'aplicarà en els casos i amb els percentatges previstos en els apartats números 3 i 4 d'este article per a la dieta de restauració.

8. La percepció de dietes no serà compatible amb la meritació de la indemnització per residència eventual, sense perjuí de les produïdes per comissions de servici autoritzades des d'esta".

Article 2. Modificació de l'article 10, núm. 1, paràgraf segon

S'afig en l'article 10, núm. 1, paràgraf segon, del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, després de la paraula "tribunals", l'expressió "i comissions de valoració".

Article 3. Modificació de l'annex

L'annex del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, queda redactat en els termes següents:

ANNEX

A) Hostalatge, restauració i altres despeses

- Hostalatge: 65,97 €/dia.

- Restauració: 37,40 €/dia.

- Altres despeses: 8,33 €/dia.

B) Indemnització per quilometratge

Categoria Import

Turismes 0,19 €/km.

Motocicletes 0,078 €/km.

C) Assistències

a) A tribunals i comissions de valoració:

Lloc Import màxim

President i Secretari 57,61 €/dia.

Vocals 54,15 €/dia.

Personal col·laborador 41,65 €/dia.

b) A seminaris, cursos, etc.

Participació Import màxim

Moderador 208,25 €/jornada.

Conferenciant 520,63 €/conferència.

Ponent 381,80 €/ponència.

Professor curs grups A i B 83,30 €/hora.

Professor curs grups C i D 55,53 €/hora.

Professor curs grup E 41,65 €/hora.

Personal col·laborador 41,65 €/dia.

D) Localització

Mòdul diari Import màxim

Personal del grup A 38,88 €/dia.

Personal del grup B 29,15 €/dia.

Personal del grup C 25,68 €/dia.

Personal dels grups D i E 22,21 €/dia.

E) Vigilància i protecció

Mòdul diari Import màxim

Personal dels grups A i B 14,58 €/dia.

Personal dels grups C, D i E 13,19 €/dia.

DISPOSICIÓ FINAL

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Valencia, 20 de juny de 2008.

El president de la Generalitat,

Francisco Camps Ortiz.

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,

Gerardo Camps Devesa.

Mapa web