Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 72/2007, 18 de maig, del Consell, pel qual s'establix la demarcació territorial de les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari de la Comunitat Valenciana..



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5517 de 22.05.2007
Número identificador:  2007/6486
Referència Base de Dades:  6490/2007
 



DECRET 72/2007, 18 de maig, del Consell, pel qual s'establix la demarcació territorial de les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari de la Comunitat Valenciana.. [2007/6486]

De conformitat amb el que disposa l'article 47 de la Llei 21/2001, de 27 de desembre, per la qual s'establix el vigent Sistema de Finançament de les Comunitats Autònomes de Règim Comú i Ciutats amb Estatut d'Autonomia i en l'article 2 de la Llei 24/2002, d'1 de juliol, del règim de cessió de tributs de l'Estat a la Comunitat Valenciana i de fixació de l'abast i de les condicions condicions de la dita cessió, la Generalitat té atribuïdes competències en matèria de gestió i liquidació dels Impostos sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i sobre Successions i Donacions, els antecedents immediats de les quals es troben en les competències atribuïdes a les comunitats autònomes sobre les mateixes matèries en les Lleis 30/1983, de 28 de desembre, i 14/1996, de 30 de desembre, de Cessió de Tributs de l'Estat a les Comunitats Autònomes.

D'altra banda, la disposició addicional segona del Text Refós de la Llei de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/1993, de 24 de setembre, i la disposició addicional segona del Reial Decret 828/1995, de 29 de maig, pel qual se va aprovar el Reglament de l'impost mencionat, atribuïxen a les comunitats autònomes la facultat per a encarregar les funcions de gestió i liquidació de l'impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats a les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari. Esta facultat es preveu, igualment, respecte de la gestió i liquidació de l'Impost sobre Successions i Donacions en la disposició addicional primera del Reial Decret 1629/1991, de 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de l'impost esmentat.

El Decret 209/1987, de 28 de desembre, del Consell, va atribuir a les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari competències per a la gestió i liquidació de l'Impost sobre Successions i Donacions.

D'altra banda, el Decret 249/1991, de 23 de desembre, del Consell, els va atribuir idèntiques competències quant a la gestió i liquidació de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

El Reial Decret 172/2007, de 9 de febrer, pel qual es modifica la demarcació dels Registres de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles, ha suposat l'establiment de nous Registres de la Propietat en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. Esta modificació s'ha produït, en uns casos, per mitjà de la segregació d'un o diversos registres, sense canvi de capitalitat. En altres, els nous registres tenen la seua capitalitat en municipis distints, d'acord amb l'àmbit territorial d'on prové el seu tràfic.

Esta alteració de les demarcacions registrals ha afectat diversos Registres de la Propietat de l'àmbit de la Comunitat Valenciana els titulars dels quals tenen encarregada, en l'actualitat, d'acord amb les disposicions ressenyades, la funció de Liquidadors dels Impostos sobre Successions i Donacions i sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats. En virtut d'això, resulta convenient procedir a la reordenació de l'actual estructura territorial del sistema d'Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari dels Impostos sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i sobre Successions i Donacions dins de l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Basant-se en això, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 18 de maig de 2007,

DECRETE

Article únic

Les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari dels Impostos sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i sobre DECRET 72/2007, 18 de maig, del Consell, pel qual s'establix la demarcació territorial de les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari de la Comunitat Valenciana. [2007/6486]Conselleria d'Economia, Hisenda i OcupacióSuccessions i Donacions de la Comunitat Valenciana, els àmbits territorials de les quals s'indiquen en l'annex del present decret, quedaran a càrrec dels titulars dels Registres de la Propietat assenyalats en l'annex.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

S'autoritza el conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació per a dictar totes les disposicions que siguen necessàries per a l'execució i el desplegament del que disposa el present decret.

Segona

Este decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Valencia, 18 de maig de 2007.

El President de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,

GERARDO CAMPS DEVESA

<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web