Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 25 de maig de 1992, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual dicta normes de funcionament de les oficines liquidadores dels impostos sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentals i sobre successions i donacions.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1805 de 16.06.1992
Referència Base de Dades:  1506/1992
 



Ordre de 25 de maig de 1992, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual dicta normes de funcionament de les oficines liquidadores dels impostos sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentals i sobre successions i donacions.

Per Ordre de 17 de desembre de 1991, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, s'establí el procediment d'ingrés dels tributs cedits que es realitzen per mitjà dels districtes hipotecaris de la Comunitat Valenciana.

Per Ordre de 30 de gener de 1992, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, es fixà el procediment de retribució de les oficines liquidadores de districte hipotecari i la documentació que han de trametre aquestes a la conselleria, com a justificació d'aquestes retribucions.

Aquesta ordre constitueix una fase més en el procés de normalització dels procediments de gestió de les oficines liquidadores de la Comunitat Valenciana quant als impostos sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i sobre successions -i donacions.

Per tot aixà, d'acord amb les competències que m'atribueix l'article 35 de la Llei de Govern Valencià,

ORDENE

Article primer

Les oficines liquidadores dels Impostos sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i sobre Successions i Donacions de la Comunitat Valenciana duran, obligatòriament, els següents llibres registres de les operacions realitzades en la gestió d'ambdós impostos:

- Llibre registre de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials.

- Llibre de liquidacions de l'impost sobre Transmissions Patrimonials.

Llibre registre de l'Impost sobre Successions i Donacions.

Article segon

Els llibres a què es refereix l'article anterior, s'ajustaran al format que s'estableix en els annexos I, II i III d'aquesta ordre.

Article tercer

El dia 25 de cada mes, les oficines liquidadores trametran, als directors territorials de la Conselleria d'Economia i Hisenda de qui depenguen, la documentació següent:

a) Fotocopia del Llibre registre de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials, que reculla els documents presentats i registrats en l'últim mes.

b) Relació certificada dels documents presentats i registrats en el Llibre registre de l'Impost sobre Successions i Donacions, durant l'últim mes, d'acord amb el model que s'adjunta en l'annex IV.

Article quart

En la gestió dels impostos a què es refereix aquesta ordre els liquidadors se subjectaran al compliment dels terminis que a continuació s'indiquen per al despatx dels tràmits següents:

a) Per a la sol·licitud a l'interessat de les dades que s'estimen oportunes per a la comprovació de l'expedient, quinze dies, comptats des de la data del registre d'entrada.

b) Per a la tramesa de l'expedient al servei de valoració, quan pertoque, quinze dies, a partir de la data de presentació o des de la recepció de la informació tramesa per l'interessat, si és el cos.

c) Per a efectuar la liquidació complementària, un mes, a partir de la recepció de la valoració, si és el cos.

d) Per a la notificació de la valoració i de la liquidació complementària a l'interessat, deu dies, des de la data d'aprovació de la liquidació.

e) Per a l'expedició de la relació certificada de descobert, un mes, des de l'acabament del termini d'ingrés de l'impost en període voluntari.

DiSPOSICIO ADICCIONAL

La informació mensual que han de trametre les oficines liquidadores de la Comunitat Valenciana als serveis territorials de la Conselleria d'Economia i Hisenda serà la següent:

1. L'establerta en l'article tercer d'aquesta ordre.

2. La ressenyada en els articles primer i segon de l'Ordre de 30 de gener de 1992, de la Conselleria d'Economia i Hisenda (DOGV núm. 1.746).

3. La fixada en l'article cinquè de l'Ordre de 17 de desembre de 1991, de la Conselleria d'Economia i Hisenda (DOGV núm. 1.798).

Primera

Són derogades totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que estableix aquesta ordre.

DISPOSICIONS FINALS

Segona

Aquesta ordre entrarà en vigor el dia 1 de juliol de 1992.

Tercera

Autoritze el Director General de Tributs i Patrimoni perquè dicte les institucions i circulars que siguen necessàries per a l'execució i efectivitat d'aquesta ordre.

València, 25 de maig de 1992.

El Conseller d'Economia i Hisenda,

ANTONI BIRLANGA CASANOVA

Veure annex

Mapa web