Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 17/2010, de 13 de maig, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s'establixen les condicions generals de l'intercanvi electrònic de dades en l'àmbit de la conselleria.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6270 de 19.05.2010
Número identificador:  2010/5564
Referència Base de Dades:  005609/2010
 



ORDRE 17/2010, de 13 de maig, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s'establixen les condicions generals de l'intercanvi electrònic de dades en l'àmbit de la conselleria. [2010/5564]

L'Ordre de 29 de maig de 2008 va aprovar l'aplicació Cercados relativa a la transmissió electrònica de dades acreditatives del fet que determinades persones físiques i jurídiques interessades en procediments administratius tramitats per la Generalitat es troben al corrent del compliment de les seues obligacions tributàries amb la Hisenda estatal i amb la Hisenda autonòmica valenciana, així com de les seues obligacions amb la Seguretat Social.

La Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, en el marc del Pla de Simplificació i Reducció de Càrregues Administratives de la Generalitat 2010-2012 i conscient de la millora i impuls que per a la tramitació administrativa i ciutadana va suposar la posada en marxa d'eixe projecte pretén estendre'l a altres àmbits de gestió i per això deroga l'Ordre de 29 de maig de 2008 amb la finalitat de donar empara als nous intercanvis electrònics de dades necessaris per a fer efectiu el dret dels ciutadans a no aportar la informació que ja es trobe en poder de les administracions públiques tal com reconeix la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics i reitera la Llei 3/2010, de 5 de maig, de la Generalitat, d'Administració Electrònica de la Comunitat Valenciana.

Així en l'article 1 es regulen els intercanvis electrònics de dades produïts a través de la plataforma Cercados, distingint els intercanvis sol·licitats per òrgans d'esta conselleria, que es reflectixen en l'annex I, i els intercanvis que sol·liciten òrgans no dependents d'esta conselleria i altres entitats, que s'enumeren en l'annex II.

En l'article 2 es regulen les condicions comunes que hauran d'arreplegar les emissions electròniques de dades de les quals siga titular la conselleria i es posen a disposició d'altres òrgans i organismes.

D'altra banda, els articles 6.2 i 37 de la Llei 3/2010, de 5 de maig, de la Generalitat i l'article 15 del Decret 96/1998, de 6 de juliol, del Consell, que regula l'organització de la funció informàtica, la utilització dels sistemes d'informació i el registre de fitxers informatitzats en l'àmbit de l'administració de la Generalitat, establixen que els programes i aplicacions que efectuen tractaments d'informació, incloent-hi la seua transmissió, hauran de ser objecte d'autorització, aprovació i difusió pública.

Per tot això i complits els tràmits de l'article 43 i fent ús de les facultats que em conferix l'article 28.e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell

ORDENE

Article 1. Intercanvi electrònic de dades per mitjà de la plataforma Cercados per a evitar que els ciutadans aporten documents en suport paper amb informació que es trobe en poder de les administracions públiques

1. Aprovar la plataforma d'intercanvi electrònic de dades Cercados que permet preparar enviaments de consulta d'informació i processar la informació de resposta per a incorporar-los als procediments de gestió interna.

2. Els servicis d'intercanvis electrònics de dades que podran realitzar els òrgans d'esta conselleria per mitjà de la plataforma Cercados són els que s'enumeren en l'annex I d'esta ordre.

3. Altres òrgans i organismes diferents dels de l'apartat 2 podran realitzar els intercanvis electrònics de dades que s'enumeren en l'annex II.

4. En el cas que el servici tinga com a objecte dades de caràcter personal, l'òrgan gestor haurà de comptar amb l'autorització de l'interessat per a accedir-hi directament, llevat que una norma amb rang de llei permeta fer-ho sense consentiment d'este. L'interessat que no autoritze l'òrgan gestor a obtindre directament la informació haurà d'aportar-la en suport paper o electrònic, si així es permet.

5. Els òrgans gestors de procediments en què la petició de documentació se substituïx per un intercanvi electrònic de dades són els encarregats de demanar eixes dades, comprovar-los i verificar-los.

6. El personal dels òrgans gestors de procediments, per a la realització d'intercanvi electrònic de dades, haurà de:

a) Disposar d'un certificat digital emés per l'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana o altres que en un futur s'habiliten;

b) Estar donat d'alta com a usuari de la plataforma Cercados per a això haurà de sol·licitar autorització de la Sotssecretaria de la conselleria competent en matèria d'hisenda.

c) Estar autoritzat per les respectives administracions responsables de les dades per a la seua obtenció a través de tècniques electròniques conforme al procediment que en cada cas s'haja establit i complir amb les altres condicions necessàries per a materialitzar l'enviament.

7. Els servicis es realitzaran davall les mesures que garantisquen la seua seguretat i, en concret, davall aquelles que l'òrgan cedent marque en la normativa del seu procediment i document de seguretat. Així mateix es respectarà la normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2. Emissions electròniques de dades de les quals és titular la conselleria

1. Les dades que es troben en poder de la conselleria competent en matèria d'hisenda i de les quals n'és responsable podran ser posades a disposició d'altres òrgans per mitjà de servicis d'intercanvi electrònic de dades. També podran ser posades a disposició d'altres administracions i entitats a través de l'instrument jurídic que pertoque.

2. Mitjançant resolució de l'òrgan responsable de la informació subministrada s'establirà per a cada servici d'emissió electrònica de dades i ajustant la informació a cada cas:

a) la descripció del servici i de la informació que s'oferix,

b) les distintes plataformes o mecanismes d'accés a estos servicis siguen Cercados o altres,

c) les condicions per a accedir i utilitzar els servicis, les dades i els documents en format electrònic que es posen a disposició de la resta d'òrgans o administracions públiques,

d) els requisits concrets que han de satisfer els usuaris d'eixos servicis,

e) les modalitats de consum, consulta o interacció,

f) els perfils dels participants implicats en la utilització dels servicis,

g) els protocols i criteris funcionals o tècnics necessaris per a accedir a estos servicis,

h) les condicions de seguretat aplicables i

i) si a través d'este servici es poden emetre resolucions administratives automatitzades, caldrà ajustar-se al que disposen les normes aplicables.

3. Els usuaris dels servicis quan siguen empleats d'una altra entitat, empresa o administració pública diferent de l'administració de la Generalitat es regiran, si és el cas, pels instruments jurídics que se subscriguen.

4. El manual d'ús tècnic i de funcionament de cada emissió electrònica serà elaborat per la Sotssecretaria i es posarà a disposició dels usuaris en la pàgina web de la conselleria amb l'adequat adreçament.

Article 3. Procediments que substituïxen la presentació d'informació en paper per intercanvi electrònic de dades

Els procediments gestionats per la conselleria competent en matèria d'hisenda en què l'aportació de certificats i informació pot substituir-se per l'intercanvi electrònic de dades s'enumeraran, per a cada moment, en la pàgina web de la conselleria amb l'adequat adreçament.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA ÚNICA

Es deroga l'Ordre de 29 de maig de 2008, que va aprovar l'aplicació Cercados, relativa a la transmissió electrònica de dades acreditatives del fet que determinades persones físiques i jurídiques interessades en procediments administratius tramitats per la Generalitat es troben al corrent del compliment de les seues obligacions tributàries amb la Hisenda estatal i amb la Hisenda autonòmica valenciana, així com de les seues obligacions amb la Seguretat Social.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Desplegament de l'ordre

La Sotssecretaria de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació dictarà les resolucions generals necessàries per a l'aplicació del que disposa esta orde i actualitzarà el contingut dels seus annexos en la pàgina web de la conselleria amb l'adequat adreçament.

Segona. Entrada en vigor

Esta orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 13 de maig de 2010

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació i

vicepresident segon del Consell,

GERARDO CAMPS DEVESA

Annex I

Intercanvis electrònics de dades susceptibles de ser realitzats pels òrgans de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació per mitjà de la plataforma Cercados

Consulta a la Direcció General de Tributs de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries amb la Hisenda autonòmica de la Generalitat.

Consulta a l'Agència Estatal d'Administració Tributària d'estar al corrent amb les obligacions tributàries amb la Hisenda estatal.

Consulta a la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social.

Consulta a la Tresoreria General de la Seguretat Social de l'informe de vida laboral de les empreses.

Consulta a la Junta Superior de Contractació Administrativa de la Generalitat de les dades inscrites en el Registre Oficial de Contractistes i Empreses Classificades de la Comunitat Valenciana.

Annex II

Intercanvis electrònics de dades susceptibles de ser realitzats per altres òrgans o organismes per mitjà de la plataforma Cecados

Consulta a la Direcció General de Tributs de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries amb la Hisenda autonòmica de la Generalitat.

Consulta a l'Agència Estatal d'Administració Tributària d'estar al corrent amb les obligacions tributàries amb la Hisenda estatal.

Consulta a la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social.

Consulta a la Junta Superior de Contractació Administrativa de la Generalitat de les dades inscrites en el Registre Oficial de Contractistes i Empreses Classificades de la Comunitat Valenciana.

Mapa web