Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 17 de desembre de 1991, del Conseller d'Economia i Hisenda, per la qual estableix el procediment d'ingrés dels tributs cedits que es realitzen per mitjà dels districtes hipotecaris de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1698 de 08.01.1992
Referència Base de Dades:  0019/1992
 



Ordre de 17 de desembre de 1991, del Conseller d'Economia i Hisenda, per la qual estableix el procediment d'ingrés dels tributs cedits que es realitzen per mitjà dels districtes hipotecaris de la Comunitat Valenciana.

La Direcció General de Tributs, la Intervenció General i la Tresoreria General de la Generalitat Valenciana van dictar el 15 de desembre de 1986 una instrucció conjunta per a regular el procediment d'ingrés d'aquells tributs cedits la liquidació dels quals s'havia encomanat als districtes hipotecaris de la Comunitat Valenciana.

Els canvis experimentats en l'organització de la Conselleria d'Economia i Hisenda i en la seua estructura, en relació amb les entitats financeres i amb les recaptadores, fan aconsellable una modificació del procediment vigent per adequar-lo a les necessitats actuals.

Per això, d'acord amb les facultats que m'atribueix l'article 35 de la Llei de Govern Valencià,

ORDENE:

Article primer

La Direcció General del Tresor i Política Financera obrirà un compte restringit per cadascuna de les oficines liquidadores dels impostos sobre successions i donacions i sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, sota: la denominació «Generalitat Valenciana. Conselleria d'Economia i Hisenda. Districte Hipotecari d ».

Article segon

La disposició de fons dels comptes corrents assenyalada en el punt anterior es realitzarà, exclusivament, mitjançant ordre de transferència al compte corrent obert a nom de «Generalitat Valenciana. Conselleria d'Economia i Hisenda. Tributs cedits», en cadascuna de les entitats financeres que tenen adjudicat el servei de caixa en els serveis territorials de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

L'ordre de transferència haurà d'anar subscrita pel director i el secretari del servei territorial de la Conselleria d'Economia i Hisenda a l'àmbit territorial del qual corresponga l'oficina liquidadora, o per les persones que els substituesquen, respectivament.

Article tercer

Les oficines liquidadores, a partir de la data d'obertura dels comptes corrents a què es refereixen els articles 1 i 2, exigiran que els pagaments de les liquidacions dels tributs, la gestió dels quals tenen encomanades, els realitzen directament els subjectes passius, els seus representants o mandataris en els comptes corrents esmentats.

Article quart

Els documents a què es refereix l'article 6 d'aquesta ordre; diligenciats com cal per l'entitat financera, seran justificant suficient de l'ingrés de la quota tributària en el Tresor de la Generalitat Valenciana, a l'efecte de la tramitació de l'expedient per l'oficina liquidadora.

Article cinqué

El dia 25 de cada mes, els liquidadors comunicaran als serveis territorials de la Conselleria d'Economia i Hisenda, telegràficament o mitjançant telefax, l'import de les autoliquidacions i liquidacions complementàries, ingressades en el compte corrent a què es refereix l'article 1 i de les quals tinguen constància, per haver estat presentades.

Abans de finalitzar el mes, les relacions d'autoliquidacions i liquidacions complementàries, a què es refereix el paràgraf anterior, hauran de trobar-se en poder dels serveis territorials.

Igualment, els liquidadors trametran en acabar el mes la relació d'honoraris de liquidació i participació en multes, corresponents a les liquidacions complementàries, que s'hagen ingressat junt amb aquestes.

Article sisè

Les autoliquidacions de l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats s'efectuaran en els impresos el model dels quals s'adjunta com a annex I.

Les autoliquidacions de l'Impost sobre Successions i Donacions s'efectuarà en els impresos els models dels quals s'adjunten com a annex II i III.

Les liquidacions de l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i de l'Impost sobre Successions i Donacions, que han de realitzar les oficines liquidadores, s'efectuaran en els impresos el model dels quals s'adjunta com a annex IV.

Article setè

Les oficines liquidadores i els serveis territorials corresponents cancel·laran els comptes corrents oberts per cadascuna d'elles per a l'ingrés dels tributs a què es refereix aquesta ordre.

Article vuitè

Els serveis territorials, a la vista de les relacions a què es . refereix l'últim paràgraf de l'article 5, ordenaran el pagament de les quantitats meritades als liquidadors.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Aquesta ordre entrarà en vigor el dia 1 de gener de 1992.

Segona

Són derogades les disposicions d'igual i inferior rang que contradiguen el que estableix aquesta ordre i, en concret, la Instrucció conjunta de la Direcció General de Tributs, Intervenció General i Tresoreria General de la Generalitat de 15 de desembre de 1986.

València, 17 de desembre de 1991.

El Conseller d'Economia i Hisenda,

ANTONI BIRLANGA CASANOVA

Mapa web