Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 59/2006, de 5 de maig, del Consell, pel qual es crea l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5254 de 09.05.2006
Número identificador:  2006/X5380
Referència Base de Dades:  2423/2006
 



DECRET 59/2006, de 5 de maig, del Consell, pel qual es crea l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians. [2006/X5380]

L'entorn socioeconòmic en què es desenrotllen els sectors econòmics valencians ha passat per canvis significatius des que el 20 de juliol del 2001 es va firmar el PAVACE, la qual cosa va donar lloc a la renovació i actualització d'estos pactes socials i econòmics al setembre del 2005.

A més la política de la Generalitat s'ha anat dotant d'instruments flexibles amb capacitat per a adaptar-se a les circumstàncies canviants de l'economia valenciana, com ara les iniciatives de reforç de la competitivitat dels clusters valencians, o els plans de competitivitat dels sectors industrials.

El pas següent és doncs establir un mecanisme de coordinació que permeta, des d'una visió global, sense per això desatendre la sectorial, disposar d'una plataforma permanent per a treballar conjuntament en la identificació de les noves oportunitats de negoci, facilitar la implantació d'elements essencials de la innovació i qualsevol altre sistema estratègic que permeta millorar els paràmetres de la competitivitat de les nostres empreses.

Este instrument és l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians, que es crea pel present decret, inserit dins de la Comissió de Seguiment del PAVACE i per tant tripartit i paritari, amb representació dels agents econòmics i socials firmants del dit acord i de l'administració valenciana.

Per tot això, d'acord amb el que estableix la Llei de Govern Valencià, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 5 de maig de 2006,

DECRETE

Article 1. Creació de l'Observatori

Es crea l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians, adscrit a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, com a òrgan de caràcter consultiu, de participació i proposta, quant a les mesures i polítiques que du a terme o puga dur a terme la Generalitat en els sectors econòmics i industrials de la Comunitat Valenciana.

Article 2. Funcions

L'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians tindrà com a funcions:

a) Constituir un fòrum de participació i anàlisi de les mesures i polítiques dutes a terme per la Generalitat en els sectors econòmics i industrials.

b) Proposar i avaluar mesures que contribuïsquen que les empreses orienten les seues estratègies cap a la millora de la competitivitat, afavorint el seu posicionament en els mercats.

c) Elaborar indicadors descriptius i analítics dels diferents sectors econòmics i clusters industrials, tenint en compte principalment a la seua especificitat territorial.

d) Coordinar les actuacions necessàries de l'administració autonòmica amb l'administració local, estatal i els agents socials i econòmics més representatius.

e) Coordinar les seues actuacions amb altres observatoris, especialment amb el de les professions, vinculat a l'Institut de les Qualificacions.

f) Analitzar els canvis del context internacional i identificar noves oportunitats de negoci que permeten competir amb els nous països emergents.

Article 3. Estructura i composició

1. L'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians està integrat per:

. El president.

. El Ple.

2. El Ple de l'Observatori estarà integrat pels membres següents:

. President: el conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació.

. Dotze vocals: quatre representants de la Generalitat, dos pertanyents a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, un a la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència i un altre a la Conselleria d'Infraestructures i Transport. Quatre representants dels sindicats més representatius (firmants del PAVACE), dos de Comissions Obreres del País Valencià, i dos de la Unió General de Treballadors del País Valencià. Quatre representants de les organitzacions empresarials més significatives (CIERVAL).

. El Ple comptarà amb un secretari, no vocal, que serà designat pel president entre els funcionaris de la Secretaria Autonòmica d'Economia i Pressupostos.

. El secretari autonòmic d'Economia i Pressupostos substituirà el president en els casos d'absència o malaltia.

Article 4. Nomenament i mandat dels membres

1. Els representants dels sindicats i de l'organització empresarial seran nomenats pel president de l'Observatori a proposta d'eixes entitats.

2. Els vocals de l'Observatori a què es refereix l'apartat anterior seran nomenats per un període de 4 anys, podran ser reelegits; i podran ser, així mateix, revocats en qualsevol moment pel president de l'Observatori, a instància de l'organització a qui representen, donant-ne compte al Ple.

Articule 5. Funcionament i règim jurídic

1. L'Observatori funcionara en Ple i en les Comissions de Treball que constituïsca, que podran ser sectorials i territorials, per a tractar aquells assumptes que per la seua transcendència requerisquen un especial estudi o seguiment. En tot cas, tindran composició paritària i tripartida, i la presidirà un representant de l'administració autonòmica. En l'acord de constitució s'establirà la seua composició i duració.

2. El Ple es reunirà amb caràcter ordinari una vegada al trimestre i amb caràcter extraordinari quan siga convocat pel seu president o a proposta de dos terceres parts dels seus membres.

3. És competència del president convocar les sessions del Ple amb almenys 48 hores d'antelació i fixar l'ordre del dia.

4. Pel funcionament del Ple, en allò no previst en el present decret, s'aplicarà el que disposa el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

5. A les reunions del Ple i de les Comissions de Treball que puguen constituir-se podrà invitar-se aquelles persones que es consideren idònies per raó de la seua activitat o coneixements, a fi d'informar o assessorar sobre aspectes concrets de les matèries a tractar. Les dites persones seran invitades pel president de l'Observatori.

6. El secretari de l'Observatori certificarà el contingut de les actes, i n'ordenarà i custodiarà la documentació.

7. La Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació prestarà el suport administratiu necessari per al funcionament de l'Observatori.

8. L'Observatori es finançarà amb la dotació recollida en els pressupostos de la Generalitat.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

S'autoritza la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació perquè dicte les normes que requerisca el desplegament del present decret.

Segona

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 5 de maig de 2006

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,

GERARDO CAMPS DEVESA

Mapa web