Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 174/2007, de 5 d'octubre, del Consell, pel qual modifica el Decret 177/2003, de 12 de setembre, del Consell, pel qual es va crear la Distinció de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5615 de 08.10.2007
Número identificador:  2007/12226
Referència Base de Dades:  012617/2007
 



DECRET 174/2007, de 5 d'octubre, del Consell, pel qual modifica el Decret 177/2003, de 12 de setembre, del Consell, pel qual es va crear la Distinció de la Generalitat. [2007/12226]

Per mitjà del Decret 177/2003, de 12 de setembre, del Consell, es va modificar el Decret 28/1986, de 10 de març, del Consell, pel qual es creava l'Alta Distinció de la Generalitat, suprimint el límit que, quant a la seua concessió, establia l'article 4 de la mencionada norma i ampliant els supòsits en què procedia la seua concessió.

En l'apartat 3 del seu article únic, com a reconeixement honorífic, va crear la Distinció de la Generalitat, que el Consell atorgaria als ferits i segrestats en actes terroristes; als cossos i forces de seguretat de l'estat i policia autonòmica i local, que s'hagueren distingit en actuacions concretes en la lluita contra el terrorisme; a les entitats, associacions i, si és el cas, a persones que hagueren realitzat notòries activitats dirigides a pal·liar situacions personals o col·lectives de les víctimes, i dels seus familiars més pròxims, i, finalment, de mode col·lectiu o individual, als que salvaren persones en greu risc com a conseqüència de catàstrofe o de qualsevol altra situació, o bé col·laboraren de manera determinant en el restabliment de la normalitat en zones sinistrades.

La Generalitat, sensible als fenòmens que puguen redundar en una major cohesió social, entén necessari reconéixer la important labor meritòria d'aquelles persones físiques o jurídiques que en l'exercici de la seua activitat han destacat pels seus valors de convivència, humanisme, compromís amb la solidaritat i ajuda als altres.

Per això s'estima adequat modificar el Decret 177/2007, de 12 de setembre, del Consell, a fi de donar cabuda al reconeixement social de la labor que estos porten a terme.

En virtut d'això i de conformitat amb el que es disposa en els articles 21 i 33 de la Llei del Consell, a proposta del president de la Generalitat i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 5 d'octubre de 2007,

DECRETE

Article únic

Es modifica l'apartat 3 de l'article únic del Decret 177/2003, de 12 de setembre, del Consell, que tindrà la redacció següent:

«3. Es crea, com a reconeixement honorífic, la Distinció de la Generalitat, que atorgarà, el Consell, als ferits i segrestats en actes terroristes, als cossos i forces de seguretat de l'estat i policia autonòmica i local, que s'hagen distingit en actuacions concretes en la lluita contra el terrorisme.

Així mateix, podrà atorgar-se a les entitats, associacions i, si és el cas, a persones que hagen realitzat notòries activitats dirigides a pal·liar situacions personals o col·lectives de les víctimes, i dels seus familiars més pròxims.

Es faran també creditors a rebre la Distinció de la Generalitat, de mode col·lectiu o individual, els que salven persones en greu risc com a conseqüència de catàstrofe o de qualsevol altra situació, o bé col·laboren de manera determinant en el restabliment de la normalitat en zones sinistrades, així com aquelles persones, tant físiques com jurídiques, que hagen destacat pels seus valors de convivència, humanisme, compromís amb la solidaritat i ajuda als altres».

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única

Queda derogat el Decret 177/2003, de 12 de setembre, del Consell, en tot allò que s'opose al present decret.

DISPOSICIÓ FINAL

Única

El present decret, que tindrà efecte retroactiu, entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Valencia, 5 d'octubre de 2007.

El President de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

Mapa web