Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 3 de novembre de 2004, del conseller d'Infraestructures i Transport, per la qual es crea i regula el Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4889 de 23.11.2004
Número identificador:  2004/A11628
Referència Base de Dades:  5230/2004
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Infraestructures i Transport
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Organització de l'administració Telecomunicacions i noves tecnologies
    Descriptors:
      Temàtics: telecomunicació, transmissió de dades, indústria de telecomunicacions , òrgan col.legiat



ORDE de 3 de novembre de 2004, del conseller d'Infraestructures i Transport, per la qual es crea i regula el Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades (FOVTA). [2004/A11628]

El nou planejament estratègic del Govern Valencià en matèria de Telecomunicacions Avançades i de Consolidació de la Societat Tecnològica i del Coneixement a la Comunitat Valenciana, denominat Avantic, presenta un escenari temporal que comprén des de 2004 fins al 2010, coincident amb el del Pla d'Infraestructures Estratègiques (PIE), i configura la participació i la col·laboració de la societat civil i emprenedora valenciana com a principi bàsic per a l'èxit de les actuacions que conté i per a la consecució dels objectius del foment i l'impuls del procés de transformació i del progrés social que possibiliten les tecnologies de la informació i la comunicació

En matèria específica de telecomunicacions, el Pla Estratègic Valencià de Telecomunicacions Avançades (PEVTA), inclòs en Avantic, pretén dissenyar i implementar un model per al desplegament de les infraestructures i xarxes de telecomunicacions avançades en el territori valencià en què convergisquen intel·ligentment la cohesió social, la vertebració territorial i la democratització en l'accés a les noves tecnologies, objectiu de l'acció pública del Govern Valencià, i la legítima rendibilitat econòmica que, en un marc liberalitzat, constituïx l'interés de la iniciativa privada. I tot això en la perspectiva d'aconseguir la implantació i el desenvolupament equilibrat, coherent i sostenible del model valencià de telecomunicacions avançades.

Un marc teleològic tan ambiciós, així com el llarg termini de vigència d'Avantic, un setenni, determinen la necessitat establir un canal permanent, rigorós i ordenat de participació, interlocució, comunicació, debat, consulta i assessorament entre els representants de l'administració autonòmica valenciana amb competències en la matèria i el sector dels operadors de telecomunicacions que desenvolupen la seua activitat a la Comunitat Valenciana. L'articulació d'este espai formal de cooperació entre eixa administració, en tant que agent prescriptor i impulsor de la vertebració territorial i de la cohesió social, i tal sector emprenedor, esdevé, en conseqüència, no sols una obligació de naturalesa juridicoformal, sinó també un imperatiu lògic derivat del principi de participació social i coresponsabilitat.

Amb esta ratio legis i amb estos objectius i principis es crea el Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades (FOVTA), com a òrgan col·legiat ad hoc amb participació d'entitats representatives d'interessos socials, adscrit a la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació, de la Conselleria d'Infraestructures i Transport. La creació d'este òrgan no implicarà increment de la despesa pública de la Generalitat Valenciana.

La norma que s'aprova suposa, a més, la concreció i el desenvolupament de l'article 23 del Decret 180/2004, d'1 de octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, en el qual s'atribuïx a la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació, entre altres, el disseny, la coordinació, l'elaboració i l'execució de les polítiques en matèria d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, i s'assigna així mateix a este òrgan superior de l'administració valenciana tot allò referent a les relacions amb el sector d'operadors de telecomunicacions, a fi de garantir el desplegament harmònic de les infraestructures i xarxes de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, així com l'accés universal als servicis avançats de telecomunicacions.

Per això, en desplegament del Decret 180/2004, d'1 de octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, i fent ús de les facultats que m'atribuïx la disposició final primera de l'esmentat decret, així com en compliment del que disposen els articles 35.e i 71 de la Llei de Govern Valencià,

Ordene

Article 1. Creació, adscripció i naturalesa del Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades (FOVTA).

1. Es crea el Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades, en abreviatura FOVTA, com a òrgan ad hoc de suport i consulta de la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació amb les funcions, competències, composició i funcionament que es regulen en esta orde.

2. El Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades és un òrgan col·legiat de la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació adscrit a esta i de caràcter impulsor, coordinador, deliberant, assessor i consultiu.

Article 2. Competències i funcions

Són funcions del Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades:

a) L'estudi, deliberació i proposta de mesures, actes o disposicions en matèria de telecomunicacions, sense perjuí de les atribucions de caràcter executiu o resolutiu que respecte d'això corresponguen als òrgans administratius amb tal competència.

b) Conéixer i informar els projectes legislatius i reglamentaris que afecten el desenvolupament de les telecomunicacions a la Comunitat Valenciana.

c) Assessorar els òrgans de la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació quan així ho requerisquen estos i en les matèries de la seua competència relacionades amb les telecomunicacions, així com informar detalladament i amb la deguda confidencialitat de les xarxes i infraestructures de telecomunicacions desplegades o que vagen a ser desplegades en el futur a la Comunitat Valenciana pels operadors, a efectes de garantir l'òptima planificació en la matèria per part d'aquell òrgan superior.

d) Qualsevol altra funció que, en el marc de les seues competències, se li atribuïsca per alguna disposició legal o reglamentària.

Article 3. Composició

1. El Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades està constituït pels membres següents:

– El titular de la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que exercirà la presidència del Fòrum.

– Un representant de cada una de les empreses operadores d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions que exercisquen activitats a la Comunitat Valenciana, designat per cada una d'estes, corresponent a un dels dits representants, per torn rotatori anual, la Vicepresidència del Fòrum.

– El director general de Telecomunicacions i Investigació, de la Conselleria d'Infraestructures i Transport.

– El cap de l'Àrea de Servicis Corporatius de Telecomunicacions, de la Direcció General de Telecomunicacions i Investigació.

– El cap de l'Àrea d'Infraestructures de Telecomunicacions de la Direcció General de Telecomunicacions i Investigació, que exercirà les funcions de la Secretaria del Fòrum.

2. El funcionament del Fòrum haurà d'atendre's amb els mitjans personals i materials de la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

3. El Fòrum podrà acordar, quan els assumptes a debat ho facen necessari o convenient, l'assistència de funcionaris, tècnics o especialistes en la matèria de què es tracte, a l'efecte que l'informen i assessoren. Estes persones tindran veu però no vot. Per a la realització de les sessions i l'adopció dels seus acords, este òrgan podrà demanar igualment informes o dictàmens tècnics d'altres òrgans o entitats.

Article 4. Funcionament

1. La constitució, convocatòria, règim de sessions i d'adopció d'acords, i, en general, el funcionament del Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades, s'ajustaran al que establix la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, modificada per la Llei 1/2002, de 26 de febrer, i els articles 22 a 27 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, en la redacció donada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

2. El Fòrum es reunirà una vegada al semestre en sessió ordinària, i en sessió extraordinària per decisió del president o quan ho sol·licite la meitat més un dels seus membres.

3. El Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades, sense perjuí del que disposa el paràgraf anterior, podrà aprovar normes pròpies de funcionament o de règim intern per al millor exercici de les seues atribucions. En especial, podrà preveure l'existència i regular el funcionament de grups de treball o de comissions tècniques.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

El Fòrum d'Operadors de Telecomunicacions per al Model Valencià de Telecomunicacions Avançades s'integrarà en el Consell Assessor de Telecomunicacions i Societat del Coneixement de la Comunitat Valenciana (CATSCON) d'acord amb el que s'establisca en la normativa que aprove la creació i regulació d'este òrgan consultiu.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació perquè, dins de l'àmbit de les seues competències, dicte les resolucions necessàries per a l'execució i el desenvolupament de la present orde.

Segona

La present orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 3 de novembre de 2004

El conseller d'Infraestructures i Transport,

Mapa web