Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 224/2003, de 31 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regula el funcionament de la Comissió Interdepartamental per a actuar contra les accions que vulneren els drets de la propietat intel·lectual i industrial i del control de la qualitat dels productes agroalimentaris a la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4621 de 03.11.2003
Número identificador:  2003/F11662
Referència Base de Dades:  4819/2003
 



DECRET 224/2003, de 31 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regula el funcionament de la Comissió Interdepartamental per a actuar contra les accions que vulneren els drets de la propietat intel·lectual i industrial i del control de la qualitat dels productes agroalimentaris a la Comunitat Valenciana. [2003/F11662]

El Decret 182/2003, de 12 de setembre, del Consell de la Generalitat, va crear la Comissió Interdepartamental destinada a actuar contra les accions que vulneren els drets de la propietat intel·lectual i industrial i també contra les activitats fraudulentes en matèria d'ús de marques de qualitat i denominacions d'origen dels productes agraris i agroalimentaris a la Comunitat Valenciana.

L'aprovació de l'esmentat decret ha cobrit, a més a més, la demanda dels consumidors d'un major control en la qualitat i una millora en la informació sobre la naturalesa, mètodes de producció i condicions de transformació dels productes alimentaris.

Una vegada creada la Comissió Interdepartamental cal regular el seu funcionament, per la qual cosa en compliment del que preveuen la disposició addicional de l'indicat Decret 182/2003 i l'article 31 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta del conseller de Justícia i Administracions Públiques i després de la deliberació del Consell de la Generalitat, en la reunió del dia 31 d'octubre de 2003,

DECRETE

Article 1. Composició de la comissió

1. La Comissió Interdepartamental està integrada per les persones següents:

El secretari autonòmic de Justícia i Interior, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

El sotssecretari de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

El sotssecretari de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El director general d'Interior de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

La directora general d'Arxius i Innovació Tecnològica, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport.

El director general de Comerç i Consum, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.

El director general de l'IMPIVA.

2. Actuarà com a president el secretari autonòmic de Justícia i Interior, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

El vicepresident, qui substituirà el president en els casos de vacant, absència, malaltia o una altra causa legal, serà designat per la comissió.

3. El president podrà convocar a les reunions de la comissió:

El Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana.

Tres representants de les associacions de consumidors i usuaris i tres representants de les associacions empresarials del sector comerç, designats tots ells per l'Observatori del Comerç Valencià.

Tres representants designats per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

4. La Secretaria Administrativa correspondrà a l'Àrea del Gabinet de Coordinació Interdepartamental de la Direcció General de Relacions amb les Corts i Secretariat del Govern de la Conselleria de Presidència.

Actuarà com a secretari tècnic un funcionari de carrera de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, nomenat pel president.

5. En els casos d'absència o malaltia i, en general, quan concórrega causa justificada, els vocals de la Comissió Interdepartamental podran designar com a representants membres de les seues respectives unitats administratives.

Article 2. Competències del president de la comissió

Al president de la comissió corresponen les competències següents:

1. Exercir la representació de la comissió.

2. Convocar les sessions de la comissió i fixar l'orde del dia.

3. Presidir les sessions, moderar el desplegaments dels debats i suspendre'ls per causes justificades.

4. Vetlar pel compliment dels acords adoptats per la comissió.

5. Qualsevol altra funció que li assigne la comissió.

6. El president podrà convocar a les reunions de la Comissió els representants a què fa referència l'article 7 del present decret.

Article 3. Convocatòria i sessions

1. La comissió quedarà vàlidament constituïda per a la celebració de les sessions, deliberacions i adopció d'acords quan hi assistisca el president, el secretari i la meitat, com a mínim, dels vocals titulars o suplents.

2. La comissió es reunirà totes les vegades que siga convocada pel president, bé per iniciativa pròpia, bé a instància d'algun dels seus membres, quan ho considere oportú, i en tot cas una vegada al trimestre.

3. Els acords seran adoptats per majoria de vots i el vot de qualitat del president dirimirà els empats.

Article 4. Grups de treball

1. Per al compliment dels seus fins, la comissió s'estructurarà i funcionarà en dos grups de treball: un que actuarà en l'àmbit de la pirateria en matèria de propietat industrial i intel·lectual, i l'altre que actuarà en l'àmbit del frau en la utilització de la denominació d'origen, marca de qualitat i la indicació geogràfica protegida en els productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana.

2. El president de la Comissió Interdepartamental nomenarà els presidents dels grups de treball, sense perjuí que quan hi assistisca presidisca les sessions dels grups.

3. Els presidents dels grups de treball podran convocar-hi els representants a què fa referència l'article 7 d'este decret.

Article 5. Funcions dels grups de treball

1. Les funcions, del primer grup, consistiran en l'anàlisi i l'adopció de les mesures tendents a la persecució de les activitats il·lícites i d'infracció dels drets de propietat industrial i intel·lectual i, en el segon Grup, d'activitats fraudulentes en la utilització de la denominació d'origen, la marca de qualitat i la indicació geogràfica protegida de productes agroalimentaris.

2. En ambdós casos s'elaboraran propostes a la Comissió Interdepartamental. Igualment seran assabentats dels assumptes que siguen encomanats per la Comissió Interdepartamental.

3. Per al millor desplegament de les seues competències, la comissió podrà constituir altres grups de treball amb la composició i funcions que considere més adequades.

Article 6. Règim de funcionament

El règim de funcionament de la comissió és l'establit per als òrgans col·legiats en el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Article 7. Col·laboració i coordinació

1. Per tal d'aconseguir una major eficàcia en la lluita contra el frau en les diferents manifestacions contemplades en el present decret, en aquelles matèries en què existisquen competències concurrents amb l'administració de l'estat o les corporacions locals, podrà acordar-se la realització de plans i programes conjunts d'actuació per a l'èxit dels objectius comuns, d'acord amb l'article 7 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

2. Igualment, podran subscriure's convenis de col·laboració amb entitats públiques o privades, les finalitats de les quals siguen la defensa dels drets de propietat industrial i intel·lectual o la protecció de les denominacions d'origen i marca de qualitat en els productes agroalimentaris.

3. Per a una millor col·laboració i coordinació, el president de la comissió o els presidents dels grups de treball, segons la naturalesa dels assumptes a tractar, podran convocar els responsables de les entitats públiques o privades a què fan referència els dos punts anteriors i, amb caràcter general, de totes aquelles que realitzen activitats contra el frau en les matèries objecte d'este decret.

4. La policia autonòmica de la Comunitat Valenciana, en l'àmbit de les seues competències, establides en l'article 38.1 en relació amb el 47, de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, col·laborarà, i estarà coordinada amb els cossos i forces de seguretat de l'estat i les policies locals.

DISPOSICIÓ FINAL

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 31 d'octubre de 2003

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller de Justícia i Administracions Públiques,

Mapa web