Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 2 d'agost de 2006, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'estableixen les normes i s'aproven els models que han de regir els processos d'eleccions a òrgans de representació del personal funcionari al servei de l'administració del consell de la Generalitat i els seus organismes autònoms.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5324 de 14.08.2006
Número identificador:  2006/F9704
Referència Base de Dades:  4454/2006
 



ORDE de 2 d'agost de 2006, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'estableixen les normes i s'aproven els models que han de regir els processos d'eleccions a òrgans de representació del personal funcionari al servei de l'administració del consell de la Generalitat i els seus organismes autònoms. [2006/F9704]

L'Orde de 7 d'octubre de 2002, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, va fixar els criteris i va establir les normes que van regular el procés d'eleccions 2002-2003 a òrgans de representació del personal funcionari al servei de l'administració de la Generalitat Valenciana. No obstant això, els processos de celebració d'eleccions a òrgans de representació del personal funcionari són estables i no necessiten de normes ad hoc per al desenvolupament de cada un d'aquests, per la qual cosa s'ha considerat la conveniència de regular, amb caràcter permanent, les normes i criteris d'actuació pels quals hagen de regir-se les unitats administratives afectades per aqueixos processos electorals.

La Llei 9/1987 de 12 de juny, d'Òrgans de Representació, Determinació de les Condicions de Treball i Participació del Personal al Servei de les Administracions Públiques, dictada en la major part dels seus preceptes amb caràcter bàsic, article 149.1.18 de la Constitució Espanyola, és el marc en què s'empara aquesta orde que es dicta en virtut dels articles 49.13a i 50.1 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Per tot l'anterior, i segons les competències que m'atorga l'article 35.e) de la Llei de Govern Valencià,

DECRETE

Article 1. Àmbit d'aplicació

Aquesta orde s'aplicarà als processos d'eleccions a òrgans de representació del personal funcionari que preste els seus serveis en l'administració del Consell i els seus organismes autònoms.

Article 2. Elaboració dels censos de funcionaris

1. La direcció general competent en matèria de funció pública elaborarà els censos previs de funcionaris de les unitats electorals incloses en el seu àmbit funcional i geogràfic.

2. Amb antelació suficient, la direcció general competent en matèria de funció pública, remetrà a les conselleries i organismes autònoms els censos previs, corresponents als seus àmbits funcionals.

3. La direcció general competent en matèria de funció pública, si és el cas, a la vista de les observacions que s'efectuen realitzarà les modificacions oportunes.

Article 3. Mecanismes de distribució de les meses electorals

1. Els sindicats amb capacitat per a promoure eleccions en cada unitat electoral podran determinar en l'esmentat àmbit el nombre i la distribució de les meses electorals, mitjançant un acord que s'aplicarà de forma vinculant.

2. Sobre l'esquema genèric de distribució de meses acordat pels sindicats, segons el que disposa l'apartat anterior, la direcció general competent en matèria de funció pública elaborarà la relació nominal i circumstanciada de tots els electors.

3. En el cas que no es produïsca l'acord sindical de l'apartat 1, la Mesa Electoral Coordinadora decidirà el nombre i distribució de les meses electorals seguint els criteris de l'apartat següent.

4. La Mesa Electoral Coordinadora establirà una mesa electoral per cada 250 funcionaris o fracció.

Als centres de treball que tinguen un volum de funcionaris superior a 250 es dividirà el nombre de funcionaris empadronats del centre entre l'esmentada xifra per a obtindre el nombre de meses electorals de què ha de disposar aqueix centre.

Als centres de treball de xicotetes proporcions s'agruparan els col·lectius d'electors per al quals es tindrà en compte la seua localització.

La Mesa Electoral Coordinadora distribuirà les meses electorals i procurarà implantar les seus de les meses en aquells centres que tinguen un nombre més gran d'electors.

Així mateix, podran crear-se meses electorals itinerants, quan la dispersió dels centres de treball de la unitat electoral ho aconselle.

Article 4. Lliurament dels censos de funcionaris i fixació del nombre i distribució de les meses electorals

1. La direcció general competent en matèria de funció pública, en el termini de 12 dies hàbils, comptats des de la data de recepció de l'escrit de promoció d'eleccions, lliurarà els censos provisionals als funcionaris que hagen de constituir en el seu moment la Mesa Electoral Coordinadora.

2. Per a la promoció d'eleccions s'utilitzarà el model 1.

3. La Mesa Electoral Coordinadora, segons les dades que hi ha al cens de la totalitat de la unitat electoral, haurà de confeccionar la llista provisional d'electors, distribuïda per meses electorals i determinarà, a la vista de la llista d'electors de cada una d'aquestes, qui ha de ser titular i suplent en els esmentats òrgans electorals ordinaris, segons les circumstàncies d'antiguitat i edat.

4. La llista provisional d'electors, distribuïda per meses, es farà pública als taulers d'anuncis dels centres de treball de la unitat electoral, mitjançant la seua exposició durant un temps no inferior a 72 hores.

5. Es podran presentar reclamacions fins a 24 hores després d'haver finalitzat el termini d'exposició citat en l'apartat anterior.

6. La Mesa Electoral Coordinadora resoldrà les reclamacions i publicarà la llista definitiva d'electors dins de les 24 hores següents a l'acabament del tràmit descrit anteriorment.

En el mateix termini determinarà el nombre d'electors que hagen de ser elegits en la unitat electoral.

Article 5. Contingut dels censos de funcionaris

1. Els censos provisionals es presentaran amb una estructura en què constaran identificats els punts següents:

a) La unitat electoral de què es tracte.

b) El caràcter provisional o definitiu del cens.

c) La relació de funcionaris de la unitat electoral, en què constarà de manera clara els que tenen la condició d'elector i elegible davant dels que tenen la condició d'elector no elegible.

2. Les relacions de funcionaris de l'apartat 1.c), que s'ordenaran alfabèticament, segons el primer cognom del funcionari corresponent, constaran de les dades següents:

a) Nom i dos cognoms.

b) Sexe.

c) Número de document nacional d'identitat.

d) Data de naixement.

e) Antiguitat reconeguda en la funció pública, expressada en mesos segons les dades del Registre de Personal.

3. En el cens definitiu a cada funcionari correspondrà un número d'elector correlatiu al número de lloc que ocupe en la relació de funcionaris esmentada en l'apartat anterior.

Article 6. Constitució formal de les meses

Les meses electorals es constituiran formalment mitjançant acta atorgada a aquest efecte, model 3, en la data fixada pels promotors en la seua comunicació del propòsit de celebrar eleccions, que serà la data d'iniciació del procés electoral.

Article 7. Votació per correu

1. El procediment general de vot per correu es desenvoluparà d'acord amb el que establisca la norma que regule les eleccions als òrgans de representació del personal al servei de l'administració general de l'estat.

2. La petició de vot per correu haurà de dirigir-se a la mesa coordinadora de cada unitat electoral, segons el procediment establit en l'esmentat article.

Comprovat per la mesa electoral coordinadora que el comunicant es troba inclòs en la llista d'electors, s'hi anotarà la petició i se li remetran les paperetes electorals i el sobre de votació, així com el certificat d'inscripció en la llista d'electors, model B, degudament omplit.

L'interessat remetrà el seu vot a la mesa electoral coordinadora, d'acord amb el procediment establit en la norma referida en l'apartat 1, la qual, el mateix dia de la votació, lliurarà, urgentment, els vots per correu que obren en el seu poder a cada una de les meses parcials, així com els que puguen ser distribuïts pel servei de correus durant el mateix dia de la votació.

Article 8. Representants de l'administració

1. La direcció general competent en matèria de funció pública nomenarà un representant de l'administració en cada una de les meses electorals, que assistirà a les votacions i a l'escrutini amb veu però sense vot, i que vetlarà per l'eficaç desenvolupament del procés electoral i que remetrà una còpia de l'acta d'escrutini a la direcció general competent en matèria de funció pública, així com tota la documentació que considere oportuna o que aquesta li requerisca.

2. Els representants de l'administració es nomenaran, preferentment, entre els funcionaris que ocupen llocs en l'àmbit de la gestió de personal de l'administració del Consell i els seus organismes autònoms.

3. Per als nomenaments s'utilitzarà el model A.

4. Els representants de l'administració en les meses electorals podran remetre les consultes que suscite el desenvolupament del procediment electoral al servei competent en la gestió de les eleccions sindicals.

Article 9. Permisos pels processos electorals

1. Un membre de cada candidatura, designat pel presentador d'aquesta, disposarà de permís retribuït de jornada completa des del dia de la proclamació definitiva de la seua candidatura fins al dia de la votació, ambdós inclusivament.

2. Els components de les meses electorals i els representants de l'administració disposaran de permís pel temps necessari per a assistir a les reunions de la mesa electoral, inclosos els desplaçaments fora de la seua residència oficial que calguen, i amb aquesta finalitat percebran les dietes i despeses de viatges previstos en la norma del Consell que regule les indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris. També disposaran d'un permís retribuït de jornada completa durant el dia de la votació i la del dia immediatament posterior.

3. Els interventors de les candidatures gaudiran de permís retribuït durant el dia de la votació i durant el dia immediatament posterior.

4. Els electors en general gaudiran de permís retribuït pel temps imprescindible per a exercir el seu dret al vot, segons les instruccions concretes del responsable de personal de cada una de les unitats administratives, que podrà exigir a l'elector un justificant del fet de la votació expedit per la Mesa Electoral, quan aquesta estiga citada fora del seu centre de treball.

Article 10. Dotació de mitjans personals i materials

1. La conselleria competent en matèria de funció pública adoptarà les mesures oportunes per a dotar les distintes meses electorals de mitjans personals i materials necessaris per al compliment de les funcions incloses en aquesta orde.

2. El servei competent en la gestió de les eleccions sindicals assistirà a les parts que intervenen en els processos electorals en les qüestions que es plantegen durant els seus desenvolupaments.

3. Els òrgans directius dels centres en què s'instal·len meses electorals prestaran la col·laboració necessària per tal d'aconseguir el normal desenvolupament del procés electoral.

Article 11. Aprovació de models

S'aproven els models que han d'utilitzar-se en els processos electorals i que figuren en l'annex.

Disposició transitòria. Coexistència de models

Amb caràcter excepcional, en el procés electoral que s'inicia en 2006 podran utilitzar-se, indistintament, els models esmentats i aprovats per la present orde o els models equivalents, aprovats per l'Orde de 7 d'octubre de 2002, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per què es fixen criteris i s'estableixen les normes que han de regular el procés d'eleccions 2002-2003 a òrgans de representació del personal funcionari al servei de l'administració de la Generalitat Valenciana.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Orde de 7 d'octubre de 2002, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es fixen criteris i s'estableixen les normes que han de regular el procés d'eleccions 2002-2003, a òrgans de representació del personal funcionari al servei de l'administració de la Generalitat Valenciana.

Així mateix es deroga l'Orde de l'1 d'octubre de 1998, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Administració Pública, per la qual es fixen criteris i s'estableixen les normes que han de regular el procés d'eleccions a òrgans de representació, del personal funcionari al servei de l'administració de la Generalitat Valenciana.

Disposició final primera. Habilitació per a desenvolupament

Es faculta el director general competent en matèria de funció pública per a dictar les resolucions i ordenar les mesures que, en l'àmbit de les seues atribucions, calguen per al desenvolupament de la present orde.

Disposició final segona. Entrada en vigor

La present orde entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

València, 2 d'agost de 2006

El conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques,

MIGUEL I. PERALTA VIÑES

ANNEX

Relació d'impresos necessaris per al desenvolupament electoral, amb indicació, si és el cas, dels destinataris de cada un d'aquests

Model 1. Preavís de celebració d'eleccions. Exemplars:

. Per a la OPR, Direcció Territorial d'Ocupació i Treball

. Per al presentador

Model 3. Acta de constitució de la mesa electoral

Model 4. Acord de proclamació de candidatures

Model 5.1. Acta d'escrutini de delegats de personal

Model 5.2. Acta d'escrutini per a delegats de personal (conclusió). Exemplars:

. Per a la OPR, Direcció Territorial d'Ocupació i Treball

. Per a l'administració

. Per a la mesa electoral

Model 6.1. Acta parcial d'escrutini per a juntes de personal

Model 6.2. Acta parcial d'escrutini per a juntes de personal (continuació)

Model 6.3. Acta parcial d'escrutini per a juntes de personal (conclusió)

Model 7.1. Acta global d'escrutini per a juntes de personal

Model 7.2. Acta global d'escrutini per a juntes de personal (continuació)

Model 7.3 Acta global d'escrutini d'eleccions per a juntes de personal (conclusió) i annex. Exemplars:

. Per a la OPR, Direcció Territorial d'Ocupació i Treball

. Per a l'administració

. Per a la mesa electoral

Model 8. Presentació de candidatures

Model 9. Certificat dels resultats electorals

Model A. Nomenament de representant de l'administració

Model B. Certificat d'inscripció en la llista d'electors

Mapa web