Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE de 23 de juliol de 1998, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Administració Pública, per la qual es desplega el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3330 de 15.09.1998
Número identificador:  1998/Q6557
Referència Base de Dades:  2035/1998
 



ORDRE de 23 de juliol de 1998, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Administració Pública, per la qual es desplega el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris. [1998/Q6557]

La disposició final primera del Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris, autoritza la Conselleria d'Economia, Hisenda i Administració Pública per a dictar tantes disposicions com es consideren oportunes a fi de desplegar aquesta norma. Fent ús de l'anterior autorització, aquesta ordre complementa determinats aspectes sobre indemnitzacions i gratificacions que puguen aclarir la seua gestió, per les seues pròpies peculiaritats derivades de la multiplicitat de variants i camps en els quals actua el personal al servei de la Generalitat Valenciana.

Per tot això, en virtut de l'autorització conferida,

ORDENE

Article 1

L'àmbit d'aplicació al personal adscrit funcionalment al servei de la Generalitat Valenciana, establit en l'article 1 de Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, s'entendrà tant si aquest personal està adscrit amb caràcter permanent, com si l'adscripció té caràcter conjuntural o ocasional.

Article 2

El concepte d'«Altres despeses» establit en l'apartat c) de l'article 4.1 del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, es prorratejarà al 50% del seu import, i serà d'aplicació el mateix criteri que en les despeses de restauració.

Article 3

1. En els desplaçaments per raons de treball dins del terme municipal, o a distàncies inferiors a 30 quilòmetres d'aquest, tal com s'especifica en l'article 4.4 del Decret 24/1997, d'11 de febrer, l'excepcionalitat que puga donar lloc a la meritació d'indemnització ha de ser motivada expressament en l'autorització de la Comissió de Servei.

2. En els desplaçaments superiors a 30 quilòmetres, sense perjudici de les despeses de transport, sols es generarà dieta si la realització del treball exigeix excedir l'horari de la jornada laboral, en aquest cas requerirà la corresponent autorització motivada de Comissió de Servei.

Article 4

La gratificació per serveis de caràcter específic prevista en l'article 10.2 del Decret 24/1997, d'11 de febrer, s'atorgarà sempre en funció de la naturalesa extraordinària d'aquests serveis, no correspondrà cap tipus de gratificació quan la vigilància i protecció siguen l'objecte de les funcions ordinàries i habituals del lloc de treball, encara que aquestes es realitzen fora de l'horari de caràcter general que regeix per al personal de la Generalitat Valenciana, a través de l'establiment dels corresponents torns.

Article 5

1. La gratificació per serveis de caràcter específic per localització de determinat personal, està necessàriament vinculada a la naturalesa extraordinària d'aquests serveis, en tant que es presten per raons d'alerta per a donar resposta a emergències, sinistres, esdeveniments o serveis de caràcter extraordinari, per la qual cosa no s'ha d'entendre dins del concepte de gratificació per serveis de caràcter específic per localització, els que determinats llocs de treball exigeixen en el normal desenvolupament de les seues funcions per a donar resposta a esdeveniments o emergències de naturalesa ordinària, encara que per a atendre aquestes funcions s'utilitze qualsevol mitjà de comunicació o localització.

2. En tot cas, per a la meritació de la gratificació per serveis de caràcter específic per localització es requerirà ordre expressa del superior responsable de coordinar els mitjans per afrontar l'emergència, sinistre o altre esdeveniment extraordinari.

3. Les quanties de la gratificació per serveis de caràcter específic per localització, previstes en l'annex del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, seran modulades per resolució del secretari general corresponent quan aquestes es meriten amb freqüència i, en tot cas, tindran com límit el previst en l'últim paràgraf de l'article 10.1 del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià.

Article 6

1. Per al pagament de la indemnització especial prevista en l'article 6 del Decret 24/1997, d'11 de febrer, quan es tracte de danys produïts en els béns del comissionat, s'atendran els següents requisits:

a) Relació de causalitat entre l'execució del servei i els danys patits en els béns del comissionat.

b) Que no haja existit culpa o negligència en la conducta d'aquest.

2. En tot cas, ha d'entendre's que els danys indemnitzables són els produïts per accident o cas fortuït i no els derivats de l'envelliment natural, que per l'ús o el transcurs del temps, patisquen els béns del comissionat.

DISPOSICIO FINAL

Aquesta ordre entrarà en vigor a partir de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 23 de juliol de 1998

El conseller d'Economia, Hisenda i Administració Pública,

JOSÉ LUIS OLIVAS MARTINEZ

Mapa web