Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 13 de maig de 1991, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual es regula la inspecció periòdica d'instal.lacions elèctriques en locals de pública concurrència.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1579 de 04.07.1991
Referència Base de Dades:  2015/1991
 



Ordre de 13 de maig de 1991, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual es regula la inspecció periòdica d'instal.lacions elèctriques en locals de pública concurrència.

La disposició addicional de l'Ordre d'aquesta Conselleria de 31 de gener de 1990 va establir, d'acord amb el que disposa la instrucció tècnica complementària MI-BT-042.1.3 del reglament electrotècnic per a baixa tensió, que la conselleria realitzaria les inspeccions periòdiques de les instal·lacions elèctriques en locals de pública concurrència, cada quatre anys, per tal de fer efectiu un adequat control de l'estat de conservació.

El volum elevat d'instal·lacions elèctriques d'aquesta naturalesa i la necessitat d'intensificar-ne, en la mesura del possible, la inspecció i el control per a prevenir els riscs que puguen derivar-se de la utilització, va determinar que el Consell de la Generalitat Valenciana adoptara, amb data 17 de setembre de 1990, l'acord d'adscriure a l'empresa pública Seguridad y Promoción Industrial Valenciana, SA (SEPIVA), els serveis d'inspecció periòdica de les instal·lacions elèctriques dels locals de pública concurrència en el territori de la Comunitat Valenciana, d'acord amb les instruccions i les directrius que amb aquest efecte establesca la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.

Finalment, la realització per part de SEPIVA de determinades tasques d'inspecció d'aquestes instal·lacions exigeix la modificació dels mitjans tècnics i de comprovacions que s'han d'efectuar per part de les empreses instal·ladores autoritzades, encarregades del manteniment d'aquestes, establertes en l'Ordre de 31 de gener 1990 (DOGV 3 d'abril de 1990), per tal d'evitar possibles duplicitats.

En virtut d'això,

ORDENE:

Article primer

Les inspeccions periòdiques de les instal·lacions elèctriques en locals de pública concurrència s'efectuaran per enginyer o enginyer tècnic de l'empresa Sepiva, almenys, una vegada cada quatre anys.

A l'efecte d'aquesta disposició, es consideren locals de pública concurrència els especificats en l'annex I de l'Ordre 31 de gener de 1990 (DOGV 03.04.90) i en general els compresos en la instrucció complementària MI BT 025 del reglament electrotècnic per a baixa tensió.

El termini indicat de quatre anys haurà de comptar-se des de la data d'inscripció de les instal·lacions corresponents, en els serveis territorials d'Indústria i Energia.

Si hagueren transcorregut més de quatre anys des de la inscripció de les instal·lacions, la primera inspecció periòdica es realitzarà en les següents dates:

- En establiments sanitaris, abans del 31.12.91.

- En la resta d'establiments de pública concurrència, abans del 31.12.94.

Article segon

Les comprovacions que s'han de realitzar en el moment de la inspecció seran les indicades en l'annex N d'aquesta ordre, d'acord amb el reglament electrotècnic per a baixa tensió, i les instruccions complementàries MI BT, i les directrius que a tal efecte determine la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.

Article tercer

1. Les inspeccions periòdiques s'efectuaran, en presència activa de l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment o revisió que signarà la persona enterada en l'acta d'inspecció que a l'efecte s'estenga. En tot cas se li remetrà una còpia d'aquesta.

2. El model oficial d'acta serà aprovat per la Direcció General d'Indústria i Energia. S'hi farà referència a les comprovacions bàsiques a realitzar, i als defectes de la instal·lació, que es qualificaran com a crítics, majors o menors, des del punt de vista de la seguretat de les instal·lacions front als usuaris, d'acord amb el reglament electrotècnic per a baixa tensió, i les instruccions complementàries MI BT, i les directrius que a tal efecte determine la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.

Article quart

Sepiva farà arribar sengles còpies de l'acta, al titular de la instal·lació, l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment o revisió i al Servei Territorial d'Indústria i Energia corresponent.

Article cinquè

1. Quan en la inspecció periòdica d'una instal·lació elèctrica es troben defectes qualificats com a crítics, Sepiva la deixarà fora de servei immediatament, i s'interromprà el subministrament a la instal·lació defectuosa; i es comunicarà aquest extrem, el mateix dia, al titular, empresa instal·ladora encarregada del manteniment o de la revisió i al Servei Territorial d'Indústria i Energia corresponent, mitjançant notificació expressa i individualitzada.

El Servei Territorial dictarà, en el termini més breu possible, una resolució motivada, en què confirme o alce la paralització i la notificarà a les persones interessades perquè tinga els efectes oportuns.

2. Per a la posada en servei de la instal·lació paralitzada, caldrà l'emissió d'una nova acta favorable de SEPIVA, després de la comunicació d'haver reparat els defectes per part de l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment o revisió, per pròpia iniciativa, o a petició de part interessada.

En aquest cas, l'expedient relatiu a la inspecció periòdica no es considerarà acabat mentre que no s'estenga pel SEPIVA la corresponent acta de reparació de defectes, després visita d'inspecció realitzada amb aquest objectiu.

Article sisé

1. Si de la inspecció periòdica resulten defectes majors, en l'acta als titulars de la instal·lació es concedirà un termini màxim de 2 mesos per a la correcció, que es notificarà a l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment o de la revisió, per al seu coneixement.

2. La reparació dels defectes majors s'acreditarà davant SEPIVA mitjançant certificat de l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment o revisió.

En aquest cas l'expedient relatiu a la inspecció periòdica no es considerarà acabat mentre no s'extenga per SEPIVA la corresponent acta de subsanació de defectes, després de la visita d'inspecció realitzada amb tal objectiu.

3. Transcorregut el termini concedit sense haver-se reparat les deficiències, SEPIVA quedarà habilitada per a deixar fora de servei la part de la instal·lació defectuosa. Aquesta mesura haurà de comunicar-se al titular de la instal·lació, a l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment i al Servei Territorial d'Indústria i Energia corresponent, el qual haurà de ratificar en els termes del que disposa l'article 5.1 d'aquesta ordre.

4. Quan s'haurà desconnectat totalment o parcial la instal·lació per no haver-se corregit els defectes majors trobats, la nova posada en marxa requerirà el mateix procediment descrit en l'article 5è, punt 2.

Article seté

1. El termini per a corregir defectes menors serà com a màxim de 4 mesos des de la notificació de, l'acta a les persones interessades.

2. La comprovació que els defectes menors han estat reparats es farà constar en un certificat de l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment o revisió.

Article vuité

En l'acta que estenga el SEPIVA es faran constar, si escau, les modificacions de la instal·lació que resulten necessàries per a la reparació de deficiències, i les tècnicament aconsellables des del punt de vista de la seguretat per a millorar-la.

Article nové

1. Segons els criteris exposats en l'article primer, Sepiva elaborarà un programa concret de dates d'inspecció, el qual començarà dins de cadascun dels terminis senyalats, per les instal·lacions més antigues.

2. Aquest programa haurà de ser aprovat per la Direcció General d'Indústria i Energia.

3. Una vegada aprovat el programa d'inspeccions periòdiques, la data que en cada cas corresponga, serà comunicada al titular de la instal·lació i a l'empresa instal·ladora encarregada del manteniment o de la revisió.

4. Amb anterioritat a la realització de les corresponents inspeccions periòdiques, SEPIVA facilitarà als propietaris tota la informació necessària sobre aquestes.

Article deu

D'acord amb el que disposa el punt segon de l'acord del Consell de 17 de setembre de 1990 (DOGV 20.09.90) pel qual s'adscriuen a Sepiva els serveis d'inspecció periòdica d'instal·lacions elèctriques en locals de pública concurrència en el territori de la Comunitat Autònoma Valenciana, les tarifes que hagen d'aplicar-se en les inspeccions periòdiques seran aprovades per la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, després de l'informe de la d'Economia i Hisenda, i hauran de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Article onze

Sepiva tindrà a disposició de la Direcció General d'Indústria i Energia totes les dades de registre i estadístics que els siguen sol·licitades i, en concret, duran un registre d'instal·lacions, en el qual figuren tots els locals de pública concurrència, amb les dades fonamentals de cadascun, inspeccions generals periòdiques efectuades i incidències sorgides en el seu funcionament.

Article dotze

Es faculta la Direcció General d'Indústria i Energia per a dictar les instruccions que calga per a l'efectivitat d'aquesta ordre, que entra en vigor el dia en què es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Article tretze

Amb independència de tot això, els serveis territorials d'Indústria i Energia, en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, podran realitzar les inspeccions periòdiques que jutgen oportunes, per tal de supervisar les actuacions de SEPIVA.

DISPOSICIO ADDICIONAL

1. Es modifica l'article 10 de l'Ordre de 31 de gener de 1990 sobre manteniment d'instal·lacions elèctriques en locals de pública concurrència, i s'hi afegeix el paràgraf següent:

«Atesa la menor capacitat d'afluència de públic i per tant al menor risc que això comporta davant situacions d'emergència, s'exclouen de la inspecció periòdica que ha d'efectuar el SEPIVA les instal·lacions elèctriques dels locals de reunió no inclosos en l'annex I, que tinguen una superfície inferior a 150 metres quadrats.

2. Es modifiquen els annexos N, NI i IV de l'esmentada Ordre de 31 de gener de 1990, que queden redactats com s'indica en l'annex I d'aquesta ordre.

València, 13 de maig de 1991.

El Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme,

ANDRES GARCIA RECHE

ANNEX I

1. Relació de mitjans tècnics de les empreses de manteniment (annex N de l'Ordre de 30.01.90).

2. Procediment de revisió i de manteniment en els locals d'espectacle, de reunió i d'establiments sanitaris (annex NI de l'Ordre de 30.01.90).

3. Butlletí de reconeixement anual de locals de pública concurrència (annex IV de l'Ordre de 30.01.90).

ANNEX I.1

Relació de mitjans tècnics de les empreses de manteniment (annex N de l'ordre de 30.01.90)

1. Locals de reunió i d'espectacles

- Analitzador registrador d'energia trifàsic (kW, V, I, cos, fi).

- Mesurador d'aïllament: Que proporcione en buit una tensió compresa entre 500 i 1000 volts.

- Teluròmetre.

- Equip verificador de la sensibilitat de disparament dels interruptors diferencials:

Segons UNE 20-383-75 que verifiquen la característica intensitat-temps.

- Pinça amperimètrica: Capaç de mesurar fins 1.000 A.

- Luxòmetre: Error màxim + /- 15 % mesura des d'1 lux; amb filtre corrector per a adaptar-ne la sensibilitat a la de l'ull humà; amb dispositiu de blocatge del valor llegit o lectura visible en l'obscuritat.

- Multímetre per a mesures de tensions i intensitats en c.c. i c.a.: Que mesura el valor eficaç (r.m.s.); capaç de mesurar entre altres fins 20 A.

- Mesurador de les tensions de contacte aplicades en les preses de corrent: segons MIBT 021.

- Variador de tensió portàtil: monofàsic, regulació continua, sense distorsió d'ona, amb potència d'eixida mínima 1 kVA, i tensió regulable entre 0 i 250 volts.

2. Establiments sanitaris

Comprenen els aparells anteriors més els següents:

- Electrodes per a la mesura de la resistència d'aïllament dels sòls antielectrostàtics: segons procediment recomanat per la Comissió Electrotècnica Internacional, amb els valors de la MI BT 025.

- Mesurador de fuites amb escala de 1 mV: segons norma UNE 20 613 (1) i 20 615 (1).

- Aparell comprovador del vigilant i repetidor del quiròfan: segons MI BT 025, tant en mesura d'impedància com de resistència.

- Mesurador de resistències des de 0,05 ohm amb font d'energia pròpia: equips que no l'afecten en la mesura de la resistència dels cables de prova.

- Sistema de mesura del temps de commutació de l'enllumenat de reemplaçament: cronòmetre automàtic que aprecie des de 0,1 seg. i mesure el temps a la falta de la tensió de xarxa i al seu restabliment.

- Equip necessari per a verificar la continuïtat dels conductors actius: pot servir l'equipament previst en el mesurador de resistència des de 0,05 ohm amb font d'energia pròpia.

ANNEX I.2

Procediment de revisió i de manteniment als locals d'espectacles, de reunió i establiments sanitaris(annex NI de l'Ordre de 30.01.90).

1. Inspecció

Es basarà en la comprovació de les disposicions establertes en el reglament electrotècnic per a baixa tensió i les instruccions complementàries, especialment la instrucció MI BT 025 sobre prescripcions particulars per a les instal·lacions elèctriques en locals de pública concurrència.

Es tindran en compte en la realització de les revisions, les ordenances municipals, normes particulars de l'empresa subministradora oficialment aprovades i les normes UNE de compliment obligat.

1.1. Inspeccions de caràcter general.

Comunes a tot tipus de locals, s'efectuaran:

1.1.1. Comprovacions visuals.

- Derivació individual.

- Interruptor general automàtic.

- Quadre general de distribució.

- Canalitzacions elèctriques.

1.1.2. Mesures.

- Resistència de l'aïllament de la instal·lació entre conductors i entre conductors i terra.

- Comprovació dels interruptors diferencials.

- Continuïtat del conductor de protecció en totes les preses de corrent.

- Mesura de la resistència de la posada a terra.

- Comprovació de l'enllumenat de senyalització i emergència.

1.2. Inspeccions de caràcter específic.

Segons els distints tipus de locals de pública concurrència, s'efectuaran:

1.2.1. Locals d'espectacles.

- Comprovació de les línies distribuïdores, quadres secundaris de distribució i interruptors omnipolars.

- Canalitzacions i dispositius de protecció en cabines, escenaris, magatzems i tallers annexos.

- Distàncies de seguretat entre els aparells elèctrics i els elements aliens a la instal·lació.

1.2.2. Locals de reunió.

- Comprovació de les línies distribuïdores, quadres secundaris de distribució i interruptors omnipolars.

1.2.3. Establiments sanitaris.

- Comprovació del monitor de detecció de fuites.

- Revisió de les preses de corrent i dels cables de connexió.

- Comprovació de la protecció diferencial

- Mesura de la resistència dels conductors de protecció.

- Mesura de la resistència dels conductors d'equipotencialitat i de les connexions d'equipotencialitat.

- Comprovació de funcionament dels subministraments complementaris.

- Comprovació de la resistència d'aïllament dels sòls antielectrostàtics.

- Comprovació de la continuïtat dels conductors actius.

- Mesura de l'aïllament dels conductors actius i terra en tots els circuits.

- Mesura de la corrent de fuga dels aparells d'ús mèdic.

- Mesura d'aïllament de l'alimentació de la llum de quiròfan.

- Mesura de la resistència de posada a terra.

- Comprovació de les mesures contra el risc d'incendi o explosió.

- Informe i extracte dels controls reflectits en el llibre de manteniment de cada quiròfan.

Veure annex

ANNEX II

1. Control de les instal·lacions d'enllaç i interiors per SEPIVA. Controls Generals.

2. Control de les instal·lacions interiors per SEPIVA. Controls específics.

ANNEX N.1

Control instal·lacions interiors per SEPIVA. Controls generals

* Caixa general de protecció (MI BT 012):

- Tipus normalitzat per la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme (DOGV 20.11.89)- Precintable i amb grau de protecció corresponent al seu emplaçament (MI BT 013, 1.2).

* Línia repartidora (MI BT 013):

- Conductors aïllats en l'interior de tubs empotrats (MI BT 014, 1.1.1)

- Conductors aïllats en l'interior de tubs en muntatge superficial (MI BT 014, 1.1.1).

- Canalització prefabricada (MI BT 014, 1.1.1)

- Conductors aïllats amb coberta metàl·lica en muntatge superficial (MI BT 014, 1.1.1)

- Diàmetre del tub (MI BT 013, 1.1.1)

- Secció dels conductors (MI BT 017, 2.1.2)

- Longitud de la línia (MI BT 017)

- Caiguda de tensió (MI BT 013, 1.1.2)

* Derivacions individuals (MI BT 014):

- Conductors aïllats en l'interior de tubs empotrats (MI BT 014, 1.1.1)

- Conductors aïllats en l'interior de tubs en muntatge superficial (MI BT 014, 1.1.1)

- Canalitzacions prefabricades. Dimensions (MI BT 014, 1.1.1)

- Conductors aïllats amb coberta metàl·lica en muntatge superficial (MI BT 014, 1.1.1)

- Diàmetre del tub (MI BT 014, 1.1.1)

- Secció dels conductors (MI BT 014, 1.2)

- Longitud de la línia (MI BT 014)

- Caiguda de tensió (MI BT 014, 1.2)

* Comptadors (MI BT 015):

- Calibre dels fusibles seguretat (MI BT 015, 1.1)

- Potència prevista (MI BT 015, 1.1)

- Classe fusibles seguretat (MI BT 015, 1.1)

- Condicions generals del local (MI BT 015, 1.3)

* Dispositius privats de comandament i protecció (MI BT 016):

- Interruptor general automàtic de tall omnipolar (MI BT 016, 1.1)

- Dispositius de protecció de cada circuit interior (MI BT 016, 1.1)

- Interruptor diferencial (MI BT 016. 1.2)

- Canalitzacions independents per a cada circuit (MI BT 016, 1.1)

* Prescripcions generals (MI BT 017, 018, 019, 020, 021, 039):

- Secció dels conductors de la distribució interior (MI BT 017, 2.1.2)

- Longitud dels circuits interiors (MI BT 017, 2.1.2)

- Baixada de tensió dels circuits interiors (MI BT 017, 2.1.2)

- Secció dels conductors protecció (MI BT 017, 2.2)

- Coordinació entre dispositius de protecció (MI BT 020, 1.1)

- Protecció de les línies derivades interiors (MI BT 020, 1.3)

- Interruptors omnipolars per a receptors amb potència superior a 1000 W (MI BT 017, 2.6)

- Identificació dels conductors (MI BT 017, 2.9.3)

- Sistema d'instal·lació (MI BT 018, 1)

- Classes de tubs protectors (MI BT 019, 1.1)

- Diàmetres dels tubs protectors (MI BT 019, 1.2)

- Nombre conductors i secció que s'inclou en el mateix tub (MI BT 019, 1.2)

- Protecció contra sobreintensitats (MI BT 020, 1.1)

- Situació dels dispositius de protecció (MI BT 020, 1.2)

- Quadre de distribució en origen (MI BT 020, 1.4)

- Protecció contra contactes directes (MI BT 021, 1)

- Sistema de protecció contra contactes indirectes (MI BT 021, 2)

- Preses de terra. Naturalesa dels electrodes. Classe (MI BT 039, 6.1)

- Línia d'enllaç amb terra, conductor, tipus, secció (MI BT 039, 8.1)

- Línia principal de terra, conductor, tipus, secció (MI BT 039, 8.1)

- Derivacions de la línia principal de terra. Conductor: tipus, seccions (MI BT 039, 8.1).

- Continuïtat dels conductors de protecció (MI BT 039, 3.4)

- Separació entre les preses de terra de les masses de B.T. i les de les masses de C.T. (MI BT 039, 9)

ANNEX N.2

Control instal·lacions interiors per SEPIVA. Control específics:

* Classificació del local (MI BT 025, 1):

- Local d'espectacles (MI BT 025, 1.1)

- Local de reunió (MI BT 025, 1.2)

- Establiment sanitari (MI BT 025, 1.3)

* Enllumenats especials (MI BT 025, 2):

- Enllumenat d'emergència. Tipus i estat (MI BT 025, 2.1)

- Enllumenat de senyalització. Tipus i estat (MI BT 025, 2.2)

- Enllumenat de reemplaçament. Tipus i estat (MI BT 025, 2.3)

- Quadre de comandament i protecció de l'enllumenat especial (MI BT 025, 4)

- Voltímetre classe 2,5 en quadre enllumenat especial (MI BT 025, 2.4)

- Línies individuals per a enllumenat especial (MI BT 025, 4)

- Tipus i intensitat interruptors automàtics de protecció de les línies d'enllumenat especial (MI BT 025, 4)

- Nombre de punts de llum d'enllumenat especial servits per una línia (MI BT 025, 4)

- Canalitzacions independents per a enllumenat especial (MI BT 025, 2.4)

Fonts pròpies d'energia (MI BT 025, 3):

- Constitució, capacitat (MI BT 025, 3)

Subministrament complementari (Art. 13,6):

- Condicions del subministrament (Socors, reserva, duplicat) (Art. 13,b i 14)

Prescripcions de caràcter general (MI BT 025,4):

- Presa individual al local (MI BT 025, 4.a)

- Quadre general de distribució situat a l'entrada de la presa (MI BT 025, 4.b)

- Dispositiu de comandament i protecció. Tipus intensitat (MI BT 025, 4.b)

- Aparells de consum major de 15 A, alimentats des dels quadres principals o secundaris (MI BT 025, 4.b)

- Quadres generals de distribució i quadres secundaris. Situació. Característiques dels recintes (MI BT 025, 4.c)

- Tipus de canalitzacions (MI BT 025, 4.f)

- Dispositius que impedesquen la possibilitat de connexió per dues fonts d'alimentació distintes (MI BT 025, 4.g)

* Locals d'espectacles (MI BT 025,5):

- Línies que parteixen del quadre general de distribució (MI BT 025, 5.a)

- Tipus d'interruptors (omnipolars o no ) amb els quals s'accionen les línies principals que parteixen del quadre (MI BT 025, 5.a)

- Quadre secundari de distribució en escenari i annexos. Característiques (MI BT 025, 5.a)

- Quadre secundari de distribució en cabina cinematogràfica o de projectors per a enllumenat. Característiques (MI BT 025, 5.b)

- Tipus instal·lació en cabines i escenaris (MI BT 025, 5.b)

- Tipus dispositius de protecció en quadres secundaris, cabines i escenari (MI BT 025, 5.b)

- Canalitzacions mòbils en cabines i escenaris: tipus de conductors (MI BT 025, 5.b)

- Classe de receptors portàtils en cabines i escenaris (Mi 025, 5.e)

- Locals servits per quadres de distribució independents. Característiques (MI BT 025, 5.d)

- Resistències, reostats, etc, per a jocs de llum o altres usos. (MI BT 025, 5.e)

* Locals de reunió (MI BT 025, 6):

- Línies independents, amb tall omnipolar per als locals o dependències (MI BT 025, 6.a)

Establiments sanitaris (MI BT 025, 7):

- Tipus instal·lació en sales d'anestèsia (MI BT 025, 7)

- Aparells mèdics: parts sota tensió major de 50 V, no aïllades accessibles fàcilment (MI BT 037, 1)

- Instal·lació d'aparells de rajos X (MI BT 037, 2)

- Tensions (MI BT 037, 2)

- Autotransformador de regulació (MI BT 037, 2)

- Interruptor exclusiu degudament senyalitzat, fins i tot en l'obscuritat, i fàcilment accessible (MI BT 037, 2)

- Senyalització indicadora dels aparells que funcionen sota A.T. d'un mateix generador (MI BT 037, 2)

- Canalitzacions A.T. inaccessibles en aparells de rajos X amb tensió fins 250 kV cresta (MI BT 037, 2)

- Aparells rajos X. Dispositius i mesures de protecció generals (MI BT 037, 2)

- Homologació amb normes nacionals o internacionals de l'equip quiròfan (MI BT 025, 7.1)

- Posada a terra de protecció en quiròfans. Tipus conductor, seccions (MI BT 025, 7.1.1)

- Connexió d'equipotencialitat de les masses metàl·liques accessibles en quiròfan (MI BT 025, 7.1.1)

- Identificació del conductor de protecció (color groc-verd) en quiròfan (MI BT 025, 7.1.1)

- Enfangament d'equipotencialitat (EE) (quiròfan) (MI BT 025, 7.1.1)

- Enfangament de protecció (PT) (quiròfan) (MI BT 025, 7.1.1) - Tipus de conductor unió entre enfangament d'equipotencialitat (EE) i posada a terra de protecció (PT). Secció d'aquest (MI BT 025, 7.1.1)

- Diferència de potencial entre masses metàl·liques accessibles i enfangament d'equipotencialitat (MI BT 025, 7.1.1)

- Transformador d'aïllament per a usos mèdics, en quiròfan. Tipus. Característiques (MI BT 025, 7.1.1)

- Protecció del transformador d'aïllament contra sobreintensitats i dels seus circuits derivats. Coordinació de les proteccions (MI BT 025, 7.1.1)

- Monitor de detecció de fugues de corrent, en quiròfan (senyalització òptica roja). Característiques (MI BT 025, 7.1.1)

- Quadre de comandament i protecció de cada quiròfan. Situació, accessibilitat. Dispositius que s'hi troben (MI BT 025, 7.1.1)

- Quadre d'alarma del monitor. Situació, visibilitat, accessibilitat (quiròfan) (MI BT 025, 7.1.1)

- Dispositius de protecció diferencial en quiròfan. Tipus i característiques (MI BT 025, 7.1.1)

- Protecció diferencial en circuits amb transformador d'aïllament (MI BT 025, 7.1.1)

- Petites tensions de seguretat en quiròfan. Valors (MI BT 025, 7.1.1)

- Subministrament de reserva. Característiques (MI BT 025, 7.1.2)

- Subministrament especial complementari (per a llums quiròfan i equips d'assistència vital). Característiques. Temps d'entrada en servei (MI BT 025, 7.1.2)

- Sistema de ventilació de gasos en quiròfan (MI BT 025, 7.1.3)

- Característiques del sòl del quiròfan (MI BT 025, 7.1.3)

- Identificació conductors (colors) (MI BT 025, 7.1.6)

* Control i mesura en quiròfans (MI BT 025, 7.1.4):

- Funcionament de les mesures de protecció (MI BT 025, 7.1.4)

- Continuïtat dels conductors actius i dels conductors de protecció i posada a terra (MI BT 025, 7.1.4)

- Resistència de les connexions dels conductors de protecció i de les connexions d'equipotencialitat (MI BT 025, 7.1.4)

- Resistència d'aïllament entre conductors actius i terra en cada circuit (MI BT 025, 7.1.4)

- Resistència de posada a terra (MI BT 025, 7.1.4)

- Resistència d'aïllament de sòls antielectrostàtics (MI BT 025, 7.1.4)

- Funcionament de tots els subministraments complementaris (MI BT 025, 7.1.4)

- Control del dispositiu de vigilància d'aïllament i dels dispositius de protecció (MI BT 025, 7.1.4)

- Llibre de manteniment (MI BT 025, 7.1.5)

Aquests controls s'indiquen a títol orientador, i no constitueixen en cap aspecte exclusivitat en ells mateixos.

Mapa web