Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 6 de juliol de 1994, del conseller de Medi Ambient, per la qual es regulen els documents de control i seguiment de residus tòxics i perillosos que utilitzaran únicament petits productors de residus.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 2314 de 20.07.1994
Referència Base de Dades:  1617/1994
 



ORDRE de 6 de juliol de 1994, del conseller de Medi Ambient, per la qual es regulen els documents de control i seguiment de residus tòxics i perillosos que utilitzaran únicament petits productors de residus. [94/4989]

El Reial Decret 833/88, reglament que desplega la Llei 20/1986, Bàsica de Residus Tòxics i Perillosos, estableix en l'article 35 la necessitat d'emplenar un document de control i seguiment en cada moviment de residus tòxics i perillosos, i en l'annex V proposa un model de document.

L'esmentat reglament també estableix en l'article 22 un funcionament especial per als considerats petits productors, que són aquells que, pel fet de generar menys de 10.000 quilograms a l'any de residus tòxics i perillosos, adquireixen aquest caràcter mitjançant la inscripció en el Registre de Petits Productors que amb aquest fi té la Conselleria de Medi Ambient.

L'article 32.1.6 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat mitjançant la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, atribueix a la Generalitat Valenciana la competència exclusiva en matèria de protecció del medi ambient.

A la vista de tot l'anterior, i per tal de simplificar la tramitació exigida en els moviments de residus tòxics i perillosos als considerats petits productors de residus,

ORDENE:

Article únic

S'aproven els documents de control i seguiment que figuren com a annex d'aquesta ordre, perquè s'utilitzen en les cessions de residus tòxics i perillosos de petits productors a gestors autoritzats de residus tòxics i perillosos.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Valencia, 6 de juliol de 1994

El conseller de Medi Ambient,

EMÉRIT BONO I MARTÍNEZ

ANNEX

Document de control i seguiment de residus tòxics i perillosos per a petits productors de residus

1. Amb els documents que ací s'estableixen es pretén controlar els processos de transferència de residus tòxics i perillosos entre petits productors i gestors, de manera que la titularitat i responsabilitat del residu estiga perfectament identificada.

2. S'estableix un document específic per al control de la recollida de petites quantitats de residus tòxics i perillosos, que denominarem full de control de recollida, el qual regula la transferència de residus tòxics i perillosos de petits productors a recollidors autoritzats per a efectuar aquest tipus de recollida.

La transferència de residus tòxics i perillosos de recollidors i grans productors a gestors i centres autoritzats, o d'aquests entre ells, es continuarà fent mitjançant el model establert en l'article 36 del Reial Decret 833/88.

3. El recollidor haurà d'estar autoritzat per a retirar residus tòxics i perillosos de petits productors per la Conselleria de Medi Ambient, i s'haurà de responsabilitzar del residu recollit i d'enviar-lo a un centre autoritzat.

4. El recollidor no podrà assumir la titularitat del residu tòxic i perillós de grans productors o gestors intermedis, però podrà actuar com a transportista si hi està autoritzat.

Els grans productors i gestors intermedis tenen l'obligació de garantir el lliurament dels residus tòxics i perillosos a un gestor o instal·lació autoritzats per a rebre'ls, emplenant el document de control i seguiment establert en l'article 36 del Reial Decret 833/88.

Full de control de recollida

5. Està constituïda pel justificant d'entrega del residu i el full de control de recollida pròpiament dit.

El full de control de recollida consta de 3 exemplars en paper autocopiatiu de distint color: blanc (1), verd (2) i groc (3).

El document blanc (1) és per a la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana. El document verd (2) és per al destinatari final autoritzat com a gestor dels residus. El document groc (3), que porta en el revers la firma del responsable i el segell del centre on es retira el residu, ha de guardar-lo el recollidor durant un període de cinc anys.

6. Procediment que cal seguir:

Quan el recollidor autoritzat efectua la retirada del residu tòxic i perillós a petits productors, ha de deixar als responsables d'aquests centres el justificant d'entrega, degudament emplenat.

El recollidor ha d'emplenar amb les dades corresponents a cada justificant d'entrega les caselles del full de control de recollida. En el revers del full groc (3) ha de figurar la firma del responsable i el segell del centre on es recull el residu tòxic i perillós.

En qualsevol cas ha de quedar sempre degudament reflectida la correspondència entre el justificant d'entrega i el full de control de recollida.

Una vegada s'haja completat el full de control de recollida, datarà i firmarà els tres exemplars i remetrà el full blanc (1) a la Conselleria de Medi Ambient.

Els recollidors autoritzats entregaran al centres de destinació dels residus tòxics i perillosos el document de control i seguiment, segons el model de l'article 36 del Reial Decret 833/88, juntament amb el full verd (2) del full de control de recollida, per justificar la procedència dels residus.

En el cas que un recollidor emmagatzeme temporalment residus tòxics i perillosos, la transferència d'aquests residus emmagatzemats a un gestor autoritzat també s'haurà de fer mitjançant el document de control i seguiment establert en el Reial Decret 833/88.

Mapa web