Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 9 de març de 1993, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s'estableixen condicions als sistemes de connexió dels aparells mòbils que utilitzen gas com a combustible.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 2029 de 21.05.1993
Referència Base de Dades:  1121/1993
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Indústria, Comerç i Turisme
    Grup temàtic: Legislació, Reglamentació
    Matèries: Indústria i energia
    Descriptors:
      Temàtics: norma de seguretat, norma tècnica, combustible



Ordre de 9 de març de 1993, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s'estableixen condicions als sistemes de connexió dels aparells mòbils que utilitzen gas com a combustible.

Les normes bàsiques d'instal·lacions de gas en edificis habitats, aprovades por l'Ordre de la Presidència del Govern, de 29 de març de 1974, i en concret el punt 3.2, tubs flexibles, regulen les condicions a complir pels tubs fabricats amb elastómers.

En algunos països de la Comunitat Europea s'accepten i són de gran implantació els tubs flexibles d'alta resistència mecànica, com també unions diferents a les previstos por als elastòmers definidos en les normes bàsiques.

Por altra part mitjançant Resolució de 6 de novembre de 1902, de la Direcció General de Política Tecnològica (BOE 11.12.92), es va aprovar la norma UNE 6071592(1), de tubs flexibles por a unió d'instal·lacions a aparells que utilitzen gas com a combustible.

Vist. que la indústria nacional del sector necessitarà d'un temps prudencial por a dur a terme les adaptacions necessàries por poder atendre la demanda de tubs flexibles d'alta resisténcia mecànica,

ORDENE:

Article primer

A les instal·lacions noves que es realitzen es podran utilitzar, entre els aparells de gas mòbils i la instal·lació fixa de gas, sistemes d'unió constituïts por tubs flexibles d'alta resisténcia mecànica i llarga durada que duguen incorporats una connexió roscada por la banda de l'aparell, i roscada i enclavada amb enllaç de seguretat por l'altre extrem, que evite l'eixida del gas en cas de la retirada o despreniment del flexible.

Article segon

Mentre no s'aprove la corresponent Norma UNE que definesca les característiques especifiques del tipus d'unió abans esmentat i, si s'escau, els sistemes d'acreditació del compliment d'aquestes, els fabricants, els venedors i els instal·ladors hauran d'acreditar que els elements i els sistemes d'unió a utilitzar reuneixen i compleixen les exigències tècniques i de qualitat establertes en normes ofîcialment acceptades en algun dels països membres de la Comunitat Europea.

Article tercer

L'acreditació esmentada en l'article anterior haurà de fer-se patent mitjançant la presentació de la pertinent certificació d'acord amb la norma de referència junt amb els resultats dels assajos realitzats per un organisme o laboratori oficial acreditat. L'empresa distribuïdora de gas haurà d'exigir l'esmentada Acreditació, prèviament a la posada en servei de la instal·lació.

DISPOSICIO FINAL

Aquesta ordre vigirà el dia en què es publique al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, .9 de març de 1993.

El Conseller d'Indústria, Comerç, í Turisme,

ANDRES GARCIA RECHE

Mapa web