Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 43/2001, de 27 de febrer, del Govern Valencià, pel qual es creen noves Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3950 de 01.03.2001
Número identificador:  2001/X1879
Referència Base de Dades:  0882/2001
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Economia, Hisenda i Ocupació
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Normativa tributària
    Descriptors:
      Temàtics: impost sobre transmissions patrimonials, recaptació d'impostos, hisenda regional , monografies



DECRET 43/2001, de 27 de febrer, del Govern Valencià, pel qual es creen noves Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari. [2001/X1879]

La disposició addicional segona del Reial Decret Legislatiu 1/1993, de 24 de setembre, pel qual es va aprovar el text refós de la Llei de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, estableix la possibilitat que les Comunitats Autònomes que s'hagen fet càrrec, per delegació de l'Estat, de la gestió i liquidació de l'impost esmentat encarreguen la realització d'aquestes funcions, dins del marc de les seues atribucions, a les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari.

En igual sentit es pronuncia la disposició addicional primera del Reial Decret 1.629/1991, de 8 de novembre, pel qual es va aprovar el Reglament de l'Impost sobre Successions i Donacions, respecte a aquest últim tribut.

D'altra banda, la Generalitat Valenciana va promulgar sengles decrets pels quals s'atribuïen les competències esmentades en els dos paràgrafs precedents a les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari: el Decret 209/1987, de 28 de desembre, del Govern Valencià, pel qual s'encarreguen les funcions en relació amb l'Impost sobre Successions i Donacions, i el Decret 249/1991, de 23 de desembre, del Govern Valencià, pel qual s'atribueix la gestió i liquidació de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

Després de l'encàrrec d'aquestes funcions, mitjançant els Reials Decrets 1.141/1984, de 23 de maig, i 1.814/1993, de 18 d'octubre, es van crear nous Registres de la Propietat. Com a conseqüència d'aquesta creació, la Generalitat Valenciana va crear noves Oficines Liquidadores en aquells Registres als quals els va correspondre una nova demarcació registral.

D'altra banda, a través del Reial Decret 398/2000, de 24 de març, s'ha modificat l'estructura dels Registres de la Propietat en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, ja que mentre, en uns casos, s'ha ampliat el seu nombre per segregació o divisió d'altres preexistents, en altres casos s'ha fixat una nova capitalitat. Resulta, per tant, aconsellable adequar a aquesta nova estructura territorial la demarcació de les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari en aquells casos en què els nous Registres s'han format per trasllat de capitalitat per a obtenir amb això un millor servei al ciutadà.

Basant-se en això, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 27 de febrer de 2001,

DECRETE

Article 1

Crear noves Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari, segons la relació que figura com a annex I del present decret.

Article 2

Les noves Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari tindran encarregades les funcions de gestió i liquidació de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i de l'Impost sobre Successions i Donacions, en els mateixos termes i amb les mateixes atribucions que les que posseeixen les existents a l'entrada en vigor del present decret.

Article 3

Els termes municipals que queden integrats en l'àmbit de cada nova Oficina Liquidadora són els que es recullen en l'annex II del present decret.

Article 4

Les noves Oficines Liquidadores hauran d'entrar en funcionament, amb la notificació prèvia expressa al conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació, abans del dia 1 d'abril de 2001 llevat que, en virtut de justa causa i amb la sol·licitud prèvia, aquest n'autoritzara l'ajornament.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

S'autoritza el conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació per a dictar totes les disposicions que siguen necessàries per a l'execució i desenvolupament del que disposa el present decret.

Segona

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Annex I

Noves oficines liquidadores

1. Guardamar del Segura, capitalitat a Guardamar del Segura.

2. Altea, capitalitat a Altea.

3. El Campello, capitalitat al Campello.

Annex II

Circumscripcions territorials

1. Guardamar del Segura: comprèn els termes municipals de Guardamar del Segura, Rojales, Formentera del Segura, Los Montesinos, Almoradí i Benejúzar.

2. Altea: comprèn els termes municipals d'Altea i la Nucia.

3. El Campello: comprèn el terme municipal del Campello.

València, 27 de febrer de 2001

EL president de la Generalitat Valenciana,

EDUARDO ZAPLANA HERNÁNDEZ-SORO

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,

VICENTE RAMBLA MOMPLET

Mapa web