Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 30 de maig de 1988, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es crea el Programa Especial de Rehabilitació en la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 841 de 08.06.1988
Referència Base de Dades:  0856/1988
 



Ordre de 30 de maig de 1988, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es crea el Programa Especial de Rehabilitació en la Comunitat Valenciana.

L'aportació de la Rehabilitació a la Medicina i a la Societat, a contribuït a elevar la qualitat de vida en els pacients amb un procés limitador de la capacitat funcional i de relació, disminuint-ne les seqüeles i accelerant llur integració social en les millors condicions possibles.

El creixent augment de les malalties osteoarticulatòries de tipus degeneratiu per envelliment de la població, les seqüeles d'accidents de trànsit, laborals, neurològiques i respiratòries, condueixen a estimar adient l'impuls de mesures específiques que contribuesquen a un avanç en les tècniques i els tractaments de rehabilitació a la Comunitat Valenciana, a través de la creació d'un Programa especial, dins del Pla aprovat pel Decret 47/1988, de 12 d'abril del Consell.

Per aquests motius, a proposta del Comitè Directiu del Pla de Programes Especials d'Assistència Sanitària, i d'acord amb el que preveu l'article cinqué del Decret 47/1988, de 12 d'abril, del Consell,

ORDENE

Article 1

S'aprova el Programa Especial de Rehabilitació, dins del marc del Pla de Programes Especials d'Assistència Sanitària de la Comunitat Valenciana.

Article 2

D'acord amb el que preveu el Decret 47/1988, de 12 d'abril, el Programa Especial de Rehabilitació s'adscriu a la Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària i el Comitè Directiu que regula l'article quart del Decret efectuarà la direcció i el control.

Article 3

Són objectius del Programa Especial de Rehabilitació:

1) La planificació de les necessitats de Recursos Humans i Materials en aquesta matèria per a la distribució per Arees de Salut i Centres Assistencials.

2) L'estudi nosològic de la Rehabilitació en la Comunitat Valenciana, seguint les directrius de l'OMS, unificant criteris i efectuant estudis actualitzats de les malalties, que competen a la demanda social que aquestes generen.

3) La profilaxi i el tractament rehabilitadors de tota la població.

4) La creació d'equips multidisciplinars per a l'elaboració d'un protocol de valoració de les seqüeles, tenint com a objectiu primordial la integració sòcio-laboral dels pacients segons el grau d'aqueixes.

5) L'establiment de criteris per al control i cost per tractaments, analitzant els factors que hi intervenen.

Article 4

La planificació dels tractaments seguirà els següents criteris:

1) Definició de nivells d'Assistència, determinats entre els serveis mèdics i de fisioteràpia, per a la rehabilitació hospitalària, ambulatòria i domiciliària.

2) Elaboració d'un programa anual per objectius que inclourà el control de qualitat dels tractaments i la duració d'aquests.

3) Establiment de normes de coordinació entre l'assistència hospitalària, extrahospitalària i domiciliària.

Article 5

D'acord amb el que estableix l'article seté del Decret 47/1988, de 12 d'abril, el Programa Especial de Rehabilitació comptarà per a la seua realització amb:

a) Un Grup Assessor Tècnic, els membres del qual seran nomenats pel Conseller de Sanitat i Consum i que estarà format per especialistes en medicina de rehabilitació, fisioterapeutes, treballadors socials, psicòlegs, comptant també amb la participació d'associacions de tècnics ortopèdics i d'associacions de disminuïts científiques escaients.

b) El Coordinador del Programa i del Grup Assessor Tècnic que s'integrarà com a Vocal en el Comitè Directiu del Pla de Programes Especials.

El Coordinador tindrà com a funcions complir i fer complir les mesures adoptades pel Comitè Directiu, impulsar i coordinar els treballs del Grup Assessor Tècnic i avaluar el compliment de les etapes del Programa Especial. i amb la col·laboració de les societats

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es facultada la Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària per dictar les instruccions que caldran a fi d'executar i desplegar la present norma.

Segona

En tot el que no preveu aquesta Ordre, hi serà d'aplicació el règim que conté el Decret 47/1988, de 12 d'abril, del Consell.

Tercera

Aquesta Ordre vigirà l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 30 de maig de 1988.

El Conseller de Sanitat i Consum,

JOAQUIN COLOMER SALA

Mapa web