Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 15 d'abril de 1987, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, sobre empreses instal.ladores i mantenidores de calefacció, climatització i aigua calenta.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 582 de 08.05.1987
Referència Base de Dades:  0784/1987
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Indústria, Comerç i Turisme
    Grup temàtic: Reglamentació, Legislació
    Matèries: Indústria i energia Ocupació i formació professional
    Descriptors:
      Temàtics: aigua potable, consum d'aigua, estalvi d'energia, calefacció, climatització, reglamentació tècnica, seguretat en el treball



Ordre de 15 d'abril de 1987, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, sobre empreses instal.ladores i mantenidores de calefacció, climatització i aigua calenta.

Per Ordre de la Presidència del Govern de 16 de juliol de 1981 (BOE del 13 d'agost de 1981), s'aprovaren les Instruccions Tècniques Complementàries (IT.IC) del Reglament d'Instal·lacions de Calefacció, Climatització i Aigua Calenta Sanitària, amb la finalitat de racionalitzar-ne el consum energètic.

Establerts a l'IT.IC 25 els criteris generals per a la qualificació d'empreses instal·ladores i mantenidores, la present disposició pretén de concretar-los i unificar actuacions en l'àmbit territorial de la nostra Comunitat Autònoma, així com d'establir els requisits mínims a complir per les diverses categories d'empreses instal·ladores i mantenidores, a fi i efecte d'aconseguir un estalvi energètic més gran i millorar el nivell de seguretat i qualitat dels seus treballs; i en ser transferides a la Generalitat Valenciana les competències en aquesta matèria pel Reial Decret 1047/84, d'11 d'abril.

En atenció d'aquests motius,

ORDENE:

Article 1

L'execució i L'execució i reparació de les instal·lacions de calefacció, climatització i aigua calenta sanitària, subjectes al Reglament aprovat pel Reial Decret 1618/1980 de 4 de juliol, seran realitzades a la Comunitat Autònoma Valenciana per empreses inscrites al »Registre d'Empreses Instal·ladores» de qualsevol dels Serveis Territorials d'Indústria i Energia.

Així mateix, per a dur a terme activitats de manteniment i de reparació de les instal·lacions esmentades, caldrà que l'entitat corresponent siga inscrita al «Registre d'Empreses de Manteniment i Reparació» del Servei Territorial en l'àmbit del qual es pretenga desplegar l'esmentada activitat.

Article 2

1. Dins de cada un dels Registres esmentats a l'article anterior existiran dues especialitats:

- Calefacció i aigua calenta sanitària.

- Calefacció, climatització i aigua calenta sanitària.

2. Al si de cada especialitat s'establiran dues categories de empreses, anomenades A i B, en funció dels paràmetres següents:

- Personal tècnic i professional mínim.

- Potència màxima de les instal·lacions.

- Assegurança de responsabilitat civil mínima.

- Mitjans tècnics mínims.

3. A l'Annex de la presente disposició s'hi estableixen els valors dels paràmetres citats, que seran exigits per a la inscripció d'empreses de Categoria A i B.

Article 3

La sol·licitud d'inscripció d'Empreses Instal·ladores de Manteniment i Reparació al Registre corresponent, serà presentada al Servei Territorial d'Indústria i Energia, i s'acompanyarà dels següents documents relatius a la persona física o jurídica de qui es tracte:

- Llicència Fiscal.

- Justificants de la integració en la plantilla del personal mínim en cada categoria, segons Annex.

- Còpia de la pòlissa d'assegurança, amb la cobertura que s'indica al susdit Annex.

- Relació dels mitjans tècnics de què disposen, els quals s'hauran d'inscriure al Registre Industrial.

- Relació de treballs realitzats en aquest comp.

- En el cas d'empreses de manteniment, descripció de l'organització del servei.

Article 4

Aquesta Ordre vigirà el dia de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

DISPOSICIO TRANSITORIA

Les Empreses dedicades en l'actualitat l'exercici de les activitats regulades en aquesta Ordre, caldrà que s'ajusten a aquesta, i inscriure's als correspondents Registres d'Empreses Instal·ladores o d'Empreses de Manteniment i Reparació, en el termini de tres mesos, des de la seua entrada en vigor.

València, 15 d'abril de 1987.

El Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme,

ANDRES GARCIA RECHE

Veure annex

Mapa web