Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 6/2005, de 14 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual es crea la Comissió Interdepartamental per al Desenrotllament de les Infraestructures i Xarxes de Telecomunicacions



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4927 de 19.01.2005
Número identificador:  2005/421
Referència Base de Dades:  0302/2005
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Infraestructures i Transport
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Organització de l'administració Telecomunicacions i noves tecnologies
    Descriptors:
      Temàtics: xarxa de transmissió de dades, reglament intern , òrgan col.legiat



DECRET 6/2005, de 14 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual es crea la Comissió Interdepartamental per al Desenrotllament de les Infraestructures i Xarxes de Telecomunicacions (CIDIRTEL). [2005/421]

El Consell de la Generalitat ha elaborat la iniciativa estratègica Avantic perquè la Comunitat Valenciana avance cap a la Societat Tecnològica i del Coneixement, consolide el seu posicionament avantguardista i prescriptor en l'àmbit europeu, i garantisca una major competitivitat, desenrotllament sostenible, qualitat de vida i cohesió social propis d'una societat avançada.

Avantic presenta un escenari temporal que des de 2004 fins al 2010, coincident amb el del Pla d'Infraestructures Estratègiques (PIE), on s'enquadren les inversions que en matèria d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions estan previstes en la iniciativa.

En matèria específica de telecomunicacions, el Pla Estratègic Valencià de Teleco-municacions Avançades (PEVTA), inclòs en Avantic, pretén concitar la col·laboració tant de la societat civil i emprenedora com dels diversos departaments i ens de l'administració autonòmica, així com de la resta de les administracions i institucions de la Comunitat Valenciana, per a definir el marc d'actuacions, així com el seu desenrotllament posterior, i la implementació i el control de les realitzacions que en infraestructures, xarxes i servicis de telecomunicacions avançades es duguen a terme.

La present norma suposa, a més, la concreció i el desenrotllament de l'article 23 del Decret 182/2004, d'1 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, en el qual s'atribuïx a la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació, entre d'altres, el disseny, la coordinació, l'elaboració i l'execució de les polítiques en matèria d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, i es crea, d'esta manera, la Comissió Interdepartamental per al Desenrotllament de les Infraestructures i Xarxes de Telecomunicacions (CIDIRTEL), per a l'impuls, la coordinació i l'assessorament en matèria d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana.

La creació de CIDIRTEL no implicarà cap increment de la despesa pública de la Generalitat.

La contribució dels diferents departaments de l'administració autonòmica i dels seus ens, sense preterir cap d'estos, en la formació de la voluntat de la Generalitat en matèria de telecomunicacions avançades és no sols possible sinó desitjable, pels següents motius:

a) D'una banda, les telecomunicacions i els servicis que estes fan possible contribuïxen d'una manera cada vegada més intensa a la millora en el funcionament intern de l'administració i en la seua relació amb els ciutadans i constituïxent per això un instrument essencial, de caràcter horitzontal, del qual són usuaris tots els seus departaments, en major o menor grau.

b) D'una altra, les telecomunicacions constituïxen per si mateixes una important activitat econòmica, així com un instrument amb incidència en parcel·les o activitats que són competència dels diversos departaments, com la planificació d'infraestructures i del territori, el benestar dels ciutadans, la competitivitat del nostre sector industrial i de servicis, la cultura i l'educació, etc.

c) Per arreplegar i enriquir tot el coneixement de la Generalitat en relació amb el desenrotllament de les infraestructures i xarxes de telecomunicacions avançades, així com la dels servicis que estes fan possible, a partir de les aportacions intel·lectuals de qualsevol òrgan o entitat de l'administració autonòmica.

Per això, d'acord amb el que disposen els articles 31 i 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta del conseller d'Infraestructures i Transport i previa deliberació del Consell de la Generalitat, en la reunió del dia 14 de gener de 2005,

DECRETE

Article 1. Objecte

El present decret té com a objecte la creació, la regulació de la composició, l'organització i les funcions, de la Comissió Interdepartamental per al Desenrotllament de les Infraestructures i Xarxes de Telecomunicacions (CIDIRTEL), amb les competències i les funcions que es descriuen en el present decret.

Article 2. Creació, adscripció i naturalesa de la Comissió

1. Es crea la Comissió Interdepartamental per al Desenrotllament de les Infra-estructures i Xarxes de Telecomunicacions, en avant CIDIRTEL, adscrita a la Conselleria d'Infraestructures i Transport de la Generalitat, o al departament que en cada moment tinga atribuïdes les competències en la matèria, amb les funcions, les competències, la composició i el funcionament que regula el present decret.

2. CIDIRTEL és un òrgan col·legiat de l'administració de la Generalitat de caràcter impulsor, coordinador, deliberant i assessor respecte de les matèries i les funcions que expressament se li assignen en este decret i en la resta de normativa que resulte d'aplicació.

Article 3. Competències i funcions de la Comissió

1. CIDIRTEL és un òrgan col·legiat de la Generalitat al qual correspon l'impuls i la coordinació de la política del Consell de la Generalitat en matèria d'infraestructures, xarxes i servicis de telecomunicacions avançades.

2. Correspon a CIDIRTEL:

a) Ser informada preceptivament de les diferents accions que es duguen a terme per l'administració de la Generalitat, en matèria d'infraestructures, xarxes i servicis de telecomunicacions avançades.

b) Avaluar de forma periòdica el nivell d'implantació i de desenrotllament de la política de la Generalitat en matèria d'infraestructures, xarxes i servicis de telecomunicacions avançades.

c) Realitzar el seguiment i la coordinació de les accions en matèria d'infraestructures, xarxes i servicis de telecomunicacions avançades previstes en Avantic.

d) Elaborar les propostes que coadjuven al desenrotllament del Model Valencià de Telecomunicacions Avançades previst en PEVTA, per a la seua elevació al Consell Assessor de Telecomunicacions i Societat del Coneixement (CATSCON).

e) Impulsar en l'interior de cada departament de l'administració autonòmica i dels seus ens públics les polítiques i les actuacions per a implementar els diversos elements del Model Valencià de Telecomunicacions Avançades.

f) Qualssevol altres competències i funcions relacionades amb l'àmbit de la seua competència o que li siguen atribuïdes per la normativa vigent o per la que en el futur es dicte, així com les que li encomane el Consell de la Generalitat per mandat específic o disposició de caràcter general, i les que li deleguen els òrgans amb competència en la matèria.

Article 4. Composició de la Comissió

1. CIDIRTEL estarà composta pels membres següents:

a) Presidència: el conseller d'Infraestructures i Transport o l'òrgan que en cada

moment tinga atribuïdes les competències corresponents.

b) Vicepresidència: la secretària autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació o l'òrgan que en cada moment tinga atribuïdes les competències corresponents.

c) Vocals, per raó de les seues competències, estretament relacionades amb les telecomunicacions, actualment exercides:

– La secretària autonòmica de Relacions amb l'Estat i Comunicació o l'òrgan que en cada moment tinga atribuïdes les competències corresponents.

– El director general d'Interior o l'òrgan que en cada moment tinga atribuïdes les competències corresponents.

– El director general de Radiotelevisió Valenciana o l'òrgan que en cada moment tinga atribuïdes les competències corresponents.

d) Altres vocals: a més dels anteriors, formaran part de CIDIRTEL el sotssecretari de la Presidència de la Generalitat i de cada una de les conselleries, com a màxim òrgan directiu d'estes.

e) Secretari: el titular amb rang de director general que en cada moment tinga atribuïdes les competències de telecomunicacions dins de la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

2. La Comissió disposarà d'una Secretaria Administrativa, que serà exercida per l'Àrea del Gabinet de Coordinació Interdepartamental, de la Direcció General de Relacions amb les Corts i Secretariat del Govern, segons el que disposa l'article 22 del Decret 180/2004, d'1 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprovà el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat.

3. La Comissió podrà acordar, quan els assumptes a debat ho facen necessari o convenient, l'assistència de funcionaris, tècnics o especialistes en la matèria de què es tracte, a l'lefecte que la informen i l'assessoren. Estes persones tindran veu però no vot. Per a la realització de les sessions i l'adopció dels seus acords, la Comissió podrà demanar igualment informes o dictàmens tècnics d'altres comissions i òrgans.

Article 5. Funcionament de la Comissió

1. La constitució, la convocatòria, el règim de les sessions i d'adopció d'acords, i, en general el funcionament de CIDIRTEL, s'ajustarà al que establixen els articles 22 a 27 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

2. CIDIRTEL, sense perjuí del que disposa el paràgraf anterior, podrà aprovar normes pròpies de funcionament o de règim intern per al millor exercici de les seues atribucions.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Desenrotllament normatiu

Queda facultat el conseller d'Infraestructures i Transport, o l'òrgan que en cada moment tinga atribuïdes les competències corresponents, per a dictar les disposicions necessàries per al compliment i per al desplegament d'este decret.

Segon. Entrada en vigor

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 14 de gener de 2005

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller d'Infraestructures i Transport,

Mapa web