Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 10/1996, de 16 de gener, del Govern valencià, pel qual es crea la figura del Defensor del Discapacitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 2672 de 23.01.1996
Referència Base de Dades:  0138/1996
 



DECRET 10/1996, de 16 de gener, del Govern valencià, pel qual es crea la figura del Defensor del Discapacitat.

L'article 49 de la Constitució recull el deure dels poders públics de realitzar una adequada política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels disminuïts, tot emparant-los en el gaudi dels seus drets i atorgant-los una atenció especial.

El compromís adquirit pel Govern valencià en la promoció, la defensa i la integració dels disminuïts físics, sensorials i psíquics aconsella la creació de la figura del Defensor del Discapacitat com a òrgan comissionat del Govern valencià amb àmplies facultats per a la defensa dels drets dels discapacitats.

D'acord amb això, a proposta del conseller de Treball i Afers Socials, i amb la deliberació prèvia del Govern valencià, en la reunió del dia 16 de gener de 1996,

DECRETE

Article 1. Creació

1. Es crea la figura del Defensor del Discapacitat com a òrgan comissionat del Govern valencià per a la defensa dels drets dels discapacitats físics, psíquics i sensorials, i en especial per coadjuvar a la seua promoció i plena integració en la societat.

2. El Defensor del Discapacitat, òrgan de caràcter unipersonal, dependrà orgànicament de la Conselleria de Treball i Afers Socials, i quedarà adscrit a la Direcció General de Serveis Socials.

Article 2. Funcions

Correspon al Defensor del Discapacitat en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, la defensa dels drets dels discapacitats físics, psíquics i sensorials, sense perjudici de les funcions atribuïdes en aquesta matèria a altres òrgans o institucions públiques.

En concret, són atribucions del Defensor del Discapacitat:

- Rebre i tramitar les queixes per les discriminacions, les tardances o altres anomalies patides pels discapacitats, i obtenir-ne informació dels òrgans administratius competents.

- Analitzar l'actuació de les administracions públiques i de la iniciativa privada amb relació al compliment de la normativa sobre integració social i laboral dels disminuïts físics, psíquics i sensorials, i posar en coneixement de les autoritats competents les irregularitats o disfuncions detectades.

- Informar de la seua actuació al Govern valencià, amb la possibilitat d'elevar totes les propostes o recomanacions que considere adequades per a la integració dels discapacitats.

Article 3. Nomenament i cessament

El nomenament i cessament del Defensor del Discapacitat correspondrà al Govern valencià, a proposta del conseller de Treball i Afers Socials.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera

La Direcció General de Serveis Socials proveirà els mitjans personals i materials necessaris per a la posada en marxa de la funció.

Segona

El Defensor del Discapacitat no percebrà cap retribució per la realització d'aquesta funció, sense perjudici del dret a ser indemnitzat en les condicions que fixa la normativa vigent.

DISPOSICIó FINAL

S'autoritza les conselleries de Treball i Afers Socials, d'Administració Pública, de Cultura, Educació i Ciència, i d'Economia i Hisenda perquè, en l'àmbit de les seues competències, realitzen les actuacions oportunes per al desplegament d'aquest decret.

València, 16 de gener de 1996

El president de la Generalitat Valenciana,

EDUARDO ZAPLANA HERNáNDEZ-SORO

El conseller de Treball i Afers Socials,

JOSÉ SANMARTíN ESPLUGUES

Mapa web