Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 28/2010, de 10 de desembre, de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, per la qual es modifiquen les tarifes dels servicis de transport públic de viatgers amb vehicles automòbil de menys de nou places, de l'Àrea de Prestació Conjunta de València.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6420 de 20.12.2010
Número identificador:  2010/13509
Referència Base de Dades:  013465/2010
 



ORDE 28/2010, de 10 de desembre, de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, per la qual es modifiquen les tarifes dels servicis de transport públic de viatgers amb vehicles automòbil de menys de nou places, de l'Àrea de Prestació Conjunta de València. [2010/13509]

PREÀMBUL

I. Els servicis de transport públic discrecional de viatgers per carretera, prestats amb vehicles de menys de nou places i proveïts d'autorització de l'Àrea de Prestació Conjunta de València, estan sotmesos al règim d'autorització administrativa, amb subjecció al règim disposat per l'Orde de 29 d'abril de 1986, de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports. Esta orde va establir el règim tarifari i les seues condicions d'aplicació per als servicis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme de l'Àrea de Prestació Conjunta de València. Les tarifes corresponents s'han fixat i s'han actualitzat successivament per mitjà de les oportunes ordes de la Conselleria.

II. L'increment dels costos d'explotació experimentat des de l'aprovació de l'Orde de 29 de desembre de 2009, sobre règim tarifari d'estos servicis, l'estructura i les quanties dels quals han sigut degudament analitzades, així com la notable disminució de la demanda produïda, aconsella la seua actualització i la consegüent revisió de les tarifes d'aplicació.

III. El director de l'Agència Valenciana de Mobilitat Metropolitana, d'acord amb el que s'ha estipulat en l'incís final de la lletra a de l'apartat 2 de l'article 23 dels seus Estatuts, aprovats per Acord del Consell de la Generalitat de 5 d'octubre de 2001, és l'òrgan competent per a formular la proposta de revisió tarifària, corresponent al conseller d'Infraestructures i Transport, de conformitat amb el que disposen els paràgrafs 1r i 4t de l'article 13 de l'Orde de 29 de gener de 1986, la seua aprovació mitjançant una orde.

IV. En el procediment d'elaboració de la present orde s'ha sotmés la proposta al tràmit d'audiència, i s'analitzen també les propostes que, individualment, han presentat les associacions i les centrals sindicals del sector i han sigut oïts els ajuntaments pertanyents a l'Àrea de Prestació Conjunta de València, així com les associacions de consumidors i usuaris, tal com establix l'article 13 de l'Orde de 29 de gener de 1986. Per la seua banda, el Consell d'Operadors del Taxi va ser oït en la sessió del passat 28 d'octubre.

V. Per tot això, amb un informe previ de la Comissió de Preus de la Generalitat Valenciana, vist l'article 13 de l'Orde de 29 de gener de 1986, de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, per la qual es crea l'Àrea de Prestació Conjunta de València per als servicis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme i de conformitat amb l'article 28.e de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, modificada per la Llei 12/2007, de 20 de març, i l'article 8 del Decret 117/2007, de 27 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Infraestructures i Transport,

ORDENE

Article 1. Tarifes de l'Àrea de Prestació Conjunta de València

Els servicis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme de l'Àrea de Prestació Conjunta de València, que es realitzen o transcórreguen en l'àmbit territorial de l'Àrea, es regiran per les tarifes següents, impost sobre el valor afegit inclòs:

Baixada de bandera 1: 1,40 euros

Baixada de bandera 2: 1,95 euros

Tarifa 1

Preu per km recorregut: 0,98 euros

Preu per hora d'espera: 17,70 euros

Tarifa 2

Preu per km recorregut: 1,10 euros

Preu per hora d'espera: 20,63 euros

Tarifa 3

Preu per km recorregut: 1,13 euros

Preu per hora d'espera: 20,74 euros

Suplement per servicis amb origen a l'aeroport de Manises: 4,80 euros

Suplement per servicis amb origen al recinte portuari: 2,70 euros

Mínim de percepció diürn: 3,90 euros.

Mínim de percepció nocturn: 6,00 euros

Article 2. Definició d'horaris

1. Es considera horari diürn el comprés entre les 06.00 hores i les 22.00 hores del mateix dia.

2. Es considera horari nocturn el comprés entre les 22.00 hores d'un dia i les 06.00 hores de l'endemà.

3. Les tarifes assenyalades en l'article primer s'aplicaran de la manera següent:

Zona A:

- En dia laboral i horari diürn s'aplica la tarifa 1.

- En dia laboral i horari nocturn s'aplica la tarifa 2.

- En dissabtes i festius, tant en horari diürn com nocturn, s'aplica la tarifa 2.

Zona B:

- En dia laboral i horari diürn s'aplica la tarifa 2.

- En dia laboral i horari nocturn s'aplica la tarifa 3.

- En dissabtes i festius, tant en horari diürn com a nocturn, s'aplica la tarifa 3.

Baixada de bandera:

- En horari diürn s'aplica la baixada de bandera 1.

- En horari nocturn s'aplica la baixada de bandera 2.

Article 3. Obligatorietat del canvi

Els conductors dels vehicles facilitaran als clients canvi de fins a 20 euros. Si el canvi que s'ha de tornar fóra superior a 20 euros, el conductor tindrà dret a continuar amb el taxímetre en marxa fins que se li proporcione l'import del servici o bitllet de 20 euros.

Article 4. Visibilitat del quadre de tarifes

En tots els vehicles de l'Àrea de Prestació Conjunta de València s'haurà de portar, de forma visible per a l'usuari, un exemplar de les tarifes en vigor i les seues condicions d'aplicació.

Article 5. Condicions d'aplicació de les tarifes

1. Les tarifes assenyalades en la present orde s'aplicaran segons les condicions establides en l'Orde de 29 d'abril de 1986, de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, i en els termes en què estiguen vigents.

2. Les tarifes per a recorreguts exteriors al territori de l'Àrea de Prestació Conjunta de València (servicis interurbans) seran les que siguen d'aplicació en cada moment, i s'hauran introduir en el taxímetre com a tarifa 4.

Article 6. Mínim de percepció

La quantitat establida com a mínim de percepció apareixerà en el taxímetre en el moment de la baixada de bandera, i romandrà fins que, si és el cas, s'haja efectuat un recorregut o transcorregut el temps suficient perquè el mínim de percepció mencionat siga superat.

Article 7. Valor monetari del salt de taxímetre

El valor monetari de cada salt del taxímetre serà de cinc cèntims d'euro (0,05 euros).

Article 8. Imports màxims d'arribada en servicis sol·licitats a través d'emissores

Quan se sol·licite un servici via telefònica a qualsevol de les associacions d'emissores de l'Àrea de Prestació Conjunta de València, el taxista que preste el servici haurà d'arribar al punt d'arreplegada del passatger sense que el taxímetre excedisca de les quantitats màximes que es determinen a continuació:

Zona A: màxim 3,50 euros.

Zona B: màxim 5,00 euros.

Dins de la Zona B s'establix com a excepció un màxim de 6,50 euros per a aquells servicis sol·licitats des de distàncies de l'Àrea superiors o iguals als punts de referència següents:

San Isidro de Benagéber

Centro de Rehabilitación de Levante CV-35

Intersecció de la carretera Manises-Riba-roja amb la A-7

Cervezas El Águila N-III

Intersecció CV-411 amb A-7

Intersecció CV-405 amb A-7

Desviament el Palmar CV-500

Factoria La Ford CV-42

A-7 intersecció amb CV-42. Polígon Industrial de Picassent

Urbanització El Pedregal CV-415

Estos màxims s'aplicaran amb independència de l'hora i el dia de la setmana en què se sol·liciten els servicis.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera

Les zones A i B a què es referix esta orde són les que com a tals estan delimitades i definides en l'annex de l'Orde de 29 d'abril de 1986, de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, per la qual s'establix el règim tarifari i les seues condicions, del transport de viatgers amb automòbils de turisme de l'Àrea de Prestació Conjunta de València.

Segona

A l'efecte de l'aplicació de les tarifes, tindran la consideració de festius en l'Àrea de Prestació Conjunta de València els dies que hagen sigut declarats com a tals per a la ciutat de València durant la vigència de la present orde, així com també els dies 17 i 18 de març del 2011.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única

Les presents tarifes únicament es podran percebre una vegada estiguen introduïdes en el taxímetre.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única

Queda derogada l'Orde de la Conselleria d'Infraestructures i Transport de 29 de desembre de 2009, per a la modificació de les tarifes dels servicis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme, de l'Àrea de Prestació Conjunta de València, així com totes les disposicions que del mateix rang o d'un rang inferior s'oposen al que disposa esta orde.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta el director de l'Agència Valenciana de Mobilitat Metropolitana per a l'aplicació i la interpretació d'esta orde.

Segona

La present orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 10 de desembre de 2010

El conseller d'Infraestructures i Transport,

MARIO FLORES LANUZA

Mapa web