Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 64/2011, de 27 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servici i gratificacions per servicis extraordinaris.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6531 de 30.05.2011
Número identificador:  2011/6237
Referència Base de Dades:  006318/2011
 



DECRET 64/2011, de 27 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servici i gratificacions per servicis extraordinaris. [2011/6237]

PREÀMBUL



La regulació de les indemnitzacions per raó de servici que ha de percebre el personal al servici de la Generalitat, recollida en el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, sobre indemnitzacions per raó del servici i gratificacions per servicis extraordinaris, va ser actualitzada per mitjà de l'aprovació del Decret 88/2008, de 20 de juny, del Consell, pel qual es modifica l'indicat Decret 24/1997, d'11 de febrer. El Decret 88/2008, de 20 de juny, del Consell, es va publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de 24 de juny del mateix any.



La Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en virtut de la Sentència 1283/10, d'1 de desembre, declara nul de ple dret el Decret 88/2008, de 20 de juny, del Consell, per qüestions de procediment en l'elaboració normativa.

A fi de minimitzar l'efecte de desajust a la situació actual -tant del cost econòmic real de l'allotjament, quilometratge, localització, vigilància i protecció, i assistències, com del règim de dietes, vist el vigent horari del personal de la Generalitat- que es produeix després de l'esmentada nul·litat, pertoca, per mitjà de la tramitació d'una nova norma, recuperar la vigència del contingut del text normatiu del decret declarat nul. Per això, en interés d'una major brevetat de la tramitació, sense perjudici de l'observança procedimental, i atenent les raons de contenció de la despesa que han d'imperar en l'actualitat, aquest decret no incorpora variació normativa substancial respecte del declarat nul, a excepció d'actualitzacions de lèxic i metodològiques, de conformitat amb la Llei Orgànica 1/2006, de Reforma de la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, d'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, amb la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, amb la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes, i amb el Decret 24/2009, de 13 de febrer, del Consell, sobre la forma, l'estructura i el procediment d'elaboració dels projectes normatius de la Generalitat.



En conseqüència d'això, vistos els informes emesos per les distintes conselleries afectades i celebrada el 7 d'abril de 2011 la corresponent Mesa General de Negociació, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 27 de maig de 2011,





DECRETE



Article únic. Modificació del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell

Aprovar la modificació del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, sobre indemnitzacions per raó del servici i gratificacions per servicis extraordinaris, i donar una nova redacció a l'article 4, a l'article 10.1 i al mateix annex del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, conforme a l'annex que figura a continuació.





DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



Única. Ámbit temporal d'aplicació de la norma

A les indemnitzacions per raó de servici i gratificacions per servicis extraordinaris percebudes o meritades pel personal al servici de la Generalitat des del dia 25 de juny de 2008 fins a l'entrada en vigor el present decret els serà aplicable aquest amb caràcter retroactiu.







DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 27 de maig de 2011



El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ



El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,

GERARDO CAMPS DEVESA





ANNEX



Nova redacció dels articles 4 i 10.1 i de l'annex del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell



«Article 4. Dietes

1. Les estades que originen la meritació de dietes poden comprendre els següents subconceptes:

a) Hostalatge.

b) Restauració.

c) Altres despeses.

2. Les despeses d'hostalatge es justificaran amb les factures dels establiments hotelers. L'import a abonar serà l'efectivament justificat, amb el límit màxim de les quanties fixades en l'annex.

3. Les despeses de restauració es meritaran pels imports fixats en l'annex i la seua justificació es deduirà automàticament del dia i hora en què va començar i va finalitzar la comissió de servici, d'acord amb els criteris següents:

a) Quan l'hora d'eixida siga anterior a les 15.30 hores i la de tornada posterior a les 22.00 hores, es percebrà el 100% de les despeses de restauració.

b) Quan l'hora d'eixida siga anterior a les 15.30 hores i la de tornada siga posterior a la dita hora i fins a les 22.00 hores inclusivament, es percebrà el 50% de les despeses de restauració.

c) Quan l'hora d'eixida siga posterior a les 15.30 hores i la de tornada siga posterior a les 22.00 hores, es percebrà el 50% de les despeses de restauració.

La dieta per restauració només es meritarà quan la realització del treball exigisca sobrepassar l'horari de la jornada laboral.

Excepcionalment, i quant als desplaçaments que haja de realitzar en l'exercici de les funcions que tinga encomanades, podrà autoritzar-se la percepció de dieta per restauració per al personal que tinga assignada una jornada laboral ordinària diària superior a nou hores continuades de servici en un mateix dia.

4. Els desplaçaments per raons de treball dins del terme municipal, o a distàncies inferiors a 30 quilòmetres d'aquest, no meritaran cap indemnització en concepte de restauració i d'altres despeses. Excepcionalment, i quant als desplaçaments que haja de realitzar en l'àmbit geogràfic esmentat en l'exercici de les funcions que tinga encomanades, podrà autoritzar-se la percepció de dieta per restauració, amb l'autorització prèvia expressa de comissió de servici.

5. Podran establir-se concerts amb empreses per a la prestació dels servicis d'hostalatge o restauració. Quan es produïsca aquest supòsit, l'abonament d'aquestes despeses concertades equivaldrà a la dieta d'hostalatge o restauració en els desplaçaments per raó del servici.



6. Els alts càrrecs de l'administració de la Generalitat meritaran les indemnitzacions per hostalatge i restauració en els imports efectivament realitzats, sense que siguen aplicables les quanties de l'annex. El mateix criteri s'aplicarà al personal que, per la seua qualificació tècnica i naturalesa de la comissió de servicis, haja d'acompanyar-los.

7. El subconcepte altres despeses es meritarà per la quantia que consta en l'annex, sense necessitat de justificants, i comprendrà el conjunt de les despeses que s'entenen comunament com de difícil justificació. S'aplicarà en els casos i amb els percentatges previstos en els apartats números 3 i 4 d'aquest article per a la dieta de restauració.

8. La percepció de dietes no serà compatible amb la meritació de la indemnització per residència eventual, sense perjudici de les produïdes per comissions de servici autoritzades des d'aquesta».



«Article 10. Gratificacions per assistències i per servicis de caràcter específic

1. Les gratificacions per assistències són compatibles amb la meritació de les dietes i les despeses de transport establides en la secció primera. Les gratificacions per assistència que han de percebre els membres dels tribunals i comissions de valoració, pel caràcter irrenunciable del seu nomenament, només s'atorgaran quan les sessions tinguen lloc fora de l'horari normal de treball. Les gratificacions per assistències que tinguen lloc en dia festiu, seran incrementades en el 50% del seu import. S'atorgarà gratificació per la impartició de classes o conferències, així com per la participació en qualitat de moderador/a o ponent en jornades i seminaris, atesa la naturalesa voluntària d'aquestes activitats. En cap cas es podran percebre, dins de l'any natural, pel conjunt de gratificacions a què es refereix el present apartat, una quantitat superior al 25% de les retribucions anuals que corresponguen al lloc de treball que s'exerceix».



«Annex del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell

A) Hostalatge, restauració i altres despeses.

- Hostalatge: 65,97 €/dia.

- Restauració: 37,40 €/dia

- Altres despeses: 8,33 €/dia



B) Indemnització per quilometratge





C) Assistències

a) A tribunals i comissions de valoració:





b) A seminaris, cursos, etc.





D) Localització





E) Vigilància i protecció

Mapa web