Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 27 d'agost de 2009, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es crea i regula la Comissió d'Assegurament Sanitari de la Conselleria de Sanitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6102 de 15.09.2009
Número identificador:  2009/10188
Referència Base de Dades:  010273/2009
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Sanitat
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Sanitat Organització de l'administració
    Descriptors:
      Temàtics: reglament intern, política sanitària , òrgan col.legiat



ORDE de 27 d'agost de 2009, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es crea i regula la Comissió d'Assegurament Sanitari de la Conselleria de Sanitat. [2009/10188]

L'article 43 de la Constitució reconeix el dret de la protecció de la salut i atribuïx als poders públics la competència d'organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives i de les prestacions i servicis necessaris, i indica que la llei ha d'establir els drets i deures de tots respecte a això.

L'article 1.2 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, va atribuir la titularitat del dret a la protecció de la salut i a l'atenció sanitària a tots els espanyols i els ciutadans estrangers que tinguen establida la residència en el territori nacional. Els estrangers no residents a Espanya tindran garantit el dret en la forma que les lleis i convenis internacionals establisquen.

La Llei 6/2008, de 2 de juny, d'Assegurament Sanitari del Sistema Sanitari Públic de la Comunitat Valenciana, té com a objecte essencial establir les condicions per a l'accés universal al Sistema Nacional de Salut de totes les persones dins de l'àmbit de la Comunitat Valenciana i regular el registre de dades d'identificació, localització, assignació de recursos i acreditació de prestacions sanitàries de denominats Sistema d'Informació Poblacional, així com la gestió dels documents d'identificació sanitària.

Per a facilitar el compliment dels objectius establits en la Llei 6/2008, de 2 de juny, d'Assegurament Sanitari del Sistema Sanitari Públic de la Comunitat Valenciana, es fa necessària la constitució d'una Comissió d'Assegurament Sanitari, com a òrgan col·legiat amb funcions consultives i assessores en matèria d'assegurament sanitari, la comesa de la qual serà coordinar actuacions, proposar mesures i analitzar incidències en matèria d'assegurament sanitari que permeten abordar la complexitat de totes les qüestions que es plantegen sobre esta matèria en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

En atenció de totes estes consideracions i fent ús de les facultats que em conferix l'article 28, lletra e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, de conformitat amb el que establixen la Llei 6/2008, de 2 de juny, d'Assegurament Sanitari del Sistema Sanitari públic de la Comunitat Valenciana, i l'article 4 del Decret 120/2007, de 27 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat,

ORDENE

Article 1. Creació i objecte

Es crea la Comissió d'Assegurament Sanitari de la Conselleria de Sanitat com a òrgan col·legiat assessor de la Conselleria de Sanitat en matèria d'assegurament sanitari, dependent de la direcció general competent en matèria d'ordenació sanitària.

Article 2. Composició

1. La Comissió d'Assegurament Sanitari de la Conselleria de Sanitat està integrada pels membres següents:

- El director general competent en matèria d'ordenació sanitària o la persona que designe, que ostenta la presidència de la comissió.

- El cap de l'àrea competent en matèria d'ordenació sanitària o la persona que designe, que ostenta la vicepresidència de la comissió.

- El cap del servici competent en matèria d'assegurament sanitari.

- El cap de servici competent en matèria d'inspecció de servicis sanitaris.

- Dos representants de la direcció general competent en matèria de recursos econòmics, amb un rang mínim de direcció de servici.

- Dos representants de la direcció general competent en matèria d'assistència sanitària, amb un rang mínim de direcció de servici.

- Un representant de la direcció general competent en matèria de salut pública, amb un rang mínim de direcció de servici.

- Un representant de la direcció general competent en matèria de farmàcia i productes sanitaris, amb un rang mínim de direcció de servici.

- Un representant de la direcció general competent en matèria de drogodependència, amb un rang mínim de direcció de servici.

- Un representant del servici d'assegurament sanitari, amb rang almenys de direcció de secció, que ostenta la secretaria de la comissió.

2. Poden ser convocats a les reunions de la comissió tots els professionals o experts que es consideren adequats en relació amb els assumptes a tractar.

3. La comissió pot acordar la creació de comissions tècniques de treball, per a l'anàlisi i estudi de temes específics.

Article 3. Funcions

La Comissió d'Assegurament Sanitari té les funcions següents:

a) Informar sobre els projectes normatius que es dicten en desplegament o aplicació de la Llei 6/2008, de 3 de juny, d'Assegurament Sanitari del Sistema Sanitari Públic de la Comunitat Valenciana.

b) Vetlar perquè les decisions adoptades en matèria d'assegurament sanitari siguen concordants amb les necessitats i els objectius establits per la Conselleria de Sanitat i l'Agència Valenciana de Salut.

c) Informar sobre les propostes de convenis o concerts en matèria d'assegurament sanitari que afecten l'accés i l'ús de les prestacions del sistema sanitari públic valencià.

d) Impulsar l'homogeneïtat en el compliment de la normativa, les instruccions i els procediments que es dicten en matèria d'assegurament sanitari.

e) Definir i actualitzar els criteris que establisquen la pertinença a un departament de salut de la Comunitat Valenciana i que determinen la seua població protegida.

f) Efectuar propostes d'estratègies i línies d'actuació de la Conselleria de Sanitat i l'Agència Valenciana de Salut en matèria d'assegurament sanitari.

g) Analitzar les incidències que sorgisquen en la pràctica en relació amb el sistema d'assegurament sanitari i proposar les mesures que es consideren necessàries per a afavorir-ne un funcionament adequat.

h) Conéixer i informar preceptivament sobre els projectes normatius, els procediments, les instruccions i les publicacions de la Conselleria de Sanitat i l'Agència Valenciana de Salut, relacionats amb l'assegurament sanitari.

i) Informar sobre les qüestions que li siguen plantejades pels òrgans directius de la Conselleria de Sanitat i de l'Agència Valenciana de la Salut.

j) Avaluar amb periodicitat anual la situació del sistema d'assegurament sanitari, i també quan això es considere necessari.

k) Fomentar una comprensió uniforme del sistema d'assegurament sanitari per part dels diferents òrgans de gestió de l'administració sanitària valenciana.

l) Informar sobre les propostes de modificació del catàleg de prestacions assistencials, i també sobre les propostes de modificació del contingut i abast de les prestacions per a cada modalitat d'acreditació.

m) Qualssevol altres funcions que li siguen atribuïdes per la normativa, així com totes les que li siguen encomanades.

Article 4. Convocatòries i sessions

La comissió es reunirà almenys una vegada a l'any en sessió ordinària i en sessió extraordinària quan la importància dels assumptes que s'hagen de tractar ho requerisca.

Per a tot el que no preveuen els apartats anteriors s'aplica, quant al funcionament d'esta comissió, el que establixen els articles 22 a 27 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

DISPOSICIÓ FINAL

Esta orde entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 27 d'agost de 2009

El conseller de Sanitat,

MANUEL CERVERA TAULET

Mapa web