Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE d'1 d'agost de 2002, de la Conselleria de Sanitat, d'adaptació del règim jurídic del personal laboral temporal de les institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana dependents de la Conselleria de Sanitat a la naturalesa estatutària dels llocs de treball que ocupa.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4311 de 09.08.2002
Número identificador:  2002/X8904
Referència Base de Dades:  3492/2002
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Sanitat
    Grup temàtic: Legislació, Reglamentació
    Matèries: Sanitat Funció pública
    Descriptors:
      Temàtics: qualificació del personal, personal contractat, funcionari, treball temporal , personal estatutari d'institucions sanitàries



ORDE d'1 d'agost de 2002, de la Conselleria de Sanitat, d'adaptació del règim jurídic del personal laboral temporal de les institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana dependents de la Conselleria de Sanitat a la naturalesa estatutària dels llocs de treball que ocupa. [2002/X8904]

La Llei 30/1999, de 5 d'octubre, de Selecció i Provisió de Places del Personal Estatutari dels Servicis de Salut, derogà l'article 2.b) de l'Estatut de Personal no Sanitari al servici de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, aprovat per Orde del Ministeri de Treball de 5 de juliol de 1971, que excloïa el personal temporal de l'àmbit d'aplicació de l'estatut i el remetia a la legislació laboral.

Així doncs, des de l'entrada en vigor de la Llei 30/1999, les institucions sanitàries fan nomenaments estatutaris temporals al personal no sanitari, i unifiquen així el seu règim jurídic amb els altres professionals sanitaris que presten servicis en règim temporal.

El fonament d'esta disposició va ser unificar els règims jurídics del personal, evitant així la convivència en els centres sanitaris de distints règims jurídics del personal amb tot el que això comporta, principalment diferències en les condicions de treball i de representació del personal.

Sense cap dubte, el règim jurídic estatutari s'ha perfilat com el més adequat per al personal sanitari, opció que ja es realitzà en la Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, que en l'article 84 disposà l'aprovació de l'Estatut-Marc.

La mateixa Llei 30/1999, en la disposició addicional sisena, a fi d'homogeneïtzar les relacions d'ocupació del personal de cada Servici de Salut, disposa que les administracions sanitàries públiques podran establir procediments per a la integració directa en la condició de personal estatutari dels que presten servicis en estos centres amb la condició de funcionari de carrera o per virtut de contracte laboral fix. Així mateix es podran establir procediments per a la integració directa del personal laboral temporal en la condició de personal estatutari temporal, en la modalitat que corresponga d'acord amb la duració del contracte d'origen.

En l'actualitat, raons d'oportunitat aconsellen iniciar un procediment d'integració directa del personal laboral temporal, principalment pel gran nombre de sanitaris temporals que encara mantenen una relació jurídica laboral, uns 2.200 treballadors en plaça vacant i uns 850 en plaça reservada amb nomenaments de substitució. El procediment d'integració respectarà la duració del contracte i el tipus de vinculació temporal que tingueren els treballadors.

En atenció de totes estes consideracions, a l'empara del que preveu la disposició addicional sisena de la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, de Selecció i Provisió de Places del Personal Estatutari dels Servicis de Salut, després d'haver consultat els representants sindicals en la Mesa Sectorial de Sanitat reunida en data 24.05.2002, i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu,

ORDENE

Article únic. Adaptació del règim jurídic del personal laboral temporal a la naturalesa dels llocs que ocupa

1.1.1 El personal temporal d'institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana dependents de la Conselleria de Sanitat que a l'entrada en vigor d'esta disposició estiga exercint un lloc de treball de naturalesa estatutària mitjançant un contracte laboral segons l'article 15 de l'Estatut dels Treballadors, tant d'interí en plaça vacant com laboral de substitució de qui tinguera la plaça reservada, o bé eventual, independentment de la norma reglamentària aplicable al seu contracte de treball, quedarà integrat directament en el règim estatutari del personal no sanitari de la Seguretat Social. També quedarà integrat el personal laboral temporal que tinguera la plaça reservada per qualsevol circumstància.

1.1.2 A l'efecte, es formalitzarà un nomenament estatutari temporal segons l'article 7 de la Llei 30/1999, de 5 d'octubre i la Circular 3/2000, de 12 d'abril, de la Direcció General per als Recursos Humans i Econòmics, d'instruccions per a la vinculació de personal temporal en les institucions sanitàries (DOGV de 18.05.2000).

1.1.3 El personal així integrat mantindrà, amb el caràcter de condició més beneficiosa, les clàusules relatives al mode d'extinció del contracte de treball que tinguera reconegudes en els respectius contractes. Quant a la resta, s'aplicarà el règim jurídic estatutari.

1.2 Esta disposició s'aplicarà igualment al personal estatutari fix que estiga exercint mitjançant contracte de treball un lloc per millora d'ocupació, el qual serà objecte de nomenament estatutari per promoció interna temporal en la modalitat corresponent.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Altre personal laboral temporal

En els llocs de treball de naturalesa funcionarial pertanyents a institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana dependents de la Conselleria de Sanitat, cosa que conferix al personal que els ocupa la consideració de personal sanitari segons que disposa l'article 1 del Decret 71/1989, de 15 de maig, sobre regulació dels òrgans de gestió de personal de la Conselleria de Sanitat i Consum i òrgans dependents del Consell (DOGV de 08.06.1989), si hi haguera contractes laborals temporals, estos hauran de ser substituïts pel correlatiu nomenament temporal de naturalesa funcionarial, per tal d'adaptar la naturalesa jurídica de la relació d'ocupació del personal que els ocupa a la naturalesa jurídica del lloc de treball.

DISPOSICIÓ FINAL

Entrada en vigor

La present orde vigirà l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 1 d'agost de 2002

El conseller de Sanitat,

Mapa web