Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 18 d'abril de 2005, de la Conselleria de Sanitat, per la qual constituïx el Comité Assessor de Vacunacions de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5023 de 08.06.2005
Número identificador:  2005/5987
Referència Base de Dades:  2975/2005
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Sanitat
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Organització de l'administració Sanitat
    Descriptors:
      Temàtics: vacunació, vacuna , òrgan col.legiat



ORDE de 18 d'abril de 2005, de la Conselleria de Sanitat, per la qual constituïx el Comité Assessor de Vacunacions de la Comunitat Valenciana. [2005/5987]

Les vacunacions constituïxen una de les mesures més eficaces per a la prevenció i control de malalties. Ha permés l'eradicació de malalties com la pigota o, més recentment, en la Regió Europea de l'OMS, la poliomielitis, que eren causants d'un elevat nombre de casos i de morts.

Cada vegada es compta amb vacunes més segures i eficaces però, al mateix temps, l'aparició tant de noves vacunes, com de noves formulacions de les vacunes ja disponibles, genera no pocs interrogants relacionats amb la incorporació als programes de vacunacions de la Conselleria de Sanitat.

D'altra banda, hi ha un acord unànime dins del Consell Interterritorial de Salut perquè es mantinguen criteris homogenis en les polítiques de vacunacions en el conjunt de l'Estat Espanyol. En este sentit, la Comissió de Salut Pública, formada pels directors generals de Salut Pública de les diferents comunitats autònomes, junt amb el director general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i Consum, tenen la responsabilitat de preparar les propostes oportunes.

Per a facilitar la presa de decisions és convenient recollir i avaluar el màxim d'informació, i també comptar amb l'opinió d'experts que assessoren els responsables sanitaris sobre els diferents aspectes relacionats amb la gestió dels programes de vacunacions.

Es fa, per tant, necessari crear un comité assessor, en els termes que establix esta resolució.

Article 1

Es crea el Comité Assessor de Vacunacions de la Comunitat Valenciana, com a òrgan col·legiat i de caràcter consultiu.

Article 2

La missió d'este comité és assessorar les autoritats sanitàries en matèries relacionades amb la vacunació.

Article 3

El comité assessor depén de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat.

Article 4

El comité assessor està format per:

1. El director general de Salut Pública o la persona que hi delegue. Actuarà com a president del comité assessor.

2. Representants de la Direcció General de Salut Pública. Sobre un d'ells recaurà el nomenament de secretari del comité assessor.

3. Representants de la Secretaria Autonòmica de l'Agència Valenciana de la Salut.

4. Representants de la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris.

5. Representants del Centre Superior d'Investigacions en Salut Pública.

6. Representants de societats científiques.

7. Representants dels col·legis professionals.

8. Professionals de prestigi reconegut en el camp de les vacunacions.

Article 5

Els nomenaments i els cessaments dels membres del comité assessor els fa el conseller de Sanitat, a proposta del director general de Salut Pública, entre els candidats presentats pels diferents departaments de la Conselleria de Sanitat, societats científiques i col·legis professionals.

El nomenament té validesa per un període de 3 anys. Es pot renovar sempre que persistisquen les condicions que van donar lloc al nomenament per períodes semblants.

La renovació es fa de forma completa, de manera que si es produïx una vacant per qualsevol causa, el nomenament del substitut es fa pel període de temps que reste per als altres membres.

Article 6

Són funcions del comité assessor assessorar la Conselleria de Sanitat en matèria de vacunacions i, en especial, en temes relacionats amb:

– Assessorament a la Direcció General de Salut Pública sobre possibles modificacions del Calendari Oficial de Vacunacions Infantils de la Comunitat Valenciana.

– Assessorament a la Direcció General de Salut Pública sobre possibles modificacions del Calendari Oficial de Vacunacions d'Adults a la Comunitat Valenciana.

– Avaluació de noves vacunes o noves formulacions de vacunes ja existents dirigides a facilitar la política de la conselleria respecte a la utilització dins dels programes de vacunacions.

– Emetre tots els informes sobre els temes relacionats amb la vacunació a la Comunitat Valenciana que sol·licite la Conselleria de Sanitat.

– Tindre coneixement dels treballs d'investigació relacionats amb les vacunacions que es facen a la Comunitat Valenciana aprovats pels comités ètics corresponents.

Article 7

Per a l'elaboració d'informes es poden constituir els grups de treball que es consideren oportuns. Igualment es pot demanar la col·laboració dels experts externs al comité que es consideren necessaris.

Article 8

El règim de funcionament és el que establix el Capítol II del Títol II de la Llei 30/1992 de 26 de novembre de Règim Jurídic de les Administracions Públiques.

Article 9

El comité assessor es reunix almenys anualment, després de la convocatòria del president.

De la mateixa manera, el president pot convocar reunions extraordinàries sempre que ho considere oportú.

La convocatòria s'ha de fer com a mínim amb 7 dies d'antelació, i ha d'establir l'orde del dia.

Disposició final

En el termini màxim d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, s'han de fer els nomenaments dels membres del Comité Assessor de Vacunes de la Comunitat Valenciana.

València, 18 d'abril de 2005

El conseller de Sanitat,

Mapa web