Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 8 de juny de 1992, de la Conselleria de Sanitat i Consum, sobre mesures de gestió en les institucions sanitàries públiques.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1817 de 02.07.1992
Referència Base de Dades:  1704/1992
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 02.07.1992
    Notes: La norma té com a finalitat establir un sistema de control, gestió i inventari permanent dels magatzems de les institucions sanitàries. DG de Règim Econòmic.
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Sanitat i Consum
    Grup temàtic: Legislació, Reglamentació
    Matèries: Sanitat
    Descriptors:
      Temàtics: emmagatzematge, estoc públic, política sanitària, gestió de materials, despeses de sanitat, control de gestió



Ordre de 8 de juny de 1992, de la Conselleria de Sanitat i Consum, sobre mesures de gestió en les institucions sanitàries públiques.

Dins de l'objectiu global de la Conselleria de Sanitat i Consum de millora i optimització dels processos de gestió de l'assistència, administrativa i econòmica, s'emmarquen una sèrie de projectes concrets que s'estan dissenyant conjuntament amb els equips directius de les institucions sanitàries.

El primer d'aquests projectes que s'està concretant en procediments d'optimització, és el control, la gestió i l'inventari permanent dels magatzems de les institucions sanitàries, de manera que per a la racionalització total d'aquests processos es requereix en primer lloc una regulació normativa que establesca de forma homogènia i alhora flexible, la codificació de productes emmagatzemables a nivell de grups, subgrups i famílies de productes, i que quede a criteri de la direcció de la institució sanitària respectiva el desplegament d'aquesta codificació pel que fa a articles concrets dins de cada família.

En segon lloc, es requereix també un establiment homogeni i flexible dels centres d'activitat codificats als quals imputar les eixides de productes emmagatzemables i tots els altres costos generats, dins de cada institució sanitària, la qual cosa servirà per al desenvolupament posterior d'un model d'avaluació de costos que tendirà a millorar els sistemes d'informació per a la gestió.

Per tot això,

ORDENE:

Article primer

Les institucions sanitàries adscrites a la Conselleria de Sanitat i Consum gestionaran les seues unitats d'emmagatzematge cercant sempre el màxim deficiència respecte al volum de productes emmagatzemats i al seu cost financer, i establint un inventari permanent de productes.

Amb aquesta finalitat, la Direcció General de Règim Econòmic establirà els criteris òptims de gestió per a cada tipus de producte dels emmagatzemables en la institució sanitària.

Article segon

Les institucions sanitàries adscrites a la Conselleria de Sanitat i Consum afectaran tots els costos de personal i de consum de productes, de serveis i de subministraments, generats en les seues unitats d'assistència respectives, als diferents centres d'activitat interns que s'estableixen en aquesta ordre, amb la intenció de millorar els sistemes d'informació relatius a la destinació dels recursos econòmics emprats en la institució sanitària.

Amb aquesta finalitat, la Direcció General de Règim Econòmic establirà els criteris i procediments per a l'afectació, l'assignació i el repartiment d'aquests costos entre els diferents centres d'activitats, la qual cosa haurà de permetre, a més, conéixer el cost de cada producte intermedi de la institució sanitària respectiva.

Article tercer

Amb la finalitat de racionalitzar la gestió i l'inventari permanent dels productes emmagatzemables, s'estableix en l'annex I la codificació de productes que caldrà necessàriament aplicar en totes les institucions sanitàries adscrites a la Conselleria de Sanitat i Consum.

Igualment, s'estableix en l'annex II el manual explicatiu dels continguts que cal incloure en cada línia de productes classificats i codificats en l'annex I.

El desplegament de la codificació establerta en l'annex I pel que fa a articles concrets serà establert segons les seues necessitats per la direcció de cada institució sanitària.

Article quart

Les eixides de productes dels magatzems de les institucions sanitàries caldrà imputar-les en tots els casos als centres receptors o peticionaris, anomenats centres d'activitat, que s'estableixen en l'annex III.

Igualment, s'estableix en l'annex IV el manual explicatiu dels continguts de cada centre d'activitat i de les seues possibilitats de desenvolupament.

La direcció de cada institució sanitària podrà establir el quart dígit de la codificació establerta en l'annex II, segons les seues necessitats.

Article cinqué

Totes les entrades de productes en la institució sanitària, tant si queden dipositats en els magatzems com si no, caldrà registrar-les amb el programa informàtic de gestió del magatzem, per tal que aquest l'impute al centre d'activitat receptor, de manera que en cap cas la direcció de gestió de la institució sanitària podrà pagar subministraments que no duguen el visat corresponent a l'esmentat registre.

Igualment, s'afectaran als respectius centres d'activitat, en funció dels criteris que la Direcció General de Règim Econòmic establisca, totes les demés despeses produïdes a la institució sanitària, incloent la totalitat de les despeses de personal, de consum de tot tipus de productes, serveis i subministraments.

Article sisé

Direcció General de Règim Econòmic establirà els models, els impresos i tots els instruments administratius que calguen per a l'execució i supervisió del que estableix aquesta ordre.

DISPOSICIO TRANSITORIA

El termini d'incorporació de cada institució sanitària als procediments de gestió establerts en aquesta ordre serà determinat per la Direcció General de Règim Econòmic.

DISPOSICIO FINAL

Autoritze la Direcció General de Règim Econòmic per a l'elaboració de les normes que calguen per al desplegament i l'execució de les disposicions establertes en aquesta ordre, incloent els annexos que s'hi han esmentat.

València, 11 de juny de 1992.

El Conseller de Sanitat i Consum,

JOAQUIN COLOMER SALA

Mapa web