Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 47/2000, de 17 d'abril, del Govern Valencià, pel qual modifica en part el Decret 186/1996, de 18 d'octubre, del Govern Valencià, que aprova el Reglament sobre Estructura, Organització i Funcionament de l'Atenció Especialitzada de la Conselleria de Sanitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3738 de 27.04.2000
Número identificador:  2000/X3242
Referència Base de Dades:  1343/2000
 



DECRET 47/2000, de 17 d'abril, del Govern Valencià, pel qual modifica en part el Decret 186/1996, de 18 d'octubre, del Govern Valencià, que aprova el Reglament sobre Estructura, Organització i Funcionament de l'Atenció Especialitzada de la Conselleria de Sanitat. [2000/X3242]

L'atenció especialitzada a la Comunitat Valenciana va ser objecte d'una regulació unitària i integradora per mitjà del Decret 186/1996, de 18 d'octubre, del Govern Valencià, que aprova el Reglament sobre Estructura, Organització i Funcionament de l'Atenció Especialitzada de la Conselleria de Sanitat.

Els òrgans de direcció dels hospitals i les seues funcions es recullen en el decret esmentat, i s'hi especifiquen també els requisits i el procediment per a la selecció del personal que ocupe els llocs directius.

Posteriorment, la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari dels Serveis de Salut, bàsica en la seua integritat i, per tant, aplicable directament a la Comunitat Valenciana –encara que haurà de ser objecte de desenvolupament legal i reglamentari posterior–, ha establit en la disposició addicional deu, apartat 4, la possibilitat de proveir els òrgans de direcció de les institucions sanitàries mitjançant el règim laboral especial d'alta direcció, a més de pel sistema comú de lliure designació entre funcionaris públics i personal estatutari.

Per tant, resulta necessari i aconsellable, pel principi de seguretat jurídica que ha d'informar l'ordenament jurídic, modificar parcialment el Decret 186/1996, en el sentit que els òrgans de direcció de les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat també podran ser coberts per personal contractat, d'acord amb el règim laboral especial d'alta direcció disposat en el Reial Decret 1.382/1985, d'1 d'agost. Amb aquest efecte, han de modificar-se els articles 11, 12, 15 i 17 del Decret 186/1996, precisament els destinats a la provisió dels llocs de caràcter directiu.

En atenció de totes aquestes consideracions, a proposta del conseller de Sanitat i després de la deliberació del Govern Valencià, en la reunió del dia 17 d'abril de 2000,

DECRETE

Article 1

L'article 11 queda redactat de la manera següent:

1. El director de l'hospital serà designat per l'òrgan directiu competent de la Conselleria de Sanitat. La designació es farà mitjançant una convocatòria pública, pel procediment de lliure designació, i es podrà declarar el lloc desert, per acord motivat, quan no hi concórreguen sol·licitants idonis.

Podrà ser rellevat discrecionalment per l'òrgan que l'havia nomenat.

2. L'exercici del lloc és incompatible amb l'exercici de qualsevol altra activitat pública o privada, segons el que preveu la legislació vigent sobre incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. No obstant, podrà realitzar activitat assistencial no retribuïda en el seu propi centre, d'acord amb la titulació que posseïsca.

3. En les convocatòries podrà participar el personal estatutari amb plaça en propietat dels Serveis de Salut, els funcionaris de carrera inclosos en l'àmbit d'aplicació de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de Mesures per a la Reforma de la Funció Pública, i de les corresponents lleis de la Funció Pública de les comunitats autònomes, així com el personal laboral fix de la Generalitat Valenciana, en aquest cas quedaran en la situació administrativa que els corresponga.

No obstant això, la provisió del lloc podrà efectuar-se també d'acord amb el règim laboral especial d'alta direcció regulat en el Reial Decret 1.382/1985, d'1 d'agost.

4. En la convocatòria figuraran els requisits mínims següents:

a) Titulació superior universitària.

b) Capacitat adequada per a l'exercici del càrrec.

c) No trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques, professionals o de la Seguretat Social.

Article 2

El paràgraf 1 de l'article 12 queda redactat de la manera següent:

El director mèdic, que haurà de ser llicenciat en Medicina i Cirurgia, tindrà dedicació exclusiva i serà nomenat per l'òrgan directiu competent de la Conselleria de Sanitat, pel mateix procediment establit en l'article 11, previst per a la provisió dels llocs de directors d'hospitals.

Article 3

El paràgraf 1 de l'article 15 queda de la manera següent:

El director econòmic, que haurà de ser titulat superior, tindrà dedicació exclusiva i serà nomenat per l'òrgan directiu competent de la Conselleria de Sanitat, pel mateix procediment establit en l'article 11, previst per a la provisió dels llocs de directors d'hospital.

Article 4

El paràgraf 1 de l'article 17 queda redactat de la manera següent:

El director d'infermeria, que haurà de ser diplomat en infermeria o ajudant tècnic sanitari, tindrà dedicació exclusiva i serà nomenat per l'òrgan directiu competent de la Conselleria de Sanitat, pel mateix procediment establit en l'article 11, previst per a la provisió dels llocs de directors d'hospital. No obstant això, no serà d'aplicació el requisit exigit en l'apartat a) del paràgraf 4 de l'article esmentat.

DISPOSICIÓ FINAL

El present decret vigirà des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 17 d'abril de 2000

El president de la Generalitat Valenciana,

EDUARDO ZAPLANA HERNÁNDEZ-SORO

El conseller de Sanitat,

JOSÉ EMILIO CERVERA CARDONA

Mapa web