Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 7 de maig de 1986, de la Conselleria de Sanitat i Consum, que determina les normes mínimes de tractament sanitari dels establiments hotelers i allotjaments turístics.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 384 de 30.05.1986
Referència Base de Dades:  0740/1986
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Sanitat i Consum
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Sanitat Turisme
    Descriptors:
      Temàtics: legislació sanitària, higiene pública, control sanitari, sanejament, indústria hotelera, infraestructura turística , allotjament turístic



Ordre de 7 de maig de 1986, de la Conselleria de Sanitat i Consum, que determina les normes mínimes de tractament sanitari dels establiments hotelers i allotjaments turístics.

Article primer

Els establiments hotelers i allotjaments turístics, qualsevulla que siga llur titularitat, els quals desenvolupen llur activitat dins d'àmbit geogràfic de la Comunitat Autònoma Valenciana, hi queden subjectes obligatòriament a desinfecció, desinfecció i desratització, amb la periodicitat i condicions que s'estableixen en aquesta Ordre.

Article segon

A l'efecte previngut en aquesta Disposició, s'entenen per establiments hotelers i allotjaments turístics, aquells definits, respectivament, en els articles 4 i 5 de la Llei 48/1963, de 8 de juliol i en els articles 2 i 3 de L'Estatut Ordenador de les Empreses i d'Activitats Turístiques Privades.

Article tercer

1. Prèviament a l'obertura estacional, o en el mes de maig, quan el funcionament de l'allotjament siga ininterromput durant l'any, els titulars d'aquestes establiments realitzaran una desinfecció completa dels sistemes d'aigua potable de consum, mitjançant una hipercloració amb 50 dr. d'hipoclorit per metre cúbic d'aigua del sistema, deixant-lo actuar almenys durant un espai de vuit hores.

2. Hi serà admissible qualsevol altre tipus de desinfecció que garantesca idèntic poder bactericida a l'anterior.

3. Els elements o dispositius darrers dels sistemes d'aigua (aixetes, dutxes, etc...) hauran de ser tractats, almenys una vegada a l'any, mitjançant operacions de neteja, desincrustració i desinfecció amb productes escaients.

Article quart

1. La desinsectació haurà de dar-se a terme dins els quinze dies anteriors als canvis d'estació (quatre vegades a l'any), essent indiferent, a tal efecte, que el funcionament de l'establiment siga temporal o ininterromput al llarg de l'any.

2. La desinsectació es farà amb productes degudament homologats i inscrits en el Registre Oficial corresponent, i la composició dels quals els incloga dins la categoria «d'ús domèstic», si llur aplicació no la va a dur a tènue personal o empresa autoritzats, o «d'ús ambiental» en qualsevol cas, de conformitat amb allò previngut en l'article 2 del Reial Decret 3349/83, de 30 de novembre, pel qual s'aprova la Reglamentació Tècnic Sanitària de fabricació, comercialització i utilització de plaguicides.

3. En qualsevol cas, tots els productes usats hauran de contenir una composició química que garantesca un efecte residual perllongat.

Article cinqué

1. La desratització es farà en els mateixos terminis que les operacions de desinsectació i amb ús de rodenticides d'efecte anticoagulant, havent-hi e tenir els productes utilitzats les característiques que així mateix han quedat fixades per als insecticides en el número 2 de l'article precedent.

2 . En qualsevol cas, es prohibeix l'ús de rodenticides formulats a base de productes d'acció aguda, excepte en els supòsits de plagues persistents, i sempre que hi siguen aplicats per personal qualificat amb l'adopció de les oportunes mesures preventives.

Article sisé

1. Paral·lelament al compliment de les accions establertes en els articles anteriors, els titulars dels establiments hotelers i allotjaments turístics observaran a tothora les necessàries mesures higièniques i de neteja com a prevenció contra l'aparició de plagues animals.

2. Especial atenció es dedicarà a l'emmagatzemament d'aliments i de residus sòlids, així com a l'eliminació d'aquests. En particular, els allotjaments turístics a l'aire lliure, com campaments i càmpings, vetllaran perquè hi hagen adequats contenidors de recites sòlids, que disposaran de tapa permanent, i de l'eliminació diària de llur contingut a una planta de tractament o abocador controlat.

Article seté

1. Els Ajuntaments, a través del Cap Local de Sanitat o Sanitari local a qui aquest designe controlaran l'efectiu compliment de les prescripcions assenyalades en aquesta Ordre. Els titulars d'establiments a què aquesta es refereix, comunicaran a la corporació la data en què van a realitzar les operacions necessàries derivades de les exigències p revistes en els article s tercer, quart i cinqué, a fi que hi pugen ser convenientment supervisades.

2. Si les tasques de desinecció, desinsectació o desratització són dates a terme per qualsevol de les empreses legalment autoritzades per a l'exercici d'aquestes activitats, en serà suficient que el titular de l'establiment acompanye, a la comunicació a l'Ajuntament, un certificat d'aquesta empresa on queda constància que les operacions s'han aplicat segons les normes d'aquesta Ordre.

3. L'Ajuntament, previ informe positiu del Cap Local de Sanitat, expedirà al titular un certificat acreditatiu del compliment de les normes contingudes en aquesta Disposició.

Article vuité

1. L'incompliment de qualsevol de les prescripcions establertes en aquesta Ordre, podrà ser determinant, si s'escau, de les corresponents sancions per banda de l'Autoritat Sanitària, d'acord amb la legislació vigent.

2. Independentment, quan la naturalesa de la infracció ho aconselle, es donarà trasllat de la seua existència a la Conselleria de Indústria, Comerç i Turisme, a l'efecte que aquesta adopte les mesures que estime convenients, dins la seua esfera de competències.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

S'autoritza la Direcció General de Salut i Assistència Primària perquè dicte les Resolucions i Instruccions que siguen necessàries per al més exacta compliment i desplegament d'aquesta Ordre.

Segona

Aquesta Disposició entrarà en vigor a l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

València, a 7 de Maig de 1986.

El Conseller de Sanitat i Consum,

JOAQUIM COLOMER I SALA

Mapa web