Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE de 16 de febrer de 1998, de la Conselleria de Sanitat, per la qual s'adequa la regulació de les unitats de Documentació Clínica i Admissió dels centres hospitalaris a la nova estructura d'Atenció Especialitzada.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3215 de 01.04.1998
Número identificador:  1998/X2028
Referència Base de Dades:  0555/1998
 



ORDRE de 16 de febrer de 1998, de la Conselleria de Sanitat, per la qual s'adequa la regulació de les unitats de Documentació Clínica i Admissió dels centres hospitalaris a la nova estructura d'Atenció Especialitzada. [1998/X2028]

Les unitats de Documentació Clínica i Admissió dels centres hospitalaris foren regulades per l'Ordre de 15 de novembre de 1988 de la Conselleria de Sanitat i Consum, davant la necessitat de reunir dos tipus de funcions: la gestió de les peticions d'atenció especialitzada i el manteniment d'un sistema d'informació fiable i suficient.

Posteriorment, el Decret 186/1996, de 18 d'octubre, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament sobre Estructura, Organització i Funcionament de l'Atenció Especialitzada de la Conselleria de Sanitat, ha pretès incrementar la descentralització de la gestió sanitària, transferint de les direccions d'hospitals a les altres direccions el control sobre determinats òrgans de gestió i dissenyant un esquema organitzatiu flexible, amb estructures bàsiques que després tindran la seua adaptació concreta a cada centre.

Els articles 6 i 7 d'aquest decret disposen que l'atenció especialitzada s'estructura en hospitals i centres d'especialitats. Aquests últims depenen funcionalment de l'hospital corresponent, integrant-s'hi com una extensió, i el seu personal depèn dels equips d'assistència de l'hospital en què s'integren. Així mateix, l'article 13 adscriu a la direcció mèdica dels hospitals, entre altres, els serveis o les unitats de documentació clínica, admissió i atenció al pacient.

La nova estructura de l'atenció especialitzada fa necessari adaptar la regulació de les unitats de documentació clínica i admissió, per incrementar-ne l'eficàcia i també l'eficiència en el compliment de les seues funcions.

Per tot això,

ORDENE

Article únic

En tots els hospitals i centres d'especialitats dependents de la Conselleria de Sanitat hi haurà un servei o una unitat de documentació clínica i admissió. Les seues funcions seran les que estableix l'Ordre de 15 de novembre de 1988 de la Conselleria de Sanitat, si bé les unitats de centres d'especialitats no tindran les funcions específiques de l'internament.

El servei o la unitat quedarà adscrit o adscrita a la direcció mèdica de l'hospital o del centre d'especialitats, i al capdavant hi haurà un metge.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

La Conselleria de Sanitat adoptarà les mesures que calguen per a la posada en pràctica del que disposa aquesta ordre.

Segona

Aquesta ordre vigirà des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 16 de febrer de 1998

El conseller de Sanitat,

JOAQUÍN FARNÓS GAUCHÍA

Mapa web