Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 26 de desesmbre de 1989, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual s'autoritza la informatització dels LLibres de Registre dels Hospitals.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1224 de 16.01.1990
Referència Base de Dades:  0173/1990
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 17.01.1990
    Notes: S'estableix el Sistema de Registre informàtic, que substitueix els LLibres de Registre manuals. Sanitat. DG Planificació Assistència Sanitària. - Desplega el Decret 1360/1976, de 21 de maig, que estableix que tots els hospitals tant públics com privats, han de formalitzar un Llibre de Registre d'ingressos i d'altres.
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Sanitat i Consum
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Sanitat
    Descriptors:
      Temàtics: política sanitària, hospitalització, control sanitari, informàtica mèdica, establiment hospitalari, registre de documents , monografies



Ordre de 26 de desesmbre de 1989, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual s'autoritza la informatització dels LLibres de Registre dels Hospitals.

El Decret 1360/76, de 21 de maig, estableix que tots els hospitals, tant públics com privats, han de formalitzar un Llibre de Registre d'ingressos i d'altes.

La informatització dels hospitals i en especial de l'Arca d'Admissió, fa que la formalització dels Llibres de Registre per mètodes manuals obligue a duplicar part del treball que realitzen les Unitats de Documentació Clínica i Admissió, desaprofitant les possibilitats que ofereix la informàtica.

L'article 29 de la Llei de Procediment Administratiu assenyala que l'actuació administrativa es desplegarà segons normes d'economia, celeritat i eficàcia.

Per altra part, el conveni de 28 de gener de 1981, de la CEE, per a la protecció de les persones quant al tractament informatitzat de dades de caràcter personal disposa, al seu article 6 que « ... les dades de caràcter personal relatives a la salut.... no podran tractar-se automàticament tret que el dret intern - del corresponent Estat- en previnga garanties escaients».

Atés que actualment existeixen prou tècniques informàtiques que permeten la protecció de les dades personals que puguen estar presents en l'aplicació que substituesca el Llibre de Registre i amb la finalitat d'actuar-hi segons normes d'economia, celeritat i eficàcia en l'actuació administrativa,

ORDENE:

Article primer

S'autoritza la substitució dels actuals Llibres de Registre dels hospitals per Sistemes de Registre Informàtics.

Article segon

Els esmentats sistemes registraran si més no les dades ressenyades a l'article 2 del Decret 1360/76.

Article tercer

Per part dels responsables de les Unitats de Documentació Clínica i Admissió s'elaborarà un Pla de Seguretat Informàtica que garantesca la protecció de les dades de caràcter personal relatives a la salut dels pacients que s'anoten al Registre.

Article quart

Un. Les sol·licituds d'autorització d'informatització dels Llibres de Registre s'hauran de trametre al Director General de Planificació de l'Assistència Sanitària qui, després de l'informe tècnic adient, resoldrà concedint o denegant l'autorització sol·licitada. Les resolucions denegatòries seran sempre motivades.

Dos. Les sol·licituds s'hauran d'acompanyar de:

- La descripció del sistema informàtic.

- El Pla de Seguretat esmentat a l'article tercer.

- La relació de personal adscrit a la Unitat de Documentació Clínica i Admissió.

Article cinqué

Concedida l'autorització, el suport- paper serà proporcionat per les Direccions Territorials de la Conselleria de Sanitat i Consum amb càrrec a l'hospital sol·licitant, i durà el visat del Director Territorial.

Article sisé

La totalitat del suport- paper estarà a disposició del Servei d'Inspecció i Ordenació Sanitària, incloent-hi els fulls que hagen estat anul·lats o deteriorats.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

El Director General de Planificació de l'Assistència Sanitària queda facultat per desplegar i executar aquesta Ordre.

Segona

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 26 de desembre de 1989.

El Conseller de Sanitat i Consum,

JOAQUIN COLOMER SALA

Mapa web