Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 2/2012, de 14 de febrer, del conseller de Sanitat, per la qual es reestructura la demarcació territorial dels llocs del cos de farmacèutics titulars, a extingir, i s'establix el reglament d'integració d'estos funcionaris en els llocs de farmacèutics de salut pública, com a desplegament del Decret 75/2008, de 23 de maig, del Consell.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6721 de 24.02.2012
Número identificador:  2012/1880
Referència Base de Dades:  002007/2012
 



ORDE 2/2012, de 14 de febrer, del conseller de Sanitat, per la qual es reestructura la demarcació territorial dels llocs del cos de farmacèutics titulars, a extingir, i s'establix el reglament d'integració d'estos funcionaris en els llocs de farmacèutics de salut pública, com a desplegament del Decret 75/2008, de 23 de maig, del Consell. [2012/1880]

Fonamentant-se en la Llei 6/1998, de 22 de juny, de la Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana i en la Llei 4/2005, de 17 de juny, de la Generalitat, de Salut Pública de la Comunitat Valenciana, les quals preveien la reestructuració de les funcions i l'extinció dels llocs del Cos de Farmacèutics Titulars a la Comunitat Valenciana, es va publicar el Decret 75/2008, de 23 de maig, del Consell, el qual, a més, delimitava els nous llocs de farmacèutic de salut pública, amb vocació de substituir les funcions exercides per aquells, entre altres, adaptades al nou model de salut pública.

Una vegada han sigut creats els primers d'estos llocs correspon realitzar l'oferta d'integració als funcionaris del cos declarat a extingir, per la qual cosa cal comptar amb el reglament oportú que, sota les premisses de simplicitat i agilitat, fixe els criteris sobre els quals s'ha de dur a terme. Atés l'actual moment de transició entre un model d'administració ordenat al voltant d'un sistema de llocs de treball, en el qual va ser concebut el Decret 75/2008, cap a un altre de grups de personal amb funcions homogènies, els cossos, patrocinat des de la vigent Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, però que encara no està implementat del tot, la integració mentrestant s'haurà de fer en els llocs creats de farmacèutic de salut pública, amb independència que estos i el personal que els ocupe formaran part de l'escala corresponent de farmacèutics de salut pública del Cos Superior Tècnic de Salut Pública de l'Administració de la Generalitat, creat per la mencionada Llei 10/2010, quan es duga a efecte el procés d'integració en els cossos, segons que establix la disposició addicional tercera i es regularitze la transició entre els dos models.



Al mateix temps que la regulació d'este procediment d'integració, també ha d'estar previst quines seran les regles per a la selecció del personal temporal per a la cobertura transitòria dels nous llocs, quan calga, i mentres siguen o no cobertes pel personal de l'antic cos, a través d'aquella integració o per personal fix de nou ingrés, atés que, en tractar-se de llocs d'una categoria fins ara inexistent, els criteris presents tant en l'Orde de 23 de juny de 2003 (DOGV de 2 de juliol), que regula la cobertura de l'ocupació temporal en els llocs de treball dels centres de Salut Pública, com en l'Orde de 5 d'octubre de 2009 (DOCV de 16 de novembre), de la Conselleria de Sanitat, que regula les regles generals de cobertura temporal en el conjunt de les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat, no tenen correspondència en el present cas. No obstant això, la regulació d'esta borsa ad hoc de personal temporal té una vocació transitòria mentres siga possible la seua assumpció al si de l'anterior.

D'acord amb l'orde expositiu del Decret 75/2008, abans citat, en primer lloc correspondrà reordenar l'àmbit territorial dels llocs de farmacèutic titular, que passarà del partit farmacèutic a la zona bàsica de salut, segons queda precisat en l'annex I; a continuació, s'haurà de regular el procediment d'integració dels funcionaris del Cos de Farmacèutics Titulars de la sanitat local en els llocs de farmacèutic de salut pública i, finalment, com encaixar en la disposició transitòria esta naturalesa i les regles per a ordenar els aspirants a ocupar estos llocs com a personal temporal.

Per tot el susdit, prèvia la negociació en la Mesa Sectorial de Sanitat, d'acord amb l'article 37 de la Llei 5/1983, del Consell, i amb subjecció a les competències atribuïdes pel Decret 111/2011, de 2 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat







ORDENE



CAPÍTOL I

Modificació de l'àmbit territorial

d'actuació dels llocs de farmacèutic titular



Article 1. Assignació dels llocs de farmacèutic titular a les diferents zones bàsiques de salut

Fins que no s'extingisquen, la demarcació territorial de l'àmbit d'actuació de les places de Farmacèutic Titular del Cos de Funcionaris Tècnics de l'Estat al servici de la sanitat local transferits a la Comunitat Valenciana, serà la de la zona bàsica de salut a la qual estiga adscrita la localitat principal del seu antic partit farmacèutic, segons correspondència que es detalla en l'annex I a la present orde, sota la dependència i en coordinació amb el seu centre de salut pública. Este àmbit d'actuació s'adaptarà al mapa sanitari vigent en cada moment.





Article 2. Repartiment de les càrregues de treball en les zones bàsiques de salut deficitàries diferents de l'assignada

Fins que es complete la dotació de les noves places de farmacèutic de salut pública, la direcció del centre de salut pública podrà procedir a distribuir i assignar-los treball en una altra zona bàsica de salut diferent de la que figura en l'annex I, atenent criteris objectius de proximitat i càrregues de treball, quan en aplicació del criteri general referit en l'epígraf anterior resulten unes zones amb major dotació de personal que les altres adscrites al mateix departament i centre de salut pública i siga constatable un desequilibri en les càrregues de treball de les actuacions programades.



Article 3. Repartiment de càrregues de treball quan un lloc de farmacèutic titular siga assignat a unes quantes zones bàsiques de salut

La direcció del centre de salut pública fixarà la prioritat de les activitats programades a realitzar quan una plaça de farmacèutic titular reba com a àmbit d'actuació el de dos o més zones bàsiques de salut, segons consta en l'annex I.





CAPÍTOL II

Procediment d'integració dels farmacèutics titulars

en els llocs de farmacèutic de salut pública



Article 4. Oferta d'integració

Tots els llocs de farmacèutic de salut pública hauran d'haver sigut oferits a cobertura per a integració de farmacèutics titulars abans de poder ser inclosos en una oferta d'ocupació pública o en un procediment de mobilitat per concurs de la nova escala de farmacèutic de salut pública.



Article 5. Personal que pot accedir a la integració

Els farmacèutics titulars al servici de la sanitat local que tinguen la condició de funcionaris de carrera amb plaça en propietat o amb destinació provisional a la Comunitat Valenciana podran accedir als procediments d'integració en els llocs de treball de farmacèutic de salut pública.



Article 6. Procediment d'integració

6.1. La Direcció General de Recursos Humans de la Sanitat, a través de la Direcció General d'Investigació i Salut Pública, publicarà en els taulers d'anuncis dels centres de salut pública la relació de totes les places vacants de farmacèutic de salut pública en l'àmbit de tota la Comunitat Valenciana. Esta publicitat servirà de convocatòria d'integració. El termini de presentació d'instàncies serà d'un mes, a comptar des de l'endemà a la diligència de publicació, la qual es farà el mateix dia en tots els centres de salut pública. A l'efecte d'afavorir la publicitat de les convocatòries d'integració, també apareixeran en el web de la Conselleria de Sanitat.

6.2. El personal que opte a la integració podrà sol·licitar qualsevol de les destinacions oferides en l'àmbit de tota la Comunitat Valenciana.

6.3. La instància contindrà, a més de les dades habituals d'identificació personal, la referència al lloc del qual és titular o que s'exercix amb destí provisional, la publicació de l'oferta de les vacants en què es participa i la plaça o places a les quals vol optar, per orde de preferència.

6.4. Quan dos o més funcionaris opten a la mateixa plaça, l'adjudicació es realitzarà a qui complisca primer algun dels criteris següents, per este orde:

1. Major temps de servicis prestats en el cos amb plaça en propietat a la Comunitat Valenciana.

2. Major temps de servicis prestats en el cos amb destí provisional a la Comunitat Valenciana.

3. Major temps de servicis prestats en el cos amb plaça en propietat en qualsevol lloc de l'Estat.

4. Major temps de servicis prestats en el cos amb destí provisional en qualsevol lloc de l'Estat.

5. Major temps de servicis prestats en l'administració pública.



6.5. La condició de funcionari que capacita per a participar en la integració i els servicis prestats als quals s'ha fet referència seran obtinguts d'ofici per l'Administració, segons les dades que consten en el Registre de Personal i en l'expedient personal de la persona interessada.

6.6. El procés d'integració i la valoració de mèrits serà realitzada pels servicis tècnics corresponents.

6.7. El director general de Recursos Humans de la Sanitat resoldrà la integració per mitjà de la publicació d'una resolució provisional i, posteriorment, d'una definitiva. La publicitat de la resolució provisional es durà a terme de la mateixa manera que l'anunci de les vacants oferides. Podran presentar-se al·legacions a la resolució provisional en el termini de quinze dies naturals. Transcorregut este termini es resoldran les al·legacions presentades, les quals seran notificades a les persones interessades i la resolució definitiva serà publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Contra la resolució a les al·legacions podrà presentar-se recurs potestatiu de reposició des que es publique la resolució definitiva de la integració i, també, contra esta.

6.8. El personal integrat disposarà del termini de sis mesos des de la publicació de la resolució definitiva per a incorporar-se al lloc adjudicat. Haurà de comunicar la data d'incorporació, com a mínim, amb un mes d'antelació.



Article 7. Integració en places desertes

Els farmacèutics titulars que no hagen sol·licitat la integració o no hagen resultat integrats en alguna de les convocatòries a l'efecte podran sol·licitar-la en qualsevol moment sobre qualsevol plaça vacant de farmacèutic de salut pública que haguera sigut oferida a integració i resultara deserta, excepte quan el lloc haguera sigut inclòs en una oferta d'ocupació pública o procés de mobilitat de la nova escala de farmacèutics de salut pública.



Article 8. Integració de personal en situació de destí provisional

El personal que resulte integrat des de la situació de destinació provisional obtindrà el lloc de treball de farmacèutic de salut pública amb destí definitiu.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Impacte econòmic

L'aplicació i execució d'esta orde, incloent-hi tots els actes jurídics que puguen dictar-se com a desplegament o execució, no podrà tindre cap incidència en la dotació de tots i cada un dels capítols de gasto assignats a la conselleria competent per raó de la matèria i, en tot cas, haurà de ser atesa amb els mitjans personals i materials de la mencionada conselleria.

DISPOSICIONS TRANSITÒRIES



Primera. Transició entre els llocs de farmacèutic de salut pública i l'escala de farmacèutics de salut pública del Cos Superior Tècnic de Salut Pública de l'Administració de la Generalitat

La integració tindrà lloc bé en els actuals llocs de farmacèutic de salut pública creats en aplicació del Decret 75/2008, de 23 de maig, els quals passaran a classificar-se en l'escala de farmacèutics de salut pública del Cos Superior Tècnic de Salut Pública de l'Administració de la Generalitat, creat en l'annex III de la Llei 10/2010, de 9 de juliol (DOCV núm. 6310, de 14 de juliol de 2010), d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, segons es determine en aplicació d'esta llei, o directament en els llocs de la referida escala i cos, segons el moment d'implementació d'allò que establix la disposició addicional tercera.





Segona. Borsa provisional per a la cobertura pel personal temporal dels llocs de farmacèutic de salut pública

Es constituirà una borsa provisional de personal temporal per a la cobertura interina de llocs de farmacèutic de salut pública amb l'objecte de disposar d'un llistat ordenat d'aspirants per si es considera necessari el seu exercici i mentres siguen cobertes o no pel personal de l'antic cos per mitjà del procediment d'integració, descrit en la present orde o pel personal funcionari de carrera, després dels pertinents procediments de selecció o de mobilitat.

Els requisits d'accés i la valoració de mèrits adduïbles per a formar part d'esta llista d'ocupació temporal es conté en l'annex II.



Les persones interessades hauran de presentar una instància junt amb fotocòpia compulsada dels requisits de titulació i de la documentació dels mèrits que vulguen fer valdre, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació de la present orde, dirigida a la Direcció General d'Investigació i Salut Pública, els òrgans tècnics de la qual efecturan l'avaluació. La publicitat de la llista d'inscrits s'efectuarà per resolució del director general de Recursos Humans de la Sanitat en el portal d'Internet de la Conselleria de Sanitat, data des de la qual comptarà el termini de recurs, i en els taulers d'anuncis de les seus del servicis centrals.

Esta llista d'ocupació tindrà vigència fins que s'incorpore al sistema general de llistes d'ocupació temporal d'institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat actualment regulat per Orde de 5 d'octubre de 2009 (DOCV de 16 de novembre), de la Conselleria de Sanitat. Si esta incorporació es demora més d'un any, podrà realitzar-se una nova convocatòria segons les regles contingudes en esta disposició transitòria.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

La present orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 14 de febrer de 2012



El conseller de Sanitat,

LUIS ROSADO BRETÓN



ANNEX I



CORRESPONDÈNCIA ENTRE PARTITS FARMACÈUTICS

I ZONES BÀSIQUES DE SALUT PER A LLOCS DE FARMACÈUTIC TITULAR











ANNEX II



BORSA PROVISIONAL PER A LA COBERTURA INTERINA DE LLOCS DE FARMACÈUTIC DE SALUT PÚBLICA



Requisits

1. Llicenciatura en Farmàcia o el corresponent títol universitari de grau més el títol de mestria oficial universitària

2. Puntuació mínima d'accés: 8 punts (16% del total de punts)



Barem

1. Experiència professional, màxim 25 punts, servicis prestats en salut pública

a) Com a farmacèutic titular interí en un lloc del Cos de Funcionaris Tècnics de l'Estat al servici de la sanitat local, 0.30 per mes complet treballat

b) Com a tècnic superior de salut pública en llocs de l'administració pública en les àrees de seguretat alimentària i sanitat ambiental, 0.30 per mes complet treballat

2. Formació especialitzada certificada per organismes docents oficials, màxim 16 punts

- Diplomat de Farmacèutic en Salut Pública: 6 punts.

- Diplomat en Sanitat: 5 punts.

- Màster en Salut Pública, Seguretat Alimentària o Sanitat Ambiental: 8 punts.

- Doctor: 4 punts.

- DEA: 2 punts.

3. Valencià, màxim 4 punts.

El coneixement de valencià es puntuarà d'acord amb la distribució següent:

- Certificat de coneixement oral: 1 punts.

- Certificat de grau elemental: 2 punts.

- Certificat de grau mitjà: 3 punts.

- Certificat de grau superior: 4 punts.

Només es computarà el certificat de major nivell.

4. Idiomes comunitaris, màxim 5 punts.

a) Certificat de l'Escola Oficial d'Idiomes, o altres certificats de reconeixement oficial, 0.60 punts per curs o la seua equivalència si es tracta de cicles de l'Escola Oficial d'Idiomes.

b) Titulació superior universitària en Filologia o Traducció, 3 punts.ANEXO I



CORRESPONDENCIA ENTRE PARTIDOS FARMACÉUTICOS

Y ZONAS BÁSICAS DE SALUD PARA PUESTOS DE FARMACÉUTICO TITULAR















ANEXO II



BOLSA PROVISIONAL PARA LA COBERTURA INTERINA DE PUESTOS DE FARMACÉUTICO DE SALUD PÚBLICA



Requisitos

1. Licenciatura en Farmacia o correspondiente título universitario de grado más titulo de maestría oficial universitaria

2. Puntuación mínima de acceso: 8 puntos (16% del total de puntos)



Baremo

1. Experiencia profesional, máximo 25 puntos, servicios prestados en salud pública

a) En calidad de farmacéutico titular interino en puesto del correspondiente cuerpo de funcionarios técnicos del estado al servicio de la sanidad local, 0.30 por mes completo trabajado

b) En calidad de técnico superior de salud pública en puestos de la administración pública en las áreas de seguridad alimentaria y sanidad ambiental, 0.30 por mes completo trabajado

2. Formación especializada certificada por organismos docentes oficiales, máximo 16 puntos

- Diplomado de Farmacéutico en Salud Pública: 6 puntos.

- Diplomado en Sanidad: 5 puntos.

- Master en Salud Pública, Seguridad Alimentaria o Sanidad Ambiental: 8 puntos.

- Doctor: 4 puntos.

- DEA: 2 puntos.

3. Valenciano, máximo 4 puntos.

El conocimiento de valenciano se puntuará con arreglo a la siguiente distribución:

- Certificado de conocimiento oral: 1 puntos.

- Certificado de grado elemental: 2 puntos.

- Certificado de grado medio: 3 puntos.

- Certificado de grado superior: 4 puntos.

Sólo se computará el certificado de mayor nivel.

4. Idiomas comunitarios, máximo 5 puntos.

a) Certificado de la Escuela Oficial de Idiomas, u otros certificados de reconocimiento oficial, 0.60 puntos por curso o su equivalencia si se trata de ciclos de la Escuela Oficial de Idiomas.

b) Titulación superior universitaria en Filología o Traducción, 3 puntos.

Mapa web