Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'aprova el barem general per a la valoració dels mèrits en els concursos oposició convocats per a la selecció dels membres dels cossos de policia local de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5148 de 02.12.2005
Número identificador:  2005/13287
Referència Base de Dades:  6094/2005
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 03.12.2005
    Notes: S'aprova el barem general per a la valoració de mèrits. Concursos oposició convocats per a la selecció de membres dels cossos de policia local de la Comunitat Valenciana.
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Justícia, Interior i Administracions Públiques
    Grup temàtic: Reglamentació, Legislació
    Matèries: Policia local
    Descriptors:
      Temàtics: policia, administració local, qualificació del personal, concurs administratiu , monografies



ORDE de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'aprova el barem general per a la valoració dels mèrits en els concursos oposició convocats per a la selecció dels membres dels cossos de policia local de la Comunitat Valenciana. [2005/13287]

L'article 8.1 de la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de la Generalitat Valenciana, de Policies Locals i Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana, estableix: “Correspon al Consell de la Generalitat l'exercici de la coordinació de les policies locals, que comprén, entre altres, les funcions següents: b) La fixació reglamentària de bases i criteris uniformes per a la selecció, formació, promoció i mobilitat, d'acord amb el que disposa la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat”.

En este sentit i, com a desplegament de l'esmentada previsió legal, el Decret 88/2001, de 24 d'abril, del Govern Valencià, establix les bases i els criteris generals uniformes per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories de les policies locals i auxiliars de policia local de la Comunitat Valenciana. En concret, es referix al concurs oposició a l'hora de regular l'accés per torn lliure o per promoció interna a les diverses escales i categories i establix els requisits que han de reunir els aspirants en cada supòsit, tot això de conformitat amb el que disposen els articles 4 i 5 del Decret 33/1999, de 9 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament de Selecció, Provisió de Llocs de Treball i Carrera Administrativa del Personal comprés en l'àmbit d'aplicació de la Llei de Funció Pública Valenciana.

Fins al moment, en virtut del que establix la disposició transitòria novena de la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de la Generalitat Valenciana, de Policies Locals i Coordinació de Policies Locals, romania en vigor l'Orde de 20 de gener de 1998, de la Conselleria de Presidència, per la qual s'aprovava el barem general d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de places en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana. Dita norma no ha plantejat problemes o inconvenients de gran importància en la seua aplicació, per la qual cosa ara és procedent mantindre en essència els continguts, sense perjuí de dur a terme les modificacions necessàries per a actualitzar les seues previsions.

Per tant, d'acord amb el que establix l'article 35 e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, i la disposició final primera del Decret 88/2001, de 24 d'abril, del Govern Valencià, pel qual s'estableixen les bases i criteris generals uniformes per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories de les policies locals i auxiliars de policia local de la Comunitat Valenciana, en relació amb el que disposa el Decret 153/2005, de 28 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, amb l'informe previ de la Comissió de Coordinació de Policies Locals de la Generalitat Valenciana, en sessió celebrada el dia 30 de juny de 2004,

ORDENE

Article 1. Àmbit d'aplicació

La valoració dels mèrits al·legats pels aspirants en els procediments de concurs oposició convocats pels ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a la cobertura de places dins dels respectius cossos de policia local es regiran per les bases de la convocatòria que aprove, en cada supòsit, la corporació local, bases que s'ajustaran al que establix l'annex de la present Orde.

En eixe sentit, s'establixen en la present Orde quatre barems: un per a les places pertanyents a l'escala superior; un altre, per a l'escala tècnica; un tercer, per a l'escala bàsica, categoria d'oficial, i un quart, per a l'escala bàsica, categoria d'agent.

Article 2. Mèrits computables

1. Només procedirà la valoració dels mèrits al·legats pels participants quan reunisquen els requisits exigits per a l'exercici del lloc, segons conste en la corresponent relació de llocs de treball aprovada i degudament publicada.

2. Seran valorats els mèrits obtinguts o en condicions d'obtindre's en la data en què acabe el termini de presentació d'instàncies per a participar en el concurs corresponent i s'han de relacionar en la sol·licitud de participació i acreditar-se documentalment.

3. Excepte en el supòsit en què determinats períodes ja computats en l'apartat d'antiguitat i grau hagen de ser contemplats també en l'apartat de mèrits específics, com a experiència en les funcions que es determinen en la respectiva convocatòria, i en no cap altre supòsit, i com a regla general, podrà ser puntuat un mèrit per més d'un apartat o subapartat.

Article tercer. Resolució d'empats

En cas d'empats, s'adjudicarà la plaça al concursant que haja obtingut major puntuació en l'apartat de formació; si dita puntuació és també igual, caldrà ajustar-se a la suma obtinguda en els apartats d'antiguitat i grau; posteriorment, en cas de mantindre's l'empat, s'acudirà als mèrits específics. Si persistix l'empat, s'adjudicarà per sorteig.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera

Els criteris de baremació establits en cada apartat de l'annex d'esta orde i, també, el còmput global de puntuació derivat, hauran d'aplicar-se en el marc del que disposen les tres ordres, d'1 de juny de 2001, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per les quals s'aproven les bases i els criteris uniformes per a la selecció, promoció i mobilitat de les policies locals de la Comunitat Valenciana, en les tres escales, de manera que la puntuació assignada a la fase de concurs supose sempre un 40% de la puntuació total del concurs oposició.

Segona

En allò no previst en la present Orde, hom s'atendrà al que establix el Decret 33/1999, de 9 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament de Selecció, Provisió de Llocs de Treball i Carrera Administrativa del Personal comprés en l'Àmbit d'Aplicació de la Llei de Funció Pública Valenciana i en l'Orde de 20 de gener de 2000, del conseller de Justícia i Administracions Públiques, per la qual s'aproven els barems generals d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de llocs de treball.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Els concursos la convocatòria dels quals s'haja publicat en el Butlletí Oficial de la Província amb anterioritat a l'entrada en vigor de la present Orde, seran resolts amb l'aplicació del barem aprovat en l'Orde de 20 de gener de 1998, del conseller de Presidència, per la qual s'aprova el barem general d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de places en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana.

S'entendran vàlides, a l'efecte de baremació, les notes concedides com a excel·lents en els cursos realitzats amb anterioritat a l'entrada en vigor de la present Orde. La puntuació obtinguda a l'efecte serà el resultat de la suma dels punts corresponents en el tram respectiu d'assistència i aprofitament.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queda derogada l'Orde de 20 de gener de 1998, de la Conselleria de Presidència, per la qual s'aprova el barem general d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de places en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Orde vigirà l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 23 de novembre de 2005

El conseller de Justicia, Interior i Administracions Públiques,

MIGUEL PERALTA VIÑES.

ANNEX

ESCALA SUPERIOR

Barem per a la valoració dels mèrits en els concursos per a la provisió de places dels cossos de la policia local, oferides per promoció interna, així com per qualsevol altre procediment en què el concurs de mèrits intervinga com a part integrant del procés de selecció

1. Titulació acadèmica i cursos de formació i perfeccionament. Fins a un màxim de 13,20 punts.

1.1. Titulació acadèmica. Fins a un màxim de 5,86 punts.

Seran valorades les titulacions acadèmiques acreditades pels concursants que siguen iguals o superiors a les exigides per a accedir a l'escala i categoria a què pertanguen. No es valoraran com a mèrit aquelles titulacions que figuren com a requisit per a la provisió del lloc de treball, ni aquelles que siguen imprescindibles per a la consecució d'altres de nivell superior.

Doctor:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia i sociologia: 4 punts.

– En altres matèries: 3 punts

Llicenciat:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia i sociologia: 2,50 punts.

– En una altra matèria o equivalent: 2 punts

Els màsters impartits per la Universitat, seran valorats a raó de 0,03 punts per mes complet.

1.2. Cursos organitzats per l'IVASP o organismes anàlegs. Fins a un màxim de 4,32 punts.

Per la realització de cursos organitzats per la direcció general competent per raó de la matèria policial, a través de l'IVASP o homologats per este, hom s'ajustarà al barem següent. S'inclouran aquells cursos reconeguts per la direcció general com a homologats a l'efecte de baremació.

Nombre d'hores Assistència Aprofitament

De 20 a 50 0'20 0'40 punts

De 51 a 100 0'40 0'80 punts

De 101 a 150 0'60 1'20 punts

De 151 a 200 0'80 1'60 punts

De 201 a 250 1 2 punts

Més de 250 1'20 2'40 punts

Quan es tracte de cursos de duració inferior a la mínima susdita, la puntuació s'efectuarà per la suma del còmput d'hores i/o assistència, la qual haurà de realitzar el tribunal qualificador. En el cas d'haver impartit hores com a professor en els cursos, es puntuaran amb el barem corresponent al certificat d'aprofitament, i sense superar per aquest concepte el màxim de 3 punts.

Els cursos organitzats i impartits per l'IVASP, realitzats amb anterioritat a la data d'entrada en vigor de la Resolució de la Direcció General d'Interior, de 24 de març de 1995, sobre cursos de formació impartits per l'IVASP (10 d'abril de 1995) i els realitzats pel Ministeri de l'Interior, o altres ministeris o conselleries relacionats amb la funció policial o organismes anàlegs, escoles de policia de les corporacions locals o de comunitats autònomes ambdues expressament reconegudes per l'IVASP, seran valorats en tot cas amb la puntuació corresponent al diploma d'assistència.

Els cursos bàsics de formació inicial i els cursos d'ascens o capacitació no seran objecte de puntuació, els cursos de dispensa en un grau del requisit de titulació es puntuaran, si s'escau, com a cursos amb diploma d'assistència. No seran puntuables si ja van ser tinguts en compte a l'efecte de titulació acadèmica per a la promoció interna.

1.3. Coneixement del valencià. Fins a un màxim de 3 punts

Acreditat mitjançant el certificat oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

– Certificat de coneixements orals: 0,75 punts

– Certificat de grau elemental: 1 punt

– Certificat de grau mitjà: 2 punts

– Certificat de grau superior: 3 punts

2. Antiguitat i grau personal. Fins a un màxim de 10,27 punts

2.1 Antiguitat. Fins a un màxim de 8,27 punts

– Per cada mes complet de servicis en actiu en la mateixa escala i categoria de la policia local o superior: 0,045 punts.

– Per cada mes complet de servicis en actiu en cada una de les categories inferiors de la policia local: 0,035 punts.

– Per cada mes complet de servicis en actiu prestat en altres forces i cossos de seguretat: 0,025 punts.

– Per cada mes complet de servicis en actiu prestat en qualsevol administració pública no valorats en els anteriors paràgrafs: 0,015 punts.

A l'efecte també seran computats els servicis reconeguts a l'empara del que disposa la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de Reconeixement dels Serveis Previs en Administració Pública.

2.2. Grau personal. Fins a un màxim de 2 punts.

Per la possessió d'un determinat grau personal consolidat:

a) Grau consolidat inferior al del lloc sol·licitat: 1 punt.

b) Grau consolidat igual o superior al del lloc sol·licitat: 2 punts.

Per a la determinació del grau personal caldrà ajustar-se al que disposa la normativa sobre funció pública dictada per la Comunitat Valenciana.

3. Mèrits específics. Fins a un màxim de 5,87 punts

3.1. Idiomes no nacionals: Fins a un màxim de 2 punts.

Coneixement d'un o més idiomes acreditats documentalment, mitjançant certificat expedit per Facultat o Escola Oficial reconeguda: 1 punt per cada cicle acabat. La superació dels distints cursos complets que conformen els estudis oficials de distintes facultats o escoles oficials seran valorats a raó de 0,20 punts per curs complet.

Acreditació de l'Escola Oficial d'Idiomes del coneixement d'idiomes oficials de qualsevol país de la Unió Europea: 0,2 punts per curs o el seu equivalent, si es tracta de cicles, fins a un màxim d'1 punt. A l'efecte serà puntuat nivell més alt acreditat.

3.2. Altres mèrits. Fins a un màxim d'1,87 punts

Seran valorats lliurement i apreciats pel tribunal qualificador els coneixements en administració i gestió de recursos humans i informàtica, títols de socorrista aquàtic, primers auxilis, curs de submarinisme, arts marcials, defensa personal, felicitacions no justificades en expedients expressos i qualsevol activitat formativa que es presente en el concurs, i altres degudament acreditats i no valorats en els anteriors apartats, tots ells, fins a un màxim de 0,10 punts per mèrit acreditat.

La intervenció com a ponent en conferències i seminaris relacionats amb l'activitat policial i reconeguda per l'IVASP serà valorada fins a un màxim de 0,12 punts

Les publicacions relacionades amb l'activitat policial seran valorades fins a un màxim de 0,18 punts, per cada una.

3.3. Premis, distincions i condecoracions. Fins a un màxim de 2 punts

– Per estar en possessió de la placa col·lectiva al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,3 punts.

– Per estar en possessió de la placa individual al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 1 punt.

– Per estar en possessió de la medalla al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,60 punts.

– Per ser objecte de felicitació o menció individual pel director general de la conselleria competent, en matèria de policia local, 0,60 punt per cadascuna.

– Per ser objecte de felicitació o menció col·lectiva pel director general de la conselleria competent, en matèria de policia local, 0,1 punts per cadascuna.

– Per condecoracions concedides, previ expedient, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 1 punt per cadascuna. Si la condecoració és concedida a títol col·lectiu la puntuació serà de 0,1 punts per a cadascuna.

– Per premis, distincions, felicitacions o mencions concedides, amb l'expedient previ, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 0,30 punts per cadascun.

4. Límits de puntuació

La puntuació màxima possible a obtindre per tots els apartats d'este barem serà, en conseqüència, de 29,33 punts.

ESCALA TÈCNICA

Barem per a la valoració dels mèrits en els concursos per a la provisió de places dels cossos de la policia local, oferides per promoció interna, així com per qualsevol altre procediment en què el concurs de mèrits intervinga com a part integrant del procés de selecció.

1. Titulació acadèmica i cursos de formació i perfeccionament. Fins a un màxim de 16,20 punts

1.1. Titulació acadèmica Fins a un màxim de 7,20 punts

Seran valorades les titulacions acadèmiques acreditades pels concursants que siguen iguals o superiors a les que s'exigixen per a accedir a l'escala i categoria a què pertanguen. No seran valorades com a mèrit aquelles titulacions que figuren com a requisit per a la provisió del lloc de treball, ni aquelles altres que siguen imprescindibles per a la consecució d'altres de nivell superior.

Doctor:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia, sociologia i ciències polítiques: 4 punts.

– En altres matèries: 3 punts

Llicenciat:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia, i sociologia: 2,50 punts.

– En una altra matèria o equivalent: 2 punts

Diplomat:

– Educació social, gestió i administració pública, treball social o criminologia, o tindre superat i degudament acreditat el primer cicle en dret, psicologia, pedagogia, sociologia o ciències polítiques: 1,50 punts

– En una altra matèria o equivalent: 1 punt

Els màsters impartits per la universitat, seran valorats a raó de 0,03 punts per mes complet.

1.2. Cursos organitzats per l'IVASP o organismes anàlegs. Fins a un màxim de 6 punts.

Per la realització de cursos organitzats per la direcció general competent per raó de la matèria policial, a través de l'IVASP o homologats per este, hom s'ajustarà al barem següent. S'inclouran aquells cursos reconeguts per la direcció general com a homologats a l'efecte de baremació.

Nombre d'hores Assistència Aprofitament

De 20 a 50 0,20 0,40 punts

De 51 a 100 0,40 0,80 punts

De 101 a 150 0,60 1,20 punts

De 151 a 200 0,80 1,60 punts

De 201 a 250 1 2 punts

Més de 250 1,20 2,40 punts

Quan es tracte de cursos de duració inferior a la mínima susdita, la puntuació s'efectuarà per la suma del còmput d'hores i/o assistència, la qual haurà de realitzar el tribunal qualificador. En el cas d'haver impartit hores com a professor en els cursos, es puntuaran amb el barem corresponent al certificat d'aprofitament, i sense superar per aquest concepte el màxim de 3 punts.

Els cursos organitzats i impartits per l'IVASP, rea1itzats amb anterioritat a la data d'entrada en vigor de la Resolució de la Direcció General d'Interior de 24 de març de 1995, sobre cursos de formació impartits per l'IVASP (10 d'abril de 1995) i els realitzats pel Ministeri de l'Interior, o altres ministeris o conselleries relacionats amb la funció policial o organismes anàlegs, escoles de policia de les corporacions locals o de comunitats autònomes ambdues expressament reconegudes per l'IVASP, seran valorats en tot cas amb la puntuació corresponent al diploma d'assistència.

Els cursos bàsics de formació inicial i els cursos d'ascens o capacitació no seran objecte de puntuació, els cursos de dispensa en un grau del requisit de titulació es puntuaran, si s'escau, com a cursos amb diploma d'assistència. No seran puntuables si ja han sigut tinguts en compte a l'efecte de la titulació acadèmica per a la promoció interna.

1.3. Coneixement del valencià. Fins a un màxim de 3 punts

Acreditat mitjançant el certificat oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

– Certificat de coneixements orals: 0,75 punts

– Certificat de grau elemental: 1 punt

– Certificat de grau mitjà: 2 punts

– Certificat de grau superior: 3 punts

2. Antiguitat i grau personal. Fins a un màxim de 12,60 punts

2.1. Antiguitat. Fins a un màxim de 10,60 punts

– Per cada mes complet de serveis en actiu en la mateixa escala i categoria de la policia local o superior: 0,055 punts.

– Per cada mes complet de serveis en actiu en cada una de les categories inferiors de la policia local: 0,045 punts.

– Per cada mes complet de serveis en actiu prestat en altres forces i cossos de seguretat: 0,035 punts.

– Per cada mes complet de serveis en actiu prestat en qualsevol administració pública no valorats en els anteriors paràgrafs: 0,025 punts.

A l'efecte, també seran computats els servicis reconeguts a l'empara del que disposa la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de Reconeixement dels Serveis Previs en Administració Pública.

2.2. Grau personal. Fins a un màxim de 2 punts

Per la possessió d'un determinat grau personal consolidat:

a) Grau consolidat inferior al del lloc sol·licitat: 1 punt.

b) Grau consolidat igual o superior al del lloc sol·licitat: 2 punts.

Per a la determinació del grau personal caldrà ajustar-se al que disposa la normativa sobre funció pública dictada per la Comunitat Valenciana.

3. Mèrits específics. Fins a un màxim de 7,20 punts

3.1. Idiomes no nacionals: fins a un màxim de 2 punts.

Coneixement d'un o més idiomes acreditats documentalment, mitjançant certificat expedida per la facultat o escola oficial reconeguda: 1 punt per cada cicle acabat. La superació dels distints cursos complets que conformen els estudis oficials de distintes facultats o escoles oficials seran valorats a raó de 0,20 punts per curs complet.

Acreditació de l'Escola Oficial d'Idiomes del coneixement d'idiomes oficials de qualsevol país de la Unió Europea: 0,2 punts per curs o el seu equivalent, si es tracta de cicles fins a un màxim d'1 punt. A l'efecte serà puntuat el nivell més alt acreditat.

3.2. Altres mèrits. Fins a un màxim de 3,20 punts

Seran valorats lliurement i apreciats pel tribunal qualificador els coneixements en administració i gestió de recursos humans i informàtica, títols de socorrista aquàtic, primers auxilis, curs de submarinisme, arts marcials, defensa personal, felicitacions no justificades en expedients expressos i qualsevol activitat formativa que es presente en el concurs, i altres degudament acreditats i no valorats en els anteriors apartats, tots ells, fins a un màxim de 0,15 punts per mèrit acreditat.

La intervenció com a ponent en conferències i seminaris relacionats amb l'activitat policial i reconeguda per l'IVASP, seran valorats fins a un màxim de 0,12 punts

Les publicacions relacionades amb l'activitat policial seran valorades fins a un màxim de 0,18 punts, per cadascuna.

3.3. Premis, distincions i condecoracions. Fins a un màxim de 2 punts

– Per estar en possessió de la placa col·lectiva al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,30 punts.

– Per estar en possessió de la placa individual al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 1 punt.

– Per estar en possessió de la medalla al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,60 punts.

– Per ser objecte de felicitació o menció individual pel director general de la Conselleria competent en matèria de policia local, 0,60 punt per cadascuna.

– Per ser objecte de felicitació o menció col·lectiva pel director general de la conselleria competent en matèria de policia local, 0,1 punts per cadascuna.

– Per condecoracions concedides, amb l'expedient previ, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 1 punts per cadascuna. Si la condecoració és concedida a títol col·lectiu la puntuació serà de 0,1 punts per a cada un d'ells.

– Per premis, distincions, felicitacions o mencions concedides, amb l'expedient previ, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 0,30 punts per cadascuna.

4. Límits de puntuació

La puntuació màxima possible a obtindre per tots els apartats d'este barem serà, en conseqüència, 36 punts

ESCALA BÀSICA

CATEGORIA OFICIAL

Barem per a la valoració dels mèrits en els concursos per a la provisió de places dels cossos de la policia local, oferides per promoció interna, així com per qualsevol altre procediment en què el concurs de mèrits intervinga com a part integrant del procés de selecció.

1. Titulació acadèmica i cursos de formació i perfeccionament. Fins a un màxim d'11,70 punts

1.2. Titulació acadèmica Fins a un màxim de 5,20 punts

Seran valorades les titulacions acadèmiques acreditades pels concursants que siguen iguals o superiors a les exigides per a accedir a l'escala i categoria a què pertanguen. No seran valorades com a mèrit aquelles titulacions que foren exigides com a requisit per a la provisió del lloc de treball, ni aquelles que foren imprescindibles per a la consecució d'altres de nivell superior.

Doctor:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia, sociologia i ciències Polítiques: 4 punts.

– En altres matèries: 3 punts

Llicenciat:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia, i sociologia: 2,50 punts.

– En una altra matèria o equivalent: 2 punts

Diplomat:

– Educació social, gestió i administració pública, treball social o criminologia, o tindre superat i degudament acreditat el primer cicle en dret, psicologia, pedagogia, sociologia o ciències polítiques: 1,50 punts

– En una altra matèria o equivalent: 1 punt

Els màsters impartits per la universitat, seran valorats a raó de 0,03 punts per mes complet.

1.2. Cursos organitzats per l'IVASP o organismes anàlegs. Fins a un màxim de 3,50 punts

Per la realització de cursos organitzats per la direcció general competent per raó de la matèria policial, a través de l'IVASP o homologats per este, hom s'ajustarà al següent barem. S'inclouran aquells cursos reconeguts per la direcció general com a homologats a l'efecte de baremació.

Nombre d'hores Assistència Aprofitament

De 20 a 50 0'15 0'30 punts

De 51 a 100 0'30 0'60 punts

De 101 a 150 0'45 0'90 punts

De 151 a 200 0'60 1'20 punts

De 201 a 250 0'75 1'50 punts

Més de 250 0'90 1'80 punts

Quan es tracte de cursos de duració inferior a la mínima susdita, la puntuació s'efectuarà per la suma del còmput d'hores i/o assistència, la qual haurà de realitzar el tribunal qualificador. En el cas d'haver impartit hores com a professor en els cursos, es puntuaran amb el barem corresponent al certificat d'aprofitament, i sense superar per aquest concepte el màxim de 3 punts.

Els cursos organitzats i impartits per l'IVASP, rea1itzats amb anterioritat a la data d'entrada en vigor de la Resolució de la Direcció General d'Interior de 24 de març de 1995, sobre cursos de formació impartits per l'IVASP (10 d'abril de 1995) i els realitzats pel Ministeri de l'Interior, o altres ministeris o conselleries relacionats amb la funció policial o organismes anàlegs, escoles de policia de les corporacions locals o de comunitats autònomes ambdues expressament reconegudes per l'IVASP, seran valorats en tot cas amb la puntuació corresponent al diploma d'assistència.

Els cursos bàsics de formació inicial i els cursos d'ascens o capacitació no seran objecte de puntuació, els cursos de dispensa en un grau del requisit de titulació es puntuaran, si s'escau, com a cursos amb diploma d'assistència. No seran puntuables si ja han sigut tinguts en compte a l'efecte de la titulació acadèmica per a la promoció interna.

1.3. Coneixement del valencià. Fins a un màxim de 3 punts

Acreditat mitjançant el certificat oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

– Certificat de coneixements orals: 0,75 punts

– Certificat de grau elemental: 1 punts

– Certificat de grau mitjà: 2 punts

– Certificat de grau superior: 3 punts

2. Antiguitat i grau personal. Fins a un màxim de 9,10 punts

2.1. Antiguitat. Fins a un màxim de 7,10 punts

– Per cada mes complet de servicis en actiu en la mateixa escala i categoria de la policia local o superior: 0,036 punts.

– Per cada mes complet de servicis en actiu en cada una de les categories inferiors de la policia local: 0,026 punts.

– Per cada mes complet de servicis en actiu prestat en altres forces i cossos de seguretat: 0,016 punts.

– Per cada mes complet de serveis en actiu prestat en qualsevol administració pública no valorats en els anteriors paràgrafs: 0,006 punts.

A l'efecte, també seran computats els servicis reconeguts a l'empara del que disposa la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de Reconeixement dels Serveis Previs en Administració Pública.

2.1. Grau personal. Fins a un màxim de 2 punts

Per la possessió d'un determinat grau personal consolidat:

a) Grau consolidat inferior al del lloc sol·licitat: 1 punt.

b) Grau consolidat igual o superior al del lloc sol·licitat: 2 punts.

Per a la determinació del grau personal caldrà ajustar-se al que disposa la normativa sobre funció pública dictada per la Comunitat Valenciana.

3. Mèrits específics. Fins a un màxim de 5,20 punts

3.1. Idiomes no nacionals: fins a un màxim de 2 punts.

Coneixement d'un o més idiomes acreditats documentalment, mitjançant certificat expedit per la facultat o escola oficial reconeguda: 1 punt per cada cicle acabat. La superació dels distints cursos complets que conformen els estudis oficials de distintes facultats o escoles oficials seran valorats a raó de 0,20 punts per curs complet.

Acreditació de l'Escola Oficial d'Idiomes del coneixement d'idiomes oficials de qualsevol país de la Unió Europea: 0,2 punts per curs o el seu equivalent, si es tracta de cicles fins a un màxim d'1 punt. A l'efecte, serà puntuat el nivell més alt acreditat.

3.2. Altres mèrits. Fins a un màxim d'1,20 punts

Seran valorats lliurement i apreciats pel tribunal qualificador els coneixements en administració i gestió de recursos humans i informàtica, títols de socorrista aquàtic, primers auxilis, curs de submarinisme, arts marcials, defensa personal, felicitacions no justificades en expedients expressos i qualsevol activitat formativa que es presente en el concurs, i altres degudament acreditats i no valorats en els anteriors apartats, tots ells, fins a un màxim de 0,10 punts per mèrit acreditat.

La intervenció com a ponent en conferències i seminaris relacionats amb l'activitat policial i reconeguda per l'IVASP seran valorats fins a un màxim de 0'12 punts

Les publicacions relacionades amb l'activitat policial seran valorades fins a un màxim de 0'18 punts, per cadascuna.

3.3. Premis, distincions i condecoracions. Fins a un màxim de 2 punts

– Per estar en possessió de la placa col·lectiva al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,30 punts.

– Per estar en possessió de la placa individual al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 1 punt.

– Per estar en possessió de la medalla al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,60 punts.

– Per ser objecte de felicitació o menció individual pel director general de la conselleria competent en matèria de policia local, 0,60 punt per cadascuna.

– Per ser objecte de felicitació o menció col·lectiva pel director general de la conselleria competent en matèria de policia local, 0,1 punts per cadascuna.

– Per condecoracions concedides, amb l'expedient previ, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 1 punt per cadascuna. Si la condecoració és concedida a títol col·lectiu la puntuació serà de 0,1 punts per a cadascun..

– Per premis, distincions, felicitacions o mencions concedides, amb l'expedient previ, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 0,30 punts per cadascuna.

4. Límits de puntuació

La puntuació màxima possible a obtindre per tots els apartats d'este barem serà, en conseqüència, de 26 punts

ESCALA BÀSICA

CATEGORIA AGENT

Barem per a la valoració dels mèrits en els concursos per a la provisió de places dels cossos de la policia local, oferides per promoció interna, així com per qualsevol altre procediment en què el concurs de mèrits intervinga com a part integrant del procés de selecció

1. Titulació acadèmica i cursos de formació i perfeccionament. Fins a un màxim de 8,70 punts

1.2. Titulació acadèmica Fins a un màxim de 2,96 punts.

Seran valorades les titulacions acadèmiques acreditades pels concursants que siguen iguals o superiors a les exigides per a accedir a l'escala i categoria a què pertanguen. No seran valorades com a mèrit aquelles titulacions que foren exigides com a requisit per a la provisió del lloc de treball, ni aquelles que foren imprescindibles per a la consecució d'altres de nivell superior.

Doctor:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia, sociologia i ciències polítiques: 4 punts.

– En altres matèries: 3 punts

Llicenciat:

– Dret, psicologia, criminologia, pedagogia, i sociologia: 2,50 punts.

– En una altra matèria o equivalent: 2 punts

Diplomat:

– Educació social, gestió i administració pública, treball social o criminologia, o tindre superat i degudament acreditat el primer cicle en dret, psicologia, pedagogia, sociologia o ciències polítiques: 1,50 punts

– En una altra matèria o equivalent: 1 punt

Els màsters impartits per la universitat, seran valorats a raó de 0,03 punts per mes complet.

1.2. Cursos organitzats per l'IVASP o organismes anàlegs. Fins a un màxim de 2,74 punts

Per la realització de cursos organitzats per la direcció general competent per raó de la matèria policial, a través de l'IVASP o homologats per este, hom s'ajustarà al següent barem. S'inclouran aquells cursos reconeguts per la direcció general com a homologats a l'efecte de baremació.

Nombre d'hores Assistència Aprofitament

De 20 a 50 0'15 0'25 punts

De 51 a 100 0'30 0'60 punts

De 101 a 150 0'45 0'90 punts

De 151 a 200 0'60 1'20 punts

De 201 a 250 0'75 1'50 punts

Més de 250 0'90 1'80 punts

Quan es tracte de cursos de duració inferior a la mínima susdita, la puntuació s'efectuarà per la suma del còmput d'hores i/o assistència, la qual haurà de realitzar el tribunal qualificador.

En el cas d'haver impartit hores com a professor en els cursos, es puntuaran amb el barem corresponent al certificat d'aprofitament, i sense superar per aquest concepte el màxim de 2 punts.

Els cursos organitzats i impartits per l'IVASP, rea1itzats amb anterioritat a la data d'entrada en vigor de la Resolució de la Direcció General d'Interior, de 24 de març de 1995, sobre cursos de formació impartits per l'IVASP (10 d'abril de 1995) i els realitzats pel Ministeri de l'Interior, o altres ministeris o conselleries relacionats amb la funció policial o organismes anàlegs, escoles de policia de les corporacions locals o de comunitats autònomes ambdues expressament reconegudes per l'IVASP, seran valorats en tot cas amb la puntuació corresponent al diploma d'assistència.

Els cursos bàsics de formació inicial i els cursos d'ascens o capacitació no seran objecte de puntuació, els cursos de dispensa en un grau del requisit de titulació es puntuaran, si s'escau, com a cursos amb diploma d'assistència. No seran puntuables si ja han sigut tinguts en compte a l'efecte de la titulació acadèmica per a la promoció interna.

1.3. Coneixement del valencià. Fins a un màxim de 3 punts

Acreditat mitjançant el certificat oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

– Certificat de coneixements orals: 0,75 punts

– Certificat de grau elemental: 1 punts

– Certificat de grau mitjà: 2 punts

– Certificat de grau superior: 3 punts

2. Antiguitat i grau personal. Fins a un màxim de 6,77 punts

2.1. Antiguitat. Fins a un màxim de 4,77 punts

– Per cada mes complet de servici en actiu en la mateixa escala i categoria de la policia local o superior: 0,030 punts.

– Per cada mes complet de servici en actiu en cada una de les categories inferiors de la policia local: 0,020 punts.

– Per cada mes complet de serveis en actiu prestat en altres forces i cossos de seguretat: 0,010 punts.

– Per cada mes complet de serveis en actiu prestat en qualsevol administració pública no valorats en els anteriors paràgrafs: 0,005 punts.

A l'efecte també seran computats els servicis reconeguts a l'empara del que disposa la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de Reconeixement dels Serveis Previs en Administració Pública.

2.2. Grau personal. Fins a un màxim de punts 2 punts

Per la possessió d'un determinat grau personal consolidat:

a) Grau consolidat inferior al del lloc sol·licitat: 1 punt.

b) Grau consolidat igual o superior al del lloc sol·licitat: 2 punts.

Per a la determinació del grau personal caldrà ajustar-se al que disposa la normativa sobre funció pública dictada per la Comunitat Valenciana.

3. Mèrits específics. Fins a un màxim de 3,87 punts

3.1. Idiomes no nacionals: fins a un màxim d'1 punt.

Coneixement d'un o més idiomes acreditats documentalment, mitjançant certificat expedit per la facultat o escola oficial reconeguda: 0,50 punts per cada cicle acabat. La superació dels distints cursos complets que conformen els estudis oficials de distintes facultats o escoles oficials seran valorats a raó de 0,10 punts per curs complet.

Acreditació de l'Escola Oficial d'Idiomes del coneixement d'idiomes oficials de qualsevol país de la Unió Europea: 0,10 punts per curs o el seu equivalent, si es tracta de cicles fins a un màxim de 0,50 punts. A l'efecte serà puntuat el nivell més alt acreditat.

3.2. Altres mèrits. Fins a un màxim de 0,87 punts

Seran valorats lliurement i apreciats pel tribunal qualificador els coneixements en administració i gestió de recursos humans i informàtica, títols de socorrista aquàtic, primers auxilis, curs de submarinisme, arts marcials, defensa personal, felicitacions no justificades en expedients expressos i qualsevol activitat formativa que es presente en el concurs, i altres degudament acreditats i no valorats en els anteriors apartats, tots ells, fins a un màxim de 0,10 punts per mèrit acreditat.

La intervenció com a ponent en conferències i seminaris relacionats amb l'activitat policial i reconeguda per l'IVASP seran valorats fins a un màxim de 0,12 punts

Les publicacions relacionades amb l'activitat policial seran valorades fins a un màxim de 0,18 punts, per cadascuna.

3.3. Premis, distincions i condecoracions. Fins a un màxim de 2 punts

– Per estar en possessió de la placa col·lectiva al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,30 punts.

– Per estar en possessió de la placa individual al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 1 punts.

– Per estar en possessió de la medalla al mèrit policial de la Generalitat Valenciana, 0,60 punts.

– Per ser objecte de felicitació o menció individual pel director general de la Conselleria competent en matèria de policia local, 0,60 punt per cadascuna.

– Per ser objecte de felicitació o menció col·lectiva pel director general de la Conselleria competent en matèria de policia local, 0,1 punts per cadascuna.

– Per condecoracions concedides, amb l'expedient previ, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 1 punt per cadascuna. Si la condecoració és concedida a títol col·lectiu la puntuació serà de 0,1 punts per a cadascun.

– Per premis, distincions, felicitacions o mencions concedides, amb l'expedient previ, per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 0,30 punts per cadascuna.

4. Límits de puntuació

Mapa web